Марко Травалио: Мислихме, че Украйна е от добрите, но войната ни опроверга

Марко Травалио: Мислихме, че Украйна е от добрите, но войната ни опроверга

Автор: Марко Травалио, ilfattoquotidiano.it Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментар на главния редактор на италианския “Il fatto quotidiano” Марко Травалио

Бяхме разбрали погрешно!

Когато, преди точно 15 месеца, Русия нападна Украйна, всички мислихме, че с определена сигурност знаем някои неща.

Мислихме, че Украйна няма нищо общо с НАТО, освен в пропагандата на Путин. Тогава НАТО се намеси като въоръжи Киев до зъби.

Мислихме, че украинското правителство няма нищо общо с нацистите, освен в пропагандата на Путин. Тогава Зеленски, във видео-връзка с гръцкия парламент, доведе един нацист от батальона Азов (обучаван във въоръжените сили на Украйна). Видяхме и стотици други да излизат от стоманодобивната фабрика в Мариупол с техните сладки, нацистки символи и татуировки със свастики.

Мислихме, че нашите оръжия са само за съпротивата на Украйна срещу атаките на Русия. Сега откриваме, че Украйна ги използва, за да атакува Русия с “ултрадясна милиция”, която вестничетата наричат ​​„руски партизани“, но без да обясняват защо тръгват от Украйна и кога нашите правителства са обявявали война на Русия.

Мислихме, че между Украйна и Русия терористичната държава е Русия, според черния списък на НАТО и следователно на ЕС. Тогава украинците убиха в Москва Даря Дугина, дъщеря на философа Александър Дугин. Тогава шефът на украинските служби Буданов се похвали, че "избива" руски пропагандисти "навсякъде от лицето на земята до победа". Потвърждавайки, че Украйна е терористична държава, която извършва атаки с наши оръжия. Освен това знаехме, още от 2014 г., че нейните въоръжени сили убиха италианския журналист Андреа Рокели и руския му колега Андрей Миронов в Донбас, но убийствата бяха покрити с указания от режимите на Порошенко-Зеленски.

Мислихме, че целта е прекратяване на огъня и преговори, за да се избегнат повече жертви и разрушения. Днес е достатъчно да кажеш "прекратяване на огъня" и веднага те обявяват за путинист.

Мислихме, че Бахмут е “линията на Мажино” на украинците, а шест месеца по-късно там са изгорели десетки хиляди мъже и безкраен брой куршуми и оръжия. Сега, когато най-мощната армия в Европа, въоръжена от 40 държави от страховитото "разширяващо се НАТО", я загуби, никой вече не говори за нея, сякаш е някакъв малък, незначителен град.

Бяхме разбрали, че пролетната украинска контраофанзива за отвоюване на областите Луганск, Донецк, Херсон, Запорожие и очевидно Крим и след това преговорите за капитулацията на Путин ще започне през пролетта. Надяваме се да започне скоро, защото след 26 дни ще трябва да чакаме лятната контраофанзива.

Бяхме разбрали, че Русия ще фалира през пролетта на 2022 г. Сега четем, че Съединените щати рискуват фалит през пролетта на 2023 г.

Бяхме чували, че първата жертва на войните е истината. Но може би този път е преувеличено.

Превод: Владислав Наков

Източник: Фейсбук

 

 

 

 

Коментари

 • Бай Тръмп

  27 Май 2023 12:46ч.

  Не мога да не се засмея. Работата на ЕС и НАТО стана като приказката за патката, мислила, мислила и умряла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европатките само си мислят,

  27 Май 2023 14:43ч.

  че мислят. Няма да умрат, само ще бъдат оскубани като гъски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако не бяхте

  27 Май 2023 12:51ч.

  я подкрепяли, нямаше да се стигне до тук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  27 Май 2023 13:07ч.

  +++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Застаналите на правилната страна на историята

  27 Май 2023 13:34ч.

  Европа се украинизра, наглостта и дързостта станаха задължителен атрибут на изказвания на политици и дипломати. Всички "цивилизовани" страни си затваряха очите за това, което никой вече и не криеше особено: нацизъм, тероризъм, хюбрис. Аз само чаках момента на преобръщането – някой от добрите западняци, имащ чувството, че поне този път е застанал на правилната страна на историята, да каже: "Ама то не било руска пропаганда". Наистина се надявам този човек да е първият от многото, които ще го изкажат гласно, а после това да стане доминиращият разказ.Преди два месеца говорих с една французойка, обикновен човек с интелектуална професия. ТЯ ЗНАЕШЕ. В това ми е надеждата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добрек

  27 Май 2023 13:59ч.

  Много добре написано. Всички "цивилизовани" страни си затваряха очите за това, което никой вече и не криеше особено: нацизъм, тероризъм, хюбрис…Почти като Всички "цивилизовани" българи си затваряха очите за това, което никой вече и не криеше особено: нацизъм, тероризъм"... и какво ли не още родено от алчността и "наглостта и дързостта" на управляващите станали маши на глобалния елит. Европа наистина се украинизра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • демократичен окупатор на академични институции

  27 Май 2023 14:15ч.

  За да може да мисли, и особено да мисли задълбочено, на човек трябва да му липсва нещо, както е според буквализма на думата. А на вас нищо не ви липсва, вие, западняците, сте си презадоволени буржоазни консуматори по дифолт. Затова, вместо да мислите, вие сте повярвали на нескончаемия пропаганден поток от радиоточките ви, държани от Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Asen MIHAYLOV

  27 Май 2023 16:09ч.

  За Запад са толкова лишени от собствено мнение , че не могат и да се изакат без да питат.... Така са приключвали всички империи ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  27 Май 2023 17:13ч.

  азъ мислъ ,че мислъ върху мислъта си. азъ изказвъм мислите си,както го чувам от запалянковци на пп-дб. запленен съм отъ ъкънето,нукънито и ми(ами)-кънето на интилектуалниъ ни илит (днес е Уййййййкиндъ и некъ дъ е пееесен)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европейската украинска мечта!

  27 Май 2023 17:16ч.

  Само не разбрах това сарказъм ли е, упрек или разкаяние?!:) Иначе е забавно, когато някой открива истината за себе си! Как ще я приемат сънародниците му? Това е важното! Защото се оказва, че и италианците са обзети от старчески маразъм! Колко пъти им помагаха руснаците през годините, но те нямат спомен за това или просто не им е приятно да си спомнят за това! Жалко, че духовното вече не е на мода на Запад! Покаянието би им дало надежда за по-добро бъдеще!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  27 Май 2023 18:22ч.

  Мислихме, че Украйна няма нищо общо с НАТО, освен в пропагандата на Путин. Тогава НАТО се намеси като въоръжи Киев до зъби. ======== Последното изречение е чиста лъжа. От 2014 г. америкосите не спряха да въоръжават, обучават и финансират киевските превратаджии. Когато Русия унищожи голяма част от украинското въоръжение, натото започна масирани доставки на оръжие. Първоначално доста боязливо, само съветски образци, впоследствие все по-нагло и на западна техника. След като Русия не смее да отговори подобаващо, накрая ще й изтряскат и ТЯО, на което също е много вероятно да няма отговор. Освен дежурната "озабоченость".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато Запада достави на УКраина ТЯО, то тогава Русия ще отговори по правилния начин - започвайти от Лондон и Вашингтон...

  27 Май 2023 18:45ч.

  Това поне заяви Медведив - човек имал достъп до червеното копчи в куфарчето! ОСвен ако Запада не се срине икономически до две седмици, и тогава токувиш забрави и за Украина и за борбата с Русия, и ще се тюхка -как така не се е запасил с достатъчно количество китайски гащи и фанелки, както и всякакви електронни джунджурии, които BLM не могат да произвеждат...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотю

  27 Май 2023 18:31ч.

  аа гласове блокирате ме; значи сте контролирана опозиция или не вдявате какво става; ужасни времена идват; украйна мръсни казари

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  27 Май 2023 18:33ч.

  А забравихте кой пусна ковида в старческите ви домове в Италия! Забравихте как партньорите ви, приятелите ви от нато и ЕС отказаха да ви помогнат, а дойдоха руснаците със своите коли, лекари...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  27 Май 2023 19:13ч.

  Чуден коментар!, назоваващ много точно самоубийствените западни опорки и най-вече единствената вярна от тях - че истината е само една. Но не се оказа тяхната. Да го прочете Г. Лозанов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен

  27 Май 2023 21:12ч.

  "МислИхме" навсякъде трябва да е "МислЕхме"! Ех, труден български език!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  27 Май 2023 22:21ч.

  Нееее, нищо не сте мислили, а сте знаели, ама сега обръщате палачинката!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  28 Май 2023 0:23ч.

  Във всяка една война НЯМА добри и лоши, има само убити /поради разликата в униформите/........Който разбрал, разбрал........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислехме

  28 Май 2023 1:39ч.

  Тия само си мислят, че могат да мислят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влади....

  28 Май 2023 16:57ч.

  С "ТОВА"...... Всичко е казано!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брей! Какво откровение!

  28 Май 2023 17:52ч.

  Ние обикновенните хора, без да имаме информацията, която вие имате как така това го разбрахме още в първия ден? Леле колко сте поврътливи? Това е преституция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди 30 години Фидел Кастро е казал:

  29 Май 2023 3:00ч.

  Русия отново ще се наложи да воюва с фашизъм, но този път фашизмът ще се нарича “демокрация”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария Аврамчева

  29 Май 2023 7:41ч.

  Най-сетне прогледнахте г-а западняци, открихте топлата вода. Питайте , обазовайте се гледайте ситуациите от двете им страни адекватно и мислете преди да действате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  29 Май 2023 14:47ч.

  Явно Пробуждането започва, а демагогията и бясната пропаганда вече не вършат работа, та дори имат обратен ефект. Гьобелсовата максима. че "една лъжа повторена над три пъти става истина" също се проваля, защото живеем във век на бум на глобалните комуникации и достъпност до всякаква информация, т.е. който иска да бъде информиран и да има достъп до различни гледни точки, има тази възможност... Друг е въпросът, колко от хората изобщо искат да бъдат обективно информирани и колко от тях имат капацитет да го направят. Ясно е, че текат световни процеси, които не могат вече да бъдат спрени. ясно е, че една епоха си отива, а на хоризонта идва нова. Ясно е че силите на международната арена се променят и бъдещото развитие на човечеството ще се определя от нови играчи и нови правила. Сега въпросът е, до колко човечеството може да премине през този критичен период без поредната световна война и без евентуално да се самоунищожи, защото понастоящем е на прага, така както никога не е било до сега... Закономерно и естествено е, че преди нещата да се оправят, те трябва да деградират докрай. Въпросът е, на каква цена и с колко жертви...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти си го мислел

  29 Май 2023 22:07ч.

  Ние никога не сме се заблуждавали, защото имахме информация. На вас ви спряха руските телевизии и ви лишиха от способността да мислите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи