Българка е екстрадирана в САЩ заради участие в криптоизмамата "УанКойн"

Българка е екстрадирана в САЩ заради участие в криптоизмамата "УанКойн"

Българка на име Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с криптоизмамата "УанКойн" (OneCoin), съобщи американското министерство на правосъдието. Дилкинска е обвинена в заговор за извършване на измама и в заговор за пране на пари. Всяко от двете обвинения може да доведе до максимална присъда от 20 години затвор.

В съобщение на министерството се посочва, че Дилкинска е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски съдия.

Дилкинска е работила като ръководител на правния отдел на "УанКойн". В обвинението срещу Дилкинска се твърди, че тя е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на "криптокралицата" Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на адвоката и съучастник в схемата с "УанКойн" Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго замесено лице за ареста.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • 11111

  22 Март 2023 6:17ч.

  Това е позор за продажната ни управляваща клика! България да екстрадира българска жена , с коsто да се гаврят в САЩ. Която и да е тя, тя е българска гражданка. Тези същите продажници утре ще продадат и вас по недоказани обвинения, защото така им е удобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи