Патрушев: В Украйна Русия воюва с НАТО, Западът иска да пренесе военните действия на наша територия

Патрушев: В Украйна Русия воюва с НАТО, Западът иска да пренесе военните действия на наша територия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

САЩ, Великобритания и техните сателити искат не само да проточат руската специална военна операция в Украйна, но и да прехвърлят военните действия на теротирията на РФ. Това заяви секретарят на Съвета по сигурността на Русия Николай Патрушев.

Соченият за наследник на президента Владимир Путин заяви, че на практика руските войски в Украйна воюват не с украинските сили, а с целия блок НАТО.

Неонацисткият режим в Киев се възроди под непосредственото ръководство на анклосаксонците, а самата Украйна е използвана като инструмент в борбата срещу Русия, заяви Патрушев в Севастопол на съвещание по въпросите на сигурността в Крим, на което бяха обсъдени мерки за осигуряване на транспортната безопасност.

"Днес Русия, освобождавайки народа на Украйна от неонацизма, води борба не толкова с националистическите фoрмирования и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Против нас на практика воюва блокът НАТО, членовете на който предоставят на киевския режим тежкo въоръжение, боеприпаси, разузнавателни данни, осигуряват подготовката на военни специалисти", заяви Патрушев.

По думите му НАТО шантажира с използването на оръжия за масово поразяване, а също така участва в планирането на военни операции. Патрушев подчерта, че това не са празни думи, тъй като САЩ и техните съюзници отдавна създават биологично оръжие в лаборатории, пръснати по целия свят, включително и близо до руските граници. Част от тези лаборатории, напомни той, бяха разположени в Украйна и бяха използвани за създаването на особено опасни патогени.

"Трябва да отбележим, че англосаксонците отдавна са основен източник на нестабилността в света, без да се стесняват, игнорират нормите на международното право, показват своята истинска агресивна същност", заяви още Патрушев.

Под ръководството на англосаксонците в Украйна в масовото съзнание активно се внедрява национал-фашистка идеология, коментира той.

Всички опити за преговори между Русия и Украйна бяха провалени по заповед на американските покровители на киевския режим, категоричен бе Патрушев.

Англосаксонците в името на своята собствена изгода искат да сблъскат Русия и Европа във военно противостояние, изтъкна още Патрушев.

"Целта им е да задушат Русия, да задържат своето мнимо превъзходство, да запазят еднополюсния свят, да си осигурят възможността да живеят за чужда сметка. По този начин те разчитат, че ще им се удаде, както и след двете световни войни, отново да решават натрупаните проблеми в своята икономика, включител огромния държавен дълг, който в САЩ вече прехвърли $30 трилиона", обяви секретарят на Съмета по сигурността.

"Самоуверената и екоистична политика на англо-американския тандем създава многобройни огнища на напрежение в различни региони, което поставя на границата на съществуването много страни и народи. Вашингтон и Лондон са в паника заради страха да загубят своята хегемония и се опитват да разпалват все повече нови конфликти, в това число и покрай териториите на такива ядрени държави, като Русия и Китай", заключи Патрушев.

"Доктрината на Вашингтон, основана на неограничения егоизъм, в крайна сметка ни води към страдания за цялото човечество. Русия не моге да допусне такова развитие на историята", категоричен е той.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

 • както винаги Русия казва нещата право в целта

  05 Окт 2022 19:08ч.

  Така както всички нормални хора ги виждат. И никакви борби на ес с руската пропаганда не могат да променят това. Свърши се, вече живеем в друг свят. Без димната завеса на лъжите, които англосаксонците бълват в несвяст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  05 Окт 2022 19:25ч.

  Тоя трол, звучи смешно. Лесно е да скачаш на по-слабите, но когато не ти излезнат сметките всеки друг ти е виновен. Англосаксонци, сорос, ала пугачова и гари каспаров. Всички. Но вътрешно много добре знае, че виновни са си те самите - обикновенни крадци, които на гърба на бюджета на русия станаха до един милиардери. И сега реват, че партито им свърши и ще им дойде сметката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дзопино

  05 Окт 2022 19:29ч.

  СВО на практика свали всички маски на западния свят. Видя се лицемерието, алчността, желанието за вечна доминация и богатство в световен мащаб. Всичко това се видя сега неприкрито и недвусмислено. От тук натам край на приказките

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това го знаем от години!

  05 Окт 2022 21:12ч.

  Вие чак сега ли го видяхте? А досега само хленчехте из медиите, че “партньорите” ви налагат санкции!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Али Луя

  05 Окт 2022 23:35ч.

  Само речникът на дипломатите на Украйна и на президента, пълен с псувни, обиди и заплахи към дори подкрепящите ги, е ясен знак за това, което се случва и случваше години наред там. Представете си непубличните лица, представете си войниците, гамените, мародерите и башибозука им на какво ниво говорят и действат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-kaзаното

  06 Окт 2022 1:18ч.

  Го знае всеки редовен форумец.Нещо повече форумът знаеше какво ще се случи като ''замедлявате'' и ''еще не начали''.Е случи се.Конвенционалната война я губите.Сега въпросът е ;Ще я загубите цялата като се помайвате или ще изтриете един остров от земята.Май не!Синовете Ви,дъщерите Ви ,любовниците Ви са заложници на запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бля бля

  06 Окт 2022 8:19ч.

  Не сте искрени Патрушев ! "На война като на война !" - е казано. Но вие не воювате истински с укро-нацистите. 7 месеца си бъркахте в носа. Сами се изтеглихте от Киевска област , Чернигов , Суми ... Защо ?? Не удряте по Киев. Не удряте Зеленски - все едно Сталин може да удари Хитлер, но го щади ! Това не е война, а договорка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  06 Окт 2022 19:00ч.

  Абсолютно съгласен.Отдавна трябваше да приключат с констатациите и да се вземат в ръце.Но не би,мантрите за щадене на цивилно население вече са смехотворни.След доброволните отстъпления ме гризе едно съмнение,какво се случва с хората попаднали отново под Украинска власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ясно какво се случва

  06 Окт 2022 20:38ч.

  https://rusvesna.su/news/1664962817

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи