Борисов: Две години умните и красивите нямат План за възстановяване. Хаос, разруха, застой. Две години чегъртане и накрая обрулиха границата

Борисов: Две години умните и красивите нямат План за възстановяване. Хаос, разруха, застой. Две години чегъртане и накрая обрулиха границата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Две години нито стотинка по европейските фондове, голям срам за България. 2 години умните и красивите нямат План за възстановяване. Хаос, разруха, застой. Две години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата всеки ден. И чуждестранните медии гледат", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца по време на среща с кметовете на ГЕРБ от областта, Монтана и Видин.

"Аз не съм имал досега по-лесна кампания. Какво става с инфлацията? Ние когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1%. И те ги усещаха. Сега над 100% инфлация. Защо търпяхте? Грабеха ви по 1 лв. на всеки литър нафта и бензин. 

"Аз мисля, че и президентът Радев, и финансовата министърка са длъжни да извадят потреблението на бюджета. Умолявам ги да кажат какво е моментното състояние на бюджета. Искам да видя има ли за капиталовите ремонти. За да мога да ви кажа - "Поемайте този ангажимент, ще го свършим". Сега дупката не се знае колко е", допълни Борисов. 

"С какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни, те затова само говорят съдебна реформа, съдебна реформа. Е, сега те изпаднаха в изолация. Това, което тези причиниха на България, османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във фейсбук, с мемета, с подигравки?", попита лидерът на ГЕРБ. 

"И няма да има 2 в 1, защото ще дойдат май, юни, юли ще са изборите. Те си избраха президент и сега новата им променка е "Ама Борисов не е за импийчмънт", каза Борисов. 

"Чудовищна инфлация. Спекулата цъфти. Ние сме отговорни хора и като поемем ангажимент, трябва да го направим. Жал ми е за хората. Българите трябва да чуят какво са ни причинили", добави Борисов. 

"Осветлението не можете да си платите общините. Какво стана с инфлацията? Сега над 100%! Официална - близо 40%, а на едни стоки - над 1000%. Защо търпяхте, бе? Грабеха ви по 1 лев на литър бензин. Всеки лев от джобчето вашето излизаше. От деня, в който се махна Промяната, над 5 милиарда отидоха към Русия, "братски пари". Мълчание! Пълно мълчание! "Мълчанието на агнетата", заяви Бойко Борисов в началото на срещата си със северозападните кметове на ГЕРБ във Враца.

Какво стана с миграцията? Нула процента. Какво става с нелегалната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?, попита той.

Две години стъргане, чегъртане, брулене. И накрая обрулиха границата. Всеки ден. И чуждестранните медии гледат. Смятайте какъв чудовищен трафик! Вместо да изловят каналджиите... А ние ги правихме тия работи с нашите партньори от Турция. Загинаха полицаи, Бог да ги прости. А имаме фантастични момчета граничари. А трябва да отидем в Брюксел с коз - ние пазим границата, затова помогнете - с дооборудване. И няма човек в Европа, който да не каже: Колко искате? С Урсула и Шарл Мишел всеки месец следяхме преводите към Турция. За да ги държат ("изнесен център") извън пределите на Европа, да стоят близко до местата, където могат да ги върнат, отбеляза още лидерът на ГЕРБ., отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Смятайте, какви килъри се отглеждат в момента! Каква организирана престъпност е", заяви още Борисов, коментирайки, че още по време на войната в Югославия се е организирала каналджийската мрежа към Европа.

Борисов изтъкна, че министърът на икономиката и президентът Радев трябва да излязат и обяснят защо са такива цифрите на инфлацията, защо хората вече не смогват да плащат сметките си. 

"Само говорят "Съдебна реформа, та съдебна реформа. А за две години защо не я направиха тая съдебна реформа?! Проблемът, понеже вие сте елитът на партията ни в Северозападна България, искам да го знаете - това, което тези причиниха на България, османлия не го е причинявал! Как ще излезем от тая дупка, при този разделен, мразещ се народ? С постове във Фейсбук? С мемета, с подигравки?!", коментира още Бойко Борисов.

"Те разбраха, че изгубиха изборите. ПП паднаха с 5% за 6 месеца под ГЕРБ. Дори да стане невъзможното - да са малко преди нас. С нас не може, с ДПС не може, с Възраждане не може, с БСП не може. Ако спечелят изборите, в първия миг ще изпаднат в изолация. В такава бяхме и ние и останахме в парламента, изолирани от всички", заяви той.

Борисов прогнозира, че при невъзможността за съставяне на редовен кабинет след изборите на 2 април, след три месеца ще има нови.

"И хората ще се питат - ами кой ни го причини? - Това го направи вдигнатият юмрук, който те си го избраха. Сега ни питат, защо не му искаме импийчмънт. Представете си, че той успее – тогава Илияна Йотова ще прави служебните правителства. Президентът за толкова години се научи. Хубав-лош, вие го избрахте“, обясни лидерът на ГЕРб и посочи:

С Радев нито се срещаме, нито си говорим. Но фактите са такива - чудовищна инфлация, горивата, тока - изпуснаха ги. И всички производители се възползваха и вдигнаха цените. И сега спекулата цъфти.

"Хората очакват от нас да кажем: Стъпваме здраво! Ще ви извадим от кризата. Затова мен ме интересува сметката от бюджета. Да видим - има ли пари - за капиталовите ремонти, за инфраструктурните проекти. Вие без тях не можете да съществувате. Вие сте едно село. Аз уважавам селото. И като разбера какви са бюджетите, ще мога да ви кажа - действайте. Орешарски ми остави 800 милиона дупка в бюджета, ние за два месеца ги покрихме. Втория път - КТБ и т.н. - 6 милиарда и 700 беше втората дупка. ГЕРБ се напъна, свърши работа, оставихме им 12 милиарда фискален резерв. Подиграваха ни, защото казвахме по народному - "да има мазнинка за зимата"... Това е нещото, което не ми дава сън. Жал ми е за хората. Няма минаване - тирове, коли, ями. Две години какви ги говориха? - Господин Петков (аз не знам дали в Харвард ги учат тия неща) всеки, завършил нещо свързано с финансите, знае, че инфлацията е скритият данък... Ама ако ги питаш какво и що, ще се объркат, те няма да знаят какво да правят", коментира още Борисов.

Той се обърна към медиите и предупреди: "Задавайте ми въпроси, защото тези още ще ги "натягам".

Запитан какво ще конкретизира за бюджета, той отговори: "Ами ядеме пицата от кутията. Беше постна, после й турихме доматки, моцарела, прошуто, рукола. Турехме по една бира до нея. Заводи във Враца започнаха да бълват износ. За първи път износът на България превиши вноса от Германия. Цялата страна работеше".

Борисов бе категоричен - януари 2024 г. "няма шанс да приемем еврото". "Да се мобилизираме, да покрием дупките и тогава може да стане. Сега ни чака тежка ситуация... Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила и хората да заявят, че искат промяна. А ние ще си носим отговорността".


Източници: "24 часа", epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ввв

  27 Фев 2023 18:26ч.

  Недей тъй боко, че утре ще трябва да се жените след изборите, САЩ ви е свещеника и кумеца...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свиленчо

  27 Фев 2023 18:32ч.

  Да плюе с аргумент инфлация, е лицемерие на държавен чиновник, бивш или не. Инфлацията изяжда заемите, понеже парите се обезценяват - всички значими я искат. Държавата обожава инфлацията. Помните ли кредитните милионери от деветдесетте? Трикът на лесния живот: заеми и инфлация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Снежния от 3 март

  27 Фев 2023 18:37ч.

  Ах ти чучело, кафяво, това , което ти отне от бъдещето е непростимо, но не е само това. Хората никога няма да забравят как пребихте децата и и хвърляхте като трупове. Малко му е било на дядо ти и баща ти, а ти трябва да бъдеш изяден от прасетата!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • соф

  27 Фев 2023 18:50ч.

  за пенсионери боко по 50лв,а за теб 50 к.лчета 500 пачки по 500евраи т . н.още малко ще те преживеем.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветан Седможилищник

  27 Фев 2023 19:04ч.

  Ало, каскетурата Каренин, този екземпляр защо не е в затвора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  27 Фев 2023 19:18ч.

  Няма разлика между Буда и Кокорчовците. Един им е сайбията. Карат се, кой повече да може да завлече! Все пак между тях по-малкото зло е Баце. Краде, но все пак след него остана нещо и е богубоязлив, онези са сатанисти и след тях остава само мъртвило!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • (*_*)

  27 Фев 2023 19:58ч.

  За 10г. управление остави България с 850 000 по-малко. Но иначе е богобоязлив, затова носи червен конец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  28 Фев 2023 0:02ч.

  Не казвам, че добър избор, но е по-малкото зло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Фев 2023 21:22ч.

  "САЩ ви е свещеника и кумеца..." И има правото на първа брачна нощ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-вредният политик

  27 Фев 2023 21:54ч.

  Заплашен от Магнитски, най-вредният политик продължава да се пъчи, с което отвращава още повече. Вместо да е там, където му е мястото, призовава за събаряне на исторически паметници, какъвто е паметникът на Съветската армия. Военолюбците от ГЕРБ, ПП-ДБ не трябва да се допускат до властта при предстоящите избори. Всеки глас за тях е глас за повиквателна, мобилизиране и участие във военни действия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  27 Фев 2023 23:08ч.

  Тоя примат от Банкя как говори, като че при неговото ,, управление", разбирай грабеж е било мед и масло? Пълна разруха и упадък. Може би само в главицата му в неговата и на съпартийците му само е имало някакъв ,,напредък". Пълна пародия и абсурд. Е каквато е и държавата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  28 Фев 2023 1:16ч.

  Баце, собери си пачките, кюлчетата и ютията со се шкафчето и се скрии, че смърдиш, няма да рева за тебе, асталависта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  28 Фев 2023 2:09ч.

  Все по-жалък става банкянското гяволе, все по-уплашен и си противоречи на всяко трето изречение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ellie

  28 Фев 2023 6:24ч.

  Причини за инфлация: 10 юли 2020 г., ЕЦБ обявява че България става част от валутно обменен механизъм ERM II с курс 1.95583 лева за 1 евро. По искане на българските власти, т. е. правителство на ГЕРБ. След съобщението на експремиер ББ по медиите, че сме влезли в еврочакалнята, на следващото утро част от цените в магазините са повишени с 30%. Така ГЕРБ поставят началото на инфлацията, еднолично, без да проведат референдум за влизането на България в еврозоната. ГЕРБ ни праща на борса за газ, което допълнително повишава цените на енергията. ГЕРБ закриват ЮП - подпис на техен зам. мин. стои на документа за закриване, Орешарски го замрази, за да търси изпълнение на 3-ти енергиен пакет, строежът продължаваше, което му струваше оставката след протестите срещу кабинета. В медиите ББ откровено признава при конфликтите с РБ: "Аз, като си изтеглих мойте хора от площада, останаха една шепа срещу Орешарски". Следват закриване на "Белене" -манипулации, че реактори и оборудване няма да пристигнат, само че пристигат, следва фалит на КТБ и глоби над милиард за българските данъкоплатци арбитраж Париж. Чрез манипулации кабинет Борисов закрива и проект Бургас-Александропулос, локален реферандум и всяване на страх сред местните за околна среда, щяхме да получаваме директно нефт от Русия и Кавказ, без посредници. Всички действия на правителството на ГЕРБ, водят към настоящата инфлация, всички. (а протестите срещу ГЕРБ, са следствие строежът на Балкански Поток, което партньорите не му простиха)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еllie

  28 Фев 2023 6:50ч.

  Не на последно място да допълня, че обещанията за обмен лев евро, ако се въведе еврото не са сигурни, както се опитват да ни убедят "правоверните медии". Според думите на доц. Сарийски, на въпрос от български финансисти към колегите им от ЕЦБ и ЕК, дали обменен курс ще е горепосочената от мен цифра, отговорът е: "Не се знае!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи