Биков: Само Борисов има дебели нерви да изтърпи "Промяната" и ДБ

Биков: Само Борисов има дебели нерви да изтърпи "Промяната" и ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Имайки предвид, че отиваме на четвърти избори в рамките на година и половина, е нормално да няма такъв ентусиазъм за предизборната кампания. Причина вероятно е и това, че няма поле за дебат. 

От ГЕРБ се оказваме без опонент в това да сблъскаме своите позиции и идеи. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият депутат от ГЕРБ Тома Биков. 

По думите му за разлика от останалите партии, от ГЕРБ-СДС са посочили откъде ще дойдат всички средства за предлаганите от тях социално-икономически мерки. 

"Асен Василев направи три сбъркани бюджета. Когато приемахме първия, говорих в парламента и казах, че това е първа крачка към финансова криза. След това обаче той продължи в същия дух и то с груба некомпетентност", коментира той. Според Биков цената за лошото управление на външния дълг ще бъде 1 млрд. лева за 7 години. 

"Заплатите изобщо не са догонили нивата на инфлацията. Първата задача е България да има управление. Ще рискуваме, ако за втори път служебен кабинет предложи бюджет в парламент, в който няма мнозинство", констатира той. 

Бившият депутат подчерта, че пенсионната система е пред срив. 

"В момента тя е поставена пред огромен риск", категоричен бе. 

Биков коментира и защо никоя от останалите партии не желае да се коалира с ГЕРБ-СДС. 

"България трябва да има едно проевропейско управление, което да положи усилия да консолидира обществото в ситуация на най-различен вид кризи. Бихме се коалирали с този, който смята, че България трябва да има подобен тип управление", поясни той. 

В отговор на въпрос дали такъв партньор биха били от "Продължаваме промяната", Биков заяви, че не знае на каква тема би могъл да разговаря с тях. 

"Осем месеца бяхме колеги с тях, нямам нищо против конкретните хора, които бяха в Народното събрание. Не успях да разбера какво искат и за какво се борят. Трябва да говорим с всеки не за съставяне на правителство, а за нормализиране и възстановяване на политическия диалог", смята бившият депутат. 

"Г-н Борисов е един от малкото хора в ГЕРБ, които имат достатъчно дебели нерви да изтърпи част от тези партии. Трудно друг човек, освен него, би говорил с тези партии", отговори Биков на изказванията на Даниел Лорер, че "Продължаваме промяната" биха разговаряли с ГЕРБ, ако Борисов не е в състава. 

Той не отхвърли възможността партията да разговаря с ДПС, тъй като смята, че трябва да се разговаря с всички - независимо дали са в опозицията, или управлението.

 

 

Коментари

 • Мери

  18 Sep 2022 9:34ч.

  На България и трябват лидери с любов към отечеството, опит във всякакъв смисъл, ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ, И ОГРОМНА ЧОВЕШКА КУЛТУРА....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  18 Sep 2022 9:34ч.

  Може и без дебели нерви!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AzBe

  18 Sep 2022 10:23ч.

  Не зная колко са му дебели нервите,но че е невероятно дебелоок е ясно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  18 Sep 2022 10:27ч.

  Кой ви пречи да се коалирате с ДПС и Възраждане, което трябваше да направите още предишните избори, ама НЕ, рейтингът ви е по-важен ?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

  18 Sep 2022 10:40ч.

  Народа имаше дебели нерви, че толкова дълго изтърпя Банкянската Тиква и неговите тиквета. Отдавна трябваше да са при бай Ставри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  18 Sep 2022 11:23ч.

  Само дето никой от народа няма толкова дебели нерви, че да изтърпи и БОКО, че и чоко 😆 играете си с огъня 💀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи