Берлускони е натъжен, че никой, освен папата, няма мирно решение за конфликта в Украйна

Берлускони е натъжен, че никой, освен папата, няма мирно решение за конфликта в Украйна

Бившият министър-председател на Италия, сенатор, лидер на партията "Напред Италия", член на управляващата коалиция, Силвио Берлускони, каза за в. "Кориере дела Сера", че е разстроен, че "изглежда никой няма решения"за мирно уреждане на конфликта в Украйна, съобщава ТАСС.

„Както съм казвал десетки пъти досега, ние сме на страната на Запада, на Европа, на Атлантическия алианс. "Напред Италия" е част от ЕНП и правителственото мнозинство. Нашата солидарност не е под въпрос, както показват десетки парламентарни актове. Аз обаче съм разстроен, искам да го кажа много ясно, от факта, че никой - освен папата и Светия престол - изглежда няма решения, които да насочат към мирно разрешаване на конфликт, за който плащаме непоносима цена животи, страдания, а също и икономически щети за целия свят“.

По-рано сенаторът, изразявайки безпокойство от украинската криза, отбеляза, че „в Европа и на Запад няма истински способни лидери“. Бившият премиер на Италия предложи себе си и бившия германски канцлер Ангела Меркел за преговарящи и посредници за Украйна, припомня ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи