Медведев: Ако цената на европейската демокрация е студ и празни хладилници, това е за безумците

Медведев: Ако цената на европейската демокрация е студ и празни хладилници, това е за безумците

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа пореден пост в Telegram, в който разсъждава за отношенията на ЕС и Русия и призовава обикновените европейци да не мълчат и да търсят сметка на "своите глупаци", за каквито смята властите на ЕС.

Текстът на Медведев е озаглавен "Социологията на масите срещу политиката на идиотите: кой кого?", а текстът гласи следното:

Европейските правителства, особено просяците прибалтийци, изперкалите поляци и бягащите в НАТО финландци, се надпреварват кой по-злобно ще разкаже за желанието си да прекъсне всички отношения с Русия. Буквално: презираме руснаците и не искаме да ги пускаме където и да било. Визите трябва да бъдат премахнати. Книгите - забравени. Картини няма да гледаме. Музика няма да слушаме. Газ и нефт - няма да взимаме. Макар че не... с последното е по-трудно, особено в очакване на студена зима. Но засега всички европейски политици се опитват да се държат стройно - никакви връзки с руснаците. Отсега и завинаги!

В същото време обикновените граждани, ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение, не са загубили здравия си разум. Повече от половината от жителите на държавите от ЕС изобщо не горят от желание да скъсат контактите си с Русия. Искат пълноценни отношения, както беше преди. Нормални лични контакти, руски енергоносители в котлите си, нашия пазар за стоките си, успешна търговия, наши туристи в техните музеи и ресторанти.

Разбира се, мозъците им са здравата осрани. Но налягането на фекалиите в пропагандната канализация има предел. След това общественото съзнание започва да се задушава в миазмите на циничните лъжи, които се изливат с мръсен поток върху главите на уморените европейци. Когато, като по Оруел, студът в радиаторите - това е топлината на европейската солидарност, а поскъпването в магазините за хранителни стоки е минималната цена за запазването на европейската демокрация, която може да загине от асфиксия в обятията на руската мечка.

Между три четвърти и 90 процента от гражданите на ЕС категорично не желаят да участват във военните действия на страната на киевския режим. Макар че, ако се съди по проучването на общественото мнение, дебилните европейски политици не го изключват. А антируските санкции (също според социологическите проучвания) не се подкрепят от повече от половината, а в някои страни дори от две трети от гражданите им. Още повече, когато подкрепата се предлага единствено за тяхна лична сметка. И всички тези безумия - от пестенето при кремация на телата на починали до прането на тоалетна хартия - са с цел да се накаже далечната "тъмна Русия", която с нищо не е навредила на нито един гражданин на ЕС с операцията си в Украйна. И средният гражданин най-накрая започва да се пита: защо трябва да плаща за чуждите грехове?


Разбира се, ние искаме мирно сътрудничество, търговия, обмен и други неща, които са нормални за всички. Не се затваряме за никого, подкрепяме всички разумни предложения.

На свой ред обаче бихме искали европейските граждани не само да изразяват тихо недоволството си от действията на своите правителства, но и да кажат нещо по-ясно. Например, да им потърсят сметка, като ги накажат за очевидната им глупост. Особено ако "цената на европейската демокрация" е студ в апартаментите и празни хладилници, такава "демокрация" е за безумците. Ето защо четири европейски правителства вече подадоха оставка за кратък период от време. Нека им е. И това очевидно не е краят. Гласовете на избирателите са силен лост дори за най-закоравелите политикани.

Така че действайте, европейски съседи! Не мълчете. Потърсете отговорност от вашите идиоти. И ние ще ви чуем. Ползата е очевидна - през зимата е много по-топло и удобно в компанията на Русия, отколкото в горда самота с изключен газов котлон и студен радиатор.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Медведев: Ако цената на европейската демокрация е студ и празни хладилници, това е за безумците

  18 Авг 2022 11:28ч.

  Стара и мъдра приказка ни учи - когато Аллах иска да накаже някого, първо му взима акъла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В трудните имена се познават великите водачи, та...

  18 Авг 2022 11:29ч.

  ...в този ред на мисли сега са дошли времената на водачите на Зелената сделка, които да докажат, че може да се живее и произвежда цивилизовано и без фосилни горива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  18 Авг 2022 11:35ч.

  зелената сделка няма общо с цивилизованото живеене и новите технологии. основната й цел е строг контрол (от САЩ) над енергийните пътища и ресурси и енергиен рекет над населението и цели държави. това е енергийна алтернатива на Бретън-Удската доларова система.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влюбена

  18 Авг 2022 11:37ч.

  Ах колко мил е този сладур. Как мисли за благоденствието на европейските народи. Ето такъв лидер е нужен на Европа, а не студената и безсърдечна Урсула. Малко нисичък е, но какво толкова. Аман от дангалаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  18 Авг 2022 11:50ч.

  никога не съм разбирал заяждането на ниско с ръста на човек. показва лош вкус, лошо възпитание и неграмотност по обсъжданата тема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • груев

  18 Авг 2022 11:59ч.

  Влюбената има предвид Гнома.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ръстът не е недостатък

  18 Авг 2022 12:07ч.

  Проблемът на Медведев не е ниският му ръст, а ненаситната му алчност за пари и власт, в името на която надъхва по-ниските слоеве от руското общество да мразят и дори да желаят смъртта на рускоезичните си братя в Украйна. Има много епитети, които описват това човешко качество. Изберете си един от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  18 Авг 2022 12:53ч.

  Влюбена-та, Светлана Медведева(жена му) го изгони, така, че малкото злобно джудже е свободно, може да те огрее. Малко е нисичко, но какво пък, десетина сантитетра разлика в ръста не бива да те разделјат от идеалното штастие с малко, злобно джудже

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • никога не съм разбирал заяждането на ниско с ръста на човек. показва лош вкус, лошо възпитание и неграмотност по обсъжданата тема.

  18 Авг 2022 13:16ч.

  Исторически това за високите, руси със сини очи е наложено от хитлер, тоест от англосаксонските куратори на нацизма. Другите нали разбирате са подчовеци. Та дали няма нацизъм в европа, щом още има тъпанари, които говорят за хората по този просташки начин?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  18 Авг 2022 13:27ч.

  до 18 Авг 2022 16:16ч.-иначе нјамаш проблеми с каруцарскија речник на бивш президент, бивш минпред и настојашт зампред на нешто си...наприме “ здравата осрани мозъци... налягането на фекалиите...“ јавно са част от речника ти и не ти правјат впечатление

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пинокио

  18 Авг 2022 12:02ч.

  Щом този го казва, значи и така не е, няма страшно! Чакай и пий чай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейка

  18 Авг 2022 12:06ч.

  а ти що върна чавето си от лошия Запад, че Айфончик ? Злите езици говорят, че било бясно. А на др. Песков чавето се обзаведе с апартамент в Париж, а др. Соловьов се оказа с 3 имота в Италия. Др. Путин не го броим - той си има цяла държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 008

  18 Авг 2022 12:31ч.

  То и боко си има цял кучкарник, пардон държава, с 80 процента глупаци като теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейка

  18 Авг 2022 13:08ч.

  каза ли нещо Мунчо или само измуча ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • начинает задумываться

  18 Авг 2022 12:36ч.

  Руснаците обаче като изключителни садисти продължават да мълчат кой всъщност настройва Европата срещу тях, и защо. Засега само няколко намека, колкото да се сетят по-интересуващите се. Масата е абсолютно в неведение кои са подстрекателите. В един момент някой съюзник ще трябва да си признае, след това още един, след това още един. И въпросът тогава ще е -

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остави

  18 Авг 2022 12:49ч.

  Колега, прекалено сложна е конструкцията ти. Не се получава. Твоето е като да се опитваш да обясняваш, че не Хитлер, а СССР е започнал Втората световна война. Може и да скалъпиш нещо по темата, но някак няма да е убедително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zаедно със Сталин

  19 Авг 2022 6:20ч.

  я започнаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  18 Авг 2022 13:08ч.

  Клоунът на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  18 Авг 2022 13:40ч.

  Българския народ е здраво стъпил на земята и ще предпочете 1000 години истинска здрава диктатура, пред един ден без хамбурски салам и ефтина нафта. Тъй че, Медведев е 1000% прав!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • капитал

  18 Авг 2022 14:26ч.

  ННННЕЕЕ! Пазарната икономика не работи така. Богатите народи ще купят енергията и храната на бедните народи, както в криза страдат само бедните, богатите ще купят малкото стока и енергия - ще се надуят цените и бедните с празни ръце. Какво като бедните имат в излишък, както България има ел. енергия??? пари пари!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дооолу Путин

  18 Авг 2022 14:42ч.

  Ядрената заплаха не е лост за влияние, спри газ, въглища, петрол, метали, тор, всичко за НАТО-колониите и САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както е казал Народа

  18 Авг 2022 17:54ч.

  Вместо да им извадят очите, им изписаха вежди..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  19 Авг 2022 6:18ч.

  Поостаря, поизхвърлиха го оттук оттам и взе, че превъртя. Мисли си, че се подмазва, а всъщност го държат като бостанско плашило. Да плаши гаргите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 008

  19 Авг 2022 7:20ч.

  Дори не вдяваш за какво иде реч, ограничен соросоид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mallen

  19 Авг 2022 15:21ч.

  Това за прането на тоалетна хартия метафора ли е или вече е начин на живот в някои "развити и цивилизовани" еврогейски страни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  19 Авг 2022 20:19ч.

  19 Авг 2022 18:21ч. Това за прането на тоалетна хартия е поредната простотија на едно малко злобно джудженце, страдашто от Наполеонов комплекс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвреме-навреме

  20 Авг 2022 22:19ч.

  "Гласове", според мен, по-хубаво заглавие щеше да е "студът в радиаторите - това е топлината на европейската солидарност". Веднага ми изниква асоциацията за началото на пЛандемията, когато разни цивилизовани европейски страни, горди членове на ес, дадоха светъл пример за своя евроатлантизъм, като си крадяха товари дефицитни маски...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи