„Политико“: Белият дом отчаян от неспособността си да се справи с потока от предизвикателства, които го заливат

„Политико“: Белият дом отчаян от неспособността си да се справи с потока от предизвикателства, които го заливат

Президентът на САЩ Джо Байдън и неговата администрация са все по-отчаяни от неспособността си да се справят с потока от предизвикателства, които заплашват да завладеят администрацията, пише сп. "Политико".

Растяща глобална инфлация. Нарастващи цени на горивата. Нахлуването на Русия в Украйна. Позицията на Върховния съд относно правото на аборт. Потенциално възраждаща се пандемия. Кризата с детските храни. Конгресът, който е в задънена улица, за да приеме широкообхватно законодателство за сигурност в областта на оръжията дори в условията на масови стрелби.

В криза след криза Белият дом се оказва ограничен или безпомощен в усилията си да се бори със силите, които го връхлитат, пише "Политико".

"Това е нещо, което е сполетяло доста предишни президенти. Много неща се случват по време на мандата ти, но това не означава, че има магическа пръчка, с която да ги поправиш", цитира изданието Робърт Гибс, прессекретар при президента Барак Обама. "Границите на президентството не са добре осъзнати. Отговорността на президента е по-голяма от инструментите, с които разполага, за да я поправи."

Данните от социологическите проучвания показват, че рейтингът на Байдън сега е по-нисък от този на Тръмп, когото Байдън нарича "най-лошия президент в историята" и "заплаха за националната демокрация".

"Политико" предупреждава, че въпреки похвалите, които Байдън получава за помощта си за Украйна, избирателите на изборите за Конгрес тази есен ще бъдат обезпокоени от съвсем други последици от украинския конфликт: повишен натиск върху веригите за доставки, нарастваща инфлация и, което е най-болезнено за Белия дом, рязко покачване на цените на бензина.

Заради опасенията от изборите за Конгрес тази есен Белият дом се насочи към "по-агресивни атаки" срещу републиканците, "но тези залпове не получиха особена подкрепа", отбелязва изданието.

Планът е Байдън да пътува, за да изтъкне напредъка, който се постига, дори и постепенно, в изпълнението на поредицата от тестове, като тази седмица ще посети Калифорния, където на 9 юни в Лос Анджелис ще председателства среща на върха на съюзниците от Западното полукълбо, както и Ню Мексико, за да защити програмата си за климата.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • bodar4uk

  06 Юни 2022 13:10ч.

  Един Сармат ще оправи мигновено проблемите ви, както и всички проблеми на света, нещастни кърлежи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Президентът на САЩ Джо Байдън и неговата администрация са все по-отчаяни от неспособността си да се справят с потока от предизвикателства, които заплашват да завладеят администрацията, пише сп. "Политико".

  06 Юни 2022 13:12ч.

  Нормално! В по-голямата й част администрацията му се състои от девианти с мъжки и женски първични полови белези, от разведени и парясани женици, и стари моми. Какво друго да изпитват тези освен паника?! Говори се, че се паникьосват от обикновени битови трудности, а какво остава когато затрудненията са от геополитически характер?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Белият дом отчаян от неспособността си да се справи с потока от предизвикателства, които..."

  06 Юни 2022 13:19ч.

  Сам сътвори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  06 Юни 2022 13:47ч.

  Хем никой не ги напада, не им вреди, не ги ограбва, а те отчаяни! Защо ли? Все по-малко могат да ограбват, да нападат и вредятн, затова приходите им намаляват, а ограбваните и нападаните все повече ръмжат и се съпротивяват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • масови стрелби ще продължават

  06 Юни 2022 13:50ч.

  инсценирани, с цел обезоръжаване на американците. Педо***лите , сатанистите, които пият детска кръв и правят лов на деца като дивеч в горите на именията на аристократи и елитисти, и екстрактират адреналин от кръвта на малтретирани до ужас деца, само се радват поредните убийства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи