Чолаков: ГЕРБ ще направи сериозно предложение за правителство и нека да видим кой ще каже "не"

Чолаков: ГЕРБ ще направи сериозно предложение за правителство и нека да видим кой ще каже "не"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В резултат на тези нелицеприятни действия на някои политически партии, много спада рейтингът на парламента. Ние разбиваме институционалността, това може да доведе до много лоши последици. Това заяви пред bTV кандидат-депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. 

По думите му, много от проблемите в страната – като недовършените магистрали и енергийната криза, днес нямаше да ги има, ако в предишните парламенти някои формации „стари и нови“ не бяха влезли с думата „никога“. 

Във връзка с въпроса дали ГЕРБ биха се коалирали с „Продължаваме промяната“ (ПП), той нарече „скандал“ предложението за назначаване на Бойко Рашков като шеф на антикорупционната комисия. 

„Не може човек, който извърши незаконни арести, потвърдени от всички възможни инстанции, да стане шеф на органа, който по техни признания трябваше да стане тяхна политическа бухалка“, заяви Чолаков. 

„Понеже стигнахме до логичното решение, че те и не искат и не могат да извършат съдебна реформа, ние решихме този път да помогнем“, каза той относно програмата ба ГЕРБ за съдебна реформа. 

Относно евентуалните коалиционни партньори на ГЕРБ след изборите, Чолаков коментира: „Нека да станем първи, нека да видим другите с по колко процента ще влязат. Струва ми се, че този път ГЕРБ ще направи сериозно предложение за отговорно правителство и нека да видим кой е каже „не“, нека да видим кой ще каже „никога“. Който каже "никога", очевидно иска да работи за служебни правителства, за продължаване на хаоса“. 

Според Рая Назарян, също кандидат-депутат от ГЕРБ, в страната има работеща съдебна система, която работи и трябва да се подобрява, а не постоянно да се правят нови и нови структури. По думите ѝ, твърденията, че ГЕРБ не са се справяли с борбата с корупцията са спекулации, които се ползват в предизборната кампания.

 

Коментари

 • thenewone

  24 Sep 2022 7:59ч.

  "ГЕРБ ще направи сериозно предложение за правителство и нека да видим кой ще каже "не": Демек, предложение, на което не може да се откаже. На мен ми е по-интересантно, кой ще каже "да".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разкриване на картите

  24 Sep 2022 9:02ч.

  Чолаков е разумно момче, ама .. какво да прави, продал си е душата и сега хоро ще играе. Пък след като и кака Рая е дошла да помага, няма начин да не се извади колата от калта! Представяте ли си ПРЕДЛОЖЕНИЕТО? ТОЙ ще се изправи гордо и непоклатимо като гранитен монумент, ще изпъчи долната челюст като Марлон Брандо в Кръстника и с глас на "каппо ди тутти капи" ще даде оферта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загрижен гражданин

  24 Sep 2022 9:19ч.

  Има ли НОРМАЛЕН човек който да гласува за герб? Оставиха страната като РАЗОРАНА НИВА. Ограбена, бедна и отчаяна. Все още търся 250 000 км магистрали, които онзи индивид от Банкя е ,, построил"? За сведение в Германия има 13 000 км магистрали, а до Луната са малко над 130 000 км. Само лъжи, грабежи и корупция на всички нива в страната, това ни завеща герб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  24 Sep 2022 11:13ч.

  Краткият и много категоричен отговор на поставения въпрос е: НЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ама

  24 Sep 2022 9:20ч.

  Практиката е показала , че с 60-70 депутати правителство няма как да функционира

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма данни!

  24 Sep 2022 9:20ч.

  в страната има работеща съдебна система, която работи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ар ю икспириънст?

  24 Sep 2022 9:26ч.

  Това да получиш заплаха за убийство от прокурор под формата на два броя резолюция, в която нищо не пише не знам по кой учебник се определя като "работеща". И същия е с мама и татко от ДеСе, и го използват за мръсни поръчки от десетилетия, както показа Гугъл за 5 мин. търсене. Аз ще обжалвам, разбира се, кога - тайна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  24 Sep 2022 9:52ч.

  Аз съм любопитен кой ще каже "да" след всички декларации "ГЕРБ са мутри", "ГЕРБ са мафия", "Никога с ГЕРБ"? Всички останали партии по един или друг начин са декларирали, че такова сътрудничество са мафията е невъзможно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “нека да видим кой ще каже "не"

  24 Sep 2022 9:56ч.

  Всички!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евров

  24 Sep 2022 10:22ч.

  Ах съм прост и вие сте прости...... Конграчулейшънс

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи