Шон Пен снима в Киев филм за руската инвазия

Шон Пен снима в Киев филм за руската инвазия

Снимка: Туитър

Световноизвестният актьор и режисьор Шон Пен е в Украйна и снима документален филм за нахлуването на Русия. Това потвърдиха от студио "Vice" за в. "Variety".

Носителят на "Оскар" дойде днес на брифинг с репортери в украинската столица Киев и изслуша правителствените служители, които говорят за кризата.

 

 

Шон Пен за последно посети Украйна през ноември 2021 г. и започна подготовката за документален филм с посещение на украински военни. Снимки от ноемврийското пътуване на Пен бяха пуснати от украинския Обединеният комитет на началник-щабовете.

 

 

Кабинетът на президента на Украйна излезе с изявление чрез украинското посолство, в което похвали носителя на "Оскар". В изявлението се казва: „Шон Пен демонстрира смелост, която липсваше на много други, особено на някои западни политици"; „Колкото повече такива хора – истински приятели на Украйна, които подкрепят борбата за свобода – толкова по-скоро можем да спрем тази отвратителна инвазия в Русия.“

Припомняме, че Шон Пен е бил в центъра на много антивоенни и хуманитарни операции през годините и е известен със своята политическа ангажираност. През 2020 г. той застана рамо до рамо с президента на Венецуела Уго Чавес на предизборен митинг в Каракас. Актьорът се включи и в Арабската пролет. Преди години той протестира заедно с демонстрантите на площад Тахрир в Кайро и призова за демократизация в Близкия изток.

През 2020 г. Шон Пен направи интервю с наркотрафиканта Хоакин Гусман - Ел Чапо, което помогна на мексиканските власти да го за заловят.

Същата година той получи специална награда за мир за благотворителната си дейност след опустошителните земетресения в Хаити през 2010 г., когато създаде благотворителна асоциация. През 2005 г. Шон Пен се включи в спасителните операции след урагана Катрина в САЩ. Той осъди и хомофобията и екранизира живота на гей активиста Харви Милк в драмата си "Милк", за която получи "Оскар".

 

 

 

 

Коментари

 • плоскоземец

  25 Фев 2022 12:45ч.

  Сценария очевидно е разработен от компетентните органи и финансиран по линията за сърудничество и взаимопомощ с Държавния департамент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха

  25 Фев 2022 17:27ч.

  "През 2020 г. Шон Пен направи интервю с наркотрафиканта Хоакин Гусман - Ел Чапо, което помогна на мексиканските власти да го за заловят." -- на мястото на Зиленски бих премислил 100 пъти, преди да се срещам с такъв интервюиращ, ама той си знае :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дърт войнолюбец

  25 Фев 2022 18:10ч.

  да му извъртиш една лопата по каската и да му я връчиш после да свърши нещо полезно в живота си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Приповдигнат балканец

  25 Фев 2022 19:18ч.

  А къде е Анджелина Джоли? Само тя липсва да дойде да успокои онеправданите в Украйна. И да снима филм естествено! Белите каски този път сигурно ще са кафяви ризи от Азовците. Много напъни по тая Украйна ама се изтърка сериала. На руснаците им писна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аменеменема

  26 Фев 2022 18:43ч.

  Анхелина Холи да си осинови украинче. Ще го издържа и като порасне, защото то няма да иска да работи, но пък ще се отличава с горд и независим дух.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро

  28 Фев 2022 11:11ч.

  Хеххехе, когато има държавна помощ що да не се използва! Той същия да вземе да снима филм за бедните жители на САЩ там да покаже и епидемията от наркотици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  28 Фев 2022 18:50ч.

  Посредствен актьор . И репортажът му ще е посредствен . Прави се на мъж .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат

  01 Март 2022 23:12ч.

  Тоя беше женен за баба-кабала Мадона. Хабадник. Екарисажа го чака!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ииддвва

  02 Март 2022 13:41ч.

  Оставете този наркоман и пияница в "амплоата" му !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи