Добрев: ГЕРБ трябва да преговоря с ДБ преди връчването на мандата

Добрев: ГЕРБ трябва да преговоря с ДБ преди връчването на мандата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

ГЕРБ трябва да започне преговори с „Демократична България” още преди връчването на първия мандат. Това коментира в студиото на „На Фокус” Делян Добрев.

„Правим всякакви опити да има някакво правителство. Не търсим подкрепа от ПП. Не може да преглътнем това, което се случи последните 10 месеца. Според мен нашите преговори още преди да бъде връчен първия мандат трябва да започнат от ДБ. Малко хора знаят, че в Европа сме в едно политическо семейство. Там не се казваме ГЕРБ и ДБ, а се казваме ЕНП. Надеждата е в Христо Иванов. Ако не се разберем с тях, то тогава шансовете за някакво правителство намаляват”, каза Добрев.

Според него с третия мандат е вероятно да се случи някакъв тип правителство, което всички го подкрепят, но никой не носи отговорност за него.

Той отново заяви, че от ГЕРБ искат да се проверят резултатите от машинния вот, като се преброят разписките.

„На последните избори е имало 11 012 машини. Цената на един мандат е около 10 000 гласа. Тоест, ако всяка машина дава само по един глас повече на някой, то той ще вкара само по един глас във всяка машина. Лъже машината с един глас. Това е един депутат повече. Ако са два гласа на машина, стават двама депутати повече. Слави Трифонов не му стигнаха 10 000 гласа, за да влезе в парламента. Представете си, че всяка една от машините му вади само по един глас. Не разбирам, ако машината не лъже и не вади по един глас, защо тогава не се съгласяват колегите да преброим разписките”, заяви депутатът от ГЕРБ.

За скандала с комисията „Джемкорп”:

„В миналия парламент имаше такава комисия, която не успя да си свърши работата, защото много бързо се разпусна парламентът. Мистерия е има ли руснаци, руски пари ли се „перат". Искаме да покажем, че у нас не трябва да се взимат така решения за милиарди”, коментира Добрев.

 

 

Източник: NOVA 

 

 

 

 

Коментари

 • дачко

  27 Ное 2022 20:02ч.

  Герберски дебил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дрънканици

  27 Ное 2022 20:38ч.

  да се намират на работа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  27 Ное 2022 20:57ч.

  Всичко ще преглътнете и за още ще питате, стига мустафа ханъм да ви нареди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  27 Ное 2022 21:18ч.

  Те вече се обичаха. Защо да не се прегърнат пак?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Иванов

  27 Ное 2022 21:21ч.

  Правителство: ГЕРП+ДПС + 10 ДБ + БВ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  27 Ное 2022 21:37ч.

  Ай стига бе, цяло лято се бориха УЖ срещу вас и накрая пак да седнат в скута на БОКО? 🤣 Ще ми е интересно да го видя, предния път едва ги отделяха със шпатула от пода, а този няма да остане и мокро петно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мистерията е другаде

  28 Ное 2022 1:26ч.

  На скрипалския въпрос на Добрев,има ли руснаци и руски пари,отговорът е да - всичко в България е руско - електрификация,технологии,заводи,наука, уран,нефт,газ,желязо,половината жени. Тя самата България е творение на руския Цар Государь.В резултат на което и парите ни са руски.Обаче има мистерия с новите ескадрили - за първи път руснаци ще си купят с руски пари чисто нови краварски ефки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи