Борисов: 30 дни ги няма "Промяната" на власт, с 30% падна цената на горивата. Оставиха България без газ и имат наглостта да обвиняват служебния кабинет

Борисов: 30 дни ги няма "Промяната" на власт, с 30% падна цената на горивата. Оставиха България без газ и имат наглостта да обвиняват служебния кабинет

Последвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с предизборните обиколки в страната. Той е в Хасково, където го посрещна препълнената зала на театъра. Лидерът на ГЕРБ бе бурно акламиран от събралите се хора. Заедно с Борисов са водачът на хасковската листа на ГЕРБ-СДС Делян Добрев и кандидатът за депутат и лидер на "Гергьовден" Любен Дилов.

За първи път в историята на България Министерството на културата ще върне 60 млн. лв. неизпълнени. Предстои да ги бием на тези избори. В последните 30 г. СДС и ГЕРБ са се справяли с най-тежките кризи в България - с Лукановата, Видеоновата зима, настроенията срещу антиНАТО и антиЕС, мигрантския натиск. И накрая няколко думи за лидера - сещам се за един приятел арменец, който казва - много мразя да ме хвалят в мое присъствие, все ми се струва, че не е достатъчно. Погледнете на терена лидерите на формациите срещу нас - колко от тях могат да говорят с Путин и Ердоган, изобщо за какво сравнение става дума, коментира в началото лидерът на "Гергьовден" и кандидат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

Виждате цените в магазина, по вашите портфейли, обърна се Делян Добрев към хората в залата. Той показа графика как са се вдигнали цените заради скъпия ток, скъпите горива и др. 

От април - последният месец на ГЕРБ, природния газ е бил 33,38 лв. Август той е станал 289 лв., а септември 373,21 лв., продължи Добрев.

Бургаргаз имаше договор с Газпром, с който цената щеше да е 86 евро. Само че ние вместо да купуваме по 86 евро, купуваме от румънският "Газпром" на 110 евро с 28% увеличение. А парите отиват в офшорки, защото няма друго обяснение защо вместо да си купиш за 86 евро, ще си купиш за 110, пак руски газ.

Самолетът на увеличение на цените го виждате във всичко освен в заплатите и пенсиите. 

Избрали сме три периода. Октомври 2018 г., кабинет на Борисов, цената на барел е е 79,3 долара. Юли 2022 г. цената е 78,4 долара. При Борисов барелът е бил по-скъп, но цените на бензиностанциите са по-високи, обясни Добрев.

Ние предлагаме вместо "Литаско", ние имаме БЕХ - сигурно не по-малка компания. Чрез БЕХ държавата купува, преработва на ишлеме и продава горивото на 2,50 лева. Това обясни Делян Добрев. Според тяхното предложение "Литаско" могат да продължат да работят и да продават на 3,50 лв., а който желае, може да си купи на такава цена.

Вариант 2 на партията е "Литаско" да купува руски петрол, да го преработва на ишлеме и да продава отново на 3,50. "Къде се намесва държавата? Облага ги с мито и държавата вместо 25 ст, връща 1 лев", обясни още Добрев.

"Благодаря на всички хасковлии, че са тук, и че няма хора при Асен Василев на Кенана", завърши той.

"Дойде ми на ум да проведем една разяснителна кампания. Действително те имат много пари - виждате от къде идват. Ползват най добрите фирми за пиар - и черен, и бял. Те са като машини. Снощи, като се прибрах от Германия от конгреса, изчетох какво е казал Радев", започна Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, и прочете: "искам да поздравя правителството за последователните усилия овладяването на инфлацията в страната, от снощи цената на бензина е под 3 лв".

"Намаляването на цената на газа с 30% са резултати, постигнати с усилия и работа. Когато едно правителство работи в интерес на бизнеса и хората, резултатите са налице", коментира Борисов.

"Радев казва още, че докато има служебно правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток, България е производител на ел. енергия, потвърждава казваното от нас месеци наред. Какво му отговаря Асен Василев? "Наивно е да се твърди, че която и да е политическа сила може да свали цената на бензина, освен ако не открие петролни кладенци в България", каза още Борисов.

"30 дена ги няма, 30% на ден пада цената. По стотинка на ден пада средно на ден. Само че тези стотинки преди това в размер 3,5 млрд. са ви ги взели от джобчето. Те много обичат да говорят за арести, мислят, че така ще ме предизвикат към реваншизъм, но това е загубена кауза. Тези разследвания обаче ние ще ги направим и не ние като политици. Има разследващи организации тук и в чужбина", продължи лидерът на ГЕРБ.

Тези посреднически фирми, тези огромни 4,76 млрд. по сметка на НСИ са заминали по сметката на Руската федерация. Дали са отишли за руския народ не знам, защото всички водят към Швейцария, но там изма президент, който много внимателно слуша какво говоря аз. Има едни събития от време на време по високите етажи на "Лукойл". Но това аз не го казвам, а съм го видял в новините.

Българите вече се объркаха. Ето ви цените - вие сте зареждали през всичкото това време. Без да сме намерили петролен кладенец, виждаме цените. С 30% са свалили, другите 70 къде са? Трябва да ги свалят още утре.

Става въпрос за милиони кражба.

Всички хранилища в Германия са на макс пълни, нашето в Чирен е на половина пълно. И имат наглостта да обвиняват служебното правителство. С Какво "Промяната" е допринесла за газовата връзка с Гърция? Забравят ли, че Бойко Рашков беше година и половина министър? И те бяха - на икономиката и финансите. Те правиха политиката на Янев.

Ние, понеже можем да смятаме, направихме следната схема. Не в смисъла, по който Асен Василев я разбира - да гепи пари. 2018 г. цената на барела е 79,3 долара. 

Нали знаете - една жаба, ако я сложите в гореща вода, ще избяга. Но ако я сложите в студена и я сложите на котлона, ще я сварите. И те така си мислят, че българите са такива будали, че вдигат цената с по стотинка на ден. Това обясни Бойко Борисов.

"Василев сега се сети, че идва отоплителният сезон. С кой ли не съм работил през последните 20 г., но такива не съм чул даже и от Сашо Томов. Те спряха договора с "Газпром" и оставиха държавата с един танкер. Нашето хранилище е пълно наполовина и има наглостта да обвинява служебното правителство. Видяхте какъв смях падна с газовата връзка с Гърция, въртяха колела, правиха се на откривачи. С какво "Промяната" е допринесла за тази връзка? Те казват, че не им стигнало времето? Рашков беше година и половина министър, те бяха служебни министри при Радев, правеха политиката на служебното правителство на Янев и Радев", продължи Бойко Борисов.

"Излизат тези хора с опорките си и ни казват, че не им стигнало времето за година и половина. Първата международна среща, която са провели Кирил и Асен, е била в министерство на финансите с "ЛУКОЙЛ"," каза Бойко Борисов. 

"Можем да помогнем и сега", каза Борисов и припомни, че по негово време бе удържан мигрантският натиск, а брутният вътрешен продукт растеше със стабилни темпове. 

"Каква градска десница ми говорят? Те, ако имаха елементарен принцип, с БСП не трябва да си говорят. Мога да се обзаложа, че и зад Океана вече не ги приемат", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Ние сме държава, която носи всички рискове от АЕЦ Запорожие, всеки ден заради това гледам новините, става ми притеснително. Всичко друго България си произвежда - ток, храни и всичко. В сряда ще представим един мащабен план за възстановяване във всяка една сфера, екипите на ГЕРБ го разработиха, те ("Промяната", бел. ред.) за две години и план не внесоха. Тази война трябва да свърши, тя е лоша и за украинците, и за руснаците, още по-лоша е за нас, които им търпим нападенията. Незабавно да спрат тази кръвопролитна война. И затова ще помагаме, оръжие, каквото е необходимо. Усещате ли в гласа на Ердоган, че каза от Босна на Гърция, че някоя нощ може да ги навестят? Те са ни съседи. Украйна и Русия се бият, Косово и Сърбия щяха да се сбият заради едни табели. И вместо да вземем пример от надписа на парламента...", коментира още лидерът на ГЕРБ. 

"Най-добрата зелена батерия в света е ПАВЕЦ "Чаира", най-доброто, което са направили комунистите - трябва да строим язовири, падове, вецове. Ще дойде едно младо и зелено поколение и ще кажат за соларните паркове да се махат тези стъкла, те са и грозни. Светът се променя, едните против въглищата, другите против ядрената енергия, България има всичко - реки, трябва да ги ловим. Климатът се променя, в сряда ще представим, ще е дълго и тягостно, три-четири часа ще представяме плана, ползвахме най-добрите хидроинженери. Който иска, да ни пенсионира. Който има подобен документ, с тях сме", завърши Бойко Борисов.

Ние започнахме с финансовата криза в Гърция през 2009 г. Спасихме я. После дойде миграционната криза. Помните Харманли. След това дойде ковид кризата, спомни си Борисов.

В България или трябва здравата партия ГЕРБ, СДС, "Гергьовден". Каква градска десница? Те с БСП не трябва и да си говорят. 

"Ние сме държава, която носи всички рискове от "Запорожие", атомната централа. Всеки ден само за това гледам новините и все по-притеснително ми става. Всичко останало България си произвежда.

В сряда ще представим един важен документ - план за възстановяване се казва, защото те и това не можаха да направят. Който има подобен документ - с него работим. Толкоз.

Сега тази война трябва да свърши. Тя е опасна и за украинците, и за руснаците.

България е богата на води, реки, падове. Най-доброто, което комунистите са направили, е ПАВЕЦ "Чаира".

 

Коментари

 • Хъм

  11 Sep 2022 18:46ч.

  Доколкото си спомням, ПП гласуваха почти еднакво с ГЕРБ, както и бяха коалиция, т.е. единомишленици. Също, доколкото мога да сметна, 30 дни ги няма официално не само ПП, но и ГЕРБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 112

  11 Sep 2022 18:56ч.

  "настроенията СРЕЩУ антиНАТО и антиЕС" ?!? И това ли е заслуга на гербаджиите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичо

  11 Sep 2022 19:11ч.

  Бойко, Бойко, Бойко....... слава! Само ГЕРБ ще изведат страната от кризата в която ни набута юмручето на РРадев и неговото юмруче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПФУУУ

  11 Sep 2022 19:22ч.

  Ей на такива главанаци се крепи тиквенското царуване!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Криза е

  11 Sep 2022 19:56ч.

  Криза е, на чичото пара му треба, а на него му плащат на коментар, а не на съдържание в коментара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  11 Sep 2022 19:21ч.

  Скрий се бе, некадърнико!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  11 Sep 2022 19:28ч.

  ГЕРБ подкрепяше ПП в парламента за всичко, хвали се че говорил с Путин, а иска закон за забрана на всичко руско, но за разлика от другите разбра, че няма какво да дели със служебното правителство, те няма да участват в избори

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доста форумци плюят Бойко но …

  11 Sep 2022 19:48ч.

  Арестуваха го и претърсиха къщата му. Нищо не намериха. Крадял от държавата. Кой политик не краде? Нинова, само за няколко месеца открадна огромни суми. Много повече отколкото Бойко за години. Прост е Бойко, всеки го знае, но поне е българин и не нанесе толкова сериозни вреди на България, колкото американските подлоги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  11 Sep 2022 20:52ч.

  Само дето "твоят бойко" плати едни хартиени самолети, щото бил българин.....Ето заради такива, като вас сме на този хал.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Невъзможно е да се пише с факти за каквото и да е без някой глупак да напише глупост

  11 Sep 2022 21:03ч.

  Моят Бойко. Ти трябва да си голем глупак, за да напишеш нещо подобно. Винаги съм писал против Бойко, но той се оказа цвете след като се появиха американските подлоги. От две злини, винаги се избира по-малката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  11 Sep 2022 21:28ч.

  Бойко не е балама. Знае, че има едни 80%, половината да прилъже, властта му идва на тепсия. Чекмеджетата чакат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зайчарка

  11 Sep 2022 21:31ч.

  Дачков и Борисов в единен строй... Дачков, айде стига унижения бе човек, не ти отива да преразказваш всеки ден какво е казала лъжливата мутра...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  11 Sep 2022 22:19ч.

  За Северната нито дума. А гласуваха по заръка от Мустафата с ПП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Sep 2022 22:29ч.

  Заверете го вътре в тръбата на интерконектора с Гърция тоя крадец и лъжец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  12 Sep 2022 8:29ч.

  Верно бе! Ето и температурите се понижиха. Но пък дойдоха едни наводнения.?... Те сигурно са от служебното правителство?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  12 Sep 2022 8:30ч.

  Чичо, чичо, чичо-о-о-о! Твоят човек направи страната за посмешище пред света и скапа народа до невиждана простотия и мизерия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мутра стажант

  12 Sep 2022 8:40ч.

  давай батка,ся да ва оторя - га баце гризне властта - зареждаш за 100 лева не плащаш а ти дават от бензиностанцията 100 лева може и 200 ако си по така- вътре в нещата де

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи