Буря и градушка в Русе спряха градския транспорт

Буря и градушка в Русе спряха градския транспорт

Русе е блокиран заради поройния дъжд и градушка тази сутрин. Повечето от тротоарите и улиците също. Градският транспорт е спрян. Към момента няма информация за пострадали хора, съобщава БНТ.

Паднали и изпочупени дървета и клони пречат на движението. Много от водачите на автомобили намират алтернативни маршрути в насрещното и по тротоарите.

Заради паднало дърво на железопътната линия допреди минути беше блокиран и жп прелезът при централния кооперативен пазар в града. Това допълнително усложни обстановката и блокира жители на няколко квартала, тъй като заобиколните пресечки са наводнени. 

Всички пътища в областта са отворени, но заради отводняването движението е затруднено.

Материалните щети са сериозни - има паднали клони и дървета върху коли, счупени прозорци и витрини. Екипи на Пожарна безопасност разчистват най-пострадалите райони.

Дъждът започна около 5,45 часа тази сутрин и за 20 минути количеството на валежа е достигнало 17.5 л/кв.м. Размерът на градовите зърна достига 3 сантиметра на места, а скоростта на вятъра е била около 70 км/час. Има множество сигнали за причинени стопански щети от градушката, съобщават от хидрометеорологичната станция в града.

Наводнени и непроходими остават ключови улици и булеварди. Част от светофарите не работят.

Още вижте във видеото на БНТ.

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи