БСП - София внесе в Областната управа жалбата срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия

БСП - София внесе в Областната управа жалбата срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Днес започнахме нашия поход за възстановяване на справедливостта, за историята и паметта, каза лидерът на столичните социалисти Иван Таков

Общинските съветници от групата на "БСП за България" в СОС внесоха в Областната управа днес жалбата срещу доклада на Демократична България за демонтирането на Паметника на Съветската армия. Заедно с нея те връчиха на заместник-областния управител Дарина Николаева и молба за разрешение за ремонтиране на счупената плоча на монумента. Заедно с общинските съветници в Областната управа бяха и кандидати за народни представители от БСП, начело с водача на листата в 23-ти МИР Христо Проданов.

"Днес започнахме нашия поход за възстановяване на справедливостта, за историята и паметта, коментира председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след срещата със заместник-областния управител. - Оттук възможностите са две. Областният управител може да върне доклада на Демократична България за прегласуване от СОС. Ако тогава отново бъде подкрепен, ние ще се обърнем към съда. Областният управител обаче може и да го обяви за нищожен. В този случай темата приключва и остава само ние да възстановим счупената плоча. Разбира се, след като получим разрешение за това".

Иван Таков добави, че активното мероприятие на ГЕРБ-СДС в тази предизборна кампания не е постигнало търсената цел. "Резултатът е точно обратното на желаното от тях. На колегите от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет им се наложи да се унижат, ставайки гумен печат на една партия като Демократична България, чието политическо съществуване се осмисля само с битката срещу един паметник", коментира Иван Таков.

Водачът на листата на "БСП за България" в 23-ти МИР Христо Проданов беше категоричен, че историческата памет трябва да бъде пазена. "Това минава през съхранението на монументите като Паметника на Съветската армия и недопускането на вандалски прояви срещу тях, коментира той. - Затова ние ще възстановим счупената плоча за наша сметка. И ще продължаваме да пазим историческата памет така, както сме го правели винаги".

 

Източник: bspsf.bg

 

 

 

Коментари

 • БСП - София внесе в Областната управа жалбата срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия

  21 Март 2023 16:39ч.

  браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каменар

  21 Март 2023 16:57ч.

  А наказание за онзи с чука, няма ли да поискат? Когато в една държава се случават подобни диверсии, без да има последствие за извършителите, това се превръща в престъпен рецидив, който както виждаме започна лавинообразно да се повтаря на различни места в България, населени с укропитеци и побратимите им -деградарали безродници . Реакция от властите никаква. Когато спечелите изборите можете да отмените решението, но изборите няма да спечелите, защото нямате ясна антинатовска позиция. А без такава позиция за какъкв паметник казвате, че се борите? Някакви двойни стандарти са това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи