След загубата на Белгия от Мароко "чисти" европейци отпразнуваха края на нашата цивилизация с погром в Брюксел

След загубата на Белгия от Мароко "чисти" европейци отпразнуваха края на нашата цивилизация с погром в Брюксел

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вчера Мароко би Белгия на световното. В резултат на това хиляди "чисти" белгийци започнаха да правят по улиците на Брюксел това, което виждате във видеото и в десетки други такива видеа по-долу. Почти всичките, забележете, млади, на иначе най-застаряващия на Земята континент. 

Тези "чисти" белгийци и "истински" европейци празнуваха победата на друга държава над Белгия. И го правиха, упражнявайки триумфално насилие над собствения си град. 

Защо? Защо им е на белгийците - някои от тях второ, трето, дори четвърто поколение в Белгия, да правят това? Защо се радват на чужда победа? Та нали са белгийци? Нали са европейци? На повечето от тях дори бабите и дядовците са от Брюксел. Нали трябваше да има "интеграция" в "европейските ценности" и неизбежното "претопяване на културите", като в старите филми за Ню Йорк през 1920-те, Елис Айлънд и "американската мечта"? Нали и тук трябваше да се случи същото? Защо, тогава, тези млади европейци горят Брюксел?

Нямам отговор на този въпрос, който да мога да напиша във Фейсбук или да изкажа публично и после да се надявам на кариера в Европейските Институции или във все по-демократична, европейска, реформирана България, в която правилните медии ще бъдат Капитал и Свободна Европа, а правилните политици - тези в ПП и ДБ. В тази среда на демократични, градски, напредничави млади хора - същата, като средата в Европа, не мога да кажа в прав текст защо тези хора, тези белгийци и стопроцентови европейци празнуват победата на Мароко над собствената им страна, подпалвайки половината си роден град. В една демократична, европейска, реформирана България за това ще нося последствия. 

Но някой друг може да го каже и вече го направи - Кирил Петков. 

Помните ли една от крилатите фрази на този интелектуален титан в историята на българските премиери? "Петата колония" Нея мога да използвам, без да ме накаже Фейсбук.

Та, тези хора са това. Те са...ъм..."Пета колония". Такава "колония" вече има в Белгия, има в Холандия, във Франция, в Германия, има в цяла Европа. Навсякъде, където светлината на прогресивните, градски, образовани млади хора от Бизнес Парковете и IT-сферата е дошла и прогонила деспотизма на местните мутри, пардон, феодали. Там, в прогресивна, демократична Европа, вече всяка държава има по една такава "пета колония" от няколко милиона души. Във Франция са над 7 милиона, впрочем, и решиха последните президентски избори. А когато си поиска "Петата колония" подпалва градовете, случайно някой да не забрави точно къде лежи лоялността им. Подсказка: не е в Европа. 

Ако някой някога се чуди "На тоя Шкварек какъв му е проблема с демократичната общност, със средната градска класа, с образованите и с отворените към модернизация хора? Закво е толкова обсебен от ДБ, ПП и всичко, което наподобява тях?", отговорът е във видеото по-долу. Аз съм убеден, до дъното на костите си, като историк и като човек, живял и следвал години наред в Западна Европа, че до това си състояние тя беше доведена, и продължава да бъде водена, конкретно от либералните, прогресивни, отворени към света и готини, млади, градски хора. От френските и белгийските Кирил Петковци и Емил Джасимци. От немските Иво Прокопиевци и английските Никола Минчевци, Летящи Козили и Борис Боневци. Не просто съм убеден - видял съм го с очите си в тези държави, в техните университети и в европейските институции. 

Смъртта на този континент и на тази цивилизация, която обичам до дъното на костите си и заради която си идентичност така и никога няма да спра да бъда русофоб - заради тази смърт не мога да чувствам друго към "демократичната, либерална общност" във всяка една държава, освен презрение и гняв. Те ги докараха. Те ги докарват. Те ги пазят и те ще ви съдят един ден тук, както вече правят на Запад, за думи като горните.

 

 

 

 

 

Коментари

 • световно първенство по футбол

  28 Ное 2022 19:50ч.

  Негри живеещи в едни държави, играят срещу негри, живеещи в други държави. Това е футболът днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  01 Дек 2022 10:14ч.

  Имаш предвид евроафриканци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  28 Ное 2022 20:12ч.

  България е културно обособена в цивилизационно отношение още от средновековието ѝ попадането ѝ в сферата на влияние на Източната римска империя. Може да сме привнесли някои неща от запада, но България не е част от Западната католико-протестантска, колониално-експлоататорска и русофобска цивилизация на Шкварек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много добре казано

  28 Ное 2022 20:58ч.

  Нямаме място в западния отбор и със сигурност не сме там по свое желание. Във всеки случай това е временно състояние на нещата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма "католико-протестанска" цивилизация

  28 Ное 2022 23:36ч.

  Има католическа Европа. Има протестантска Европа. И културно и ментално са много, много различни. Направо са антагонисти и не могат да се дишат едни други... Колкото и да не искате да го признаете, ментално православните и католиците сме много по-сходни един друг, отколкото католиците с протестантите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  29 Ное 2022 6:37ч.

  Хвани едната, че удари другата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Католикопротестант

  01 Дек 2022 15:25ч.

  Ама, ти сериозно ли?! В такъв случай, каква цивилизация е германската?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  28 Ное 2022 20:13ч.

  Дами и господа, лошата новина е че България не се класира на световното, добрата пак че не класира - представяте ли се как след всяка наша загуба мигрантите щяха да празнуват - от България нямаше да е останал и камък необърнат. А искате ли да знаете, коя е най-добрата - ами това, че Украйна също не се класира - след всяка тяхна победа България би осъмнала цялата в лайнени лозунги...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  28 Ное 2022 20:27ч.

  "Смъртта на този континент и на тази цивилизация, която обичам до дъното на костите си и заради която си идентичност така и никога няма да спра да бъда русофоб..." Шкварек, не знаех че зад европейските свалигащи стояла Русия... и мие много трудно да го разбера след като пък такива като теб забраниха цялата руска култура и достъпа на руския галош до земите на трандафора. Макар и да тече световното по футбол си запазвам правото да пиша същото и за спорта при други случаи, в появата на които нямам никакви основания да се съмнявам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо

  28 Ное 2022 20:41ч.

  Всичко е ясно. Путин е виновен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кристиан Шкварек е истински българин и европеец

  28 Ное 2022 20:55ч.

  Поздравления за статията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кристиан Шкварек е истински европеец и затова му отказвам правото да се определя като българин

  28 Ное 2022 21:05ч.

  Ние, българите никога не сме били нито русофоби, нито лекета. А този европеец е и двете. През 1878 г. Русия дава 200 хиляди жертви за да има отново на картата държавата ни България. Шкварек 🤬☠️

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  29 Ное 2022 6:36ч.

  Кристиан Шкварек е такова хубаво българско име... как да му се сърдим на човека, като не иска да си признае я чешко, я полско потекло. Пък за тия славяни русофобията е добре известна диагноза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалността

  29 Ное 2022 14:05ч.

  Точно така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кристиан Шкварек евреин ли е?

  01 Дек 2022 10:20ч.

  Кристиан Шкварек евреин ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Ное 2022 21:41ч.

  Айде не му се връзвайте на чиляка... просто се чуди как да се продаде, но никой не иска да го купи 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  28 Ное 2022 21:43ч.

  Почему Шкварек станал русофоб? Почему смята, че Русия е виновна за „смъртта на Европа“? Аз не съзирам връзка между трето, четвърто поколение мароканци в Белгия, по-точно техни футболни ултраси, и Русия. Не ги оправдавам, но все пак не мога да не отбележа, че мястото, на което са се развилнели, е перфектно подбрано – „леговището“ на една от най-тачените у нас звездни европейки - Урсула фон дер Лайен! Макар да не са търсили според мен точно този ефект и да се съмнявам, че Шкварек е имал това предвид, да, неволно наистина мароканските фенове са влезли в ролята на „пета колония“... и не може да им се отрече хъс!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  28 Ное 2022 22:15ч.

  Шфарек или там, както се нарича тоз момък е поредното прокси на СиАЕй. Много внимателно е склуптуриран...личи му. В общи линии поредния градски дришльо..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Простия

  28 Ное 2022 22:21ч.

  Лъжеш, Шкварек! Това, което стана в Белгия не се намира в курулация с петата колония. Митрофанова причини всичко това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подполковник Калитин

  28 Ное 2022 22:23ч.

  Merde (както изразил презрението си един френски офицер) , на редутите на Стара Загора, Нова Загора и Шипка няма русофоби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  28 Ное 2022 22:40ч.

  Историята на Западна Европа много ми прилича на анимациония филм на Доньо Донев ,, Умно село". Та и ново западно европейската история е като ,, Умното село". Виждат европейците, че има много змии и докарват таралежи, след което виждат, че не могат да изгонят таралежите, докарват лисици...........и накрая селото / Европа / се дави. Гледайте го в интернет и ще откриете ситуацията с Европа. Пускат се в Европа всякъкви елементи и нови и нови до потъването. Това е новия либерализъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шкварек пише често верни работи

  28 Ное 2022 23:43ч.

  Обаче по некои въпроси в главата му е манджа с грозде. Шкварек, Русия е съставна и неразделна част от Европа, а руснаците са съставна и неразделна част от европейската християнска цивилизация ! Това че в момента ги управлява далавераджията Путин, който играе игри с американците В УЩЪРБ НА ЕВРОПА , не значи че Русия е престанала да бъде Европа. Всяка "фобия" е болестно състояние. Русофобията също е болест. Чети повече руски класици -Толстой, Чехов, Достоевски, Тургенев ... чети Булгаков и Солженицин, белким си излекуваш русофобията, момче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква "европейска цивилизация" видя?

  29 Ное 2022 0:47ч.

  Било то някога. Преди предците на днешните "европейци" да се довлекат от Азия и да съсипят тогавашния европейски съюз. Сега на тези днешните пишман "европейци" им се плаща със същата монета. А Русия е отделен свят, незамърсен със западност и европейщина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  29 Ное 2022 8:16ч.

  Чак накрая си показа лицето - РУСОФОБ! От полско потекло ли е този шкварек? Само не видях някъде да беше писал, че Путин е докарал мигрантите в любимата му европа - цивилизованата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  29 Ное 2022 8:17ч.

  Време е някой да подхване темата за белите гета създавани от социалната политика на левите - там живеят чисти етнически европейци, които няколко поколения поред не са ходили никога на работа. Животът им е на ръба и отвъд ръба на закона, а се възпроизвеждат защото държавата им поема децата от невръстни, дава им общински жилища и купони за храна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  29 Ное 2022 8:44ч.

  Шкварек, докато мразиш, никога няма да си обективен! Ще ти дам едно жокерче... провери коя е Барбара Спектър, после чуй това https://www.youtube.com/watch?v=G45WthPTo24, после потърси програмата за унищожаването на семейството в Отворено общество и едва тогава седни да пращаш обвинения... ДА, либералите за които говориш носят вина, но не са истинският виновник 😁 Трябва да се назовава точно кой и защо! 😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  29 Ное 2022 10:16ч.

  Ето ти малка тема на размисъл... https://www.opendemocracy.net/en/oureconomy/coronavirus-crisis-shows-its-time-abolish-family/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  29 Ное 2022 9:42ч.

  За патакламите в Брюксел ясно, не разбирам обаче на Шкварек какво му пречи Русия и защо е обсебен от ДБ (признавам, че четох текста отгоре-отгоре).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шамарек

  29 Ное 2022 10:45ч.

  Западна Европа е преминала точката на невъзврата. Сега като обеднее ще започне и ислямската интифада. И тогава ще стане страшното. И само да не стане така, че "музикантите" от Вагнер да идват да спасяват положението в шкварейова Европа както императорският експедиционен корпус по миналия век.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега като обеднее ще започне и ислямската интифада. И тогава ще стане страшното.

  29 Ное 2022 11:40ч.

  Винаги да се чудиш на булгаристанската злоба и завист към Европа ! Добре, Европа ще обеднее ( колкото България ? ха ха ) и ще започне интифада ( а защо , след като ТЕ съвсем мирно и кротко си превземат Европа с раждаемост ? ) И тогава коя ще е първата изчезнала европейска страна, залята от мюсюлмани ? Дали Германия, с 85 милиона население от което все пак 70 милиона са етнически германци ? Или Франция, със 67 милиона население, от които 58 милиона са етнически французи ? ...Или 5 милионна България, от която 1 милион са цигани, 400 000 турци, други преселници... и от останалите 3,5 милиона - 2 милиона са пенсионери ? ? Кой първи ще изчезне ? На какво злорадствате ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кикимора

  29 Ное 2022 11:01ч.

  Мароко ми напълни душата с футбол. Такъв, какъвто той умря отдавна. Останалото са вербални онанизми на нищоправци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  29 Ное 2022 18:04ч.

  Не ми стана ясно защо русофобията трябва да е в такава твърда връзка с любовта към европейската цивилизация. Руската културна традиция в най-силния й период е европейска, въпреки че има своите специфики. Всъщност ясно ми е защо. Русофобията в България трябва да се насажда от разнообразни позиции, не само либерални, но и консервативни. И понеже либералният клон вече е пренатоварен, ето нещо и от консервативния. Всъщност проблемът на всички тези хора не е, че българите са русофили (те не са такива) - проблемът е, че не сме достатъчно русофоби. Шкварек е интелигентен, но е твърде космополитен, за да бъде консерватор, за какъвто се представя. Освен това е човек на британците, струва ми се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  30 Ное 2022 19:03ч.

  Както точно обясни колегата рукола Z 28 Ное 2022 21:41ч., пан Шкварек търси своето място под слънцето, т.е., на кого да се продаде. Понеже лодката на либералите се препълни, пък и нещо се поразклати, той се е ориентирал правилно към групата на новите далавераджии пременени пак в тия, но твърдо верни на русофобията. Ама фобията е диагноза, бе пане! Да не ставам банален, пък ньек пан шяда... на дирника си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dma

  30 Ное 2022 22:41ч.

  тия образовани ко*****ца като Шкварек са най-зян, хем против либералите, хем русофоби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Кристиян Шкварек

  02 Дек 2022 18:03ч.

  Кристияне, да си го видял и да продължаваш да си русофоб, означава, че си неизлечим идиот. Аз живея вече над 35 години в Западна Европа. Избягах от комунистите в България и мразех руснаците. След като видях обратната страна на монетата, сега съм РУСОФИЛ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  02 Дек 2022 18:19ч.

  "( а защо , след като ТЕ съвсем мирно и кротко си превземат Европа с раждаемост ? )" *** То, че писалият горното не е особено интелигентен е ясно, но поне да имаше малко фантазия щеше да се сети, че местните няма да могат во веки веков да хранят прогресивно плодящите се тунеядци. А тунеядците са възпитани да правят интифади когато местните нарушат неотменните им права да тунеядствуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исак Шорош

  03 Дек 2022 14:51ч.

  Щом си русофоб - ясно, ешкеназим си, чака те утилизация !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи