Бойко Борисов: Ще подкрепим бюджета, макар че по нескопосан не можеше да се напише

Бойко Борисов: Ще подкрепим бюджета, макар че по нескопосан не можеше да се напише

По-слаб и нескопосан бюджет не може да се напише. Това заяви в Монтана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Коалицията сама се свали заради корупция, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира успешния вот на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков и посочи, че във времето на сегашното управление са се разразили редица скандали в държавата, с взаимни обвинения между членовете на правителството. Вотът беше внесен от ГЕРБ-СДС.

Според Борисов актуализацията на бюджета, която предлага правителството в оставка, не е добре изготвена, но депутатите от ГЕРБ-СДС ще я подкрепят с мисъл за хората, както и ще настояват за приемането на собствените им предложения.

"Сваленото правителство иска ние да им провалим бюджета - по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки - затова в този Бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите, - и да не приемат нашето предложение с ясното съзнание, че това е лош бюджет, но да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате "за" всяко тяхно предложение заради хората.", каза Борисов. .

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите, че "говорят само за постове и пари". И отново отправи сериозни критики за цените на горивата. Бойко Борисов отправи критики към правителството за твърденията му, че инфлацията е привнесена отвън и заяви, че ако ГЕРБ са били досега на власт, горивото нямаше да е на такава висока цена.

"300 милиона ви крадат на месец, я си ги представете в чекмеджета, я си ги представете на месец. Представяте ли си колко сте ограбени?", обърна се Борисов към партийния актив в Монтана.

"Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е максимум на цената, която беше", продължи Борисов.

"Кой ти привнесе инфлацията? На коя стока е привнесена инфлацията? Откъде дойде като всичко е българско? Токът - произвежда се в България? Кой ти привнесе инфлация?", попита Борисов премиерът Петков.

"Добре, че беше този вот на недоверие, за да разберем, че всичко е било само за пари", каза Бойко Борисов. "Нито една лъжица асфалт не е сложена, имаше разруха по българските пътища година и половина", каза още той.

Лидерът на ГЕРБ нарече "лъжа" обвиненията на Петков, че са го свалили Борисов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

"На България ѝ трябва нормално дясноцентристко управление", каза още Бойко Борисов.

"Оценките се дават на избори. Ако успеят да направят правителство, есента ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство", смята лидерът на партията.

 

Коментари

 • Наблюдател

  25 Юни 2022 14:04ч.

  На това му казват мазохизъм. Не ми харесва, но ще търпя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пачки, кюлчета и наблюдатели-глупаци

  25 Юни 2022 15:40ч.

  Мазохизъм е когато ти харесва, и то не как да е, а сексуално. Т.е., възбуждаш се сексуално от това, че ти причиняват болка или те унижават жестоко. Тука сексуалния елемент отсъства и от едната страна, и от другата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Главният бюджетар на републиката

  25 Юни 2022 14:07ч.

  "...бюджета(ът) - по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки...", ама ние ще го подкрепим. Б@си смешника...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  25 Юни 2022 14:10ч.

  Всички, които смятаха, че Кирето е по-голямо зло от Тиквата, се оказаха прави. Наред с другото и заради това, че Тиквата не назначи метресата сибза шеф на кабинета си и не я водеше в стаи за чукане срещу 100лв.на нощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еничарят боЙко борисов от СИК

  25 Юни 2022 14:16ч.

  Александър Урумов: България не заслужаваше това национално предателство! Днешният ден – 24 юни – ще остане като ден на позора, ден на националното унижение. България не заслужаваше този срам и позор! https://epicenter.bg/article/Aleksandar-Urumov–Balgariya-ne-zasluzhavashe-tova-natsionalno-predatelstvo-/285903/11/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Буда Амфетаминов Бухалков

  25 Юни 2022 16:36ч.

  В закона пише „Без Господа, нищо не може да се направи““, каза Буда Амфетаминов Бухалков, по известен като Борисов шеф на ОПГ ГЕРБ “ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще подкрепите зер, и новото мнозинство ПП-ГЕРБ-ДС ще подкрепите

  25 Юни 2022 14:34ч.

  и ти ще дърпаш конците от Банкя и ще пълниш чекмедженцето. А младите кадри ще се "чегъртат" един други. Полезни съвети в тая насока ще им дават от ДПС, Истанбул не вярва на сълзите на аджамиогланите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С приятел като САЩ врагове не ти трябват В САЩ зоват за "налагане на цена за агресията на България" срещу Македония

  25 Юни 2022 15:54ч.

  https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/v-sasht-zovat-za-nalagane-na-tsena-za-agresiyata-na-balgariya-sreshtu-makedoniya.143545 Симеон Миланов /Поглед.инфо/ За пореден път нашите "евроатлантически партньори" показват, че нито разбират България и Балканите, нито пък ни уважават, въпреки че заради тях жертвахме икономиката и енергетиката си, суверенитета и бъдещето си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  25 Юни 2022 20:42ч.

  Избирателите им гласуват със същото отношение за тях самите. Време е да започне да се прави добро, а не да се гласува за зло, от немай-къде. Времената наистина изискват промяна. Но защо хората я чакат тази промяна все от руснаците или от американците да дойде. Как ще дойде от върховете на световната политика (солидно действаща и чрез улицата) добра промяна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  25 Юни 2022 21:19ч.

  Тоя банкянски идиот от де се пръкна пак ????/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи