Борисов към Радев: Това е война, която ще продължи дълго с много жертви и ще премине в гражданска

Борисов към Радев: Това е война, която ще продължи дълго с много жертви и ще премине в гражданска

Борисов: Путин излъчваше свирепост и бруталност, осъждам изцяло политиката му

 

Колкото и президентът Радев и военният министър да се опитват да я представят, пуснете си Си Ен Ен - конфликт, инвазия. Когато столицата Киев е под обстрел - това е война, заяви пред младежите от ГЕРБ в Хисаря Бойко Борисов.

 

"Аз твърдя, че няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е много по-кръвопролитна и с много жертви. Ще прерасне в гражданска война". Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива в Хиисаря.

 

"Преди два месеца слушах как "Партията на промяната" ще ни научи на парламентаризъм. Нека сега да видят хората какво от всичко, което обещаха партиите от управлението, го има в бюджета. Иначе всичко е "Татко ще ми купи колело", посочи бившият премиер.

 

"Темата днес е война. Колкото и президентът Радев и военният министър да се опитват да я представят, пуснете си Си Ен Ен - конфликт, инвазия. Когато столицата Киев е под обстрел - това е война, заяви пред младежите от ГЕРБ в Хисаря Бойко Борисов.


Дали си руснак или украинец, все майка те е раждала. И сме православни християни, посочи той. "Колкото и да се мъчат да оневинят агресията и бруталността, няма как демократичният свят да го приеме. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Точка", отсече Борисов.

 

Той не приема тезата на президента Радев, че конфликтът ще свърши скоро. "Аз твърдя, че няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е много по-кръвопролитна и с много жертви. Ще прерасне в гражданска война", прогнозира лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов посочи, че у нас има много проруски хора. "Знам, че и на тях не им е приятно като гледат какво става. Гледах президентът Путин - излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим", каза той. Но е категоричен, че няма да приключи бързо.

 

По думите му доставките на стомана и желязо са приключили. Само газ имаме, но да видим. "Ами с туризма какво ще се случи? Тук става за конфликт в Черно море. Абсолютно неадекватна полотика и най-вече липса на лидер. Осъждам изцяло политиката на Путин. В Москва и Санкт Петербург затова имаше такива протести. Това е варварско нападение.

 

"Да, когато е могло, съм защитавал Путин. Но сега не мога да кажа, че правилно е влязъл в Украйна. Само си представете - раздават шинели, пушки, какво става с майка ти, баща ти, приятелката ти? Все славянски народи сме. Православни. Дори няма религиозна причина. Какво ни става - не знам", разгневи се Борисов.

 

Изчаках да мине държавния бюджет, за да видя коя партия и как е изпълнила ангажиментите си към Пловдив. В бюджета за Пловдив виждам нула лева за култура, спорт, както и за околовръстното на Пловдив. Няма го в парламента вносителят на бюджета, няма и кворум. И така се приема бюджет?! Това заяви от Пловдив бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

ГЕРБ е алтернативата на това управление. Ние сме последователни. Няма как да допуснем да се руши това, което вече е започнато. Пловдивчани вече виждат как нагло ги излъгаха. По време на нашето управление градът се къпеше в инвестиционни проекти. Общо близо 50 млн. лв. за стадионите на Пловдив. Пловдив е на трето място за бизнес дестинация, според “Файненшъл таймс”.

 

Аз съм обещал в Пловдив да се играе финал на Голяма Купа. Както заслужава градът. Стадионът "Ботев Пловдив" ще бъде завършен с козирка и за това трябва да се пренасочат 10 млн. лв. от общинския бюджет.

 

Източници: "24 часа", epicenter.bg

 

 

 


 

Коментари

 • иван йорданов кожа и костов

  26 Фев 2022 11:43ч.

  Портиерът на американското посолство е намекнал на Мутрата от СИК, че само за един следобед може да Го лиши от всичките МУ "трудови" спестявания - - около 5 милиарда ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петр Вальцман (Порошенко): Неофициальная Биография

  26 Фев 2022 11:44ч.

  Обективна информация за Операцията по денацификацията на Украйна може да се получи от блогера Юрий Подоляка на youtube. https://www.youtube.com/watch?v=DOt8QCF-eZE Война на Украине (25.02.22 на 22:30): Подведение итогов дня (Николаев, Запорожье, Мариуполь)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредния предател се докарва пред американските акупатори

  26 Фев 2022 11:45ч.

  Народния съд иде

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  26 Фев 2022 11:59ч.

  Тулупа, който по собствените му думи е десен консерватор, призовава да се гледа CNN - рупора на либералнта пропаганда. Що ли не се учудвам... Той и с ДПС е в коалиция, които пък са член на либералниия алианс в европарламента, ма няма мисирка, която да се сети да го пита за тия неща

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борисов

  26 Фев 2022 12:00ч.

  Държавник. Човек. Патриот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CNN са виртуози

  26 Фев 2022 12:08ч.

  в подмяната на реалността с неистини. Не ми е ясно Борисов как ги разбира, като знае само "конграчулейшънс", ама следваше подобен модел - е, доста дървеняшки, наистина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глоса

  26 Фев 2022 12:11ч.

  Еднокнижникът, освен велик военен стратег, станал и пророк. Ако се окаже, че това е само началото на ТСВ, за каква просто вътрешногражданска война говорим? Русия не отива там за да си начешел някой крастата на егото, така тя овладява стратегически плацдарми, които са си били нейни преди... и активно отблъсква прекрачване на предварително поставени червени линии, които НАТО не зачете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пуснете си CNN?

  26 Фев 2022 12:35ч.

  Да не би да дават гедерманския филм за Винету?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • борисов

  26 Фев 2022 13:25ч.

  ако тук почнат да падат бомби ,аз пръв ще избягам - ББ 2019 ,И ТОЗИ АКЪЛ ЩЕ ДАВА ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Дачков

  26 Фев 2022 15:19ч.

  Браво Господин Дачков.Вие сте истински демократ.И ще кажете,че няма цензура!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи