Единственото бъдеще на Петков е лидер на дясната секта

Единственото бъдеще на Петков е лидер на дясната секта

Горещата политическа седмица промени много неща, а едно от тях е ролята на Кирил Петков в българската политика. Официално знаем, че той е премиер със снето доверие от парламента, но с амбиция отново да бъде такъв. Иска да е лидер на „обновяваща се България“. Вече обаче може да бъде лидер единствено на „Демократична България“ – ако не на партията, то на онази умнокрасива секта, позната като „градска десница“.

Дебело подчертавам, че пиша тези редове от позицията на човек, който счита, че отдавна времето на Бойко Борисов е минало. И т.нар. промяна, начело с Петков, бе приемлив вариант за управление при липсата на друг.

Но през последните дни той сам отряза клона да бъде премиер – и по отношение на останалите политически играчи, и с оглед на преобладаващото обществено мнение:

- Петков се скара жестоко с ИТН. Знае се защо и как. Изрече по адрес на Трифонов тежки обиди.

- Обиди и президента Радев. Нарече го страхливец. Във всеки един кодекс на честа това са думи без връщане назад. Допълнително стана ясно, че в (мета)вселената на Петков президентът е способен да причини ужасни неща на България, ако се стигне до негово правителство („Ще върне руския газ и ще спре износа на оръжие за Украйна“).

- С изцепката пред „Гардиън“ за оръжията Петков не просто сътвори невъобразим скандал, но и унижи Корнелия Нинова. Изложи я. Макар тайно да изнасяме оръжие, Нинова стоя в управлението с изричната червена линия „не изнасяме“.

Какво излиза? Петков е скаран с президента, с ИТН, унижава БСП. ГЕРБ, ДПС и Иван Гешев не искат да чуят за него. Допуска ли някой, че такъв скаран с всички човек може да е премиер отново? Кой точно ще му позволи?

Да си премиер, особено при задължителните занапред коалиции, може само ако градиш мостове. За три дни Петков срути малкото.

Чрез всеобщото скарване, а с „ценностите“, които признават единствено себе си, той заприлича на ДБ. И съвсем не случайно те са единствените, с които не се е скарал.

И още нещо. Кирил Петков каза, че руската посланичка Митрофанова е сред тия, които са свалили правителството му. Но Кирил Петков се опиваше от радост от общоизвестния некрит факт, че бе назначен от американската посланичка Мустафа.

Лошо е да те събаря Русия, прекрасно да те назначава САЩ!

На кого са тия ценности? А и: Кофти е да си зависим от руския газ, окей е да си зависим от американския? Това се ценности на сектата на умнокрасавитета.

Дали поради личностни дефицити, или е политически неопитен, или се подлъга от подкрепящите протести, Кирил Петков забрави че:

- Бе открит за управлението от същия този „страхлив“ Радев, който според него прави адски злини на България.

- ПП спечели изборите ако не като пряка президентска проекция в общественото съзнание, то със сигурност като формация, ликвидираща антагонизмите на прехода - съвместяваща лявото и дясното – подобно на Радев, потвърдил успоредно втория си мандат. Хората харесаха Петков и Асен Василев не като „автентично десни“, а защото като президента балансираха, прокламирайки „леви цели с десни мерки“. А и защото показаха, че са готови да обединяват скараните партии. Тоест те бяха нещо подобно на радващия се на огромен рейтинг Радев. А и точно обратното на ДБ-та, ИТН-та и т.н., които поради „червените си линии“ преди тях блъснаха България в кривата круша. Никой никога не е харесвал Петков и Василев в качеството им на второ ДБ.

- Като проекция на Радев в общественото съзнание те бяха възприемани като нещо общо с него, което е ту с Русия, ту със САЩ – „среден път“, който винаги се е харесвал на хората. В този смисъл позицията на повечето българи срещу войната на Путин не значи русофобство. Не значи, че одобряват да сме една от трите гламави европейски държави, скъсали с „Газпром“. Не значи, че трябва да потвърждаваме „атлантическата солидарност“ с инфлация, като в същото време Германия и Италия си плащат в рубли.

- Най-важното – ПП бе избрана, защото създаде впечатление, че може да върши работа. А работата бе да бъде махнат Бойко Борисов.  Петков стана премиер след действие събиране – събра дори БСП с ДБ. Скарването с всеки за всичко е изваждане. Петков вече не може да върши никаква работа. Най-малко пък да сменя модела. Той просто се превърна в умнокрасив лидер, който крещи позьорски: „Моята истина е най-свята, аз съм най-умен, другите не стават“. Мястото на такъв човек може да е само едно - в опозиция.

Сега ще слушаме псалми от умнокрасавитета колко велик е Петков, как елейно реди истини. Медии ще създават красив образ. Което няма да бъде различно от вече вижданото с Христо Иванов и ДБ – самозаблуда, която на избори приключва с 7-8% .

Ситуацията като цяло е много трудна за ДБ. От една страна, ПП им издърпва килимчето. От друга, длъжни са да се явят заедно на предсрочните избори, иначе ще трябва да се плюят като конкуренти. Каква ли картинка биха били?

От трета страна, две еднакви партии ще посегнат за един и същ електорат . Резултатът май е ясен.

Всичко това щеше да е различно, ако Петков и Василев просто бяха останали в центъра насред мразеното от хората раздробено политическо пространство.

Двамата казаха за Слави Трифонов, че е похарчил историческата си роля да помогне в битката на България срещу мафията. Казаха още, че той бил внедрен да провали промяната. Но по същата логика  може да се кажи и за тях: похарчиха историческата си роля да бъдат алтернатива на Борисов, внедрени, за да преосноват градската десница.

И да пуснат Македония в ЕС. Без грижа за България.

 

 

 

Коментари

 • ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ЗНАЕМ СЪС СИГУРНОСТ Е

  25 Юни 2022 10:48ч.

  Няма да има избори. Новото мнозинство ще скалъпи ново правителство в този Парламент и ще вкарат България във войната, както вдигнаха и ветото. До момента бяхме официално неутрални. Не след дълго ще бъдем официално във войната на страната на колективния запад. Войната може да бъде избегната само ако междинните избори в САЩ бяха утре. А те не са.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  25 Юни 2022 11:49ч.

  съмнявам се. президентът на САЩ не създава външната политика на държавата. тойне просто фронт-мне на задкулисието, което управлява САЩ, откакто има такава държава. Как смяташ, че ще ни вкара във война с Русия? С армия? Коя армия точно? Освен география, България не може да предложи нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав сте (за България). Посолството знае как да затвори плювалника на хлевоусти Кирча

  25 Юни 2022 12:06ч.

  да не дрънка повече наляво-надясно. Знаят и как да обяснят на Бат Боку, че му стига да дърпа конците като председател на ГЕРБ, без официално да оглавява правителство и пр. За помиярите от ДБ няма какво и да говорим. По-интересно е с демонстрираните уж търкания Турция - САЩ дали ДПС ще карат на "въздържал се", "нерегистрирали се" и пр.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • създаде впечатление

  25 Юни 2022 11:09ч.

  Колкото КП е политик, толкова и автора е коментатор. Опитът на Израел да завземе България претърпя разгром. Спечелиха традиционните собственици и куратори на българския "елит" - Германия, Турция и Русия. Сега да видим новия американски посланик, който е назначен от ционистката администрация там, разбира се, какво ще забърка. Шансовете му не са бестящи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шек Спир

  25 Юни 2022 11:12ч.

  Малко преди прокуратурата да влезе в президентството да прави арести, английската посланичка беше казала, че работят много добре с Гешев. След това Радев излезе с вдигнат юмрук - очевидна постановка за мобилизиране на левия електорат. Т.е., всичко това беше сценарий, в който Гешев знаеше своята роля и реплики, Радев - своята, обаче автора знаеше и на двамата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господ

  25 Юни 2022 12:10ч.

  Дали ще се намери кой да потърси отговорност на Главния прокурор и Президента, че играят роли в чужди сценарии? След това гръмна и Мата Хари, но пачките и кюлчетата явно скоро ще бъдат забравени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бог потърсва отговорност

  25 Юни 2022 14:49ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=OanPvmCKKHM

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мръсната християнска свиня Дачков

  25 Юни 2022 11:13ч.

  Ше ви еба путката майчина, спрете да ми триете коментарите, мръсни изроди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Юни 2022 11:19ч.

  Бори се човека за малка дача в Подмосковието, съседна на тая на Копейкин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  25 Юни 2022 21:18ч.

  Не бива да сте изненадан, рублите не миришат.....Пък и Мутрофанова е строга.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-горе

  26 Юни 2022 7:24ч.

  Дори не сте тримата глупаци, много низко, ЛГБТ ненормалник

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  25 Юни 2022 11:26ч.

  Основното за което бяха избрани беше съдебната реформа. От 24ти фев. не сме чували за такава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  25 Юни 2022 19:50ч.

  Защо, прекратиха делата срещу Прокопи, Бобокови, руските шпиони, Черепа..... само не успяха да вдигнат запорите над милионите на Прокопи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  25 Юни 2022 11:28ч.

  Единственото бъдеще за кир4о е при бай Ставри. Некадърник .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  25 Юни 2022 11:28ч.

  Не става въпрос за неопитност. Глупав е. Не познава народа си. И няма т.нар. обща култура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  25 Юни 2022 11:50ч.

  не е глупав. прост е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е прост -

  25 Юни 2022 13:27ч.

  простак е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е простак -

  25 Юни 2022 14:17ч.

  лъжлив само влюбен тъпак е. (следващият е на ход!)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко изброено по горе

  25 Юни 2022 15:48ч.

  типичен среден канадец, промит мозък, неспособен сам да мисли , само да следва инструкции, т.нар.group think, групово мислене, надъхан с омраза към всичко славянско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От "А" отбора е.

  25 Юни 2022 16:15ч.

  Хахаха...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • затова пък е много хитър

  26 Юни 2022 21:28ч.

  я как успя да надхитри всички - отложи връчването на оставката си с 3 дни, организира НС да приеме "френцкото" предложение, отлетя в Брюксел да се се порадва на похвалите на евро-чиновниците за блестящо изпълненото поръчение и лично на Макрон...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  25 Юни 2022 11:32ч.

  Най-големият грях на Кирето е, че не беше истински антипутинист, а само имитация. Беше длъжен да изгони путинската колхозничка, а не да се оплаква, че го е свалила. Но че Радев е страхливец и подлец, е безкрайно прав. Тоя зъл демон използва Кирето и всички политици за мръсните си игрички. Радев е първопричината на злото, Кирчо е само подробност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А един голям грях на здравната реформа е

  25 Юни 2022 11:58ч.

  че опразни лудниците и ви пусна между нормалните - и тях да мъчите, и вие да се измъчвате, че "не ви разбират".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що не си вземеш

  25 Юни 2022 12:15ч.

  лопатата и да вървиш в Украйна за да защитаваш бандеровските си ценности?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  25 Юни 2022 14:15ч.

  Щото ми доставя удоволствие да дразня путинските малоумници, осмърдяващи форума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путински малоумник

  25 Юни 2022 14:19ч.

  Не ни дразниш, дивчино! Радваш ни максимално. Смехът е здраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Юни 2022 15:49ч.

  Става дума за Петков, а повредените мозъци, с една гънка, само за Путин пишат. Толкова ли е скъпа медицината в България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При поскъпването на тока

  26 Юни 2022 20:05ч.

  лимита за електрошокова терапия е намален и колегите пазят сеансите за себе си и роднините. Иначе трябва да цакаш пари, а последния роман на Jоштата и стихосбирката на Майната нещо не се купуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Степанке, не си криви душата

  26 Юни 2022 21:33ч.

  Разгледай снимките на н.п. Херо М. и на Митрофанова, и ще видиш разлика от земята до небето. В полза на тази прекрасна одухотворена благородна жена, която наричаш "путинската колхозничка"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поръчков коментар

  25 Юни 2022 11:49ч.

  В интерес на един клан на Мафията срещу друг. Няма аналитична стойност, както липсва и елементарна почтеност. Не е изненадващо за тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  25 Юни 2022 11:53ч.

  ЛИДЕРИТЕ се раждат! Този не може да бъде нищо друго, освен ЕНИЧАР!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цигани в яничарския корпус не са вземали.

  25 Юни 2022 11:59ч.

  ..........................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пшеница

  25 Юни 2022 11:58ч.

  Страхотен коментар на авторът. Верен до последната запетайка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  25 Юни 2022 12:17ч.

  Този автор един път пуска добри статии, друг път пълни боклуци , изсмукани от пръстите. Което навява впечатлението че пише поръчково.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  25 Юни 2022 13:54ч.

  Киро, започвай нов печеливш бизнес, че с тия провиотици не върви. Наесен много ще са търсени лоените свещи. От газени лампи няма нужда, газта за осветление и тя руска. Много ще се търсят и будьоновките, ама няма внос .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма нужда да ходите в Канада

  25 Юни 2022 15:57ч.

  Канада се представи с най -канадските си, най- типични черти в лицето на Киро. Той е точният потрет на масовия канадец. Който е бил в Канада, ще потвърди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Който е видял и разбрал Киро

  25 Юни 2022 16:08ч.

  той е видял и разбрал канадците. Ако описваш Киро, описваш канадците. Ливади, с вечно зелена русофобия, и мания за праведност и носители ма истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато кажем - киро, разбираме - Канада,

  25 Юни 2022 16:34ч.

  когато кажем - Канада, разбираме ний - киро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  25 Юни 2022 16:36ч.

  той е перко (въртоглав,вятърничев,бие го съчматъ)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е вярно

  25 Юни 2022 16:36ч.

  Никой с никой не е скаран. Играят театър за пред населението, което ги издържа. Не се връзвайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисля , че успяват да ни завземат

  25 Юни 2022 17:02ч.

  Например цените за курортите ни. Как се определят? Дали в тези цени не влизат и някакви загуби на хотелиерите от приютените туристи от Украйна. Командват ни телевизиите, радиата, театрите, бизнеса, земята. Където има полза непременно са там. А ние се караме и не забелязваме как ни отвличат вниманието с празни неща. Пречат ни да съществуваме достойно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отдавна отдавна ни парализираха с бедност

  26 Юни 2022 21:43ч.

  и заети да оцеляваме (физически) продължават да ни унижават... проклети да са! Днес онзи пират Ран, с черната превръзка на липсващото око, обясняваше в интервю, че докладът му си бил прекрасен, но СДС се уплашили от "шоковата терапия", (която предложили с приятеля му Ът) за нашия Преход, и затова агонията ни се била удължила... Няма грешка, такъв му е проекта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  25 Юни 2022 17:28ч.

  Глупости и десните сектанти се срамуват от тоя ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  25 Юни 2022 19:55ч.

  Кирето Лъжеца да се прегърне с червената градска десница на Коминтерн Бойкикев и ДС Рабфак Атанасов и да продължават измамата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диалогичният Петков

  25 Юни 2022 19:55ч.

  Скаран с всички. Защото всички погрешно разчетоха гримасата като усмивка. Момчето е тарикатче, злобничко и с провинциални комплекси, което си личеше още при първите му изяви по тиливизора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Момчето е тарикатче, злобничко и с провинциални комплекси, което си личеше още при първите му изяви по тиливизора."

  27 Юни 2022 7:06ч.

  На тези хора - Кики, Петко и семейството им къде им е корена в България? По тази тема нищо се не чу?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  25 Юни 2022 23:01ч.

  Тенденциозна статия и коментари. Истинският проблем е че подобно на Слави и президентът прави лупинг и вече не е срещу задкулисието, а се прегръща с тях. Тиквун е успял да "очарова" Манфред Въорнер, вероятно вече и президента Радев. Какво да се прави, всеки има семейство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • божанков ЗАЩО ТРИЕШ...

  25 Юни 2022 23:48ч.

  ИСТИНИТЕ,ЗАЩОТО те "БОДАТ" В ОЧИТЕ???!!!ПОМИЯР СКАПАН!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Особенности на българското ибрикчийство

  26 Юни 2022 11:45ч.

  Кое е по неприятно от това да слушаш български русофил?Да четеш какво е списвал български джурналист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, Дачков…

  26 Юни 2022 18:28ч.

  Предаде ти десните идеали… За една паница гречка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  26 Юни 2022 20:06ч.

  Общо взето на мен лично статията ми хареса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванова

  27 Юни 2022 14:38ч.

  неграмотни и посредствени хора пропиляха цяла година вместо поне да започнат да правят някакви реформи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи