Украйна отчаяно се нуждае от голяма военна победа

Украйна отчаяно се нуждае от голяма военна победа

Украйна отчаяно се нуждае от постигането на голяма военна победа, а Западът ще направи всичко необходимо, да издигне една такава победа в ранг на цялостно геополитическо поражение на Русия.

В момента на своето избухване, войната в Украйна се възприе като едно невероятно събитие. Днес, три месеца по- късно, светът сякаш свиква с нея. Но което е още по-страшно, замесените страни в конфликта са все по-малко заинтересовани от настъпването на скорошен мир. За момента те са склонни да виждат в продължаването на бойните действия повече позитиви, отколкото рискове.

С това си поведение те се опитват да компенсират досега претърпените несполуки и понесените загуби. Само така може да се разтълкува намерението на Украйна да разгърне армия от един милион човека, руската подготовка за пълна анексия на Херсонска област и опитите на Запада да изнамери форми за пряка намеса във войната, било то под под формата на изпращане на сапьорни части или създаване на безопасни коридории за износ на украинско продоволствие.

Украйна, след като не позволи да бъде разгромена от движение, сега показва и определена устойчивост спрямо воденето на позиционни бойни действия. Тя от три месеца поддържа упорита отбрана в Донбас и ключовият въпрос е колко дълго може да съхрани този свой потенциал. Паралелно обаче пред нея стои остро въпросът и как да компенсира вече претърпяната загуба в Херсон. Руснаците дават все по-ясно да се разбере, че на тази южна провиция е определено да последва съдбата на Донбас или Крим.

А за Киев е немислимо да приеме мир, който ще съдържа клаузи за териоториални отстъпки. Нещо повече, украинската страна вече се опитва да разговаря от позиция на силата. Тя постави условието, че ще прекрати огъня, едва когато и последните руски войски напусната територията на страната. Като недвусмислено бе заявено, че тук се включва и Кримският полуостров.

Очевидно се разчита, че успехите, които бяха реализирани около Харков, ще се превърнат в постоянна тенденция, която ще обърне хода на войната. И вярват, че могат да гарантират бъдещата си сигурност, като нанесат такива травматични поражения на руската армия, които завинаги ще изпарят желанието на северроизтоичният им съсед да воюва в бъдеще.

Но преди да премине към етапа на офанзивата, украинската армия трябва да затвърди контрола си в Донбас. Засега хода на сраженията не дават ясен отговор дали тя може да се справи с това предизвикателство. Нейната защита изглежда все още солидна, но е видно, че тя постепенно ерозира. Руснаците, макар и с по-малко, но напредват. Въпросът сега е кой ще се изтощи пръв - нападателите или отбраняващите се.

Засега в Киев вярват, че времето работи за тях и постоянно промотират бъдещото си контранастъпление, което не само ще изтласка руснаците от завзетите земи, но и ще измести бойните действия на противникова територия. Подобно самонадеяно поведение преследва разбира се няколко цели: вдъхва кураж на собствената армия и население, мобилизира подкрепата на запада и обезсърчава настъпателния порив на руснаците. Засега еднозначно е постигната само втората задача - западните партньори на Украйна дават максималната възможна помощ, на която са способни и неизменно декларират вярата си, че наистина украинците са способни да извоюват пълна победа. С което се получава една взаимна индукция на оптимизъм между Запада и Украйна, което прави и за двата субекта сключването на примирие на днешните условия напълно неприемливо. Украйна отчаяно се нуждае от постигането на голяма военна победа, а Западът ще направи всичко необходимо, да издигне една такава победа в ранг на цялостно геополитическо поражение на Русия.

Колкото и да звучи парадоксално, самата Русия може засега да изпитва само задоволство от поведението на своите противници. Сегашният формат на противоборството отговаря напълно на глобалните стремежи на Путин, за когото е изгодно да превърне войната срещу Украйна в средство за подриване на американската хегемония и за установяване на така желания от него многополюсен свят.

Ако приемем, че Русия бе успяла да съкруши мигновенно Украйна, тя би получила територия и население, върху които тя не разполага с капацитет да наложи плътен контрол. Напротив, една продължителна война, която обаче Москва би спечелила в края на краищата, би донесла огромни ползи на Путин.

Първо, той ще разполага с една Украйна, доста анихилирана откъм численост на населението и откъм волята ѝ за съпротива. Ясно е, че колкото повече се точи войната, толкова повече украинци ще напускат страната си. А дори и в районите, незасегнатите от бойни действия, мнозина хора ще изберат пътя на емиграцията, като начин да излезат от тежкото си социално- икономическо положение. Колкото и това да се скрива в момента, украинската икономика или се намира в колапс, или е в неговото навечерие. От друга страна, онези, които останат в страната си, след всички страдания които са понесли, ако станат свидетели и на понесено военното поражение, много трудно ще запазят вярата си в бъдещето на една проевропейска Украйна.

Продължаването на конфликта носи ползи на Путин и във вътрешен план. Той вече спечели за режима си две важни победи: успя да убеди народа, че войната представлява акт на самозащита и не допусна да се появи обществено недоволство от понесените несполуки, които претърпя армията му. Доверието, с което руснаците го натовариха, му даде мандат да вкара конфликта в руслото на продължителна битка на изтощение.   

Оттук насетне той има да се справя с две други предизвикателства: да убеди сънародниците си, че в името на победата войната трябва да влезе в по-масови рамки, което ще означава провеждане на мобилизация, както и да придаде на днешното скъсване на отношенията със Запада формата на цивилизационен избор, който трябва да предопредели за десетилетия напред международното позициониране на Русия.

Разбира се, освен самата война, точно плътното ангажиране на Европа и САЩ с нея, позволяват на Кремъл да представя случващото се не като агресия срещу съседна държава, а като двубой за пренареждане на световното статукво. И докато много анализатори са склонни да оневиняват (поне частично) руския президент, че той е бил поставен в безизходна ситуация от начина, по който западните страни са манипулирали Украйна, някак си остава встрани очевидният факт, че Путин постави Запада също в безизходна позиция по отношение на войната. Бъдещият статут на Европа и САЩ ще зависи от конфликт, в който те не могат пряко да участват. А косвеното им участие може и да няма решаващо влияние върху изхода от войната. Съединените щати са изправени пред риска да се окажат вторият случай в световната история (след СССР), когато една свръхсила е смъкната от своя пиадестал, без да е претърпяла военно поражнеие.

Защото става все по-очевидно, че Вашингтон не е в състояние да гарантира поддържането на съществуващата международна система. Тя се пропуква в ключови свои сегменти: доларът губи своята роля на универсална резервна валута, заражда се опасен дефицит на хранителни ресурси, който се очаква да доведе до масов глад в най- бедните региони, западните общества трудно понасят нивата на инфлация, особено тежка е ситуацията с цените на енергийните суровини, а проблеъта за санкциите срещу Москва все повече се превръща в разделителна линия между запада и останалия свят.

И Путин няма никаъв интерес да спре този процес на международна деградация. Напротив. Цяло чудо е, че той все още не е врътнал кранчето на нефта и газа за Европа. „Войната“ със санкциите вече се интересува само от загубите, които се нанасят на противника, без да се държи сметка за собствените щети. И точно този процес на непрестанна ескалация може да се окаже по- опасен за света и от самата война.

Определен риск за глобалната сигурност носи и начинът, по който Америка и Европа артикулират украинската криза. От двете страни на Атлантика отчаяно се опитват да създадат представата, че са изградили масиран общ фронт срещу Кремъл, но от друга страна, все повече превръщат войната в елемент на вътрешнополитическите си неразбории. Най-отчетливо това си личи при Джо Байдън и Борис Джонсън. Двамата непрекъснато се опитват да използват случващото се в Украйна като алиби за собствената си политическа несъстоятелност. Точно това политическо шарлатанство пречи от една страна на западните правителства да превърнат политиките си за изолиране на Русия в национални каузи, а от друга страна, карат останалия свят да дезавуира призивите им за солидарност срещу руската агресия.

Стремежът на Украйна да търси военен реванш, вярата на Русия, че може да унищожи напълно Украйна и желанието на САЩ и Европа жестоко да накажат Русия, предполага, че намирането на мирен компромис в този момент е абсолютно невъзможно. И ако определим днешната фаза на войната като патова, огромният проблем е, че дори някоя от страните да постигне категорична победа, това няма да се окаже път към глобално успокоение, а ще бъде предвестник на нова криза. Навлязохме в епоха, дори когато бъдещият мир в Украйна ще носи в себе си потенциала на детонатор за мащабни сътресения.

 

Свързани статии: След провала на двата blitzkrieg-a

Игра със скрити заплахи

 

 

 

 

 

Коментари

 • Отче Ваш

  22 Май 2022 9:16ч.

  Нашмъркания Vолодимир Zеленски е същата булонка на каишка, като нашия ХараКиро - лае и скимти според командите на стопаните от запад. Батюшка Цар умело ги премята насам-натам. А те като истински джендъри квичат и разчитат на Сатанинските Античовешки Щати да спрат театралната и информационната война, която водят срещу Русия !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  22 Май 2022 9:23ч.

  Русия ще спре войната едва, когато вземе цяла Южна Украйна и разруши до основи икономиката на Украйна за да не може оттам да произтича заплаха.Тоест ВОЙНАТА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА! Идва лятото.Чудесно време за война според военните експерти по онез ширини... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • икономиката на Украйна за да не може оттам да произтича заплаха.

  22 Май 2022 9:51ч.

  Икономиката на Украйна отдавна е разрушена ЗИП-е . В основна степен си я разрушиха самите укри, а сега руската армия само им забива последните пирони. Заплахата /за Русия/ не произлиза от "украинската икономика" а от западната интервенция на украинска територия, западните въоръжения - това е очевАден факт. Украина е само една голяма територия, плацдарм на САЩ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В момента на своето избухване, войната в Украйна ---- Днес, три месеца по- късно,

  22 Май 2022 9:45ч.

  Ало ? Чакайте бе ! Войната в Украйна ИЗБУХНА през зимата на 2014-2015 ! Ние да не сме с амнезия да ни говорите подобни безсмислици ? Боевете за летището в Донецк, отбраната на източните зони на Донбас , контранастъплението и обкрожението на ВСУ при Дебалцево... Това преди три месеца ли е, или ПРЕДИ ОСЕМ ГОДИНИ ? Я си оправете говора !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дон жуан

  22 Май 2022 10:07ч.

  През зимата, ама една година по-рано - незаконния преврат през и Майдана през февруари-март 2014 г. После лятото беше Иловайският котел - шест месеца преди Дебалцевския. И в двете крупни горещи сражения победи Донбас. Що се отнася до статията, много конюнктурна, поне по отношение на източници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Украйна отчаяно се нуждае от постигането на голяма военна победа"

  22 Май 2022 10:09ч.

  Ами да продължава... да си се нуждае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цивилизационният избор на Русия е цивилизационният избор на България,

  22 Май 2022 10:29ч.

  който направи Свети княз Борис-Михаил с приемането на християнството от Източната Римска империя (Византия). Русия прие своя цивилизационен избор от Източната Римска империя и от България - Словото Божие на старобългарски език и го пази и до днес. Въпросът е за нас - от кого се отричаме? - От Бог или от дявола?..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През следващите 30 години

  22 Май 2022 11:10ч.

  През следващите 30 години България ще сведе нивото на своите икономически, политически, военни, културни и др. отношения си с Русия до нивото на отношенията си с Казахстан. Заслугата за това е на самата Русия. Финландецът правилно им каза да се погледнат в огледалото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  22 Май 2022 13:09ч.

  Понеже е много ербап и бързо забравя, сега финландецът ще остане да живее според заработеното, а не на руска аванта. Ще го посъветваме след 10 години, ако още мърда, самият той да се погледне в огледалото, да видим дали изобщо ще иска...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През следващите 30 г. България може и да изчезне

  22 Май 2022 16:38ч.

  под грижите на дупедавците на нАТО и на САЩ. "Българин е, дупе дава, за наука, за свобода, но не своето дупе братя, а задниците на народа!' Такъв заслужил "българин" си и ти и другите подлоги като теб, Кирчо и Корорчо, и тем подобни, напълнени догоре с пикоч и фекалии в американското посолство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А Русия обратно

  22 Май 2022 10:53ч.

  Русия отчаяно се нуждае от голямо военно поражение, което да отвори очите на покорното население и създаде условия за сваляне на Путин така, както навремето Николай II.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  22 Май 2022 11:13ч.

  Хаха, абе ти си егати историка. Да е си учил в Харвард? И като падна Николай, кой дойде? Сигурно Гари Каспаров ще дойде като падне Путин? По-добре тия тъпанари демократите и кучките им в ЕС да се договарят щото Запада в тоя вид глътнахме вода, а и по-зле ще става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само бит троцкист с кирка в главата

  22 Май 2022 16:43ч.

  и хазаро-юдей може да се радва на падането на Свети цар Николай II в Русия. Мразите ли Сталин намачкани троцкисти, мразите ли го!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  22 Май 2022 11:01ч.

  никои не употребява думата преговори и мир така че никаква милост към украина в 21 век тръгнала да се бие със своя съсед от векове и западът си изпълни задачата продава оръжие за милиарди и ес раздава пари без да пита финансов одит на украи на

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна победи в момента

  22 Май 2022 11:06ч.

  Украйна победи в момента, в който Путин изтегли войските, които уж трябваше да превземат Киев и да убият Зеленски. Никой не вярваше, че представяната като могъща руска армия ще подвие опашка толкова бързо след началото на войната. В момента отчаянието пред възможната загуба е обзело Русия, тъй като за тази държава неуспеха да превземе Украйна означава край на статута ѝ на глобална сила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама разбира се...

  22 Май 2022 11:43ч.

  победи толкова, колкото и ти си победил. 2800 "велики, непобедими укрофашаги" се предадоха на 1600 обкръжили ги милиционери. Като по учебник...Сега чакаме следващите, поне 3 котела, с по 10-15000 войничета... И те ще клекнат и ще се предадат, както батковците от нацистките батальони. Победа за украйна ще има, но когато я няма самата нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zzz

  22 Май 2022 11:11ч.

  Смехотворно е поведението на Украйна.Тя сввърши оръжията още в първата седмица.За сателити разузнаване от космоса въобще не ми се мисли.Може и сателитите им да са на привършване.Въобще Украинското правителство и президент бият Украйна и народа си с всички сили. И продължават сами да унищожават всичко пък после щели да подписват мир.Странна работа,ама Хитлер така и не подписа мира с СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия губи войната

  22 Май 2022 11:19ч.

  Русия губи войната. Това е трагедия за Путин и режима му и повод свободният свят да си отдъхне. Големият въпрос е как да се предотврати хаоса, който може да настъпи след падането на Путин. При разпадането на СССР имахме късмет заради гласността и преустройството, които отвориха очите на много руснаци. Днес ми се струва по-сложно, защото за 20 години Путин заличи постигнатото от Горбачов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  22 Май 2022 11:32ч.

  В каква точно се изразява губенето на Русия? Да не би УкроВермахтен да е под Москва и да не съм разбрал? А хиперинфлацията в Русия ли е , или в САЩ. Вчера на Шел А 95 беше 3,15 лв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия губела войната...

  22 Май 2022 11:54ч.

  Ти ли си, владко зеления??? Я си поспи още малко, може и друг сън да сънуваш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия губи войната

  22 Май 2022 12:08ч.

  Петоколонниците бяха убедени, че руснаците ще влязат в Киев за три, най-много за пет дни. След това прогнозираха победа до края на първата седмица на март. Когато руснаците изтеглиха войските северно от Киев, се възхищаваха на "ловкия" маньовър. После заговориха за победа по случай 9 май. Днес просто не могат да осъзнаят неизбежното - Русия губи войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  22 Май 2022 13:13ч.

  Много дрънкаш като пропагандист, ама от военно дело нищо не разбираш. Ще дойде ден, в който ще съжаляваш за глупостите, които си написал. И помалко укропропаганден зоб чети, намери по-сериозни източници за информиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  22 Май 2022 13:43ч.

  пияният майстор като изтрезнее може да опита да мисли, 17.83% инфлация в РФ по-малко ли е от 8.3% инфлация в щатите? https://xn----ctbjnaatncev9av3a8f8b.xn--p1ai/ https://tradingeconomics.com/united-states/inflation-cpi

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  22 Май 2022 15:25ч.

  И в Москва да влязат украинците тукашните копейкаджии ще обяват, че е фейк пропаганда на Запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Офцо, твоят линк е празен

  22 Май 2022 16:53ч.

  В колективния задад = империя на лъжата има дефицит на газ, а самоубийците от Брюксел искат и дефицит на петрол. В Русия има профицит в търговския баланс със запада, който надвишава 50 милиарда евро. Руснаците имат всичко - рублата е покрита със стоки и злато. Еврото и БГ левът са покрити с пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  23 Май 2022 0:29ч.

  моят линк? Отгоре в поста ми има 2 линка, руската Росстат дава оптимистичен вариант 20% за инфлацията в РФ тази година, очакванията са за 23%. Другият ли бил празен, 28 държави са се наговорили как да декларират инфлацията си-между 5% и 17%? То така стават нещата, с нагласяне, каКто в РФ:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  22 Май 2022 11:56ч.

  Западът губи катастрофално войната.Скоро ще се бият за месо и хляб.В Германия вече не се КЪПЯТ! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинската трагедия предстои

  22 Май 2022 12:27ч.

  Истинската трагедия предстои във вътрешността на Русия, където през следващите пет години населението ще живее с два до три пъти по-нисък стандарт. Ако Путин не падне, властта в Москва няма да позволи хуманитарни доставки на храни и лекарства за руското население, а това ще означава стотици хиляди починали и рязко падане на средната продължителност на живота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • куку на ента

  22 Май 2022 13:15ч.

  Човекът му казва, че по социалистически заради САЩ вече не се къпе, той ми говори за някакви вътрешности не знам си къде си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - Далли някой вярва, че Окрайна няма да бъде разгромена?

  22 Май 2022 12:03ч.

  Уважаемият автор прави опит за анализ, но основната Микро-тема, сценката в същност, е "Мокрите сънища на клоуна Зеленски". Рамката на събитията не е локална, а глобална. Единствено от тази перспектива може да се достигне до качествена оценка. Ако се използва пък Лемата на "запада": - "Няма Причина, само Следствието важи", следва ФИНАЛ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  23 Май 2022 0:20ч.

  дали преди 3 месеца сред дебилите някой вярваше, че Северен поток 2 ще бъде погребан?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  22 Май 2022 12:11ч.

  Може Украйна да се нуждае от "голяма победа",но ние знаем ,едно е да искаш,друго е да можеш,3 и 4 да го направиш.Партнерите им могат да я измислят тая победа,те са добри в това. Автора греши, запада може да участва в Украйна ама го е страх.Трябва да се работи за мир преди "Алехсандров"да запее на Белоруската гара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този ансамбъл "Александров"

  22 Май 2022 12:30ч.

  Този ансамбъл "Александров" некадърните руснаци не го ли погубиха в самолетна катастрофа. От небето ли ще пеят, Бог да ги прости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  22 Май 2022 12:40ч.

  Чудовищна нищета и апокалипсис на Запад.В Англия се тълпят в обществените сгради за да се топлят. :((

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я, да видим как войната носи ползи на Путин във вътрешен план:

  22 Май 2022 12:40ч.

  Огромен пожар избухна в Централния аерохидродинамичен институт в Жуковски, съоръжение, участващо в изследвания на руски бойни самолети Су-27, МиГ-29 и МиГ-31, както и различни ракети, както и в разработването на Ту-204 и Ил-96-300. --> https://www.dailymail.co.uk/news/article-10839953/Suspicious-fire-breaks-Russian-aerospace-institute-develops-fighter-jets-rockets.html#v-7016746667388062342

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пожар погълна завод за производство на пластмаса в Бердск, в централната област Новосибирск, един от поредицата предполагаеми инциденти на саботаж в Русия

  22 Май 2022 12:43ч.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10824709/Flames-engulf-chemical-plant-Russia-adding-speculation-Ukrainian-sabotage.html#v-3390544716003429722

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Два химически завода, свързани с отбранителната промишленост, претърпяха пожари, единият в Капролактам в Дзержинск, който някога е произвеждал химическо оръжие, на 4 май, а другият две седмици по-рано в завода Дмитриевски в Кинешма:

  22 Май 2022 12:44ч.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10824709/Flames-engulf-chemical-plant-Russia-adding-speculation-Ukrainian-sabotage.html#v-575013807005023824

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Руския Централен изследователски институт на силите за аерокосмическа отбрана в Твер загинаха 22 оръжейни служители и конструктори и той изгоря напълно

  22 Май 2022 12:49ч.

  https://www.bgonair.bg/a/4-world/263065-ognen-ad-v-rusiya-po-neofitsialni-danni-20-dushi-sa-zaginali-v-goryasht-obekt-na-mo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карта на саботажите, предуквикали пожари по цялата територия на Русия

  22 Май 2022 12:50ч.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10839953/Suspicious-fire-breaks-Russian-aerospace-institute-develops-fighter-jets-rockets.html?ito=link_share_article-image-share#i-6caf4b33286e9620

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В статията има и хронология на 28 пожара на ключови обекта в Русия от март до 20 май, които са предполагаеми вътрешни саботажи

  22 Май 2022 12:56ч.

  СлучаЕность? Не мислА:) -> https://www.dailymail.co.uk/news/article-10839953/Suspicious-fire-breaks-Russian-aerospace-institute-develops-fighter-jets-rockets.html?ito=link_share_article-factbox

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Делата на сатаната вероятно са повече

  22 Май 2022 17:07ч.

  Всички негови следовници ще умрат повторно след смъртта си. Отиват мъртвата материя - завинаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Масови трагедии в САЩ.Избиват се за парче хляб..

  22 Май 2022 12:52ч.

  Мда...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бели американки проституират за чаша бебешко мляко.

  22 Май 2022 12:54ч.

  Ужас...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, къде са фактите, освен в зомби черепа на путлеристите

  22 Май 2022 12:59ч.

  Всички путлеристи си мечтаят и се пробват да избягат от рашистката кочина в Колективния Запад, включително в САЩ:) А "елитът" на Утьо-Путьо вие на умрЕлО, защото не го пускат в Запада и му замразиха дворците и яхтите, купени от Запада с откраднатото от крепостните руски овце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тук сме, не сме там

  22 Май 2022 13:17ч.

  Не проецирай собствените си слабости върху другите. И се готви да мреш от глад и студ заради демокрацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  22 Май 2022 16:56ч.

  ние, задунайските уфси, подкрепяме единодушно руските крепостни уфси(защото толкова ни е акъла)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Западът се превръща в миризлива кочина

  22 Май 2022 13:02ч.

  Хората пестят енергия.Не се къпят с дни, замирисват.В обществения транспорт е лисичарник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха, къде си видял Запада, лузър путлерски:)))

  22 Май 2022 13:10ч.

  Общественият транспорт на Запад не е претъпкан, закъсняващ, разнебитен като рашистката кочина, пестящ от постоянна хигиена и вентилация. И средният западняк се предвижва с автомобили с еко-стандарт. Ако ти мирише, това е от вас самия. Ами, къпете си ги..., да не ви миришат:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трябва да се признае една категорична заслуга на Утьо-Путьо

  22 Май 2022 13:06ч.

  С агресивната си война и изтребване на украинците предиквика всеки хуманист по света да противодейства, включително сред самите руснаци, събуди Европа да загърби печалбите си в името на хумаността, цивилизациоността, демокрацията, сплоти и укрепи като никога до сега Колективния Запад, разшири НАТО и ускори преходът към зелена енергия в най-развитите икономики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Украйна помагат дори кучетата (професионално обучени) като този джак-ръсел Патрон, открил повече от 200 мини, заложени от рашистите да убиват и демотивират цивилното население

  22 Май 2022 13:16ч.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10840675/A-day-war-zone-Patron-Ukraines-sniffer-dog-hero-detected-200-Russian-mines.html#v-2257413873225124726

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бритиш хомосекшуъл

  22 Май 2022 13:20ч.

  Дотук всичките опорки по лъжите на парцала Дейли мейл. Едно жалко дърто троле заработва пенсия за пенсове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уууууууууууу

  22 Май 2022 13:42ч.

  Много далече от истината. Руснаците вече спечелиха войната. Рублата за тези два месеца стана 70% по-скъпа. Еврото се обезцени. Инфлацията в Европа е страшна. А бюрократите в Брюксел изживяват последен сезон. Задава се европейска смяна на управляващите в близките година-две. Ще има тотално изриване на сегашните политика на санкции

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дай, Боже, все така да расте рублата

  22 Май 2022 14:34ч.

  Дай, Боже, все така да расте рублата. Толкова е пораснала, че никой нормален руснак няма право да се възползва от високия ѝ курс и да си купи законно долари и евро. Забранено е. За да не се "вдигне" още рублата. Реалният курс "на черно" наближава 250 рубли за долар, но ние вярваме на пропагандата и се радваме. Щеше да е смешно, ако не беше трагедия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАГУРКАТА

  22 Май 2022 19:49ч.

  А вие знаете ли какъв курс имаше по времето на Бай Тошо, но само за партийните хардлайнери, а обикновеният българин гледаше "Кореком"-а през крив макарон и броеше левчета като хартийки да си купи нещо корекомско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За какво са му точно долари

  22 Май 2022 21:33ч.

  на нормалнния руснак?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  22 Май 2022 14:30ч.

  8.1% средна инфлация в ЕС https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/14636041/2-18052022-AP-EN.pdf/9ac63755-4fec-2a70-c149-32edbda92849. А в брацката савецка РФ инфлацията е 17.83% https://xn----ctbjnaatncev9av3a8f8b.xn--p1ai/ Кошмар, ще спират риблите на тъпите рубладжии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pyблaтa нe cпиpa дa пocĸъпвa, но това не е знaĸ зa иĸoнoмичecĸa мoщ нa Pycия

  22 Май 2022 20:31ч.

  Формулата как рублата е достигнала до предвоенните си нива е проста. Тъй като руските индустрии са откъснати от глобалната икономика и не могат да внасят нищо от Запада, Русия няма нужда от долари. Поради това има огромен излишък и следователно рублата поскъпва. Това е естествен икономически резултат от санкциите. И това не е знак за силата на икономиката. Това е признак на слабост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия я очаква най-голямата рецесия от 30 години: https://trafficnews.bg/sviat-ikonomika/poskapvaneto-ruskata-rubla-predvestnik-ikonomicheski-sriv-245612/

  22 Май 2022 20:33ч.

  При нормални обстоятелства по-силната рубла би означавала сила в конкурентоспособността на икономиката. Обстоятелствата, довели до силната рубла, са страничен ефект от санкциите, наложени върху суровините, същите, които причиняват и голямата икономическа рецесия. Важно е да се прави разлика между устойчивостта на валутния курс и устойчивостта на икономиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля ви

  22 Май 2022 14:48ч.

  Нуждата е голяма работа...и обикновено е в тоалетната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кун Фузъ

  22 Май 2022 19:16ч.

  Нещо много са го напудрили Путин на тая снимка, проблеми ли има, какво ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами

  22 Май 2022 20:23ч.

  НЕма качествен ботокс, както и добър пластичен хирург. И това си пролича от ботоксовите намеси по лицето на метресата му Кабаева, явно ги е оформял един и същ хирург некадърник. При това Путин го тъпчат със стероиди поради хронични терминални заболявания, а и съветските медикаменти не са като качествените лекарства на световни фирми, до които достъпът му вече е ограничен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безсилна злоба!

  22 Май 2022 21:34ч.

  Квичете, нацисти!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През седмицата телевизионните изяви на Путин бяха инсценирани, за да се прикрие отсъствието му, което е неизвестно колко дълго ще продължи

  22 Май 2022 20:59ч.

  Срещите лице в лице с шефа на Ростех Сергей Чемезов и шефа на Росатом Алексей Лихачов са се състояли в сряда и четвъртък, но се казва, че те са се провели по-рано и са запазени, за да се създаде впечатлението, че Путин е активен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • " Шпигел" цитира доклад на германското разузнаване за разкриване на няколко руски групировки крайнодесни и неонацисти, участващи в бойните действия срещу Украйна

  22 Май 2022 22:15ч.

  В този смисъл е абсурдно Русия да денацифицира. "Руска Имперска Лига" – екстремистко и расистко ОПГ, основано в Петербург с привърженици в цял свят. Те са за установяването на „моноетническа, бяла, руска империя“, в която управляват мъже. Друго ОПГ"Русич", брутални неонацисти, действаха в Донбас през последните 8 г. -> https://www.clubz.bg/128168-ruski_neonatsisti_se_biyat_sreshtu_ukrayna

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  22 Май 2022 22:17ч.

  https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-organisierte-neonazi-gruppen-kaempfen-fuer-russland-geheimdienstbericht-a-f1632333-6801-47b3-99b9-650d85a51a52

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петербургската неонацистка ЧВК

  22 Май 2022 22:19ч.

  https://informnapalm.org/1102-pyterskye-neonatsysty-na-sluzhbe-terrorystycheskoj-organyzatsyy-luganskaya-narodnaya-respublyka/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Русич" - норвежко-руска нацистка ОПГ с Ян Петровски "Славянина", психото Вячеслав Дацик "Червеният Тарзан", Алексей Милчаков и др.

  22 Май 2022 23:11ч.

  https://www.nrk.no/urix/xl/assads-nazistkriger-1.15170255

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  22 Май 2022 23:07ч.

  тези неща за неонацистите в РФ не ги пускат по Канал 1, а щом руските крепостни уфси не ги виждат, значи не съществуват. Всички задунайски уфси подкрепят и блеят в знак на солидарност с крепостните руски уфси, даже и като имат достъп до повече информация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как ще приключи кариерата на Зеленски... https://fakti.bg/world/681079-kak-shte-prikluchi-karierata-na-zelenski

  22 Май 2022 23:14ч.

  „В момента има няколко сценария за крайния изход на Зеленски. „Садам Хюсеин“: залавяне и екзекуция след съдебен процес. „Николае Чаушеску“: арест, след това съкратена екзекуция. „Осама бин Ладен“: екзекуция по бърза процедура. „ Адолф Хитлер“ : самоубийство в опит да се избегне правосъдието.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аха

  22 Май 2022 23:23ч.

  Много поздрави на Цветеслава Гълъбова, от чиито комп пишеш уж тайно:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • туй да не ти е гей парад

  23 Май 2022 9:54ч.

  За офанзивна тактика, и особено срещу Русия, не са достатъчни само количество хора, но и военно мислещи и прозорливи военачалници. И аз ще ви събера двеста хиляди оджендъросани педала и ще ги пратя срещу нахъсани за секс мацки. Не е нужно да казвам, че и три армии да са, нищо няма да направят, защото не го дървят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна има нужда от един голям четвъртит хей

  23 Май 2022 20:23ч.

  Тия от добро не разбират

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна има нужда от един голям четвъртит хей

  23 Май 2022 20:37ч.

  Тия от добро не разбират

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи