Тъкър Карлсън: Какво стои зад цензурата на Туитър върху историята на Хънтър Байдън

Тъкър Карлсън: Какво стои зад цензурата на Туитър върху историята на Хънтър Байдън

Автор: Тъкър Карлсън, foxnews.com

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Туитър цензурира бомбастичните новини преди изборите, показват нови доказателства
 
Тъкър Карлсън: Документи в Туитър показват "системно нарушение на Първата поправка"

Един от най-необикновените моменти в историята на социалните медии се разраства точно сега, докато говорим и започна, когато Илон Мъск пое контрола над Туитър. Когато купи компанията, той обеща да разкрие корупцията и степента, в която Туитър се е занимавала с политически мотивирана цензура, включително незаконното цензуране на американски граждани по указание на правителството на САЩ.

 

Е, тази вечер, преди по-малко от час, Мъск започна да изпълнява това обещание. Туитър сподели набор от вътрешни документи с Мат Тайби от Substack. Тези документи излизат отново и това, което са доказали досега, е много сериозно. Тези документи показват системно нарушение на Първата поправка, най-големият пример за това в съвременната история.  

Наред с други неща, тези документи показват, че политически служители в Националния комитет на Демократическата партия са насочвали цензурата в Туитър преди изборите през 2020 г. Един служител на Туитър написа на 24 октомври 2020 г., че е получил "допълнителен доклад от DNC". Така че DNC казваше на Туитър какво да изтегли от сайта, а Туитър се съобразяваше. На следващата сутрин, за да го докаже, служител на Туитър потвърди, че публикацията е била изтрита.

"Грабнах първата", написа служителят на Туитър.

Туитър също следва инструкциите, давани директно от екипа на Байдън в последните дни на президентската кампания. Един от документите доказва, че служители на екипа на Байдън рутинно са насочвали Туитър да премахва публикации, които са се отразявали зле на Джо Байдън. "Оше за преглед от екипа на Байдън", гласи един вътрешен имейл от служител на Туитър само дни преди изборите през 2020 г. Този имейл включва списък с няколко акаунта в Туитър, които критикуват Джо Байдън. Отговорът? "Обработено. Току-що проверихме." Сега тези акаунти остават спрени днес.  

Илон Мъск промени правилата за проверка на Туитър. (Мохамед Селим Коркутата / Анадолска агенция)

"Туитър постоянно цензурира потребителите по искане на DNC и кампанията на Байдън. Това е ново. Мнозина го подозираха. Сега то е абсолютно потвърдено от вътрешни документи и, разбира се, акаунтът в Туитър на "Ню Йорк пост" беше забранен. Защо? 

Защото те имаха история, която можеше да промени резултата от изборите през 2020 г. и Туитър знаеше това много добре. 
Те са имали точна информация за лаптопа на Хънтър Байдън. Репортажът на "Вашингтон пост" пряко замеси Джо Байдън и семейство Байдън в продължаваща схема за продажба на влияние, за да се извлече полза от работата на Байдън като държавен служител, за да се продава информация за престижа и силата на американското правителство на Китай и Украйна.  
Тази схема, тази продължаваща схема, която се разгръщаше в продължение на години, донесе на семейство Байдън милиони долари. 10% от тези пари бяха запазени, както знаете, за "Големият човек", което означава Джо Байдън. Това беше информация, която можеше да промени резултата от изборите и точно затова Туитър попречи на потребителите си да я прочетат. Туитър стигна дотам, че блокира потребителите си да споделят историята на "Ню Йорк пост" в директното съобщение в Туитър. На всеки, който се опитваше да сподели историята за лаптопа на Хънтър Байдън, бе казано, че файлът не е безопасен.

Сега тази мярка, която възпрепятства потребителите да споделят лична информация, е нещо, което Туитър запазва при нормални обстоятелства само в най-екстремни случаи,  като например спиране на разпространяването на детска порнография, пише Тайби. Но в този случай беше използвана информацията, която можеше да навреди на шансовете на Джо Байдън да стане президент, и това беше приложено дори към действащия прессекретар на президента  - Кейли Макенани. 

 

Тайби пише: "Решението е взето на най-високите нива на компанията, но без знанието на главния изпълнителен директор Джак Дорси, като бившият ръководител на правната политика и доверие Виджая Гаде играе ключова роля". Подозрения, които се потвърдиха. Сега вече публично. Туитър и многобройните му съюзници в останалите медии твърдяха, че публикацията на "Ню Йорк пост" нарушава политиката за хакнати материали, която Туитър има в правилита си, но вътре в Туитър всички разбраха, че това е само претекст. Този лаптоп не е бил хакнат и не е руски фейк, между другото.

Към момента (8:04 източно време) няма доказателства от Мат Тайби, че Туитър е получил потвърждение от правителството на САЩ, че лаптопът е фалшив или е от Русия. Те просто си го измислиха. Според Тайби един служител признава, че "хакерството е извинение, но в рамките на няколко часа почти всички в Туитър осъзнават, че това няма да издържи, но никой няма да има смелостта да потвърди обратното". Един служител по комуникациите в Туитър, Трентън Кенеди, написа това: "Мъча се да разбера политическото основание за определянето на това (историята с лаптопа) като опасно".


Бившият завеждащ отдела по безопасността на Туитър Йоел Рот обясни, че Туитър е трябвало да цензурира историята, така че Доналд Тръмп да не бъде преизбран за президент. "Както бе вече разисквано, политическотото основание е че материалът е хакнат, но това е нововъзникнала ситуация, в която фактите остават неясни, като се имат предвид ТЕЖКИТЕ рискове и уроците от 2016 г." (което означава, че Тръмп е можело да бъде избран). "Ние правим грешка с включването на предупреждение и предотвратяването това съдържанието да бъде подсилено". И това се разигра до известна степен публично. Сега знаем какво се е случило в Туитър, но цялата страна знаеше, че нещо се цензурира. Много хора не можеха да го прочетат, но беше широко известно, че Туитър цензурира това и, между другото, то ставаше и с много други новинарски сайтове. 

А по това време Туитър получава съобщение от консултант във Вашингтон, който е направил неформална анкета сред демократите в Конгреса, и посланието, което този човек изпраща до Туитър е , че демократите подкрепят цензурата. Цитираме: "Те не смятат, че Първата поправка има абсолютен характер". Ха?  


С други думи, действащите членове на Конгреса насърчаваха цензурата, за да повлияят на резултата от президентските избори. Това е незаконно. Това е ефективно фалшифициране на изборите и е директна атака срещу нашия Закон за правата от хора, които са се заклели да спазват Декларацията за правата. Да се надяваме, че някой ще бъде подведен под отговорност за това.. 

Обратно към документите. Вътре в Туитър други, (вероятно всички те гласуващи демократи, но някои с известна почтеност), продължиха да задават въпроси. Бившият вицепрезидент по глобалните комуникации Брандън Борман попита: "Можем ли честно да твърдим, че това е част от политиката?"  

С други думи, това съвместимо ли е с правилата? Тогава главният съветник на Туитър, Джим Бейкър – който е бил и бивш главен съветник на ФБР и беше пряко замесен в интервюто на ФБР с Майкъл Флин, за което животът му беше съсипан по политически причини – подписа продължаващата цензура. Бивш служител на ФБР се подписа! "Предпазливостта е оправдана", каза Бейкър. Да се надяваме, че  ще видим г-н Бейкър на изслушване пред Конгреса много скоро.  

Конгресменът демократ от САЩ Ро Хана изрази загриженост относно решението на Туитър да цензурира историята с лаптопа на Хънтър Байдън.  (Ройтерс)

По време на всичко това, от документите става ясно, че поне към момента има само един избран служител в цялата Демократическа партия, Ро Хана от Силициевата долина, демократ, който изразява някаква загриженост. И така, Хана се обърна към Виджая Гадде и ето какво написа: "Това изглежда е нарушение на принципите на Първата поправка... Казвам това като тотален поддръжник на Байдън". Но той беше напълно разбит от Виджая Гаде. 

Между другото, това бе добре за него. Той също е либерал, но очевидно напълно истински. В рамките на няколко дни някой си на име Карл Сабо от изследователската фирма NetChoice, уведоми ръководителите на Туитър, че на Капитолийския хълм демократите са много доволни от това. Те подкрепиха цензурата. Така че, както казахме, тази нишка, разкриваща вътрешни документи от Туитър, както са транскрибирани с коментар на Мат Тайби, все още продължава да се прокрадва. Тя все още тече, докато говорим. Ние ви предоставяме информацията, както тя постъпва при нас. 

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Георги Ванчев

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ето ви и Yoel Roth,

  05 Дек 2022 12:58ч.

  да добиете представа: https://twitter.com/backtolife_2023/status/1599387109290258432

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • играта на Мъсков

  05 Дек 2022 16:09ч.

  Скоро ще я видим

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  08 Дек 2022 8:04ч.

  на първата снимка е копие на баща си

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи