9363 ще бъдат секциите в страната с машинно гласуване

9363 ще бъдат секциите в страната с машинно гласуване

Не се чувстваме предатели, спазваме Изборния кодекс такъв, какъвто е. Там, където на предходни избори пет години са гласували повече от 100 избиратели се разкрива избирателна секция. Обявили сме над 730 места, предстои да бъдат определени още неща, според подадените заявления. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

23 партии и шест коалиции са регистрирани за изборите, но вчера една от партиите не е регистрирала листи и няма да фигурира в бюлетината. Става въпрос за ЕНП, каза Матева.

От "Ние идваме" вече заявиха намерението си да не участват в предстоящия вот, като се аргументираха, че ще продължат да подкрепят отделни политики, а не конкретна партия.

В някои секции в чужбина ще се гласува машинно, в други - не. В страната ще има 9363 секции с машини, вече са обявени на страницата на ЦИК. В 1104 ще има втора машина. В чужбина - в 290 секции ще има машина, в 233 от тях ще има втора машина. Уговорката е, че след 6 септември, според подадените заявления ще се прецени дали във всички секции с машини в чужбина те да не бъдат по 2.

МВнР ще отговаря за транспорта на машините извън страната. В момента тече поръчка за транспорта и поддръжката на машините в страната за вота. Инсталирането на машините отнема между 7-10 дни, уточни Матева.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

 • Образован

  01 Sep 2022 9:37ч.

  Гарантирано че с толкова проценти ще се фалшифицират неизборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • червен

  01 Sep 2022 11:34ч.

  Най-важно за мен, за да отида да гласувам, е дали разписките от машинното гласуване ще са с предимство при отчитане на резултатите. Иначе - отивам за гъби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези избори са подпис върху празен лист хартия

  01 Sep 2022 12:38ч.

  Американските окупационни власти се гъбаркат с нас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи