Бурята Юнис повали кран върху белгийска болница

Бурята Юнис повали кран върху белгийска болница

 

Силният вятър, предизвикан от бурята Юнис, събори кран върху болница в белгийския град Турне, предаде Ройтерс. Засега няма данни за загинали, въпреки че местни медии съобщиха, че има ранени.

 

На снимки в социалните мрежи се вижда как стрелата на крана е паднала върху покрива на болницата и е разбила тавана на последния етаж, минавайки през него. Друга част от крана е паднала близо до основата на подемното съоръжение на строителната площадка, където се е издигало то.

 

При друг инцидент 79-годишен британец загина, след като падна от лодката си на марина в плавателен канал в северния град Ипър заради силния вятър.

 

Момче е в критично състояние, след като бе ударено от паднал клон, докато тичал в съседния град Менен, близо до границата с Франция.

 

Бурята, която бушува и в други северноевропейски страни като Великобритания, Ирландия и Нидерландия, наруши транспортните услуги в Белгия. Няколко полета бяха отменени на брюкселското международно летище Завентем, където вятърът нанесе щети върху покрива. Някои автобусни и железопътни услуги също бяха нарушени. Среща от местното футболно първенство беше отложена, след като козирката на стадиона в Гент пострада от силния вятър.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи