Русия публикува секретната заповед за подготовката на Киев за атака срещу Донбас през февруари

Русия публикува секретната заповед за подготовката на Киев за атака срещу Донбас през февруари

Руското министерство на отбраната публикува оригинала на секретната заповед на командващия Националната гвардия на Украйна от 22 януари 2022 г. за настъплението срещу Донбас през март тази година. Това съобщи пред журналисти говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. По думите му, „заповедта, предоставена на командването на органите на Националната гвардия на Украйна, описва подробно плана за подготовка на една от ударните групи за настъпателни действия в зоната на т.нар. „Операция на съвместните сили“ в Донбас", съобщава ТАСС.

„Руското министерство на отбраната публикува оригинала на секретната заповед на командващия Националната гвардия на Украйна генерал-полковник Николай Балан от 22 януари 2022 г. Заповед „За организиране на обучението на батальонната тактическа група на 4-та оперативна бригада за изпълнение на бойни (специални) задачи в операцията на съвместните сили в състава на бригадата Въоръжени сили на Украйна". Документът е адресиран до началниците на Северен Киев, Южна Одеса и Западни териториални управления на Националната гвардия на Украйна", каза Конашенков.

Генералът подчерта, че „документът съдържа оригиналните подписи на длъжностните лица, отговорни за изпълнението на задачите на командването на Националната гвардия на Украйна“. Според него „в заповедта, внесена в командването на Националната гвардия на Украйна, е описан планът за подготовка на една от ударните групи за настъпателни действия в зоната на т. нар. „операция на обединените сили“ в Донбас“.

„Документът одобрява организационната структура на батальонно-тактическата група на 4-та оперативна бригада на Националната гвардия, организацията на нейната цялостна поддръжка и пренасочване към 80-та отделна въздушно-щурмова бригада на Украйна. Искам да подчертая, че от 2016 г. това формирование на украинските десантно-десантни войски се обучава от американски и британски инструктори по програми за обучение по стандарта на НАТО в Лвов“, подчерта говорителят на Министерството на отбраната на Русия.

Той каза, че „в съответствие със заповедта на заместник-командира на Националната гвардия е била поставена задачата да организира бойното съгласуване на батальонно-тактическата група на Националната гвардия в състава на 80-та отделна въздушно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна от 7 до 28 февруари 2022 г."

"Обръщам внимание, че цели пет параграфа от 4 точки са посветени на въпросите за внимателен подбор на персонала, преглед на всички от психолози и осигуряване на тяхната висока мотивация. За това на националните гвардейци е наредено да осигурят "визуална кампания, информационни и пропагандни материали, знамена и печатна продукция“, каза Конашенков.

Той подчерта, че според заповедта „всички мерки за бойно координиране на националистите е трябвало да бъдат завършени до 28 февруари, за да се осигури по-нататъшно изпълнение на бойните задачи в рамките на украинската „Операция на съвместните сили“ в Донбас.

 

 

 

Коментари

 • пешо от кривина

  09 Март 2022 9:37ч.

  ало макрона ,нали беше гарант за изпълнение на минските споразумения,дали знаеш за това подготвено нападение от нацистите,всички сте долни твари и не случайно Путин побесня,сега се оправяйте

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фил

  09 Март 2022 17:09ч.

  Чета, чета и стигам до извода, че тоя украински е един измислен език също като македонския.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джулия C.

  11 Март 2022 8:38ч.

  Мисля същото. Направи ми впечатление, че писмения "украисники" е странна смес от кирилица и латиница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЙацкРоцк

  09 Март 2022 9:41ч.

  Леко са ги изпреварили укронацистите, шанс! Да се надяваме скоро този тумор фашистка-евроатлантическа Украйна да спре да съществува. Z

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • туморът е САЩ и метастазите му ЕС и НАТО

  09 Март 2022 11:57ч.

  Това трябва да се изреже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изгубеният

  09 Март 2022 16:12ч.

  Напрово кристално кълбо са имали, щот заловените позивни и честоти на руската армия за нахлуването в Украйна са от 18.01.2022

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Атанасов

  09 Март 2022 19:17ч.

  Наистина си загубен и не разбираш написанито от теб самия! " ...щот заловените позивни и честоти на руската армия ..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Златко

  09 Март 2022 9:42ч.

  "...ти си длъжен или да се възвисяваш, или да слизаш надолу. Властвувай или се покорявай, с тържеството или с мъката се запознавай, издигай се като тежък чук - или стой като наковалня!"/ Гьоте/ "Да, който не иска да бъде наковалня, той трябва да бъде чук!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде по-поетично ;)

  09 Март 2022 12:45ч.

  Чуй и следвай мойте думи: не пилей напразно дните, постарай се да си умен — рядко случва се везните на съдбата да са спрели. Ще се дигаш и ще падаш, ще печелиш или губиш, ще ликуваш или страдаш, ще владееш или служиш - длъжен си да бъдеш тук наковалня или чук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чък Норис

  09 Март 2022 9:43ч.

  Ако ИНДИАНЦИТЕ, пардон американците тръгнат да „подкрепят“ УСкрайна - няма да остане жив укропитек. Щатите си знаят качеството на пехотата (че не стават за чеп за зеле) и ги пускат само след изпратени по 2 снаряда на квадратен метър !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  09 Март 2022 9:59ч.

  Ми да бяхте влезли в Донбас, какво правите в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПИЧ,

  09 Март 2022 12:23ч.

  ама ти верно си много зле. Чудя се, троловете на Посолоството, от зоологическата градина ли ви вземат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Умно си е мутрето

  09 Март 2022 12:46ч.

  вече е разбрало, че ДОНБАС не е УКРАИНА. И си го казва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Мутрата

  10 Март 2022 9:41ч.

  Разбиращите украински език казва, че прочели освен Донбас- Донецк и Луганск- и цел за "мръсна атомна бомба" срещу Ростов-на-Дон и Воронеж, с настъпление на Украинската армия към Кубан... Някой в Киев е прекалил с наркотиците, а и можете да потърсите писанията на Татяна Черновол с мераци за завладяване(!!!) на половин Русия и избиване на руснаците там...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  09 Март 2022 10:32ч.

  Имаше едно интервю в началото на кампания с бивш съветстки зенитчик. За съжаление, забравих, къде го намерих. Любопитни неща каза той. Скоро ще очаквам и украински план за въдворяване на "сепаратистите" в концлагери, както и отношението към украинските дезертьори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до адекватния Su38

  14 Март 2022 11:46ч.

  По отношение на украинските дезертьори - има вече снимки на убити украинци, вързани с верига за стълбове на осветлението - да не бягат от позицията. Трябвало да се бият до последно с руските танкове... А за разстреляни украински дезертьори (включително разбит с артилерия камион возещ украински пленници край Киев) сведения - бол...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  09 Март 2022 10:44ч.

  Ако това се окаже вярно, а то очевидно е така, ще се потвърди и затвърди бетонно убеждението, че няма по-долни и лицемерни твари от Запада. Позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами сега?!

  09 Март 2022 10:53ч.

  Значи затова е цензурата за западняците - сакън да не се доберат до истината, а? "Тирани, всуе се морите!" - поне "Кристалният Джакомо" от Джани Родари да бяхте прочели - него поне може и да разбете с изсушените си от лъжи мозъченца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нима може да се сравнят агресивните планове на Украйна да си върне завзетите земи с мироопазващата операция, която провежда Руската федерация?

  09 Март 2022 11:11ч.

  Следващата крачка на Украйна щеше да бъде вероломно нападение над Русия. Със сигурност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Определено

  09 Март 2022 12:51ч.

  ако Русия не беше реагирала на завземането на Донбас, щяха да насъскат Украина да "освобождава" Крим. Колко им е ума на бандеровците - колкото на Мишико, дето разчиташе да взриви Рокския тунел и хамериканците да довтасат в "освободената" Осетия преди Русия да прехвърли достатъчно сили. Да, ама не. Мишико си изяде вратовръзката, а Зеленскуй какво ще си откине и изяде, не искам да си представям.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола

  09 Март 2022 11:29ч.

  Хахахахаах, публикували оригинала ? Е как няма да го публикуват, нали сами са го писали рашистите! Рашистката кафява пропаганда е толкова жалка и безсилна,че скоро може и самите те да се изкарат нападнати хахахаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  09 Март 2022 12:21ч.

  Разумен човек не вярва на путиновите лъжи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А на Путиновите истини

  09 Март 2022 12:52ч.

  така си е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  09 Март 2022 12:33ч.

  Така и не става ясно откъде руснаците имат "оригинала"....освен ако не е тяхно дело

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много неясно, по-трудно от бинома на Нютон

  09 Март 2022 12:57ч.

  както казваше един герой. Откъде го имат - купили са го.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кухю Кухев

  09 Март 2022 13:06ч.

  От извора го имат, т.е. от източника. Случайно да си чувал за военно разузнаване? Какво работят военните разузнавачи? Има ли такива в украинската армия и национална гвардия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  10 Март 2022 9:45ч.

  Случайно да си чувал термина "пленена документация на разбита противникова част"???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Март 2022 14:35ч.

  Това си е да имаш портиера на Министерството на отбраната за агент под прикритие .........................................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кун Фузъ

  09 Март 2022 15:11ч.

  Спокойно, не се пенявете - вече беше надлежно разконспирирано като фейк. Който търси, намира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига Глупости!

  09 Март 2022 15:37ч.

  Не мога да си представя примерно Кърджали да поиска да се отцепи от БГ като република (!) и да не пратим там войски! И кво!? Турция ще нападне България, казвайки, че защитава новата република, така ли?! Немога да си го представя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  10 Март 2022 9:48ч.

  Слаб ти е разума , и най-вече паметта. Какво стана с Кипър преди къде 40 години? Там все още има Кипърска Турска Република...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много Плоско Измислен Руски Фейк

  09 Март 2022 15:38ч.

  С 4 БТР-а и 5 МТЛБ-та ли ще нападат Донбас, защото така пише в УЖ заповедта за нахлуване? Тия и фейк като хората не могат да измислят. Един месец преди да нахлуят струпаха 200 хиляди руска войска на границата с Украйна. Всеки ден ни го съобщаваха в новините и цяла олимпиада чакахме кога ще нахлуят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Много Плоско Измислен Руски (разбирай Американски) фейк Фейк

  10 Март 2022 9:54ч.

  Заповедта е таргетирана за РОТА, а не за армия. А иначе много бързо забрави за Американските напъни да обявят война още ПО ВРЕМЕ на Олимпиадата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Затова Ли Трябва руснаците Да Бомбардират Цивилни Сгради И Застрелват Цивилни Граждани, Включително Старци На Опашка И Бебета?!

  09 Март 2022 15:39ч.

  В Харков напр. военният завод не се бомбардира напр., но затова пък разрушиха университет, опера, теотър, детски градини, училища, домове и много, много цивилни жертви, които все още не са установени, а се водят безследно изчезнали... Така и в другите населени места, където прегазиха проклетите руски убийци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това оправдание ли е?!

  09 Март 2022 15:40ч.

  Това оправдание ли е, за да убиват цивилни, вкл. деца като въоръжат неуравновесени затворници, главорезите чеченци на Кадирев и безмилостните обезглавяващи и изнасилващи изроди от групировката "ВАГНЕР" за изпълнение на геополитически задачи на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Това оправдание ли е?! 09 Март 2022 15:40ч.

  10 Март 2022 10:00ч.

  Официалните справки на Украина са за над 400 убити граждани, а справката на руския ГШ са за над 14000 убити украински войни. Не е чак толкова лошо...Виж баланса за Американското нахлуване в Ирак - 800 американци срещу милион иракци (при армия от 200 000) Но те са "демократични"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига!

  09 Март 2022 15:51ч.

  Донбас в коя държава е - в Украйна или в Русия!? Какво търси Путин в чужда държава!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честито!

  09 Март 2022 19:21ч.

  теб търси, крий се...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки припознава в другия това, което най-много го притеснява в себе си

  10 Март 2022 0:11ч.

  "Честито", смешник, сам се разкриваш, че си страхливец. който се крие и си мисли, че и другите са такива. Честито, приличате си с твоя идол путлер по страха, който води до агресия и... в последствие до самоубийствена автоагресия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия за разнообразие можеше да публикува и заповедта за нападение на Чечня, която също като Донбас се опита да извоюва независимост. Колко бяха убитите в Чечня? 30000.

  09 Март 2022 18:33ч.

  Та значи зависи откъде гледаш на случващото се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин

  10 Март 2022 2:50ч.

  Това е fake. Не го даваха по CNN.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи