Културната война в Украйна: ЛГБТК+ общността се превърна в странно прокси на американската власт

Културната война в Украйна: ЛГБТК+ общността се превърна в странно прокси на американската власт

Автор: Оливър Уилямс, unz.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Основанието за участието на Америка в прокси войната в Украйна рядко се артикулира чрез езика на националните интереси или безпокойството за сигурността. То по-скоро се продава под етикета на война „за нашите ценности“ и поддържането на „основания на правила либерален световен ред“. По думите на Джо Байдън „Ние отново сме ангажирани в нова битка за свободата. Битка между демокрацията и автокрацията. Между свободата и репресията.“ Това е не толкова регионален териториален спор, колкото космическа битка за свобода и демокрация. Но в тази велика битка демокрация може и да не означава това, което си мислите.

Украйна е дълбоко корумпирана държава, която забрани опозиционните политически партии, затвори телевизионни новинарски канали и прие закон, за да ограничи драстично свободата на словото. Самият смисъл на демокрацията беше тихомълком преосмислен. Ако някога това означаваше честни избори и свободна преса, сега означава нещо съвсем различно.

Италианският демократичен вот за Джорджия Мелони беше видян от президента Байдън като заплаха за демокрацията: „Демокрацията е заложена на карта... Вие видяхте какво се случи в Италия на тези избори. Виждате какво се случва по цял свят. И причината да говоря всичко това е, че ние не можем да бъдем оптимисти за това, което се случва и тук.“

Байдън изрази сходно виждане и относно Полша и Унгария, давайки оценка за предишната външна политика на Тръмп: „Виждате какво се случва с всичко, от Беларус, до Полша и Унгария, и възхода на тоталитарните режими по света, а този президент приветства всички бандити по света.“ Този начин на говорене за Полша и Унгария съвсем не е необичаен за англоговорящите медии.

Конгресменът-демократ Джейми Ръскин обобщава за какво се борят в Украйна. Обвинявайки Москва, че е "световен център на антифеминизма, антигей, антитранс омразата, както и родина на теорията за замяна при износ“, той заключава: „Подкрепяйки Украйна, ние се противопоставяме на тези фашистки възгледи.“

Представена по този начин, не е учудващо, че прокси войната намира най-яростните си привърженици сред демократите. Хомосексуализмът е напълно законен в Русия, обаче западните либерали ще използват гей правата, транс правата и феминизма, за да разпалят нова сюрреалистично агресивна политика, която усилено подкрепя харченето на милиарди за прокси война срещу ядрено въоръжена сила. „Изграждане на нацията“ означава обучаване на афганците в художествените достойнства на тоалетната, „демокрация“ означава транс права, а „основан на правила международен ред“ означава Америка да прави каквото си поиска.

Според Ричард Мур, началникът на британската разузнавателна агенция MI 6, правата на гей и трансджендър общностите са разделителната линия между Русия и Великобритания. „На фона на трагедията и унищожението, разиграващи се така тревожно в Украйна“, пише той в туит в началото на войната, „ние трябва да помним ценностите и трудно извоюваните свободи, които ни отличават от Путин, и най-вече ЛГБТК+ правата“.

През 1960-те години политическите радикали в Америка се противопоставяха на военно-индустриалния комплекс. Днес са негови дарители. Джудит Бътлър, основният създател на радикалната джендър идеология, беше дарител на неуспешната президентска кампания на Камала Харис. Днес Харис е основният говорител за въоръжаване на Украйна и ескалиране на конфликта.

Един професор по стратегически изследвания от университета Сейнт Андрю изрази някои типични заблуди на западните либерали: „Точно както способността за възприемане на информация е по-добра от хипермъжествеността в модерната армия, диверситетът и социалната интеграция също носят големи предимства. Откакто Украйна започна да става по-толерантна и да приема разнообразието, нейната армия също получи полза от това. Противно на путиновата хомофобска армия, Украинските въоръжени сили включиха ЛГБТК+ войници, които инкорпорираха знакът на „еднорога“ в униформите си. Доблестта на тези войници и обединението на украинския народ около идеята за толерантно и разнообразно общество доведоха до цялостно нарастване на украинската подкрепа за гей правата.“

Американските коментатори обрисуваха конфликта в Украйна буквално като културна война и Путин е доволен да отговори със същото. В разгара на конфликта той изрази подкрепата си за авторката на Хари Потър Дж.К. Роулинг, сравнявайки отмяната ѝ заради нейната позиция по транс проблематиката със санкциите, наложени на Русия от западните страни. В обръщение към Федералната асамблея в Москва Путин обеща „да защити нашите деца от деградацията и дегенерацията“, излъчвани от Запада:

„Погледнете какво правят със собствените си народи. Всичко е насочено към унищожаване на семейството, на културната и националната идентичност, към перверзията и злоупотребата с деца... Принуждават свещениците да благославят еднополови бракове... Говори се, че Англиканската църква смята да изследва идеята за джендър-неутрален бог. Какво можем да кажем?... Милиони хора на Запад осъзнават, че са водени към духовна катастрофа. Честно казано, елитът изглежда е полудял.“

В проповедта си на Неделя на прошката, Московският патриарх Кирил и на цяла Русия очерта естеството на идеологическия разрив между НАТО и Русия:

„В Донбас има отхвърляне, тотално отхвърляне на така наречените ценности, предлагани днес от онези, които претендират за световна сила. Днес има такъв тест за лоялността към това правителство, един вид пропуск за този „щастлив“ свят – светът на крайното консуматорство, светът на видимата „свобода“. Знаете ли какъв е този тест? Тестът е много прост и в същото време ужасяващ. ...За да влезеш в клуба на тези държави, е нужно да провеждаш гей паради. Не да правиш политически изявления „Ние сме с вас“, не да подписваш някакви споразумения, а да провеждаш гей паради. И ние знаем, че хората се съпротивляват на тези изисквания и че тази съпротива е потискана със сила.“

Това е, продължава Кирил, „тест за лоялност към самия този могъщ свят.“ Той не греши. Доминик  Тиърни, старши сътрудник в Института за външна политика и изследвания, който пише за The Atlantic, иска да се води война с Русия, за да може в Мариупол да се проведе гей парад:

„Руският президент Владимир Путин е антитеза на всичко, за което се бори лявото. Той не само започна непровокирана атака срещу суверенна демократична страна, но и пренебрегна правата на ЛГБТК+, мултикултурализма и имигрантите, а също и обяви, че „либералната идея е изчерпала предназначението си“. ...ЛГБТК+ протестиращи в Берлин също поискаха Германия да започне военни доставки за Украйна, за да може един ден да се проведе гей парад в окупирания от руснаците град Мариупол.“

ЛГБТК+ общността се превърна в странно прокси на американската власт. Киевският прайд е спонсориран от посолството на САЩ в Украйна и от Американската агенция за международно развитие, както и от канадското и германското правителства. В 2021 г. профилът на Киев прайд пусна туит: „Киевският прайд завладя Източна Украйна. Проектът на Киев прайд за отиване на изток, който има за цел да мобилизира ЛГБТК+ общността в Донбас, започна през май. С други думи, да направим Донбас куиър.“

Един типичен апаратчик на Американската империя от тази година е „небинарната“ лесбийка Маша Гесен, която каза за брака:

„Борбата за гей браковете генерално включва лъжа за това, което ще направим с браковете, когато му дойде времето, защото ние лъжем, че институцията на брака няма да се промени, а това е лъжа. Институцията на брака ще се промени и тя трябва да се промени и ще повторя – аз не мисля, че тя изобщо трябва да съществува.“

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Съединените щати, че разпространяват „културна революция“ по света, която се състои от политическа коректност „изведена до крайност“. Опозицията срещу американската военна машина е единственият разумен отговор.

Източник: unz.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • Ненормалните по цял свят са мобилизирани да работят за пиндостанската дълбока държава

  12 Апр 2023 13:25ч.

  Затова е нужно възстановяване на стария международен класификатор на болестите и поставяне на извратеняците под изолация и запрещение. Ако имат семейства - тях също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сатанизъм, фашизъм и педерастия

  12 Апр 2023 13:25ч.

  това са западните безценности

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Институцията на брака ще се промени и тя трябва да се промени и ще повторя – аз не мисля, че тя изобщо трябва да съществува."

  12 Апр 2023 13:28ч.

  На дядо шоршо глупостите! Твърде сте малко, твърде сте нещастни и твърде болни, за да успеете да се наложите над нормалните! Само умрели мухи плуват в бозата между ушите ви 🤣🤣🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така и не разбирам защо

  12 Апр 2023 13:39ч.

  тези странни и направо СТРАШНИ неща от първата снимка трябва да се налагат на малките деца! Че те по-скоро ще ги уплашат! Все едно са излезли от "Готъм сити". Потрес!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, ЗАМИСЛИ СЕ!

  12 Апр 2023 14:30ч.

  И ще разбереш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЛГБТ-тата са само една временна маша в ръцете на сатанинските князе на света.

  12 Апр 2023 13:49ч.

  В момента, в който господарите решат, че тия отрепки са изчерпани и мисията им по разлагане на обществото и унищожаването на морала му е приключила, с ЛГБТ ще бъде свършено. По най-радикален и безцеремонен начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tова би могло да бъде вярно

  12 Апр 2023 17:55ч.

  само ако западният свят (носителите на "ценности") не се управляваше от извратени психопати - хомосексуалисти и педофили, за което доказателствата стават все повече. Виж, че навсякъде в "цивилизационния ни избор" извращенията се нормализират, и това е процес, започнал преди десетки години. Какво те кара да мислиш, че ще спре рязко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • закономерност

  12 Апр 2023 14:04ч.

  Е, то навсякъде е така. Те, американците, на това разчитат - обратни, наркомани, корумпета. Слагат си на власт и после ги командват като куче на каишка Защо в Усрайна да е по-различно. Ние в България си ги имаме бол, начело с ПП-ДБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  12 Апр 2023 14:32ч.

  Ако и след тази статия някой все още не разбира за какво се води войната на бойното поле "Украйна" между Русия и лихварите от Запада - значи, вместо мозък има сапунени балончета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Традиционните" руски ценности са да си имат по 2 семейства - Елитът на Рашата - Шойгу, и Лавров дават такъв пример на подрастващите русначета, а Путин има най-много метреси:)

  12 Апр 2023 14:48ч.

  Сред руския властови елит се смята за нормално да имаш две семейства. В Кремъл такъв "модерен" тип отношения имат в частност руският военен министър Сергей Шойгу и външният министър Сергей Лавров. Това каза руският правозащитник и блогър Марк Фейгин в интервю за онлайн изданието "Гордон". Той отбелязва, че редовите руснаци вече са се разделили с илюзиите, че елитът на Руската федерация и кремълските чиновници „не са корумпирани, измамници и милиардери“. Но руснаците все още продължават да вярват, че техните управляващи се придържат към традиционните семейни ценности. Но защо вярват в това, след като "там всички, даже до дребните чиновници" имат по две семейсва и това се смята за нормално, пита се Фейгин. Той даде като по-ярки примери Сергей Лавров, както и Сергей Шойгу, чиято бивша любовница Елена Каминскас (с предишна фамилия Шебунова) е майка на двете му извънбрачни деца (син, роден през 2001 г., и дъщеря, появила се на бял свят през 2008 г.) и наскоро имаше проблем с литовските власти заради отнетото й разрешение за пребиваване в страната. ОЩЕ: Литва отне гражданството на Адолфас Каминскас, съпруга на бившата любовница на Шойгу. "Всички имат по две семейства. И при това го смятат за нормално, конвенционално. Шойгу има две семейства, Лавров също има две семейства. Дори доведената му дъщеря и втората му жена бяха лишени от имуществото им в Лондон и им бяха наложени санкции, ако сте следили събитията. Всички там на практика са така. Дори и до най-дребните чиновници", каза Фейгин. "А Путин по принцип е разведен. Колко съпруги има, колко незаконни деца... Там по принцип се оказва модерно да се живее с две семейства“, отбелязва още Фейгин. Припомнете си и разкритията на руската преса за имотите на една от спряганите да любовници на Путин - Светлана Кривоногих. Слава Бог Гудняев:), тази любовница на путьо все още не е санкционирана, нито общата им дъщеря и си живеят в Лондон като милионерки. Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/i-shojgu-i-lavrov-si-imat-po-2-semejstva-ruski-jurnalist-razkaza-za-tradicionnite-cennosti-news_1881289.html © Actualno.com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жаир

  12 Апр 2023 14:52ч.

  ЛГБТ...и т.н са просто един от трите днешни стълба на Сатанизма. Сатанизмът цели глобална депопулация и обезчовечване на останалите живи хора, тяхното поставяне в цифров концлагер. Убийството по принцип е трудна задача, по-трудна отколкото си мислим. Убийството на 7,5 милиарда хора е архитрудна задача. За нейното изпълнение САТАНИЗМЪТ е стъпил на три стълба 1-Медицински фашизъм, фалшиви или истински пандемии, насилствени "ваксинации" 2-Икономическа разруха на планетата, деиндустриализация, зелен фашизъм, създаване на глобални глад и мизерия, войни ! 3-Джендър идеология, официализиране на всички девиации и превръщането им в "нова норма", унищожение на семейството, унищожение на религиите, културна и ментална дегенерация на хората... Забележете ! И трите "стълба" на сатанистите се събират в една точка, сочат в една посока - на ДЕПОПУЛАЦИЯТА ! Трите сатанистки стълба постигат едно и също нещо, но от различни посоки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  12 Апр 2023 15:09ч.

  За това става дума. Лошото, че българските соросоидни помияри прокарват това сред поколението на младите българчета - затова и България е най-бързо изчезващата държава в света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не че го защитавам, но

  12 Апр 2023 17:42ч.

  Сатана от иврит значи 'противник'. Да, противник, но не на Исус Христос. Защо са паднали онези ангели? Не е заради изключително красивите земни жени, както Троянската война не се е състояла заради една... както и да е. А защото са отказали да се поклонят, не е се иска докторска тапия да се сетите пред кой народ. Кои всъщност управляват този свят и командват дневния ред?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  12 Апр 2023 23:23ч.

  Колега, "тоя народ" има своето начало в лицето на Аврам. Като гледам с каква увереност пишеш, сам пресметни колко години има от Адам до Авраам. То бива да се пишат небивалици ама това вече изкърти тавана. Не става само с четене на разни статийки в нета. Трябва малко и сериозна историческа литература да се помирише. Освен това Сам Бог казва, че и от едни обикновени камъни може да издигне "чеда на Авраама" тоест избрани от него хора. Това казва Създателя когато едни представители на оня народ му изтъкват, че са потомци авраамови. Още повече Същия Този наш Създател казва, че нашата борба не е срещу плът и кръв а срещу поднебесните духове на злобата. Нека не се заблуждаваме. Къде е сега Картаген? Къде са Содом и Гомор? Пръст и пепел. А злото се множи. Следователно избиването на хора и племена не решава въпроса. Това е положението. Христос е Пътят и Истината и Животът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поздрави от Сатана-защитника

  13 Апр 2023 13:56ч.

  Прощавай, олеле, още в началото на фермана ти разбрах, че ще падне голяма защита на "оня народ" и по-нататък не продължих, съжалявам, язък за труда ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  16 Апр 2023 12:40ч.

  Само ми отговорете, ЗАЩО Путин Сидзин Пин и Ердоган произведоха ваксини и си "ваксинираха" населението, сигурно Сорос им е "наредил"?????? ЗАЩО го правиха нали са против "колективният запад"??????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  12 Апр 2023 15:12ч.

  Понеже са я втасали пиндосите, само им остава за радостно набиване на Големия чеп, от всички останали, кой където свари извън златният милиард. Последното сладко изкушение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оперната певица и бивш депутат от Държавната дума Мария Максакова разкри, че Путин е имал любовник

  12 Апр 2023 15:20ч.

  Не е тайна, че руският президент има хомосексуални наклонности. Руският президент Владимир Путин още в младостта си изпитваше особена симпатия към мъжете, каза оперната певица и бивш депутат от Държавната дума Мария Максакова. Според нея това е руският виолончелист и бизнесмен Сергей Ролдугин, който в крайна сметка натрупал голямо състояние. Бизнесменът нарича Путин „свой брат“: „Преди, когато нямаше къде да отида, отивах при него, спях и ядях с него“. Според разследване на „Новая газета“ офшорните компании на Ролдугин са сключили многомилиардни договори с "Роснефт", "Ростелеком", "ВТБ", "КамАЗ", "АвтоВАЗ". Според певицата близостта на Путин и Ролдугин е била и интимна, не само приятелска. „За никого в Мариинския театър (с Санкт Петербург, родния град на Путин) не беше тайна какво представлява Ролдугин“, разказва Максакова. По-рано бившият депутат от Държавната дума Иля Пономарев заяви, че Путин най-вероятно е бисексуален. Неговото обкръжение дори подозираше шефа на Кремъл в отношения с Дмитрий Медведев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, разбира се,

  12 Апр 2023 15:48ч.

  а Путин е кацнал на Земята от мъглявината Андромеда, за осемени Байдън!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Източникът, ИЗТОЧНИКЪТ ???

  12 Апр 2023 16:10ч.

  УНІАН ! Буа -ха-ха-ха-ха-ха , га-га-га-га-га-га !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  12 Апр 2023 16:19ч.

  За хомосексуалните наклонности на др.Путин се говори от много време. Затова са го използвали да вози проститутки из Москва, по времето когато е карал такси. Да са сигурни,че няма да посегне на труженичките, поради факта, че е мъжеложец!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария Максакова избяга от дискриминизационния режима на Кремъл в Украйна, но е известна РУСКА оперна певица и бивш депутат от партията на путьо "Единна Русия"

  12 Апр 2023 16:22ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=H5Qic8QnUHk

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама разбира се

  12 Апр 2023 16:40ч.

  Който яде деца на закуска, си има и мъж любовник. За човек умрял още в 2008 г., си е напълно нормално да има любовник в 2023г. Понякога чука и двойниците си, ей така за разнообразие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЕРГЕЙ РОЛДУГИН е "сламения човек" на Путин

  12 Апр 2023 17:35ч.

  https://istories.media/news/2023/03/11/kak-vladimir-putin-vivodil-dengi-v-shveitsariyu-cherez-svoikh-solomennikh-chelovechkov/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  12 Апр 2023 15:20ч.

  Не странно, а естествено прокси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  12 Апр 2023 16:24ч.

  Ние сме ангажирани в същата битка. И то - на страната на свободата и демокрацията. А вие сте срещу нас - с всички сили и средства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Русия е по-лошо да си транссексуален или гей, отколкото престъпник

  12 Апр 2023 16:36ч.

  В Русия се толерира садизма. От вчера се разпространява клип, публикуван от каналът на Поздняков в Telegram, на който рашист обезглавава жив пленен украински войник, а друг снима и казва "Сложи го в един чувал и го прати на командира". По рашистките канали се радваха и поздравяваха извергите ( https://theins.ru/news/260886 ) Днес в мрежата се появи още едно видео с обезглавени украински войници с "Вкараха ги в затвора, отрязаха им главите!" ( https://theins.ru/news/260892 ). Миналата година Bellingcat успя да установи, че садистични изтезания на друг военнопленник, извършени на територията на санаториума Приволие в Луганска облас. В изтезанията са участвали бойци от батальон Ахмат. Това са само единични случаи, множество са садистите рашисти, които след войната ще се завърнат сред обикновените руснаци и Бог да им е на помощ, тяхната "неутралност" към режима ще бъде възмездена като бумеранг върху съдбите им, вместо върху истинските виновници във ФСБ режима. The Insider разговаря с главния участник в изтезанията, тувинецa на име Очур-Суге Монгуш (роден през 1993 г.), той се опита да отрече участието си, но се издаде, объркан в показанията си. https://theins.ru/politika/253767

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уродливо е да умреш

  12 Апр 2023 16:37ч.

  Като куче на фронта за др. Путин и после да обяснят на майка ти, че си бил герой затова че си умрял на фронта, а не от алкохол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  12 Апр 2023 16:59ч.

  И от ковид ваксина е тъпо да умреш, ама кво да прайш - еврогейски ценности! 😏

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин има нов проблем - алкохолизъм сред висшите чиновници

  12 Апр 2023 17:45ч.

  Путин прави пари от алкохолизма на обикновените руснаци ( https://frognews.bg/novini/rezidentsiia-putin-zlato-vladimirovich-pecheli-vodkata-putinka.html ) и затова не само резиденцията му цялата е в злато (явно се кланя и почита Бог Мамон ), но напоследък има друг проблем - алкохолизма сред висшите чиновници ( https://webcafe.bg/svyat/putin-ima-nov-problem-alkoholizam-sred-visshite-chinovnitsi.html ). То си личи по резултатите, и в икономиката, и във войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соросоидните бръмбари

  12 Апр 2023 17:50ч.

  се активизират най-много, когато стане дума за педераси и лесбийки. Тогава най-силно си разтварят бузите от възторг!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  12 Апр 2023 23:30ч.

  Това, че западната пропаганда сатанизира всеки когото иска да унищожи е ясно и на врабчетата. Но ясно бе казано, в Русия хомосексуализма е законен. Това което е забранено е втълпяването му на деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно така

  17 Апр 2023 17:06ч.

  Освен това дори и на запад далеч не всички "LGBT" подкрепят пропагандирането сред деца. Примерно: https://www.gaysagainstgroomers.com/faq Същото е и с войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кравария умре

  15 Апр 2023 21:49ч.

  Усрайна няма да я има не няма !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джендър Петров

  17 Апр 2023 12:18ч.

  Логично е да нападнем съседна държава и да утрепем стотици хиляди за да се противопоставим на извращенията. Нашите ценности срещу техните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пендър Метров

  17 Апр 2023 17:54ч.

  Ма да бе, то войната затова се води, за ценности. Как не се бех сетил досега. Добре, че джендърът ме осветли по въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи