Борисов: ПП всячески искат избори. Колкото повече време минава, толкова повече далаверите им излизат

Борисов: ПП всячески искат избори. Колкото повече време минава, толкова повече далаверите им излизат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ пусна на симпатизанти в Стара Загора изказване на Георги Свиленски от БСП, който призна, че Кирил Петков е казал на БСП, че ще им даде кодовете за машините, ако те оттеглят предложението за връщането на хартиената бюлетина. "Вие представяте ли си това да беше казано за нас“, попита залата Борисов.  "Ето това е висша степен на корупция“, коментира клипа Борисов, докато той се излъчваше. "Помните ли как три дни броиха 0,20%, за да изкарат ИТН победители на изборите миналата година? Толкова е голяма разликата между тях и нас, че с машини и без машини, каквито и кодове да държат, ние ги победихме“, отчете още той. И припомни, че БСП и ИТН са се отказали от ПП и ДБ и така последните две партии, са изпаднали в тотална изолация.

„Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на „Продължаваме промяната“". Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той остро разкритикува оценките, които от "Продължаваме промяната" са си позволили по отношение на ГЕРБ, като цитира думите на Корнелия Нинова от БСП, която определила политиците от ПП като „аматьори“.

„Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП - със 72-ма депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с „Възраждане“, но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи“, подчерта  Борисов.

В Европа трябва отново да се върнат системните партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Стара Загора.

“Колко са жалки нашите политически опоненти. Ако всички имаха политически семейства и се подчиняваха на равни принципи, както ние в Европейската народна партия, нямаше да има политическа криза в момента и такива безродници. Когато нямаше нито един работещ фонтан в София, един парк, и всичко беше потънало в мизерия - те са били по чужбина”, каза още Борисов.

Без да отрегулираме границата, забравете за Шенген. Няма как да вържат 3-процентния бюджетен дефицит, на практика, заяви още той. 

"Това се казва катастрофа на български, във финансите, политиката, в морала. И аз просто напоследък започнах да се чудя, защо ние, толкова време, както Катя иска да ме приравни с най-великия, вярно ни удрят шамарчета. Мен ме удариха по едната буза, Севда по другата, Влади по другата... Ето ви две неща, които са несъвместими между ПП и "Да, България“. "Стандардт енд Пуърс“ казва днес, че еврозоната ще я видим през крив макарон“, отчете Борисов.

"Оставих им граница за пример, навсякъде в Европа даваха Бойко Борисов за пример. Сега избиха полицаите, ври от бежанци. Кой за две години допусна това? Между 15 и 30 дни въпросът с миграцията ще го реша. Медиите викахте, че това не е интересно. Когато в една държава премиерът, изпраща есемеси, че е арестувал, няма значение в случая кой, по най-болшевишкия начин, брутално, нощно време, за какво върховенство говорят тези? Какъв Шенген, бе? Вие нямате нищо? И истинският виновник е той. Най-важното за европейците е Шенгенската граница. Как така тогава оградата работеше, а сега е работи? И сега почват да приказват, че нямало законодателство. Ама какво законодателство ви трябва? Върховенство на закона? Държава от ЕС, премиерът решава кой да арестува. Той сам си е свидетел и сам си решава“, продължи той.

"Отиваш, взимаш приятеля си, завеждаш го в Гранитна зала, без да ти пука от медии, отиваш в Гранитна зала и му даваш 1 млрд. долара и цялата енергетика. Ами ако Слави Трифонов не ги беше свалил, всичко отиваше. Какъв е начинът на мисленето на Петков да тръгне и да арестува. Главният секретар казал в парламента, че не знаел. Е какво върховенство на закона, бе? Тук бих попитал Христо Иванов какво мисли по това... Тоя, който е на власт, да си свидетелства и да си арестува. Тези хора си заложили първа точка върховенство на закона. И с пазещите го медии, щото ако Свиленски беше казал, че Бойко Борисов е държал като премиер кодовете, днес щеше да има протести и какво ли не. А те още не искат да го излъчат в новините. Много е гадно, защото се показва, че в техните идоли, нищо бяло няма в тях“, продължи да коментира Бойко Борисов.

"Неслучайно Свиленски им каза, че ще останат накрая 15 души, колкото "Да, България“. Нинова им каза същото, Гроздан Караджов им разкри схемите. Тук не трябва да се говори вече за коалиция, а дали да ги има. Хората трябва да го разберат. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат. Те не правят изобщо сметка да правят правителство с втория мандат. Двете партии имат няколко депутата повече от ГЕРБ. Те изобщо разбират ли как работи? Те се бъркат със служебното правителство. Те не са подчинени на парламента, а на Радев. Идват на парламентарен контрол от добра воля. Аз вече имам проблем с партиите.

Христов Иванов казал днес, че в ГЕРБ имало две крила. Имам две ръце, но крила не са станали. Той, като няма какво да каже... Знаете ли колко му е тежко как е слушал как Петков е търгувал кодовете срещу закон? Ако прокуратурата слуша, ако БОП слуша, ако МВР слуша - това е изцяло търговия с власт. Единият трябва да понесе наказателна отговорност - единият ако лъже, другият ако е търгувал. Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите“, коментира още бившият премиер.

"Нашата пъпна връв, на ГЕРБ, е свързана с германците. С дисциплина, с ясно и точно приети ангажименти. Бях им обещал правителства само на растеж, това го правихме всичките тези години. Затова преди две години България я отделиха от Румъния. Сега за две години е точно обратното - за еврозоната казват, че нямаме шанс, а и Хърватия, и Румъния, се опитват да се отърват от този тежък камък, в който се превърна България. Това са изводите“, завърши изложението си Борисов.

И се обърна към медиите и ги попита дали имат въпроси към него сега, "а не после да се гоним отвън във фоайето".

"Аз знам, че машините, като машини, са произведени от добра компания. И знам, че в обществото има маса съмнения, когато една частна компания, може да е най-добрата, ти държи кодовете. И същата тази компания сега се съди за 42 милиона с ЦИК. Вие помните ли, когато всички агенции даваха 10% разлика с ГЕРБ, Асен Василев излезе и каза, че ще бъдат първи. На базата на какво? В нашата махала в Банкя знаем кой за кого гласува. За ПП не съм чул един да гласува. И в същото време - 20%. Със сигурност има, не казвам, че щом в махалата няма, е меродавно за цялата страна. Какво се случи с тези машини? Свиленски може би е имал предвид, че на някои други са им откраднали изборите. Аз съм 100% за машинно гласуване, ние от ГЕРБ сме го въвели, но дойдоха хора, които се хвалят, че държат кода. Аз съм склонен да вярвам на Свиленски. И сега като казва "Аз ще ти дам кода", значи ги държи в джоба, в някаква флашка сигурно. И той нямаше да излиза втори път и да му казва, че е настъпил мотиката два пъти. Не го пуснахте, днес може от нас да пуснете с мотиките. Гроздан Караджов, Слави Трифонов го казаха. Вижте какви обиди, щом две партии бягат от тях панически, каква корупция е било... Това мога да кажа. Ние видяхме - за три дни и половина броиха под половин процент, докато ги натъкмят да излязат над нас. Вие, медиите, бяхте записали изказването на Слави Трифонов, че е пръв, докато ние още бяхме първи. Сиреч, и вие медиите, сте знаели. Помните ли, то беше парадокс. Огромна инфлация, огромно обедняване, неохранявана граница, обвинения в купуване от избори до енергетиката, това е резултатът за две години. Да положим усилия, да се подпише един документ за управление за 6 месеца“, коментира още Бойко Борисов.

И заяви, че е несериозно със 73-ма депутати да правят правителство. "За да имат сила, ние с БСП водим битка с тях, показваме им недъзите. Те говорят, че ще правят правителство на малцинството. С нас не са се разбирали, със Свиленски също. Остават тези три. Христо Иванов най-вероятно е говорил с "Възхода", ако не е така, ще си върна думите“, завърши Бойко Борисов.

Източник: "Труд", бТВ, epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • абсолютно точно

  26 Ное 2022 18:11ч.

  Какво да коментираш? И защо? Никой не чува!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без Борисов

  26 Ное 2022 19:05ч.

  Стига всеки ден ни занимавате с този Борисов ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  26 Ное 2022 19:05ч.

  Ти пък кой се опитваш да мяташ бе булгур? Като са оакани да ушите и върнахте хартията, като гледам и кодовете ще им вземат - ще искат ли избори, А? айде събирайте си панаирите всичките и при бай Ставри на миндерчито... и си купи кофа с вазелин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвратен

  26 Ное 2022 19:07ч.

  Борисов само се жалва и оплаква, а уж беше победител. Пък сега не можел да напарави кабинет, щото не му стигали депутатите! Бил имал правителства на растежа, пък сме на последно мяясто в Еропа по стандарт на живот! Докога ще ги чакаме, ходят по градовете и в НС, вадят си кирливите ризи едни други, но си вземат големите заплати, а народът - кучета го яли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  26 Ное 2022 19:37ч.

  Попаднах на инфо в сайта на Narod.bg -ТАМ има публикуван изходен код на "Софтуер броене Информ. обслужване за изборите за нар. представители на 2 октомври". Който разбира от кодове- може да погледне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Суджук

  26 Ное 2022 20:37ч.

  Хубаво вижте какво пише на винила на стената зад Борисов! Точно в оригинал на немски, фондацията чиято креатура е той и неговата партия. И ни говори как е загрижен за България и народа. Хайде нема нужда! Качество на живот - най-ниско в целия ЕС!!! По плодовете ще ги познаете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  26 Ное 2022 22:23ч.

  Точно този на който 12 години управлението му беше белязано с корупция в най-висшата си форма и той да говори за корупция е най малкото смешно. Тоя беше превърнал корупцията в държавна политика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи