Албена Кръстева: Строежът на храма в "Надежда 3" е благородно дело, което ще реализираме с общи усилия  

Албена Кръстева: Строежът на храма в "Надежда 3" е благородно дело, което ще реализираме с общи усилия  

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Строежът на храма в столичния район "Надежда 3" е благородно дело, което ще реализираме с общи усилия. Това каза общинският съветник от групата на БСП Албена Кръстева, която е член на Постоянната комисия по образование, култура наука и културно многообразие. Тя беше сред вносителите на доклада заедно с Татяна Георгиева и кмета на района инж. Димитър Димов за отпускане на средства за продължаване изграждането на Православен Храм "Св. Серафим Софийски Чудотворец" в  ж.к. "Надежда 3". Той беше подкрепен от всички политически групи в Столичния общински съвет и така бяха отпуснати 350 000 лева за изграждането му.
 
"Строежът е стартирал през 2021 г. след решение на СОС, обясни Албена Кръстева. - Изграждането на храма е върху общински имот. Проведохме редица срещи с основния дарител, който сподели за възникнали проблеми, произтичащи от усложнената икономическа и ковид обстановка в света и в страната ни".
 
Албена Кръстева добави, че със средствата на дарителя са положени основите на храма, а с тези от общината ще бъде изграден грубият строеж. "Ще бъде стимулирана и  дарителска гражданска активност, за да може да бъде завършено напълно това благородно дело, каза тя. - Историята е доказала, че именно в църквите и в манастирите са се съхранили нашите традиции, бит, писменост и култура в най-тежките времена за България. С общи усилия даваме шанс да бъде изградено ново духовно средище в града ни, в което хората да получават духовна сила и успокоение".

Източник: bspsf.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • Дахер Ламот:

  31 Май 2023 19:26ч.

  Демократите закриват болници и училища, но строят храмове за опиума на народа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  31 Май 2023 21:53ч.

  Не само демократи, но и "социалисти".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи