Асим Адемов опроверга премиера: Украинското зърно няма да минава през Варна, а през Констанца

Асим Адемов опроверга премиера: Украинското зърно няма да минава през Варна, а през Констанца

Украинският зам.-министър по селскостопанската политика уверил ЕП, че логистичната база ще е в Румъния

Евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов хвана премиера Кирил Петков в лъжа. Във Фейсбук той написа, че украинското зърно ще минава през румънското пристанище Констанца, а не през Варна, както твърдеше Петков.

След посещението си в Украйна премиерът обяви, че е уредил зърното за износ на Украйна да минава през България и че България става логистична база за търговия с украинско зърно през пристанище Варна, припомни в социалната мрежа евродепутатът Асим Адемов.

Публикацията му продължава така:

"Да, ама не! Днес на заседание на комисията по земеделие в ЕП имахме онлайн дискусия със заместник-министъра по селскостопанската политика и храните на Украйна и отговарящ по въпросите на износа г-н Маркиян Дмитрасевич. На тази дискусия той каза, че такава логистична база ще бъде пристанището в Констанца, Румъния. И нито дума за Варна! Излиза, че ни е уредил с поредната си безсрамна лъжа.

Ех, Киро, Киро, Просто Киро, просто лъжец, просто голям, невероятен лъжец! Единствената истина за него е, че лъже непрекъснато и лъжата е част от неговото ежедневие!"

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • софиянец

  14 Юни 2022 18:08ч.

  то това е ясно за всеки, който е имал допир до транспорт и логистика. интересното е, че кирчо е бламиран от "партньорите"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ванко - по известен като Ваня от пл Македония

  14 Юни 2022 18:18ч.

  Това беше ясно от самото начало.... Когато на пътя до Варна седи модерно ервопейско пристанище няма как да го заобиколиш. Питайте защо Румъния модернизира Констанца, а България само прилапваше таксите и не инвестира в модернизацията на пристанище Варна. Защо отказахме през България да минава ж.п. "Пътят на коприната" и сега България е заобиколена?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отец Нафърфорий

  14 Юни 2022 18:19ч.

  Сакън, за Кирчо или добро или нищо. Знаете за кои се прилага това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-предполагам

  14 Юни 2022 19:22ч.

  Че и Румъния е крупен износител на зърно.И че капацитета на Констанца е съобразен с този износ .Така че............Украйна да чака.........Русия в .........Львов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  14 Юни 2022 20:30ч.

  Сметки без Кръчмарят! Украйна ще изнася жито, само ако запази статус Субект. В момента се превръща в Обект. И трябва да има пристанища. Както и евентуален сухоземен път до Констанца. Но имаше направени изчисления как по ЖП, няма проходимост за количества. Липсата на торове и на самото жито в очертаните вече Мащаби е фиаското на запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минава минава

  14 Юни 2022 20:37ч.

  Лично съм го виждал. Украински гондоли шест ълни по варненските пристанища. Питайте ТИМ. Там без тях не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шибания спел чекър

  14 Юни 2022 20:38ч.

  Шетат пълни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи