Семейство Байдън са получили милиони от чуждестранни граждани, укривайки източниците на средствата

Семейство Байдън са получили милиони от чуждестранни граждани, укривайки източниците на средствата

Автор: Брук Сингман, foxnews.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Председателят на Надзорната комисия на Камарата на представителите Джеймс Комер разследва търговията с влияние и бизнес схемите на семейство Байдън

Това ще е Страшният съд за администрацията на Байдън: сен. Джеймс Комер (Кентъки) споделя в предаването „Jesse Watters Primetime” какво да очакваме от предстоящата пресконференция на Републиканската партия във връзка със сделките на семейство Байдън

Комисията за надзор и отчетност към Камарата на представителите твърди, че семейство Байдън и неговите бизнес партньори са създали повече от 20 компании и са получили над 10 милиона долара от чуждестранни граждани, докато Джо Байдън е бил вицепрезидент, и че някои от тези плащания биха могли да представляват опити на семейство Байдън да „тъгува с влияние“.

Председателят на Комисията Джеймс Комер (Кентъки) публикува меморандум преди пресконференцията си в сряда, който включва нова информация от разследването му на „търговията с влияние и бизнес схемите“ на семейство Байдън. В бележката се казва, че семейство Байдън изглежда е предприело стъпки, за да „скрие източника и общата сума, получена от чуждестранни компании“.

В рамките на разследването Комисията е изпратила призовки до четири различни банки и е получила „хиляди документи в отговор“. Тези призовки са били „насочени към конкретни лица и компании, които са участвали в бизнес дейности с членове на семейство Байдън и техни бизнес партньори“, се казва в бележката.

Там се казва още, че членове на семейство Байдън и техни бизнес партньори „са създали мрежа от над 20 компании – повечето от тях са дружества с ограничена отговорност – по времето на вицепрезидентството на Джо Байдън“.

Според Комисията тези компании са създадени предимно в Делауер и Вашингтон, окръг Колумбия, с помощта на Роб Уокър и Джеймс Джилиар, които са бизнес партньори на Хънтър Байдън

„Данните разкриват, че след поемането на вицепрезидентския пост от баща му, Хънтър Байдън и неговите бизнес партньори са създали поне 15 компании“, се казва в меморандума. Сред тези компании са Leon Hall Group LLC; Owasco P.C.; Robinson Walker LLC; Scaneateles LLC; Seneca Global Advisors LLC; Rosemont Seneca Partners LLC; Rosemont Seneca Principal Investments LLC; Rosemont Seneca Bohai LLC; Hudson West III LLC; Hudson West V LLC; CEFC Infrastructure Investments (US) и други.

„Банковите документи показват, че семейство Байдън, техните бизнес партньори и техните компании са получили над 10 милиона долара от компании на чуждестранни граждани“, се казва в меморандума, като се добавя, че Комисията е установила плащания към членове на семейство Байдън от чуждестранни компании, „докато Джо Байдън е бил вицепрезидент и след като е напуснал публичния си пост“.

„Семейство Байдън е използвало компании на бизнес партньори, за да получи милиони долари от чуждестранни компании“, се казва в бележката, като „плащанията са били постепенни в течение на времето, по различни банкови сметки.“

Президентът Байдън и синът му Хънтър Байдън

„В някои случаи партньорите на Байдън са получавали значителни депозити от чуждестранни източници по свои банкови сметки, а след това са превеждали по-малки, допълнителни плащания по банкови сметки на Байдън“, се казва в меморандума. „Тези сложни и на пръв поглед ненужни финансови транзакции изглеждат като съгласувани усилия за прикриване на източника и общата сума, получена от чуждестранни компании.“

В меморандума се казва още, че китайски граждани и дружества „със значителни връзки с китайското разузнаване и Китайската комунистическа партия са скрили източника на средствата чрез създаване на местни дружества с ограничена отговорност“.

Комисията заявява, че разследва „непрозрачната корпоративна структура на конкретни дружества, свързани с Байдън, сложните връзки на тези дружества помежду им, дали тези дружества са поддържали счетоводни книги и записи и защо определени чуждестранни граждани са се стремили да си партнират и да участват в бизнеси с конкретни членове на семейство Байдън и техните дружества“.

Според Комисията вече има сигнали, че семейство Байдън може да е събирало пари от чужди граждани, които се опитват да повлияят на политиката на САЩ. Например, Комисията заяви, че е открила, че Хънтър Байдън, чрез своя партньор Роб Уокър, е получил повече от 1 милион долара от чуждестранна компания, за която се съобщава, че е контролирана от Габриел Поповичу, който е обект на наказателно разследване и съдебно преследване за корупция в Румъния. Тогавашният вицепрезидент Байдън се е срещал с румънски лидери през 2014 г. и 2015 г. „във връзка с корупцията в страната“.

Президентът Байдън излиза от Белия дом, 19 януари, 2023

Комисията е обезпокоена от модела на ухажване от страна на семейство Байдън на бизнеси в региони по света, в които тогавашният вицепрезидент е имал огромна роля и е оказвал влияние върху политиката на САЩ“, се казва също в меморандума. „Дейностите на семейство Байдън и неговите сътрудници в Румъния носят ясни индикации за схема за търговия с влияние в периода 2015-2017 година.“

Комисията е установила, че освен Хънтър Байдън, Джеймс Джилиър и Роб Уокър, които са получавали чуждестранни средства, Джеймс Байдън, Хали Байдън и „други Байдънови“ също са получавали „чуждестранни плащания“.
В меморандума е включена и разбивка на транзакциите от китайски и румънски граждани и компании.
По-конкретно, по отношение на Китай, в бележката се посочват две лица – Йе Джианмин и Гонгвен Донг – и се предупреждава, че конкретно китайско бизнес начинание представлява „потенциална заплаха за американската национална сигурност“. И двете лица са свързани със съвместното предприятие на Хънтър Байдън с китайската енергийна компания CEFC.

Президентът Байдън и Хънтър Байдън слизат от Еър Форс 1 в Националната база на Въздушната гвардия Ханкок Фийлд в Сиракуза, Ню Йорк, 4 февруари 2023

В бележката се казва, че Йе е имал тесни връзки „с най-високите етажи на Китайската комунистическа партия и според сведенията е бил заместник-генерален секретар на международното звено на Народната освободителна армия“. По-късно Йе е бил задържан от ККП през 2018 година.

„Семейство Байдън са получили милиони долари от китайското си партньорство“, се казва в меморандума. „След задържането на Йе от китайците, Хънтър Байдън се опита да се дистанцира от взаимоотношенията, като заяви, че никога не е получавал пари от CEFC. Това беше невярно.“

Според меморандума, компанията на Хънтър Байдън Hudson West V е получила от Йе банков превод на стойност 24 милиона долара. По-късно CEFC е превела 100 000 долара на фирмата на Хънтър Owasco, P.C.

В сенатски доклад от 2020 г. се казва, че на 8 август 2017 г. CEFC е превела близо 5 милиона долара по банкова сметка на Hudson West III – фирма, която Хънтър Байдън е регистрирал заедно с китайски партньори.

Джеймс Комер, председател на Комисията по надзор и отчетност в Камарата на представителите, говори по време на изслушване на 8 февруари 2023 г. във Вашингтон

Fox News Digital съобщи за първи път през 2020 г., че Хънтър Байдън е поискал да бъдат направени ключове за новите му „офис приятели“, като за такива е посочил баща си, Джил Байдън и чичо си Джим Байдън, които ще имат достъп до офис пространството, което той споделя с Гонгвен.

„Действията на семейство Байдън и сътрудниците им в координация с китайски граждани и техните корпоративни структури изглежда са опит за финансова измама“, се казва в меморандума, като се добавя, че „множество членове на семейство Байдън са получили пари от китайците, след като те са преминали през сметката на Robinson Walker LLC.“

„Освен това, Хънтър Байдън е получавал пари директно в сметката на компанията си от контролирано от Китай дружество“, се казва още в бележката.

„Комисията ще остане ангажирана в процеса на предразполагане на всички, които не са сътрудничили на нашето разследване“, пише в меморандума. „Комисията планира в близко бъдеще да събере допълнителни банкови документи и да продължи да установява следата на парите.“

Хънтър Байдън и тогава вицепрезидентът Джо Байдън, 2016

Комисията е решена да изкорени измамите, разхищенията и злоупотребите, които съществуват на най-високо ниво във федералното правителство“, се казва още в доклада.

Белият дом определи разследването на Комисията като „лишено от доказателства“ и „политически мотивирано“. Белият дом също така твърди, че президентът Байдън никога не е участвал в бизнес сделките на сина си.

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

 • Па-ра-зи-ти!

  11 Май 2023 15:44ч.

  "Все по-силно съм убеден, че светът съвсем не се дели на добри и лоши хора, на леви или десни, на вярващи или невярващи, а главното деление, което има значение за нас, е на хора, които могат, и на хора, които не могат. С други думи – на творци и на паразити."/ Г.М.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън може изобщо и да не е разбрал за това...

  11 Май 2023 17:03ч.

  Така или иначе Гарван гарвану око не вади.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  11 Май 2023 17:03ч.

  финансов одит на украина да видим там какво ще излезе с оръжието и траншовете

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън не се е занимавал с нищо друго освен политика

  11 Май 2023 17:30ч.

  При встъпването в длъжност като президент обяви притежание на 400 милиона долара. Никой държавен служител в САЩ не получава заплата по-голяма от президента, която е 400 хиляди за година. Трябва да е президент 1000 години за да натрупа 400 милиона. Разбира се, че е от подкупи, кражби и далавери. Това трябваше да го зная преди да го изберат, а те сега се сетиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красив

  11 Май 2023 17:57ч.

  Има удар, после откат! Миналата седмица удариха Тръмп, че уж изнасилил (формално бяха го кръстили по друг начин, че историята е силно смешновата) преди 25 ?? години в пробната на голям магазин жена, която тогава е била над 50-годишна. Горката била така трогната от "вниманието", че чак не могла да извика. В жалбата дори не е била посочена датата на деянието. Журито отсъдило убедено и почти без разисквания. Ето ви го - прекрасен нов свят на правда и красота!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Магнитски

  11 Май 2023 19:21ч.

  Да се задейства "Магнитски", ама веднага!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цоко

  12 Май 2023 12:25ч.

  Добро утро. Разбира се, че корупцията не е измислена от Иван Костов. Той просто ни приобщи към евроатлантическите ценности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи