Дъщерята на Стоичков стана шеф в българския футбол

Дъщерята на Стоичков стана шеф в българския футбол

Михаела Стоичкова беше назначена за директор на професионалната лига

Михаела Стоичкова е новият директор на Българската професионална футболна лига (ПФЛ). Голямата дъщеря на легендата Христо Стоичков ще отговаря за "комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения", съобщиха от организацията на професионалните клубове, администрираща турнира за Купата на България. 34-годишната Стоичкова поема позицията по лична покана от избрания през юли за нов президент на ПФЛ Атанас Караиванов и официално ще встъпи в длъжност през следващата седмица.

"Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите - нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарти", се казва в официалното обръщение на Стоичкова.

От ръководството на ПФЛ пък допълниха, че "екипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие", който ще бъде представен подробно в следващия месец. Според информацията вече е започната работа по създаване на "изцяло нова визия на лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия".

"Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион. Ангажирам пълния си капацитет, за да съм сигурна, че ще надградим цялостно доверието в българските футболисти. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол", казва още Стоичкова.

Шефът на ПФЛ Атанас Караиванов изрази благодарност към дъщерята на Стоичков в свое отделно обръщение.

"Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола, ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света. Споделям виждането, че Михаела ще ентусиазира и нас, като концентрира повече интерес и доверие към организацията. В същото време съзнавам отговорността и тежестта на ангажимента, който поема, като ѝ обещавам пълната си подкрепа!", заяви бившият спортен журналист.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

 • Куролюба Бенатова

  10 Sep 2022 14:15ч.

  Това не е ли същата онази кифла, подвизаваща се в интернет пространството с "Мика", която се опитваше да бъде инфлуенсър, като ни заливаше с всевъзможни простотии от личния си живот? Уредиха я накрая с чудничка държавна службичка с огромна заплата, че на тате му омръзна да я издържа. Сега е ред и на сираковите свраки да ги уредят подобаващо !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Говори с Мика

  11 Sep 2022 5:22ч.

  Дъщерята на футболната легенда Христо Стоичков е новото попълнение в екипа на най-успешното телевизионно предаване в неделния следобед – «Нека говорят с Росен Петров» 23 мартДъщерята на футболната легенда Христо Стоичков е новото попълнение в екипа на най-успешното телевизионно предаване в неделния следобед – «Нека говорят с Росен Петров» 23 март 2012 2012

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекуващ лекар

  10 Sep 2022 14:16ч.

  Това НЕ Е ИСТИНА ПРОСТО !!! Вярно, че в тази държава- кочина всичко е възможно, особено в ръководството на футбола, но чак такова нещо. Слагат за шеф на футболната лига една кифла, която няма никакъв опит, да не говорим ръководен, и единствения и трудов стаж е да харчи парите на баща си и бившият си мъж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ddd

  10 Sep 2022 14:48ч.

  ти какво да не завиждаш. Не тайна че да се родиш с дупка между краката е да се родиш с късмет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове."

  11 Sep 2022 5:09ч.

  Хахахахахахахахахахахахаха, визия, дами и господа...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zoom

  11 Sep 2022 5:57ч.

  Че кога успя да се разведе на този малък ден.Сега можем да очакваме по големи простоти отколкото теляка-любовник кирчо харварда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  10 Sep 2022 17:12ч.

  Ето, казали са, защо са я сложили на поста: "Михаела ще ентусиазира и нас". Блажени са ентусиастите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В крайна сметка щом младите се обичат, макар че...

  11 Sep 2022 5:13ч.

  ...Мишето с нейните 34 отдавна вече не е млада, а си е жива лелка, та, щом се обичат да се мъндрисът, а ПФЛ плаща. Кеф!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отец Нафърфорий

  10 Sep 2022 18:06ч.

  След като пияната перука е президент на БФС защо лигавата пача на Стоичков да не е шеф в ПФЛ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а Стоичков какво

  10 Sep 2022 19:28ч.

  министър на културата или министър на финансите? Роботайте, братья, работайте, че това не се търпи повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредният резил по нашенски

  10 Sep 2022 22:10ч.

  вече дори не ги забелязваме, а трябва. Пеевски започна като отроче на шефката на тотото, а Кобурга го назначи за шеф на Варненското пристанище макар и студент втори курс. Защо ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мамата

  11 Sep 2022 1:50ч.

  Тая на баща ли псуе?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи