Западната пропаганда е по-вредна за България и Европа от руската

Западната пропаганда е по-вредна за България и Европа от руската

Мисля, че конфликтът между Запада и Изтока, който се разгръща на територията на Украйна, е война на илюзията срещу реалността. Илюзията е Западът, който прожектира треторазрядния актьор Зеленски по социалните мрежи и на видеоконферентни връзки в Кан, ЕС, Конгреса на САЩ и прочие - човек, който от статуси в Телеграм, Туитър, Фейсбук и онлайн на живо няма физическо време да води ефективни бойни действия. Реалността е Русия с Путин, който методично и напълно рационално от години казва каво ще направи и защо ще го направи. Придържа се към историческата си памет и напълно автентичния си патриотизъм. Най-професионалният политик в светаЛидер от 22 години, който всички лидери в ЕС и Джордж Буш (за разлика от Обама) гледаха с респект и тайно възхищение. Мисля, че либералите въобще не разбират Русия, което ме учудва, защото корените им са от ДС, КГБ, комунистическата номенклатура и петорките от бесове, описани от Достоевски.

В Съвета за електронни медии (СЕМ) се проведе дискусия на тема “Плурализъм и дезинформация по време на война”. Чудесна идея и организация на СЕМ. Надявам се да има повече такива разговори и то в среда, която е силно поляризирана, а и доминирана от либералната пропаганда в медиите. С това публично обсъждане, предавано на живо, регулаторът дава пример за институционално поведение в обществен интерес. Тук ще се опитам да изложа по-подробно онова, което казах там в сбита форма. Само ще отбележа, че според изследване на “Галъп”, което беше огласено там, БНТ се ползва с най-голямо доверие от големите телевизии, което влиза в противоречие с недоволството на една малка градска партия срещу ръководствота на телевизията. Като цяло обаче, според същото изследване, хората са недоверчиви към официалната информация за войната в Украйна. Мисля, че тук е ключът към темата.

Колкото по-агресивна е пропагандата на Запада, толкова по-малко са хората, които ѝ вярват.

Това го помня от късния социализъм и се опасявам, че наблюдавам подобен феномен. В това отношение комунизмът и днешните либерали са огледални. Пропагандата нанася повече дълготрайни вреди, въпреки че в краткосрочен план върши работа. С това се сблъскваме днес, а България и Европа са жертви на пропагандата. Не на руската пропаганда, както ни повтарят от сутрин до вечер, а на западната. По простата причина, че тя доминира в официалните медии на 90%, което води до напълно погрешни изводи за реалната ситуация, а оттам и до грешни решения. Тук въобще не става дума за морални оценки, борба за морално надмощие и т.н. Тук става дума за прагматични жизненоважни решения, които се вземат на базата на напълно фалшиви новини, които идеологизираното съзнание представя за истина. Само защото мисли пожелателно и нарцистично и не обръща внимание на реалността.

Ще спомена две групи от фалшиви новини, които ни вкараха в спирала от грешки.

Първата е от текущите фалшиви новини, които ни заливат, а втората е по-фундаменталната и е свързана с началото на този конфликт.

- Путин е луд, после в кома, после болен от рак, после ще умре от рак до два месеца, после отдавна е умрял, а в Кремъл е негов двойник, после народът ще го свали с протести, после ще го убият най-близките му и т.н. фантазии без край за персоналното му физическо и метафизическо изличаване, защото знаят от кого идва жегата. Стана ясно, че Путин е жив и здрав, а тези дни даде заповед военната операция да продължи по план. Проблемът с тези широко тиражирани фалшиви новини е, че се подценява врага и се създава усещането, че всеки момент той ще рухне, а покрай него и цялата авторитарна структура (друга заблуда, плод на пожелателно мислене)

- Русия губи войната, Украйна дава героичен отпор и е въпрос на дни да изгони агресора. Русия воюва зле, едва ли не с “Москвичи” и с перманентно пияни войници, които не могат да се бият. Това се въртеше преди два месеца, но взе да отшумява. Дори във “Вашингтон Пост” и “Ню Йорк Таймс” пуснаха под сурдинка репортажи за превъзходството на руската армия и деморализацията сред украинците. Истината е, че Русия печели войната, взема каквото си иска и настъпва бавно и методично там, където има интерес. Включително и в територии където има българско население. Казвам го на фона на безумното поведение на България спрямо руските дипломати тук.

Проблемът с тази фалшива новина е, че създава напълно погрешна представа за състоянието на бойните действия и е предпоставка за нереалистични очаквания. Те, от своя страна, се осребряват изключително лесно от украинския режим, който не спира да получава помощи от оръжия (голяма част от които препродава) и пари. Получава се следният парадокс: колкото повече пари и оръжие получава Зеленски, толкова по-солидно руснаците стъпват в Украйна. На мястото на Запада отдавна щях да се замисля дали си струва да продължавам да наливам ресурс там, но това е идеалистично. Истината е, че Зеленски и западните корпоративни и политически елити печелят пари от това. Огромни пари.

- Русия е фалирала държава, защото икономическите санкции и изолацията я смазаха. Всеки момент ще рухне, а гладни бунтове ще отнесат Путин. Някакви агенции обявиха дефолт на Путин, който не може да си плаща дълговете и скоро ще умре от яд, след като страната му банкрутира. Ако, разбира се вече не е умрял поради причините от точка първа. Истината е, че Русия печели повече от износ на газ и петрол, отколкото преди войната. Най-вече от същите държави, която я обявяват за агресор и я демонизират от сутрин до вечер. Рублата е стабилна, а руската икономика не е сериозно разклатена. За сметка на това германския президент, шефовете на най-големите им концерни и министърът на икономиката предупредиха за колапс на германската икономика, а зелените им партньори в своята безпомощност призоваха за по-кратък душ. Фон дер Лайен призова (съвсем на сериозно) хората да си намалят климатиците с 2 градуса като ефективна антикризисна мярка. От санкциите срещу Русия страда Европа, а не Русия и това е оценката на най-сериозните икономически и политически западни анализатори. С две думи - санкциите са неефективни, а контрапродуктивни.

- Русия е в изолация, а западният свят и НАТО са по-единни от всякога. Руснаците си вкараха автогол, защото се маргинализираха в очите на цивилизования свят. Една от най-глупавите опорки. Зад Русия застанаха страните от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка. Население, което многократно превъзхожда това на САЩ и Европа. Към тях иска да се присъедини и Аржентина, третата икономика в Южна Америка. Самият Запад въобще не е единен. Гладните бунтове в Европа и разцепената на две Америка тепърва предстоят. Хората вече трудно си плащат тока и газа и въобще не се интересуват от западната пропаганда, че Путин е виновен. Това ще се отрази на предстоящите избори в различни страни, а разломът в западните общества ще става все по-дълбок и непримирим. За разлика от тях Путин и неговата политика се радват на рекордната 70-процентна подкрепа, измерена от антипутинска социологическа агенция, която повтаря резултата на официалните. Тоест зад Путин има консолидация, а зад западните ястреби разпад.

Сега идва ред и на втората основна заблуда, родена от западната пропаганда, която замъглява преценката на фундаментално ниво:

- Путин е агресор, а Украйна е жертва. Лудият Путин иска да превземе страни от Европейския съюз и няма да се задоволи с Киев. Това е фундаментална фалшива новина от западната пропаганда, която тотално променя отношението към конфликта в Украйна. По природа той е чисто вътрешен - разправия между роднини, а се представя от Америка за европейски, цивилизационен и междуконтинентален. Все едно да превърнеш “Гераците” в европейски проблем. Мисля, че това е ключово. Путин не иска да напада и превзема никого, а отбранява онова, което му се полага по историческа и геополитическа правда. Всеки истински лидер би постъпил на неговото място по същия начин. Пропагандата, която изкарва Путин агресор, а не защитник, е най-голямата грешка в прочита за тази война. Оттам тръгват общите ни беди в Европа и САЩ, което ми дава основания да мисля, че западната пропаганда е по-вредна от руската.

Ако Европа имаше ум да разбере, че споровете между Украйна и Русия не са нейна тема и бе отказала да се намеси на страната на Щатите, които го разпалиха, този конфликт щеше да приключи със споразумение в рамките на седмица-две. И то още при Минските споразумения. Европа няма никакъв практически интерес да застава на страната на Украйна и трябваше просто да не се намесва с оръжия, санкции и прочие, а който победи - да победи. Украйна превъзхожда по численост руските войски, а от осем години получава пари и експерти от Щатите и НАТО за модернизация и обучение. На този сравнително равностоен фон Европейският съюз би могъл да общува с всяка от двете страни, които не са част от него. Впрочем тук Европа можеше да се еманципира радикално от американската си зависимост и да поеме по свой собствен път, но явно, че зависимите в лично качество европейски лидери са доста повече от необходимата критична маса. Те пазят личния си интерес и са податливи на персонален рекет от САЩ. Друго разумно обяснение за поведението им няма.

Забравих за досадните морални изпълнения на либералите, които изведнъж избирателно се събудиха за съчувствие (спонсорирано от “Америка за България”) към чуждото страдание, но проспаха страданието и избиването на донбаските, сирийските, иракските, либийски, югославски и още стотици хиляди деца, причинено от украинската армия на собствената ѝ територия и от американски дронове и жива военна сила в чуждите страни. Това не е фалшиво отклонение от темата от типа “Защо биете негрите”, а е принципно. Кога и как решаваме, че Русия е агресор, а САЩ не са? Какво защитаваме, когато се кефим на американските инвазии и специални операции, а осъждаме руските? Това са напълно резонни въпроси, когато претендираш за морална позиция. Аз твърдя, че подкрепата за Украйна в този сблъсък е аморална и напълно незащитима. Но това няма значение. Моят основен аргумент е, че подкрепата за Украйна е непрактична, защото се базира на неверни факти, тиражирани от западната пропаганда, а България и ЕС ще загубят болезнено много, което вече граничи с глупост и не е оправдано.

Проблемът е, че имаме работа с фалшивите новини на либералните чувства. Либералите са нарцистични и се изпускат по емоционална нужда, когато не рискуват нищо от егото си. Това е повреда на характера и идентичността. Аз не ги съдя, а разбирам, защо мислят и действат така.

Мисля, че конфликтът между Запада и Изтока, който се разгръща на територията на Украйна е война на илюзията срещу реалността. Илюзията е Западът, който прожектира треторазрядния актьор Зеленски по социалните мрежи и на видеоконферентни връзки в Кан, ЕС, Конгреса на САЩ и прочие - човек, който от статуси в Телеграм, Туитър, Фейсбук и онлайн на живо няма физическо време да води ефективни бойни действия.

Реалността е Русия с Путин, който методично и напълно рационално от години казва каво ще направи и защо ще го направи. Придържа се към историческата си памет и напълно автентичния си патриотизъм. Най-професионалният политик в света. Лидер от 22 години, който всички лидери в ЕС и Джордж Буш (за разлика от Обама) гледаха с респект и тайно възхищение. Путин е такъв не защото го избират овце под дулото на автомати, а защото го избира един от най-претенциозните и с голямо добрутро в главата си народ на свободни избори. Там смешници и мошеници като Навални се разгадават бързо и изпадат в тежка маргиналия. Мисля, че либералите въобще не разбират Русия, което ме учудва, защото корените им са от ДС, КГБ, комунистическата номенклатура и петорките от бесове, описани от Достоевски.

И накрая, щетата за България от фалшивата западна пропаганда. Тя ще бъде една от най-големите, защото освен икономически, сме и емоционално зависими от Русия. Без нея изпадаме в безтегловност. Това много скоро ще се усети в буквалния смисъл - през есента и зимата. Всеки втори човек ще се пита защо изгонихме руснаците при всяко получаване на битова сметка и плащане в магазините. Факт е, че българският премиер Кирил Петков и Асен Василев еднолично закопаха България. Според тях няма никакво значение, че България е без предвидим и дългосрочен договор за газ, след като скъсахме с “Газпром”. За руското гориво в АЕЦ “Козлодуй” все ще се измисли нещо от само себе си, а историческите и емоционални връзки с Русия нямат никакво значение, което показва огромен културен дефицит и на двамата. Поради тази причина въобще не си дават сметка, че арогантното и обидно поведение от страна на България трудно ще се забрави в Москва, а това е най-тежкото поражение, което Кирил и Асен нанесоха на страната ни с безумното си поведение. Независимо какво мислят шепата им клакьори от градската десница. Щетите за България ще бъдат дългосрочни и трудно поправими, а цената на ентусиазираната от западната пропаганда харвардска авантюра във властта ще я плащаме всички ние.

 

 

Коментари

 • nan

  06 Юли 2022 10:51ч.

  не разбрах кога от прости русофоби, някой българи станаха и българофоби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До nan

  06 Юли 2022 11:25ч.

  "не разбрах кога от прости русофоби, някой българи станаха и българофоби". --------------------- Но пък има едно нещо, което може би ще разбереш - в българския език няма дума в множествено число, която да завършва с буквата "й".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • любопитно

  06 Юли 2022 11:37ч.

  не бих си изгубил и секунда от живота, за да отделя време да пиша коментар като твоя. нямаш ли си сериозна работа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ятак

  06 Юли 2022 12:19ч.

  Смяташ ли, че да си грамотен не е сериозно нещо? Това сте дебилите възпитани в безвремието. Краят ви е скоро. Грантовете свършват заедно с НАТО и САЩ, благодарение на Русия, Путин и новият световен ред определен от БРИКС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 06 Юли 2022 11:25ч. Но пък има едно нещо, което може би ще разбереш - в българския език няма дума в множествено число, която да завършва с буквата "й".

  06 Юли 2022 14:46ч.

  Тази проява на въюпиюща неграмотност е една от многото, но любимата на умно-красивия жълтопаветен проеврпейски педаристет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До любопитния

  06 Юли 2022 15:36ч.

  Вниманието ит отношението към детайла е доста показателно за всичко останало около един човек. Ти показа достатъчно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ке дойде пезевенк от Харвард, ке ви...

  06 Юли 2022 17:57ч.

  Изреченията започват с главна буква, скъпи. Освен "й", за което те ограмотяват във форума, имаш и излишна запетая - три грешки в едно просто изречение. Българофил ли е този, който не си знае езика? Аман от агресивни неграмотници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровец

  06 Юли 2022 19:24ч.

  Според извратената логика на някои русороби русофоби са и Стамболов, Захарий, Раковски и ген. Иван Колев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ZeЛЕвСКИ

  06 Юли 2022 21:08ч.

  Знаеш как свърши Стамболов, Раковски с народните пари си е купил скъп файтон и дрехи и прислуга, само генерала е вършил онова, за което му е било плащано....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровец

  06 Юли 2022 22:01ч.

  Да, и по Раковски се изплюват някои, кой е той, важни са Путин, Лавров и Мутрофанова. Лошата новина е, че изобщо има русороби, добрата е, че са само една пета от нацията. Русоробията е болест, национално предателство и малоумие-три в едно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 19:24ч.

  07 Юли 2022 9:20ч.

  Колко пъти вече се коментира, още повече за Раковски изби рибата преди, виж поне кога умира Раковски, и не пипай имената. А за събитията за балканските войни и първата световна война, там пак питай приятелчетата си от колективния запад, те почивка не знаят какво е, интригите им са безконечни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ятак

  06 Юли 2022 10:58ч.

  Точни и ясни думи. Няма обаче кой да те разбере. Разбират поколенията възпитани до 1989. Останалите дебили са упоени с еврогейщина. Вече е късно. Превзеха ни чрез шепа национални предатели и опростачаване на младите. Дезинформацията също помогна. Жалко за България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  06 Юли 2022 11:01ч.

  Жалко,ако се оплакваме само и не действаме. Нека се вдигнем на бунт,предателите в затвора,президентска република с президент патриот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ятак

  06 Юли 2022 12:23ч.

  а тези БПХристияни къде бяха през 2014, когато нацистите в усрайна избиваха населението на донецк, деца, мъже и българи дори... а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  06 Юли 2022 10:58ч.

  Самата истина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • путинофилите не са българи

  06 Юли 2022 15:10ч.

  Службата по правата на човека на ООН в Женева:До 3 юли цивилните жертви в Украйна са 9889,от тях 345 деца. И да наричаш обявения от ООН за военен престъпник виновник за товавелик държавник е... много мръсна дума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за -15:10ч.

  06 Юли 2022 19:42ч.

  Не се престаравяй, точно ООН са главните виновници, които пропуснаха няколко войни на САЩ чрез НАТО. А за съжаление, загиналите в Украйна са пак дело на самите украинци, продали земята си за някакви хартийки и краткотрайна "слава" за плацдарм на алчния Колективен Запад и САЩ, барабар с англичаните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровец

  06 Юли 2022 22:04ч.

  Примитивният путиноид не признава ООН и в чипа му има само 2 команди. Путин е Господ, Америка е Ад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 22:04ч.

  07 Юли 2022 9:11ч.

  Чипираният си ти, щом не си забелязал, как реагира ООН на случващото се в Ирак, Либия, Сирия, ако щеш и Югославия, та до ден днешен. Ако го имаше СССР, нищо от това нямаше да се случи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Венцеслав Бондиков

  06 Юли 2022 11:06ч.

  Браво!!! Много задълбочено изказване. Лошото е, че много малко хора ще се замислят. Нас ни превърнаха в еднопластови същества, които даже и не желаят да реагират когато ни лъжат явно и откровенно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  06 Юли 2022 11:44ч.

  Дано българите да се замислят какво става в нашата държава. Иначе ще дойде зима и тогава ще слушаме препоръките на Фон дер Ляйн. Все слушаме, много сме послушни и мало мислим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  06 Юли 2022 11:15ч.

  По отношение на Русия ние подхождаме водени от чувства-любов-омраза, започвайки от Руско турската война та досега. Вече е 21в. и трябва да се подхожда прагматично, ако щете бакалски- имали ли сме сметка Р-Т война, имаме ли сметка от добри отношения с Р. сега. За тези, за които отговорът е не-вижте унгарците. Отличена статия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • путинофилите не са българи

  06 Юли 2022 11:46ч.

  Там е работата, че ние и икономически нямаме никаква изгода от тая изостанала дивашка кочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сульо

  06 Юли 2022 12:18ч.

  Нямаме изгода и от "демократите" затова ще ги избием до крак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  06 Юли 2022 12:30ч.

  Леко, да не ти се отлепи корегата и да ти падне ченето, че няма да можеш да го намериш после.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • путинофилите не са българи

  06 Юли 2022 15:15ч.

  Ами ето такива уроди са върли фенове на автора. Мечтаещите да избиват хора като путинските мародери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ООфффф, аман от папагалски кряканици,

  07 Юли 2022 14:49ч.

  мислете, бе...явно това е закърняла функция в папагалския организъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  06 Юли 2022 11:15ч.

  Точно, ясно и навреме казано, един от шедьоврите на автора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  06 Юли 2022 11:18ч.

  Края на войната ще е края и на кариерата на Дачков. Дано Митрофанова му е осигурила средства за ранно пенсиониране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  06 Юли 2022 11:38ч.

  хахаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква си ти!

  06 Юли 2022 11:39ч.

  Папапагал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сульо

  06 Юли 2022 12:21ч.

  Края на войната ще е край и то физически на всички "демократиъ и ще има опашки за колесниците на самолетите, но няма да стигнат за всички. Затова се подгответе за разпрани" демократи " по дърветата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровец

  06 Юли 2022 19:28ч.

  Оставянето на тази и подобни гнусотии, съчетано с изтриването на съвсем културни мнения срещу рашизма, е повече от жалко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ке дойде пезевенк от Харвард, ке ви...

  06 Юли 2022 20:56ч.

  Неграмотнико, и тука имаш грешки - четири!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  06 Юли 2022 11:20ч.

  Лидер от 22 г., колко удобно - да не кажеш поредния руски сатрап, който се самоизбира в организирани от самия него "избори".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  06 Юли 2022 11:31ч.

  Определено си тиква! :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 06 Юли 2022 11:20ч. Лидер от 22 г., колко удобно - да не кажеш поредния руски сатрап, който се самоизбира в организирани от самия него "избори".

  06 Юли 2022 14:50ч.

  Хахахахахаха, опитай се да философстваш на тема избори в САЩ от позиция на джебдър-демократ пред привърженици на Дончо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...цената на ентусиазираната от западната пропаганда харвардска авантюра във властта ще я плащаме всички ние."

  06 Юли 2022 11:30ч.

  Съгласен съм. Все пак планирам първо простокиро и Кокорчо, цялата им шайка, сътрудниците им, както и всеки от членовете на семействата им да платят особено горчива цена за националното предателство. В най-скоро време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...цената на ентусиазираната от западната пропаганда харвардска авантюра във властта ще я плащаме всички ние." 06 Юли 2022 11:30ч.

  06 Юли 2022 14:52ч.

  Това е ясно, но трагедията ще е в това, че Кики Ленин, Лена Кикова, Асанчо Фалита сем. Лорерови няма да са сред тези, които ще плащат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Юли 2022 11:33ч.

  Пропаганда по време на война е нормално явление. Проблем са наглите лъжи. Укрите измислят лъжите, а медиите на Запад ги разпространяват. Снимки на обстрелван от нацитата Донецк се публикуват на Запад със заглавия: Разрушения в град на източна Украйна, Донецк, от Путин. Снимка на убити в квартал на Донецк обстрелван от нацитата бе публикувана в италианско списание като жертви на бунтовниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  06 Юли 2022 11:36ч.

  Ноо убава статуйка. Само това за „страданието и избиването на донбаските, сирийските, иракските, либийски, югославски и още стотици хиляди деца, причинено от украинската армия на собствената ѝ територия“ е малко по-патетично, ама само извадено от контекста. Иначе шапки долу за Дачков. Дори и да не е искрено, а подплатено с някакви изгоди, смелост не може да му се отрече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  06 Юли 2022 11:38ч.

  Една друга Тиква - Арестович каза, че всъщност Севродонец-Лисичанската операция била голяма победа за украинската армия - разбила съветския стереотип - "нито крачка назад". Те така - те. Идиоти. Живот в Мета лайк вселената. Дори в Интернет - само укри и чеченци - чупки, стойки, пози ... А руската армия почти я няма в мрежата - мълчаливо, мрачно върви напред. Кой кого - Солнцепек срещу Фейсбук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  06 Юли 2022 12:02ч.

  И успешно са се оттеглили от Лисичанск. Това ми прилича на евакуацията от Азовстал. Ето това е тъпа украинска пропаганда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 06 Юли 2022 12:02ч. И успешно са се оттеглили от Лисичанск. Това ми прилича на евакуацията от Азовстал.

  06 Юли 2022 14:48ч.

  Това мяза на ежеседмичните нацистки комюникета след поварата при Сталинград за маневрите по скъсяване на линията на фронта и прегреупирането за упланяване на линията на отбраната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • една забележка

  06 Юли 2022 11:39ч.

  изборите в Европа нищо няма и не могат да променят. По простата причина, че като се започне от създаването на партии, вътрешнопартийната селекция на кадри, издигането на кандидати на избираеми длъжности, медийното сито върху лидерите на идеи и мнения, преследването и отстраняването на неудобни по всички писти, и ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • една забележка 2

  06 Юли 2022 11:40ч.

  , не на последно място, изборните умни технологии - цялата машина няма да позволи европейската политическа система да роди нещо здраво, докато Фашинктон и Ломдом са центрове на решения. Анголсаксите водят Европа към голяма война, бавно и методично, както в навечерието на Първата СВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съд

  06 Юли 2022 11:51ч.

  БЛЕСТЯЩ АНАЛИЗ НА УМЕН ЧОВЕК, А ПП НА К.Л.В.Е ОТ СОФИЯ ДО СВИЛЕНГРАД

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винаги става думи за пари, само че се използва слогана на деня

  06 Юли 2022 11:55ч.

  за да се връзват будалите. Спомням си как се връзвахме на перестройката на Горбачев, докато накрая се оказахме работници на новите капиталисти от бившата номенклатура. Така е и сега, масите са заглавиквани с глупости и абсурди докато парите им стават хартийки без стойност, вчера еврото удари дъното. Важно е обществената енергия да се канализира в грешната посока, а после битият бит ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тотален разпад

  06 Юли 2022 12:00ч.

  Господин Дачков! Респект!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соросоидните свине

  06 Юли 2022 12:06ч.

  започнаха масово недоволно да грухтят и квичат в кочината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  06 Юли 2022 12:09ч.

  От мен – аплодисменти и поздравления за автора! Ясно и стегнато изложение, точни диагнози, неопровержими изводи и което е много радващо - недвусмислена позиция. Съвпада почти изцяло с моето разбиране по темата. Две различия, съвсем накратко. Дори ако приемем, че конфликтът между Русия и Украйна е „разправия между роднини“, не трябва нито за миг да забравяме, че е замислен, подготвен и доведен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  06 Юли 2022 12:10ч.

  до точка на кипене от, нека ги наречем условно, определени кръгове в САЩ със съдействието на подобни в Европа. Второто ми различие с мнението на автора е, че не е трудно, нито безнадеждно да се възстанови диалогът и подновят връзките ни с Русия, с което апропо ще се обърнат до голяма степен процесите на разпад на държавата. Очакванията ми към Явор Дачков са

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  06 Юли 2022 12:11ч.

  да влезе в ролята на главнокомандващ или най-малкото на генерал от армията на Четвъртата власт, за да помогне в нелеката предстояща борба за спасение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисля, че либералите въобще не разбират Русия,

  06 Юли 2022 13:46ч.

  Да попитам - само Русия ли? Според мен те не разбират и България и още много други страни. Защото са дълбоко запленени от прагматизма, рационалността, интересите. Ако всичко се свежда до това, тогава къде отива истинското приятелство, любовта, всеотдайността, вярата в доброто? Голямата политика се прави с идеология, а не с доктрини подгизнали от прагматизъм, рационалност и личен интерес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисля, че либералите въобще не разбират Русия, 06 Юли 2022 13:46ч.

  06 Юли 2022 15:12ч.

  Е, какво разбиране може да се очаква към някого, когото се готвиш да ограбиш за негово добро?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха, "дълбоко запленени от прагматизма, рационалността, интересите"

  07 Юли 2022 15:02ч.

  Дълбока запленени са САМО от себе си и собствената си алчност...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, Дачков! Остава да прогледнеш и за "цовид" и ще ти стана фен!

  06 Юли 2022 12:24ч.

  Продължавай...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • LL Cool

  06 Юли 2022 12:28ч.

  Прекрасно и супер вярно. Благодаря, г-н Дачков, искрено. Чудя се, ако това сте го поднесъл пред Пролетка Велкова, дали днес да не я търсим из клиниките? Образували сте й аритмия и хипертония, най-малкото. Дано не ви е слушала задълбочено :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Есен Велкова

  06 Юли 2022 12:40ч.

  Уместен въпрос! Колко ли реланиума е изпила Пролетка, след като е чула/прочела мнението на Дачков...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  06 Юли 2022 14:08ч.

  От яд, тая злобна женица няма да си намери място няколко дни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно, точно и много смело

  06 Юли 2022 12:38ч.

  Поздравления за Дачков и откритата му позиция! Харесвана или не - трябва да може да бъде изказана и да бъде чута. В същото време най-върлите демократи и уонаби-либерали, вкл. мадам баш-организаторката на дискусията в СЕМ, биха дали мило и драго, ако можеха да заглушат изцяло другомислещите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровец

  06 Юли 2022 19:39ч.

  Слава Богу, че петте членки на СЕМ са достойни хора, а не путиноиди, и сред тях няма поклонници на лудия фюрер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "Изключително точно, събрано, вярно разглеждане на ситуацията!"

  06 Юли 2022 12:55ч.

  Много коректно,точно в целта мнение на г-н Дачков! Няма какво повече да се каже. Може би, че САЩисаният паразит е решил да завлече в небитието със себе си поне Европа, ако за повече не успее! А шайката "Правим Престъпления" надмина в мащаби и нанесени щети и ББ - пред тях изглежда като маргинализиран ром от махалата. Ако ТЕ останат... БОЖЕ, ПОМОЩ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На мястото на Запада отдавна щях да се замисля дали си струва да продължавам да наливам ресурс там, но това е идеалистично.

  06 Юли 2022 12:55ч.

  Западът (разбирай САЩ) има интерес от слаби Китай и Русия, та ще воюва с втората до последния украинец (спорно с какъв успех), като изпраща оръжие и без да се намесва пряко с военнослужещи. Това съвсем буквално казва и бившето вице Помпео в реч пред Хъдсън институт - ето стенограмата от нея: https://archive.ph/hi3Dm

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А за тези, които ги мързи да четат всичко

  06 Юли 2022 12:57ч.

  Тук има изброени някои от основните точки, плюс линк към стенограмата: https://twitter.com/GonzaloLira1968/status/1544238104869048320

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Респект за позицията, г-н Дачков!

  06 Юли 2022 13:02ч.

  Води се дезинформационна война срещу здравия разум. А военните действия изведоха на преден план набъбващия от доста време конфликт между илюзията и реалността. Неолибералните идеолози и техните клакьори подчиняват реалността на зловещите си социопатски илюзии за "златния милиард". Ако Русия наистина воюва, то е именно срещу тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Респект

  06 Юли 2022 13:07ч.

  Дезинформационната пропаганда пречи дори на самите украинци да вземат правилни решения за себе си. У нас се възпроизвежда именно тази пропаганда, а решенията ще са фатални за нас. На родните клакьори, предимно щедро купувани соросоиди, може да се каже - напразно се хабите, "проектът" ви се оказа губещ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дунав

  06 Юли 2022 13:17ч.

  Браво, няма какво да се каже повече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пинокио

  06 Юли 2022 13:42ч.

  Тази война е подготвяна с десетилетия и има смисъл за запада в смисъл на нео-колонизация, не само на Укр. Че днешните поколения не схващат се дължи на разпространението на либералните безценности, замъгляване, заличаване на природните закони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, господин Дачков!

  06 Юли 2022 14:18ч.

  Моите почитания за написаното!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  06 Юли 2022 14:19ч.

  Чудесно е да се прочете такава статия в тия времена. Бог да помага на Явор Дачков. Амин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако бях на тукашното трол,

  06 Юли 2022 14:20ч.

  Щях да се скрия в тъмна стая от срам - всичките им втръснали ни "опорки" са попиляни. Елегантно, културно, с премерена ирония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровец

  06 Юли 2022 19:45ч.

  А аз, ако бях на мястото на автора, щях да се засрамя от това овче блеене на лица с небългарско съзнание, много подобно на конгресите на КПСС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 19:45ч.

  07 Юли 2022 9:08ч.

  Ти вече си си сложил кожата на убиец с тоя никнейм, сменяш си пола периодично, имаш достатъчно основания да си умрял вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • квинтесенциален армаментариум

  06 Юли 2022 14:26ч.

  Поздравления за автора! Либерализъм/днешен/ = болшевизъм. По фанатичния блясък в очите ще ги познаете и абсолютната нетолерантност към противоположното мнение. Къде отиде свободото на словото,а? У Кокорчо има дори повече бяс отколкото у Кирето- способен е направо да обяви война на Русия-май за това и драпа толкова да е премиер..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор Дачков

  06 Юли 2022 14:33ч.

  се мъчи да прикрие основния факт. След триста години усилия на Московията да унищожи националното чувство на Украинцие се случи чудото на националното възраждане. Украинският народ води национално освободителна война срещу московските поробители и в момента е главният защитник на цивилизования свят от решистките агресори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 06 Юли 2022 14:33ч.

  06 Юли 2022 14:39ч.

  Ти у ред ли си?!? Как можеш да бъркаш Русия с Полша. Украйна получава национална, териториална и духовна самостоятелност едва след включването си в СССР. До тогава е била единствено и само географско понятие като Македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Украинският народ води национално освободителна война

  06 Юли 2022 15:32ч.

  А, последното убежище от истината, сигурно директно повторение на думи на заления "сюприм" лидер. ,Как иначе ще хвърлиш необучени жени, младежи и цивилни на фронта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • северомакедонец

  06 Юли 2022 16:51ч.

  и с македонците е така, 1300 години български усилия да унищожат националното чувство на македонците и ето в Скопие вчера воюват срещу българските фашисти...Само ако посочиш един украинец а не малорусин или русин преди 1878 г ще признаем опусът за верен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  06 Юли 2022 22:01ч.

  Да, у ред е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  06 Юли 2022 14:46ч.

  “Путин отбранява онова, което му се полага по историческа и геополитическа правда“. А какво ли се получава, ако всјака балк. страна започне да “отбранява“ онова, което ѝ се полага по историческа и геополитическа правда, а в настојаштија момент не е по нјакакви договори, споразуменија и т.н.??? Труден въпрос, с тежки последици ако “само“ се опита да се приложи. БЕЗОТГОВОРНО изјавление!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Офцо, западняшка и слънчасала,

  07 Юли 2022 13:34ч.

  търси отговора в Кримската война (1853-1856) на западните империи Великобритания и Франция, в съюз с Османската империя и кралство Сардиния, подкрепяни от Австроунгарската империя и Прусия, срещу Руската империя и Берлинския договор от юли 1878 г., на който западът разкъса обединената Сан Стефанска България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  07 Юли 2022 15:12ч.

  можеш ли да мислиш? Каква е “историческата и геополитическата правда“ в БГ, каква е в Сърбија, каква е в Турција? Според турската ние трјабва да сме турска провинција. И както Рашистка Фашагија,турците решават да си вземат своето. Дачков ги пише тези БЕЗОТГОВОРНИ изјавленија за пари, ти си един полезен идиот за тарикатите-рубладжии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Офцо, западняшка и слънчасала, със смития си мозък ли мислиш?

  07 Юли 2022 16:55ч.

  Именно Османската империя (Турция) е едната от двете страни - победената от Руската империя - по Сан Стефанския мирен договор, който решава проблемите на Балканите. Но нашите враждебници и мръсни русофоби - френци, немци, англичани - ни разпарчетосват в Берлин, за да не стане Русия още по-силна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фиба

  06 Юли 2022 14:55ч.

  Вече живея по-спокойно Това което ми е минавало през ум, виждам, че и други го мислят. Така че, поздравления за Дачков и всички които го подкрепят под текста

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбирам

  06 Юли 2022 15:18ч.

  Либералите са нарцистични и се изпускат по емоционална нужда, когато не рискуват нищо от егото си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  06 Юли 2022 15:30ч.

  Дълбок поглед, чудесни прозрения и добра символика. Обръщам внимание на специфика. Макар съкратено, представете си средата и играчите в меропроиятието. Това е обганизирано, щото евроатлантическите войни на либералния интернационал да се хвърлят с пяна на уста по пода и чувайки произнасянето на името на президента Путин, да изпадат в неконтролируеми гърчове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  06 Юли 2022 15:33ч.

  “по историческа и геополитическа правда“ Литва, Латвија и Естонија бјаха в СССР-завладјани и окупирани. Сега какво, ште ги “освобождава“ ли Путин от нацистите/националистите? Алјаска била преди 150г в Руската империја, след това ја продали, дебилите измислили, че не било продажба, а временно стопанисване и пејат как ште ја доведат в руското пристаниште. После?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уфсо, нЕма смисъл

  06 Юли 2022 15:37ч.

  да ти отговаряме. Хабим си времето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  06 Юли 2022 15:34ч.

  Миг след това - при произнасяне на имената на Зе и Аресто, да се хвърлят в бесовски хора на възторг и преклонение. Вижте имената на докладчици и участници, почти всички са на порцион при кептъна. Изказване на подобни бохулни мисли в подобна компания е много еретично. Изисква се категорично притежаване на смелост и известно "дебелокожие", че да бъдат понесени пронизващите като лазер погледи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  06 Юли 2022 15:34ч.

  Благодаря Ви, г. Дачков, че имате смелостта да ни информирате чрез вашия сайт за истината. Много са малко в страната ни правдивите средства за информация и Гласове е едно от малкото. С Гласове по-леко понасяме лъжите и дезинформацията у нас. Пожелавам Ви много здраве за тежката Ви задача.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  06 Юли 2022 15:36ч.

  Германија е в колапс, а РФ с по-лоши икономически показатели от Германија в групата на Г20 е в цветушто положение, понеже рублите текат към рубладжиите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  06 Юли 2022 15:38ч.

  Да не игнорираме и светлите личности на каките, които доминират като олимпийски божества медийното простр. на Бг. Умишлено няма да се спирам на всички. Модераторката Пролет е известно с умния и красивитетен устрем, неслучаен избор на психосектора. Кака Симона е висока и снажна евроатлантическа амазонка, гордост на патроните си от ПППП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  06 Юли 2022 15:45ч.

  И накрая, но не на последно място, трябва ли да обясняваме за кака Галина Георгиева и за светлите пачково, кюлчеви, барселонообразни индивиди, които я пратиха в сем да брани чистотата и правдата в пространството на свободното и богообразно човешко слово. Боже, колко мъка се е насъбрала на този свят и колко нови Содом и Гомор ще са необходими за да се отървем от нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  06 Юли 2022 15:56ч.

  Мноооого добър анализ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков, да те питам нещо

  06 Юли 2022 16:43ч.

  Не, че ще ми отговориш, ама да те питам. Защо Путин 8 дълги години не си мръдна пръста да защити Донбас, а само хленчеше, че е много “озабочен”? Защо, в сачеството си на гарант за Минските споразумения, не направи нищо, за да бъдат те изпълнени, а когато мрънкаше, че се торпедират, приемаше да получава нови и нови санкции и пак беше “озабочен”?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • продължавам да питам

  06 Юли 2022 16:51ч.

  Защо ги спря 2014 и ги върна километри назад, а после ги остави на течение? Защо с тези абсурдни обяснения за демилитаризации, денацификации и деалабализации остави на течение всичките си приятели по света? Защо не назова нещата с истинските им имена? Чии интереси защитава всъщност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото Русия не е била готова

  06 Юли 2022 17:19ч.

  да посрещне военния и икономически удар на Запада, защо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  06 Юли 2022 16:57ч.

  Поздравления за автора.Няма как да се каже по-добре истината за случващото се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега пък Путин бил виновен,че не "изпълнявал" Минските споразумения!

  06 Юли 2022 17:05ч.

  Тя самата Украйна трябваше да ги изпълни, а се мота 8 години! Колко пъти Франция и Германия трябваше да ходят и да и напомнят, но Зеленски нищо не предприемаше, даже обратното - въоръжаваше армията и я подготвяше за нападение над Донецк и Луганск. Добре че Путин го изпревари с няколко часа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  06 Юли 2022 17:15ч.

  Два пъти прочетох статията и не успях да открия поне едно неверно нещо! Дачков казва истината, но такъв човек не се приема никак добре от управляващите негодници и техните слуги. Затова може би скоро в пост някои ще напише, че Дачков е рубладжия или нещо подобно. Обикновено когато някои казв истини се реагира така. Благодаря на Дачков който както винаги е написал много добре тези истини!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  06 Юли 2022 17:21ч.

  Тук някои добронамерено пита защо 2014 година Русия не се наложи и направи крачка назад! Отговора е много прост и елементарен, Русия не бе готова! Това е достатъчно ясно. Мога да обяснявам до утре, но не е нужно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, г-н Дачков!

  06 Юли 2022 17:23ч.

  Имате адмирациите ми на човек с немалък житейски опит, немалко професионални и научни постижения през годините... и немалко наблюдени върху политическите и социални реалии и у нас, и в Европа, и в страни от Третия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  06 Юли 2022 17:52ч.

  Сервилност виждам, повтаряща се, все едно един и същи я е проявил или организирана бригада. Защо? Че авторът е сменил позицията си с напълно обратна? Това за поздравления ли е? Така погледнато, написаното няма стойност. Някога ни учеха, че е достойно да не изневеряваш на убежденията си. Тук виждаме обратното. Не вярвам в искреността ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • че е достойно да не изневеряваш на убежденията си

  06 Юли 2022 17:56ч.

  Това за паметниците ли се отнася?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  06 Юли 2022 18:24ч.

  Не бъркайте граждански и даже политически убеждения с конюнктурна партийност. И особено в тия времена, при които партиите се показаха като компрадорски и неумеещи нито да отстояват държавно-народен суверенитет, нито да управляват с екип от професионалисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви паметници?

  06 Юли 2022 18:58ч.

  Паметниците си стоят. А на руските специално дори русофобите не посягат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  06 Юли 2022 17:53ч.

  Чудесен анализ! И аз в първите дни на войната написах, че има отбранителен характер, но на фейсбук страницата си. 😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  06 Юли 2022 17:55ч.

  Пак там написах, че при Петрово време има европоцентризъм и е естествена провежданата тогава от царя политика на вестернизация. В съвременния свят провеждането на такава политика не е необходимо. Още повече, че ЕС "потъва" като Черноморското крайбрежие по време на Потопа. 😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  06 Юли 2022 18:01ч.

  Дачков, браво, бе. Само едно мнение си ми изтрил. Да илядиш ! В него ставаше дума за това, че Русия многократно е признавала териториалната цялост на Украйна, доброволно е разтурила СССР и вкл. дни преди войната открито отричаше, че ще напада Украйна /казано от др. Лавров/. Та, за такава държава пишеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диня

  06 Юли 2022 18:26ч.

  Никъде не е казано, че една държава трябва да устоява териториалност и идентичност за сметка на откровена връждебност към друга. Така е и с отношенията между хората, впрочем...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 18:01ч.

  07 Юли 2022 9:17ч.

  Та Русия не е нападала Украйна, Украйна вкара Русия в Донбас и Луганск. Още повече, че на няколко пъти при коментар на Минските споразумения, неведнъж се е казвало, че ако се изчерпят дипломатическите възможности, следват военните. А украинците сега газ пикаят, щото не очакваха че Русия ще се осмели да прояви характер. Е, сега украинците "победоносно" отстъпват, нъл тъй!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  06 Юли 2022 18:34ч.

  Браво! Е намери се един журналист в България, който казва какво е бяло , какво е черно! Всички останали са плужеци!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Тиква, в 18.01 ч.

  06 Юли 2022 18:41ч.

  Путин не е имал намерение да напада Украйна, но когато Зеленски вече е съсредоточил войски на границата на Донецката република и са оставали няколко часа до нападението, като това се потвържило и от разузнаването, е бил принуден да изпревари тази атака само с няколко часа, което е от значение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  06 Юли 2022 18:57ч.

  Путин в момента нјама ресурсите да нападне Балтиѝските държави, но ако номерът с “освобождението“ на Украјна минеше гладко, те ште са следваштите по списъка. Как точно ште бъде формулирано е без значение, вълкът как формулирал изјаждане на агнето, което пиело вода в горната част на течението?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  06 Юли 2022 19:59ч.

  Ми то шефа на разузнаването на твоя Путин е в затвора в Лубянка, барабар с още 150 сътрудници, така че няма кой да питаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  09 Юли 2022 18:37ч.

  Той и Хитлер, така е бил "принуден" от разузнаването да изпревари Сталин през 1941г...........Да ви имам опорките.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С извинение -да се чете

  06 Юли 2022 18:44ч.

  "потвърдило", вместо написаното "потвържило"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изключително прав е Дачков

  06 Юли 2022 19:39ч.

  У нас няма един политик да гледа на геополитиката наравно с интересите на България. Няма как България да е силна и самодостатъчна, ако се кланя на този, който я дои ежеминутно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  06 Юли 2022 21:52ч.

  Дачков! От мен имаш...лайк! Споделям напълно написаното...Не те аресвам много, но тук не мога да кажа нищо...Поздравления за поизицията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  06 Юли 2022 23:10ч.

  Господин Дачков, този анализ е равен по стойност на оня, който направихте няколко дни преди изборите през 2001 г., когато т.н. Цар се яви на парламентарните избори и на много хора отворихте очите за напастта, която идваше. Благодаря!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изводи

  07 Юли 2022 8:08ч.

  1. Нашите съюзници се ръководят от хора с инфантилна представа за света. 2. Нашите съюзници ни лъжат. 3. Нашите съюзници ни мислят за глупави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trezven

  07 Юли 2022 15:46ч.

  Браво! Блестяща логика, остър ум, силно слово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  07 Юли 2022 16:22ч.

  Каква е “историческата и геополитическата правда“ в БГ, каква е в Сърбија, каква е в Турција? Според турската ние трјабва да сме турска провинција. И както Рашистка Фашагија, ако турците решат да си вземат своето? Дачков ги пише тези БЕЗОТГОВОРНИ изјавленија за пари, полезните идиоти викат УРА за окупаторите и за тарикатите-рубладжии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sal

  07 Юли 2022 16:36ч.

  Докато не бъде изгонен посланикът на сащ за България, докато не бъдат изгонени всички сащнически войски от България, докато не бъдат изгонени всички сащнически нпо-та на цру, докато не бъдат прекратени дипломатическите отношения със сащ, докато България не посочи сащ като аресор и че сащ е терористична държава - България няма да произвежда нищо свое, освен да произвежда българофоби/русофоби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Дачков,

  07 Юли 2022 18:05ч.

  удари Гьобелс о земи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асан Сутенера

  08 Юли 2022 8:05ч.

  Туй добре,ма за леля Асена и мажо и Тони нещо да кажувате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пребоядисаният бивш седесар атлантик

  11 Юли 2022 8:25ч.

  в новия си образ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи