Разрушителните каузи на Сорос в съдебната власт

Разрушителните каузи на Сорос в съдебната власт

Автор: Владислав Апостолов, "Ах, тези медии"

Така наречените мейнстрийм медии обичат да обличат критиките към милиардера активист Джордж Сорос в дрипите на конспиративната теория. По този начин периодично пробват да лишат от легитимност всеки, който – дори детайлно и аргументирано – разгръща тезата, че отреченият в родината си Унгария финансов спекулант от десетилетия финансира политики и движения, произвеждащи хаос, насилие, смърт, социална дисфункция, страх и омраза из целия Запад.

Поради този драматичен контекст понякога трябва да игнорираме какво се говори за Сорос и да обърнем внимание какво говори самият Сорос. Преди дни старият либерален патриарх ни даде чудесен повод. Джордж Сорос написа статия за The Wall Street Journal, в която защитава една от най-разрушителните си и кървави каузи – наливането на безобразни финансови потоци в избирането на послушни „прогресивни прокурори“ из цяла Америка. Една своеобразна съдебна реформа, довела до драматичен ръст на тежките престъпления в десетки американски градове.

Коментарът на легендарния левичар Сорос в известното със своята иначе център-дясно ориентация издание е озаглавен „Защо подкрепям прокурорите реформатори“. Свободен от paywall достъп до текста има в сайта на Сорос.

Да видим как една почти митична фигура на злото или доброто, в зависимост от политическата и културна нагласа на човек, пише коментар за водещ американски вестник. Но първо малко контекст. Драстичният скок на убийствата, изнасилванията и грабежите в градове, в които окръжните прокурори са избрани с парите и подкрепата на Сорос, доведе до сериозна реакция сред различни пластове в американското общество. Окръжният прокурор на Сан Франциско Чеса Будин беше отзован от поста след катастрофалните криминални резултати на прогресивната му политика за меко казано меко отношение към закоравели престъпници. Процес по отзоваване тече и за окръжния прокурор на Лос Анджелис Джордж Гаскон. Губернаторът на Флорида Рон Де Сантис премахна от поста прокурора Андрю Уорън, който буквално отказвал да прилага законите на щата. Окръжният прокурор на Милуоки въведе реформи, които доведоха до абсурдно лесното и бързо освобождаване на рецидивиста Даръл Брукс, който няколко дни след пускането от поредния арест прегази десетки хора по време на парад в градчето Уакеша.

Списъкът с убити, изнасилени, ограбени и пребити жертви на дългогодишни тежки престъпници с километрични досиета, озовали се отново на улицата, заради усърдната работа на „прокурорите реформатори на Сорос“, стана твърде дълъг в последните месеци. Реката от кръв достигна до краката на човека, който съвсем публично и официално финансира избирането на всички гореизброени служители с власт и още много като тях. Този човек реши да напише статия и да защити наливането на милиони в инсталирането на „правилни“ окръжни прокурори. За Сорос реката от кръв явно е пречистваща и твърде плитка. Може би той иска тя да стане океан. И вместо кръв, да каже, че е сироп. Или да плати на медиите да ни го кажат, както те си знаят.

Но в случая сам Сорос оправдава и защитава своята съдебна реформа. Коментарът на милиардера прави впечатление със своя беден език и рехава аргументация. Човекът явно е добър с парите, но не и с думите.

„Американците отчаяно се нуждаят от по-дълбокомислена дискусия за нашия отговор на престъпността“, започва Сорос. Истината е, че американците – а и европейците – се нуждаят от истински отговор на престъпността, а не от „дълбокомислена дискусия“.

„Както повечето хора и аз съм загрижен за престъпността“, продължава той, а информираният читател мислено си отговаря, че неговата загриженост върви в обратната посока на стандартната загриженост. С други думи, нормалните хора искат по-малко престъпления, а Сорос иска повече. Или поне прави предостатъчно, за да има повече като налива милиарди долари в налагането на реформи, водещи до ръст на убийствата, насилието и грабежите.

„Аз съм въвлечен в усилията за реформа на правосъдната система вече над 30 години“. Само това изречение би трябвало да е достатъчно за слагане на край на всякакви обвинения в конспиративност, когато стане въпрос за зловредната намеса на Сорос в работата на институциите на суверенни нации. Той сам си казва, че десетилетия наред влияе върху правосъдието. А резултатите от това влияние са чудовищни.

„Трябва да признаем, че има пет пъти по-голяма вероятност за чернокожи хора в САЩ да влязат в затвора, отколкото за бели“, пише Сорос в може би най-яркия си опит за отблъскваща манипулация. Това е и единствената „статистика“, която спекулантът цитира в цялата си статия. Сорос забравя за факта, че средностатистически и на глава от населението, чернокожи извършват много повече престъпления от бели. Отделно той не споменава никакви други етноси. Всичко е черно и бяло. Чернокожите са близо 13% от населението на САЩ, а всяка година над 50% от убийствата са извършвани от чернокожи. И то основно от млади чернокожи мъже, които са още по-малък процент от населението. За някои престъпления буквално е десетки пъти по-вероятно да бъдат извършени от чернокож, отколкото от бял. Нищо от тези статистики не е достигнало до статията на Сорос.

„Целта ни не е да спираме финансирането на полицията“, лъже Сорос в своя коментар. Неговата фондация изсипва милиони в екстремистки движения като Black Lives Matter, които проглушиха ушите на света, че искат да се спре финансирането на полицията след смъртта на рецидивиста и адаш на Сорос Джордж Флойд.

Сорос пише още: „Факт е, че тежките престъпления принципно се увеличават по-бързо в области без прокурори реформатори. Убийствата растат в републикански шати, водени от политици, които се обявяват за твърда реакция срещу престъпността.“ Всъщност това не е факт. Точно обратното е на факт, но не казвайте на факт-чекърите. Манипулацията на Сорос е сочна. Убийствата растат в републикански щати, но благодарение на определени градове в тези щати, които от десетилетия са де факто крепости на близката на Сорос Демократическа партия с нейните прогресивни прокурори. Осем от десетте градове с най-много убийства в САЩ са управлявани от Демократическата партия от много, много време. Ръст в престъпността има навсякъде, където Сорос е финансирал избирането на „прокурор реформатор“. Над 8% при отзования Чеса Будин в Сан Франциско. Над 43% при Алвин Браг в Манхатън. Близо 12% при Джордж Гаскон в Лос Анджелис и 34% нагоре при Ким Фокс в Чикаго. И още, и още, и още… Убийства, изнасилвания, грабежи, побои, нападения и други трансгресии, третирани като пресичане на червено.

На финала на статията Сорос обещава/заплашва, че „няма да спре“ да финансира „избирането и преизбирането“ на прогресивни прокурори в САЩ. А в „Ах, тези медии“ няма да спрем изобличаването на такива като него.

 

Източник: ahtezimedii.com

Заглавието е на "Гласове"

 

 

Коментари

 • В САЩ в момента тече най-яката подмяна на коренното население

  16 Авг 2022 9:29ч.

  която е в основата на теорията му "Отворено Общество"("всеки човек има право на свободно придвижване, има право да търси най-добрите възможности за лична изява"... Вчера за 5 часа само през един пропусквателен пункт в шата Тексас са преминали 700 нелегални (без лични ID документи) емигранти от Южна Америка! Ето, у нас заминаха 22.5% от българите през последните 20 години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не е много трудно

  16 Авг 2022 9:34ч.

  помагаш на един негодник да се закрепи на власт и да направи живота в страната непоносим, закрепваш "съветници" в министерство на образованието за да го "ревизират", черпиш 2-3 хиляди грантоядци да рекламират ОО и да оплюват родните условия за живот и ... всички тръгват по света... Слава на Бога, съществуват и лидери като Виктор Орбан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  16 Авг 2022 11:55ч.

  Коренното население е или избито, или затворено в резерват

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  16 Авг 2022 20:36ч.

  Гроздан Караджов също се е клел на Сорос, но беше предложен от " сценаристите ", за да си купи апартамент в Рим ?!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този човек е по-вреден за човечеството от

  16 Авг 2022 9:44ч.

  всички тирани до сега взети заедно - Хитлер, Сталин, Мао Цзе Дун ... Конкурира се само със сър Уинстън Чърчил, но този секрет ще стане достояние на интересуващите се след още 70 години, когато от личният архив на Сър-а може би ще бъде вдигнато засекретяването, и хората ще разберат че лично заради него, Чърчил, ВСВ ненужно е била продължена от май 1940 до май 1945 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голяма сороска мозъчна каша е да слагаш в един ред Сталин и Мао със Хитлер

  16 Авг 2022 11:57ч.

  Което показва колко контузено е и нашето общество като цяло и образованието в частност от соросоидалните НПО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dimi967

  16 Авг 2022 19:48ч.

  Голяма сороска мозъчна каша е да слагаш в един ред Сталин и Мао ?със? Хитлер Наистина е "контузено е и нашето общество като цяло и образованието"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сорос е зловещото лице на неотроцкизма,

  16 Авг 2022 9:45ч.

  деструктивната му дейност у нас все още се неглижира, така че статията е много актуална. И със събитията около американските избори се видя до каква степен е успял да имплантира корупция в съдебната система. Социалните деструкии и хаос са предшествани от деструкции в съзнанията, а те пък - чрез дейности на НПО-та, които изместиха онова,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • което трябваше

  16 Авг 2022 9:59ч.

  да бъде гражданско общество. Една от публичните фигури на Deep State, заела се с промиване на мозъци - чрез проникване в образование, медии и т. н. Очебиен е резултатът от подобно промиване на мозъци в Украйна - "проект", който Сорос обяви за своя гордост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин

  16 Авг 2022 10:06ч.

  Сорос е подизпълнител.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сорос е изпълнител!

  16 Авг 2022 12:00ч.

  Подизпълнители са такива като нашите вмирисани жълтопаветници! А господарите са, разбира се, тези, на които рядко се споменават имената и не им се виждат физиономиите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  16 Авг 2022 10:10ч.

  А нима у нас не е така ?!? ристьо от "дай България" постоянно говори за някакви си реформи навсякъде, а се случва точно обратното - хаос и паника навсякъде от тия "реформи"!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подизпълнител

  16 Авг 2022 10:31ч.

  на сатаната. Който влиза не през вратата, а тайно и с измама, идва само да убива, краде, и руши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  16 Авг 2022 10:42ч.

  Алтернативата на Сорос са Путин и Си. Така, че палете ката ден по 1 свещ за Сорос, Байдън, Урсула и пр.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пиз

  16 Авг 2022 11:00ч.

  Ти пали по 10 за тях, иначе без техните грантове отдавна да си се хвърлил пред влака!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха сега де,

  16 Авг 2022 11:02ч.

  "левичарят Сорос, известен със своята център-дясно ориентация". Да ви прилича на "леви цели с десни мерки". Избирането на послушни „прогресивни прокурори“ без съмнение е много реформаторско, но още по-кардинално е избирането на „послушни прогресивни министър председатели“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да, изключително шокиращо е твърдението,

  16 Авг 2022 17:34ч.

  че мултимилионерът финансов спекулант Сорос е левичар... Но това само означава, че той подкрепя/финансира Демократичната Партия, чрез движения като "BLM", "AntiFA", методично причинява огромни проблеми на хам. общество с даренията си на пари, избирателни машини (26 000 бр. по технол. SmartMatic) с които бяха фалшифицирани президентските избори в САЩ през 2016 и 2020 г. в тяхна полза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помня

  16 Авг 2022 11:28ч.

  Достатъчно възрастен съм и помня вестник "Правда" от времената на застоя в СССР. Статията за злодея Сорос е напълно издържана в стилистиката на печатния орган на ЦК на КПСС, който във всеки свой брой бичуваше пороците на обществения и политически живот в САЩ и Западна Европа, за да разкрие превъзходството на социализма над капитализма. Помня и как свърши всичко това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марин

  16 Авг 2022 11:38ч.

  А помниш ли как свърши Лев Давидович Бронщайн, с боен псевдоним "Троцки"? Като си толкова паметлив... Прочее, за един ледокоп /пикел/ питам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помня

  16 Авг 2022 11:40ч.

  Маринчо, не искам да съм циничен, но ми се струва, че още дълги години ще ядеш дебелия американски ... и ще ти е хубаво. Нищо лично. Просто такъв ти бил късметът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  16 Авг 2022 11:55ч.

  Примера на Непомнещия е показателен за мисловната матрица на облъчените соросоиди с ценности. Там където те виждат дебели и сочни, нормалните хора които знаят как се ползва ледокол, виждат страшна диария. Освен това са оперирани от визионерство, за това е желателно да почват да се разделят с илюзиите си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помня

  16 Авг 2022 12:05ч.

  Хубаво е да се замислите защо е тази истерия по сатанизирането на Сорос и неговите идеи и последователи. За разлика от руските олигарси и силовики и от унгарския корупционер, които крадат от народите в чудовищни мащаби, Сорос е "ощипал" с няколко милиарда единствено омразната ви английска централна банка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  16 Авг 2022 12:11ч.

  Защото западната олигархия не е стъпила на хиладолетия колонизации, робства, войни и грабежи, които продължават и до ден днешен. Хубав пример в момента Булгаристан и мизерията му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • XAXA

  16 Авг 2022 12:29ч.

  Добре е, че помниш. А помниш ли , че накрая всичко се оказа вярно ?!? Или това не помниш ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз помня

  16 Авг 2022 13:06ч.

  И то от по-скоро, тия дни буквално, как с плам като от в. "Правда" соросоидите громяха и громят всичко и всеки, който дори и на йота се отклонява от новата "права линия". Та, немой ни баламосва с "Правдата" отпреди 30 години, а гледай "Кривдата" от днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соросоид

  16 Авг 2022 14:15ч.

  От крясъците на путинистите ние от новата права линия не можем да се вредим една думичка да кажем/напишем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-лошото на комунистическата пропаганда беше,

  16 Авг 2022 12:03ч.

  че беше вярна и казваше истината, както го потвърждава и тази статия, но нямаше кой да й вярва!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярно беше

  16 Авг 2022 14:28ч.

  Най-вярното беше, че историята ще свърши с пълната победа на комунизма и че до 1990 г. в САЩ и в страните от Западна Европа ще избухне пролетарска революция. Така и стана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  16 Авг 2022 14:05ч.

  Всичките му каузи са античовешки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колега

  16 Авг 2022 14:10ч.

  Как да не кажеш долна, еврейска свиня ? И е сътрудничил и на немците в Будапеща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  16 Авг 2022 23:00ч.

  нешто не се връзва с възрастта му, тоѝ е бил на 14 г когато ВСВ е свършила.Или от малък е бил голјам хаѝдук? Или нешто през 1956г?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След Сорос

  16 Авг 2022 14:23ч.

  навсякъде настъпва потоп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • b'Aal

  16 Авг 2022 16:25ч.

  Хубавото е, че жорето сорос е прокълнат, за да живее повечко в много мъки. ;] Така светът ще възвърне увереността си, че правдата съществува, а светът чака изчадието сорос да поиска прошка за световната разруха, които сорос причини на човечеството! Живей още и страдай още повече, жоре сорос! Прокълнат си и измъкване за теб няма. :>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  16 Авг 2022 17:13ч.

  Както е добре известно, съотношението между юристите соросиди към тези собственост на ДпС във ВСС, е 1 към 12 . Така че ние може да сме напълно спокойни, че българското правораздаване е във здрави ръце и тая глолиска чума няма да проникни при нас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  16 Авг 2022 18:15ч.

  Важното е,че Сорос ще надживее Путлер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без бананите бяхме много по-техническа нация,

  16 Авг 2022 21:42ч.

  Тази снимка е от 1989 година.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  16 Авг 2022 23:08ч.

  това, което има впредвид Сорос е, че трјабва да се отделјат пари за превенција на престъпността, а не за храненето на нарушители в затворите(което си е един вид частен бизнес в штатите). Със съштијат комсомоллски плам авторът може да напише утре статија, че в штатите има нај-много затворници на глава от населението(истина е!) и трЕбе превенција, а не само затвор

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  16 Авг 2022 23:25ч.

  и тогава авторът ште трјабва да го обвиним за всички престъпленија, които стават и ште стават. А като има иконом. криза, престъпността се увеличава. Има населени места с повишена престъпност, става като нормална статистика-не отиваѝ да живееш там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сорос и компания

  19 Авг 2022 22:30ч.

  Оправдават холокоста.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи