БСП сложи свой човек и във фонд "Земеделие"

БСП сложи свой човек и във фонд "Земеделие"

Държавен фонд "Земеделие" има нов изпълнителен директор - Николай Каварджиклиев, съобщиха в сряда от аграрното министерство.

Той заменя Борис Михайлов, който беше назначен по време на първото служебно правителство на Стефан Янев.

Това е поредна промяна в ръководството на фонда, откакто земеделският ресор бе поет от БСП в четворната коалиция. Преди месец земеделският министър Иван Иванов освободи зам.-директора на фонд "Земеделие" Боряна Алексова, която отговаряше за усвояването на средствата по Програмата за селските райони с бюджет от над 7 млрд. лв. и Програмата Морско дело и рибарство. Официален мотив за смяната тогава не бе посочен, но в публичното пространство бе напомнено, че Алексова е близък роднина на съветник на президента Румен Радев.

Земеделският министър смени и главния секретар на фонда. В началото на февруари вицепреимерът и лидер на БСП Корнелия Нинова подмени ръководството, назначено от служебните кабинети на Радев, и на друга държавна структура - Държавната консолидационна компания (ДКК). 

Новият шеф на фонд "Земеделие" Николай Каварджиклиев досега е бил управител на застрахователна компания "Уника". Каварджиклиев е работил и в редица банки в страната, бил е и в Съвета на директорите на "Летище София. 

Каварджиклиев е петият поред директор на фонд "Земеделие" за последните пет години, припомня БНР.  Фондът е акредитираната разплащателна агенция, през която минават европейските пари за българското земеделие. Очаква се през следващия седемгодишен програмен период това  да са над 8 млрд евро.

Коментари

 • КОКО

  03 Март 2022 12:21ч.

  А чий човек да сложи, на мръсната мутра ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  03 Март 2022 12:41ч.

  те ,комунистите не крадат. ама никак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи