БСП - София: Сглобката много скърца и я смазват с антибългарски акции

БСП - София: Сглобката много скърца и я смазват с антибългарски акции

Следвайте "Гласове" в Телеграм
 
"Наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка скърца. Скърца много притеснително за елементите в нея. И трябва периодично да бъде смазвана с антибългарски акции". Това пише в позиция на Изпълнителното бюро на БСП - София по повод вчерашното решение на Министерски съвет да бъде сменен статутът на Паметника на Съветската армия от публична държавна на частна държавна собственост. С него на практика беше дадена зелена светлина за изпълнението на решението на СОС от тази пролет за демонтирането му.
 
Ето и пълния текст:

 
ПОЗИЦИЯ
на
Изпълнителното бюро на БСП - София
 
57 дни от началото на Промяната 3.0 или от Сглобката на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС, слепена от ДПС, а вече всички усещаме вредите. 
За два месеца живот некоалицията "Денков" запретна енергично ръкави и се зае с "най-належащите" проблеми на България - смяна на датата на националния празник и демонтирането на Паметника на Съветската армия. С вчерашното си решение на Министерски съвет да бъде сменен статутът на мемориала от публична държавна на частна държавна собственост на практика беше дадена зелена светлина за изпълнението на решението на СОС от тази пролет за демонтирането му.
Борбата с бедността, увеличаването на доходите, подобряването на качеството на живота, битка с фашизирането на обществото... Тези проблеми, в резултат от ултранеолибералния капитализъм на десните управници през годините, не са приоритет за Сглобката. Защо ли? Защото наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка, скрепена с лепилото "ДПС", скърца. Скърца много притеснително за елементите в нея. И трябва периодично да бъде смазвана с подобни антибългарски акции.

34 години от началото на Прехода историята се повтаря - като трагедия и фарс. Ставаме свидетели на поредните разрушителни мераци на десницата. На поредния опит за заличаване на резултатите от Втората световна война, за реабилитация на фашизма, за отрицание на антифашистката съпротива. Подобен разрушителен нагон е характерен за варварите. Само варварите рушат паметниците, построени преди тях.

Десните варвари и преди 34 години, и днес нямат идеология и кауза. Знаят само предизборно да активират всички разрушителни инстинкти на електората си, който както всички ние, живее зле, но дава израз на гнева си чрез неофашистки и псевдопатриотични акции.

И онези и днешните "променящи" ще останат в историята като рушители на съвременна България. Но всичко, до което се докоснат и което разрушат гарантирано ще увековечат за идните поколения!

Опитът за премахване на Паметника на Съветската армия в София е посегателство срещу българската история и срещу европейската и общочовешка ценност на антифашизма. Заради конюнктурни интереси и отклоняване на общественото внимание от антисоциалния бюджет, от поредното вето срещу членството ни в Шенген, от задкулисния и корупционен съюз между партии, които доскоро бяха непримирими противници, те посягат на паметта на 27 милиона жертви на фашизма, дадени от Съветската армия по бойните полета на Европа. 

С този акт те поругават паметта и на десетки хиляди българи, убити и ранени в антифашистката съпротива и в Отечествената война. Това са български майки и бащи, баби и дядовци, включително и на видни политици от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. За кой ли път ще унижат паметта на своите родители в името на своята кариера!?

На последно, но не по важност, място - готвят се пряко да нарушат международното право и конвенциите между България и Русия за взаимна защита на паметници, както и законодателството на България за защита на паметниците на културата. Защото това са хора, неведнъж доказали, че за тях Конституцията, законите, правилата не важат.

Паметта за жертвите от Втората световна война няма общо с днешни събития и признанието за това е фактът, че паметници на Съветската армия и на борци срещу фашизма, имена на улици и площади, съществуват и ще съществуват в европейски столици като Белин, Виена, Рим, Париж и много други. 

Управляващите се борят агресивно срещу всяко патриотично начинание, налагайки националния нихилизъм като държавна политика! Опитват да заличат паметта за подвига на антифашистката съпротива, с което пряко нарушават решения на Европейския парламент срещу всякакви прояви на неофашизъм и реабилитация на фашизма!

На какво ще посегнат в бъдеще, извършвайки от свое име, но за сметка на българския народ, своя унизителен слугинаж?!
Ние, българските социалисти, се противопоставяме решително и категорично на всички опити за изопачаване и подмяна на българската история! Противопоставяме се на опитите за подмяна на европейската история и реабилитацията на фашизма чрез оскверняването на паметта на милионите жертви дадени от Русия и народите на СССР!

Ние категорично се противопоставяме на националния нихилизъм и отказа от суверенитет и достойнство!

И ще се борим с всички законни, парламентарни и граждански средства срещу тази политика на заличаване и реабилитация на фашизма! Няма да позволим оскверняването на паметта и паметниците на тези, които освободиха България, Европа и света от фашизма!

Хора, бдете!

 


 

Коментари

Напиши коментар

Откажи