Диана Дамянова: Дошъл е моментът да се сключи истинска коалиция. ГЕРБ все по-явно влизат в управлението

Диана Дамянова: Дошъл е моментът да се сключи истинска коалиция. ГЕРБ все по-явно влизат в управлението

Картината не е черно-бяла и истината е, че ние се движим не по учебник. Правим коалиция, която наричаме некоалиция, скриваме от избирателя си - и трите партии го правят - действителното положение и се опитваме да изглеждаме все едно само едните управляват, а другите само подкрепят. Нещо, което е видно, че не е вярно. Това коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ пиар експертът Диана Дамянова. 

"Това нанася вреда и на двете. Първо нанася вреда на ПП-ДБ, които очевидно са "изнасилени" от време на време да извършат или да не извършват неща. От друга страна, това започва да дискредитира и ГЕРБ, защото те някак си все по-явно влизат в управлението. Затова е дошъл моментът да се сключи една истинска коалиция", подчерта Диана Дамянова. По думите ѝ, става въпрос за политическо правителство, в което всичко е разписано и тогава скандалите ще се решават по споразумение и няма да са толкова публични. 

"Те изживяват един детско-юношески период на своята не-коалиция и съвсем скоро трябва да стигнат до истинското решение. Коалиционните правителства по принцип са хубави, защото предполагат взаимен контрол и когато има такъв контрол между сравнително противоречащи си партии, това води до по-добро бъдеще на страната", посочи пиар експертът.

По отношение на конституционната реформа, Дамянова каза, че тя ще приключи до Коледа и вероятно през март ще започне ремонт на направените промени, защото има много промени, които ще бъдат приети набързо: "Затова, това правителство и този парламент ще имат още много работа, защото през пролетта ще видят недъзите на някои от поправките."

Според Дамянова, в ПП-ДБ обичат да казват "хоп" преди да са скочили и не трябва да правиш съобщения за оставки, които няма да получиш. Това не създава усещане за стабилност и доверие. 

"В новия сценарий новият Пеевски казва само неща, които ще се случат и които ще бъдат направени. Това създава един ореол около него. В момента той е човек, който успява да комуникира по начин, който създава впечатлението, че той взима решенията", подчерта Дамянов. Според нея Пеевски е незаобиколим фактор и ще продължава да бъде такъв и в бъдеще.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Много объркана реч издаваща объркана мисъл

  10 Дек 2023 11:57ч.

  Съжаляваме да го констатираме, на жената й се привиждат някакви желаности и събития нямащи общо с реалността. Субективизъм и развихрено въображение, желаното да бъде действителното, ама то не е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  10 Дек 2023 12:14ч.

  Тази скочубра и нейните брътвежи ми мязат на лафа на Грайчо Маркс: ,, ... Аз имам принципи, но ако не ви харесват, имам и други .... ". Отвратително гнусно е поведението на тЪз "разбирачка" по всичко. Га лапкаше РУСКИ КИНТИ покрай ПРАВЕШКИЯ ХИТРЕЦ и ,, ЛУКОЙЛ", никой нито я търсеше и искаше поръчковите и мнения. Беше една PR-мишка, която ЯКО БЛАЖЕШЕ от кражбите на споменатия по-горе хитрец. Руското търпение се изчерпа, на правешкия психопат руснаците му биха шута и далаверата на скочубрата секна. И, тогава последната угодно се лепна за шарлатаните от ПП Де Бъ и приведе в реалност "принципите" на Грайчо Маркс. За пари, естествено. Потрес!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правят си каквото искат

  10 Дек 2023 12:28ч.

  Но рано или късно, ще има кой да им поиска сметка. За сега народът спи, но няма да е все така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  10 Дек 2023 12:43ч.

  Време е за избори на нов, наистина български Парламент !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  10 Дек 2023 13:47ч.

  Най-голямата трагедия на нашата родина през последните 34 години е , че на високи ръководни позиции застанаха хора без ден трудов стаж по същество или мижитурки и книжни плъхове, женени за партийни секретар/ки, непрофесионалисти, които нямат представа какви ги вършат. Да излъжеш милиони почтени хора по митингите, при положение че за нищо не ставаш! ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА! Трудно е за преглъщане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не звучи като мелодия....

  10 Дек 2023 14:02ч.

  Бабката се представи като историк. Така и неоткрих колко книги по история е написала, учбници, учебни помагала. Не работи като историк в нито един университет, нито дори в тоталитарно-сталинистката организация БАН. ДОбре е някой да и обясни, че притежанието на евтина диплома за завършено някакво образование не е достатъчно да се представя като нещо си. С каквото си изкарваш хляба, това си. Тази и основна непригодност да разпознава реалностите показва, че най-верятно има и доста други негодности. Верятно затова ги избират такива да коментират семейните проблеми в некоалицията и други "не"-та в необществото ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи