Антон Кутев отново ще е говорител на служебното правителство

Антон Кутев отново ще е говорител на служебното правителство

Съветникът на президента Румен Радев по парламентарните въпроси Антон Кутев отново ще бъде говорител на служебното правителство, съобщава 24 часа.Той ще бъде на този пост за трети път.

Той бе съветник на служебния премиер Стефан Янев и говорител на двата служебни кабинета миналата година. На 17 ноември провокиран от изборната загуба, той подаде оставка от поста, след като поиска оттеглянето на Корнелия Нинова като лидер на БСП. Тогава обясни, че "не желае да въвлича служебното правителство в излишно напрежение."

Антон Кутев е роден в София на 13 септември 1968 г. Завършва средно образование в 119 ЕСПУ „Вл. Башев“ в столицата. Магистър в НХА „Н. Павлович“ София със специалност „Изкуствознание“. От 2003 до 2007 г. е общински съветник в Столичния общински съвет, член на Управителния съвет на Общински приватизационен фонд. От 2007 до 2009 г. е заемал поста търговски директор на „Business week България“.

Избори на 2 октомври, стана ясен и съставът на служебния кабинет, премиер е Гълъб Донев

Избран е за народен представител в 41-ото и 42-ото Народно събрание. От 2017 до 2021 г. е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание, където е оглавявал Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

 

Изтчник: novini.bg

 

 

 

Коментари

 • Себеподобен себеподобнаго люби

  01 Авг 2022 15:47ч.

  КъФто Синергитичният дискурс, такъФ и Кутевия. Добре поне, че Денк-офф ни се размина този път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чета биографията му и.....

  01 Авг 2022 19:59ч.

  "Магистър в НХА „Н. Павлович“ София със специалност „Изкуствознание“." "От 2007 до 2009 г. е заемал поста търговски директор на „Business week България“." - Сега някой да ми обясни как със специалност "изкуствознание" бива назначен моментално за търговски директор?! Да обясни някой?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обяснението

  01 Авг 2022 21:06ч.

  Кутевчето е дялан камък, където и да го сложиш, все не става за нищо. За днешното време такива най пасват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи