Трансджендър психоложка подаде жалба срещу училище в Мериленд, криещо от родителите половата идентичност на децата им

Трансджендър психоложка подаде жалба срещу училище в Мериленд, криещо от родителите половата идентичност на децата им

Д-р Ерика Андерсън предупреди, че училищните джендър практики да се държат родителите в неведение, заплашват да взривят семействата

Автор: Джон Браун, foxnews.com

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Транссексуален клиничен психолог се присъедини към правната борба срещу училищния район в Мериленд заради политиката му, която позволява на учителите да крият половата идентичност на ученика от родителите.

Добре установено е, че един от най-важните фактори за подпомагане на децата, които задават въпроси по повод на половете, е семейната подкрепа", казва д-р Ерика Андерсън в телефонно интервю за Fox News Digital. "Така че умишленото лишаване на дете от подкрепа в момент, в който то потенциално се нуждае най-много от нея, според мен е сериозна грешка в преценката."

Андерсън, която е с повече от 40 години опит и практикува клинична психология в Бъркли, Калифорния, се идентифицира като транссексуална жена и е член на борда на Световната професионална асоциация за транссексуално здраве (WPATH) от 2019 до 2021 г. Миналата седмица Институтът за право и свобода в Уисконсин подаде жалба от името на Андерсън, призовавайки Апелативния съд на САЩ да отмени решението от 20 август на окръжния съдия Пол У. Грим, който е отхвърлил жалба от трима анонимни родители срещу Съвета на образованието училища Монтгомъри, който наблюдава държавните училища Монтгомъри (MCPS) в най-богатия окръг Мериленд. 

Родителите заведоха дело срещу училищното районно ръководство през 2020 г. заради насоките за полова идентичност на учениците, които позволяват на учителите да окуражават учениците в ориентацията им към противоположния пол и да пазят половата идентичност на детето в тайна от родителите, ако ученикът поиска това. Те твърдят, че насоките нарушават техните държавни и конституционни права съгласно 14-ата поправка.

Фредерик Клейбрук младши, адвокат, представляващ родителите, ги съветва да обжалват решението, според The Washington Post. "Те са тези, които трябва да дадат насоки на децата си и да им помогнат да преминат през тази много важна стъпка", каза Клейбрук. "Не e непременно да се изключва училището, но училищата не могат да правят това като изключват участието на родителите."

Андерсън, който беше и първият транссексуален президент на клона на WPATH в САЩ, докато не подаде оставка заради разногласия през 2021 г., заяви пред Fox News Digital, че политиките за пола на училища Монтгомъри и други подобни училища в цялата страна заплашват да разбият семействата и да научат децата, че да се заблуждават родителите си е приемливо.

Психологът д-р Ерика Андерсън, която се самоопределя като транссексуална жена, предупреди, че училищните политики за скриване на половата идентичност от родителите ефективно учат децата да лъжат. (Д-р Ерика Андерсън)

"Като психолог, който работи с тези деца и семейства, съм виждала случаи на разрив в семейството, когато децата не споделят с родителите си какво се случва с тях, а след това продължават по неправилния път, което понякога прекъсва само когато родителите са изненадани да научат някои неща", каза Андерсън.

"Така че във всички случаи аз съм против това училищата да лишават родителите от осведомеността какво се случва с децата им", добави Андерсън. Твърдението на Рейчъл Ливайн, че всички са съгласни с грижата за утвърждаване на пола, среща скритата  съпротива на лекарите.  

В жалбата си Андерсън твърди, че правната власт на родителя се простира до начина, по който детето им е третирано в училище, и че социалният преход между половете е "голямо и потенциално променящо живота решение, което изисква участие на родителите по много причини".

Всяко твърдение, което би се опитало да оправдае такива политики като опит за предотвратяване на потенциално родителско насилие, се сблъсква директно с правен прецедент, който предполага, че родителите действат в най-добрия интерес на детето си, отбелязва още Андерсън.

Държавните училища Монтгомъри, най-богатият окръг в Мериленд, наскоро влязоха в заглавията на медиите с новия си списък с книги за ЛГБТК, включващ начални училища, за които тези книги са задължително четиво и преподават думи като "интерсекс" и "драг кралица" на деца на възраст до 4 години. (Държавни училища Монтгомъри)

"Никога не е конституционно допустимо да се узурпира родителската власт единствено по думите на непълнолетно лице, без да се изискват доказателства или твърдения за вреда или да се предоставя каквото и да е право и възможност на родителите да отговорят или да се защитят", пише Андерсън." В основата си държавните училища Монтгомъри (Montgomery County Public Schools, MCPS) просто не са съгласни с родителите, които биха могли да кажат "не" на незабавен преход ", заключи Андерсън. "Това не е достатъчно, за да се отмени родителската им роля." Андерсън заяви пред Fox News Digital, че всяка политика, която дава възможност на детето да скрива важна информация от семейството, "по същество учи децата на измама".

"Мисля, че това е ужасна идея, просто ужасна", каза Андерсън. "Къде ще стигне това?"

Учител по природни науки в държавните училища в окръг Монтгомъри наблюдава заключителния панел в края на годишното прайд мероприятие в гимназията "Уолтър Джонсън" в Бетезда, Мериленд, на 21 май 2022 г. (от Вашингтон пост чрез Getty Images)

Андерсън посочва, че учителите нямат право да крият лошите оценки от родителите, които са "временни и далеч по-малко важни от поставянето под въпрос на пола и прехода между половете". 

Андерсън смята, че насоките за пола на окръг Монтгомъри проявяват манталитет, който "представлява рязко отклонение от добре утъпканите пътища и приканва към много сериозен разрив между семействата и децата".  Андерсън, която написа статия във "Вашингтон пост" миналата година и беше критична към прекалено прибързаните преходи между половете при непълнолетни, вече понесе критики от някои в транссексуалната общност и очаква да има повече успех заради подадената жалба.

Д-р Ерика Андерсън твърди, че транссексуалната общност понякога вярва, че тяхната работа "е да защитават децата от родителите им", което психологът смята за "погрешно". (Фокс Нюз)

"В някои случаи транссексуалните хора вярват, че нашата работа като общност е да защитаваме децата от техните родители", каза Андерсън. "Мисля, че това е много погрешно. Мисля, че нашата работа е да подкрепяме децата, те да бъдат подкрепяни от семействата си. Да измамиш родителите си не е начин да получиш тяхната подкрепа."

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Георги Ванчев

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • сащ са терористи

  04 Дек 2022 18:19ч.

  Като се види това нещо на снимката .... гнусно! Това е притовоестествено! Не е за реклама, а трябва да ги лекуват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ужас!

  04 Дек 2022 18:30ч.

  Трансджендър психоложкта само доказва, че психологията не е наука. Дори уж да се бори в полза на родителите той/тя/то представлява изместване на Прозореца на Овертон с още един етап напред. Спомнете си за добрите и лоши антропофаги и как целият медиен шум допринася за нормализирането на джендър дисфорията. Най-страшното в цялата статия е снимката с ЛГБТ книжките за деца, като джендър обучението почва още преди детската градина, съдейки по нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Половата идентичност на децата става известна в първата секунда на раждането им

  04 Дек 2022 19:13ч.

  И е била определена в момента на срещането на конкретния сперматозоид с яйцеклетката. Още в този момент еднозначно се определя за цял живот мъжко или женско ще е отрочето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  04 Дек 2022 19:31ч.

  Тия са крайно извратени и не могат да ни служат за пример! Обратно - могат да ни послужат какво не трябва да правим и какви не трябва да бъдем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus Училището и семейството никога не са били отделни институции;

  04 Дек 2022 19:43ч.

  Тъй като родителите по закон носят отговорност за успеваемостта и живота на децата си до навършване на пъълнолетие, училището се явява тяхно творение и отговорност, заплащано е от тях. Държавата е изземвала техния контрол само по време на тежки авторитарни режими, когато самите семейства са атакувани, както се случва и днес при прогресисткия авторитарен режим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  04 Дек 2022 21:25ч.

  Изродщината агресира, видиотяването на децата в Америка силно напредна, но да се самоунищожават, не ми пука, стига тук да не натрапят изродщината. Но какви са тези родители, които не знаят какво се прави с децата им в т. нар. училище! Значи не се интересуват, завалиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кого да питат в училище? Учител, директор, детето?

  04 Дек 2022 23:06ч.

  Те си имат програмите, клипове, а как ще реагира детето никой не знае. Зависи и самият учител как ги насочва. Например, всички деца в детските граници се лакират, без значение по природа дали е момиче или момче. Те са "еднакви", без пол, докато един ден "решат", какво да изберат. Защото това е тяхно "право". ........................ Много хора не го разбират, но който го е видял с очите си, знае, че това е извратеност до погниса, с изключително тежки последици за децата, направили "избора" да са интересни и в крак с модата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  05 Дек 2022 0:03ч.

  Слава богу, на планетата Земя има и здрави хора, преобладаващо на Изток.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой здравомислещ би повярвал

  05 Дек 2022 0:40ч.

  че ще се стигне дотук? Какво значение имат всички удобства и технически постижения, ако отнемат правото да имаш чувство за мярка на хората от Запада и за да не ги отлъчат от тези удобства, те не смеят дори да протестират? А същите се смееха на нас през соца, че ние не протестираме за свободите си, но ето че колелото се завъртя и при тях дойде отрицание на отрицанието им на нашия соц.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наистина, кой би повярвал

  05 Дек 2022 7:32ч.

  че в прекрасната бленувана Канада въвеждат закони, според които непълнолетни могат да посягат на живота си при депресиия, и на училищните власти е забранено да уведомяват родителите за псих. състояние на детето им, защото това е "лична информация"... Дори по телевизията им излъчвали реклами , които описват красивото преживяване на ... самоубийството! "Canada is Now Allowing Minors to Kill Themselves WITHOUT Parents Permission - Redacted" https://www.bitchute.com/video/t60FsvkwBjCS/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По нов начин

  05 Дек 2022 7:33ч.

  Павлик Морозов конструиран по нов начин,но крайният резултат е един и същ - учут децата да заблужават и предават родителите и родА си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • питанката

  05 Дек 2022 9:04ч.

  После не можели да разберат защо българите харесвали Путин и Русия. Ами ето затова. И не само, но това е напълно достатъчно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Fox News, Laura Ingraham, родител съди училище за опит за смяна на пола

  05 Дек 2022 10:11ч.

  на детето си (12-годишно момиче), 3 части от по 2 минути: Част 1: https://twitter.com/backtolife_2023/status/1599023034278768640 Част 2: https://twitter.com/backtolife_2023/status/1599024560296185856 Част 3: https://twitter.com/backtolife_2023/status/1599024850181705728

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  05 Дек 2022 15:08ч.

  Децата знаят какво е добре за тях.. Снахата е директо на градинка " Веселите чички" Та беше провела питане, след намесата на много майки, за менюто да попитли и децата .. Закуска- сладолед... Обед - сладолед, чипс, сладолед... Ама да е всеки ден, искаха малките палавници....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  05 Дек 2022 15:10ч.

  Пардон, градинката е "Веселите Очички" ... не чички..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пазете си децата!!!

  06 Дек 2022 18:22ч.

  Трансджендерството е част от трансхуманизма. Първо нямаш раса, после нямаш етнос, нямаш майка и баща, нямаш пол и накрая нямаш име и минало. В какво се превръща подобен индивид - в истински робот, само че органичен... донякъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Световната професионална асоциация за транссексуално здраве

  07 Дек 2022 21:01ч.

  Ай стига бе ! Самото название е уникално смешно ! Как може да има "здраве" в една тежка болест, каквото е транс-сексуализма ? Че и "асоциация" да има ? Все едно асоциация по шахмат за родените с дълбок идиотизъм !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи