Захарова: Благодарение на санкциите американските бизнесмени плащат седем пъти по-малко за ток от италианските

Захарова: Благодарение на санкциите американските бизнесмени плащат седем пъти по-малко за ток от италианските

Мария Захарова в Телеграм:

Италианският министър на околната среда Роберто Чинголани представи плана си за намаляване на зависимостта на италианската икономика от руските въглеводороди. Ясно е, че този план е наложен на Рим от Брюксел (който на свой ред действа по нареждане на Вашингтон), но в крайна сметка италианският народ е този, който ще пострада.

И така: намаляване на отоплението в частните домове до 18-19 градуса с намаляване на режима на отопление с един или два часа. намалено улично осветление и евентуално затваряне на ресторанти и барове през нощта.
Пандемията се завръща. Само че сега политиците са тези, които го правят. Но ситуацията е много по-лоша. Инфлацията достигна кризисните равнища от 80-те години на миналия век, потребителската кошница поскъпна с 10 % и продължава да се покачва.

Към това трябва да се прибави и загубата на приходи от нормалните полети до Русия, както и всякакви пречки пред огромния брой руснаци, които посещават Италия. Дори няма да започвам да говоря за всички онези "зелени преходи" и други въглеводородни шарлантанства. 

А бизнесът, на който се крепи всичко в Италия, дали някой изобщо го е попитал? 

Ема Марчегалия, която беше ръководител на сдружение на италиански бизнесмени и голям предприемач, се оплаква, че сега ситуацията е такава, че американските бизнесмени плащат седем пъти по-малко за електроенергия от италианските. И това е така, въпреки че инициаторите на санкциите се намират отвъд океана. Всъщност санкциите се превърнаха в инструмент на нелоялна конкуренция за италианските производители. 

Бизнесът в Италия се унищожава от чуждестранните "братя", защото всеки ще трябва да оцелее сам в глобалната криза. 

Италианският народ и италианската икономика са в капана на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел.

Сякаш на народа на Републиката се казва: умният човек няма да върви нагоре, умният човек ще заобиколи планината. Изглежда, че това е правилното решение. Но какво ще стане, ако Апенините са дълги 1200 км

Изглежда, че Рим е тласкан не само към безсмислени действия, но и към икономическо самоубийство, за да се реализира безумието на евроатлантическите санкции.

А когато трудолюбивият италиански бизнес се срине, той ще бъде изкупен евтино от янките. Както винаги е било. Не разчитайте и на китайски инвеститори - след обидите, нанесени от Запада, Пекин няма да плаща чужди сметки. 

Сега един риторичен въпрос: Ако днес всеки е готов да направи всичко, дори напук на собственото си съществуване, защо в продължение на 8 години не помогна за решаването на кризата в Европа нито с думи, нито с дела? Отговор: Защото архитектите на сегашното безумие са същите като преди 8 години.

 

 

 

Коментари

 • кагебистите така и

  06 Sep 2022 8:47ч.

  не разбраха, че не само ще загубят Украйна ами ще загубят и единствения си клиент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възраждане

  06 Sep 2022 9:03ч.

  "Единствен клиент" - това е чиста демонстрация колко сте зле джендърите, целия свят е в добри отношения с Русия, но за вас извън джендърленд няман ищо. А руснаците дори помагат на глупавите джендърасти със санкциите, Германия им доставя турбина, те казват "ааа, не може така, давате ни турбина, но без уважение, няма газ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все по-малко доброволци да помпат съществуването на олигархията США

  06 Sep 2022 9:26ч.

  Крайно време е да се отчете, че продажните на США грантаджии от правителствата изобщо не представляват мнението на народите. Всичко покрай т.нар. представителна демокрация отдавна е бутафория. Огромната част от населението на света е с Русия, защото му падна пердето и прозря към какво го тласкат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  06 Sep 2022 8:58ч.

  Има субекти, които са с профил на четящи Дневник и Капитал. Искам да кажа, че могат да си намерят там съмишленици и могат да се чувстват там сред свои. Но явно си падат по садистично-мазохистични компенсаторни механизми и търсят обидата и персоналната атака, за да изпитват удоволствие. Та така и с "кагебиста". Юнг би помогнал за диагнозата и лечението

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, малоумното

  06 Sep 2022 13:08ч.

  Кряскане тип разсърдено дете в магазин понякога преминава в tantrum – направо търкаляне на пода от неистов гнав. Няма кой да ги лекува тези хора, защото и те като "хомосексуалните" са извадени от списъка на патологиите от патологични субекти с власт да определят този списък. Същността на явлението не се мени, независимо как ще бъде наречена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възраждане

  06 Sep 2022 9:00ч.

  Всъщност е най-вече благодарение на зелената енергия, но цар Путин много хитро се възползва от малоумната западна пропаганда която се оправдава с него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еврозелките

  06 Sep 2022 9:11ч.

  докараха нещата в ЕС до логична, но изключително тъжна развръзка https://www.youtube.com/watch?v=a3aM-eNsShw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  06 Sep 2022 9:21ч.

  Божееее, че по тази логика, ние българите сме милионерите на света 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви са тези глупости

  06 Sep 2022 10:05ч.

  на националния ни празник?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами светът не подозира,

  06 Sep 2022 13:10ч.

  че имаме национален празник и си се изказва по разни некасаещи България теми, видиш ли. Горе–долу така е и на 4. юли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Става въпрос

  06 Sep 2022 20:50ч.

  за предполагаемо българска медия все пак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  06 Sep 2022 11:01ч.

  Какво ново под слънцето, ми то така работят янките, залъгват индианците със стъклена мъниста, ошушкват им земите, а после физически ги изтребват !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  06 Sep 2022 12:53ч.

  Така е, защото Италия дава много малко оръжие на Украйна. А Америка и Англия дават доста и съответно имат прилични цени. Същите ще получат и лъвския пай от разкъсването на Русия след победата на Украйна, а Италия само ще гледа. Който мисли навреме - той печели ! Слава Украине !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на баба ти фърчилото

  06 Sep 2022 14:27ч.

  Ти още ли не си на фронта при Херсон бе, душевноболен атлантист, там сме ти приготвили едни джаджи да те утилизираме?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  06 Sep 2022 16:12ч.

  Ти си много изостанало с пропагандата. Ние сме вече над Крим и днес утре ще пукнем Кримския мост. Да бяга кой както може, защото съвсем скоро ще стане много късно. Героям Украине Слава !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фашизираните кагебисти така и не могат да осъзнаят, че нахлуването на Русия в Украйна е най-тежкото нарушение на международното право от ВСВ насам.

  06 Sep 2022 18:20ч.

  Затова се чудят и маят защо държавите от златния милиард поддържат желязно единство, не отстъпват нито на милиметър от позициите си и не показват и най-слабите признаци, че ще им позволят да запазят и едно село от окупираните украински земи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  06 Sep 2022 22:14ч.

  В какъв смисъл "най-тежкото"? По кой обективен критерий? С какво е по-тежко от войните на САЩ, които убиха 6 милиона души в 6 държави: https://bylinetimes.com/2021/09/15/up-to-six-million-people-the-unrecorded-fatalities-of-the-war-on-terror/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля Фанка

  06 Sep 2022 22:37ч.

  Няма нужда вече от Грета Тунберг, нещата вървят по план. Ще се налагат все повечеи повече норми и ограничения - информационни, здравни, енергийни , политически, финансови, поведенчески, мисловни и т.н. Нов световен ред иде, затягайте коланите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи