Демерджиев: Скопие да разбере, че пътят към Европа минава през действия, не през думи

Демерджиев: Скопие да разбере, че пътят към Европа минава през действия, не през думи

Северна Македония трябва да разбере, че пътят към Европа и добрите междусъседски отношения преминава през действия, а не през думи. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по повод проблемите по границата за български граждани да участват в честването на годишнината от рождението на Гоце Делчев в изминалата събота, съобщава БНР.

"Редица български граждани бяха затруднени да преминат границата, в това число над 40 минути бяха проверявани полицейските сили, които беше одобрено да ме придружават при тази визита. Ние предприехме с Външно министерство действия още в самия ден. Поискал съм обяснение защо и какви са причините и тъй като първата причина, която ни беше изтъкната беше липсата на ток, днес придвижвам три генератора към трите пункта, за да има ток. Дал съм му така ясни индикации, че всякакви други проблеми, които срещат от техническо естество, защото той твърди, че са такива, ще ги подпомогнем да ги преодолеят. Направих заявка в края на седмицата да се видим отново, това най-вероятно ще бъде в Делчево, не в Скопие. Поддържаме комуникацията, но много ми се иска македонската страна да разбере, че пътят към добрите добросъседски отношения и пътят към Европа преминават през действия, а не през думи. Действията трябва да съответстват на думите".

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Santana

  06 Фев 2023 14:47ч.

  Демерджиев, от вас трябват действия. А вие само говорите. Защо пращате генератори на тия диваци? Какво се сополивите с тия родоотстъпници. Дела трябва да покажете, Демерджиев, дела!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  06 Фев 2023 15:04ч.

  А Европа и Сащ, могат ли изобщо да вденат, защо Балканите се наричат барутния погреб на Европа, а продължават като бик с рогата напред, до следващата световна война? На Сащ не му пука, те си гледат хегемонията, ама сляпа Европа, къде се е цанила?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С извинение!

  06 Фев 2023 15:17ч.

  Но имаме някакво недоразумение за вътрешен министър, което недоразумение е обикновен мухльо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян

  06 Фев 2023 20:21ч.

  Нямате топки , щото сте същите марионетки .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исак Шорош

  06 Фев 2023 22:35ч.

  Демерджия кажи защо си пуснал заповед да събираш законното оръжие на хората? Кажи защо допусна гавра и арест на българи вчера? Защо остави в твое лице да унижават държавата ни като остаеяме еенците на 20 метра от паметника на земята, ей палячо! Оставка и затвор за тебе марионетка соросоидна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи