Над 10 000 жертви на огнестрелни оръжия в САЩ от началото на годината

Над 10 000 жертви на огнестрелни оръжия в САЩ от началото на годината

Над 10 000 души в САЩ са загинали от насилие с огнестрелно оръжие към 28 март, съобщи във вторник Тракерът за насилие с огнестрелно оръжие, предаде АФП.

По данни на изследователската група с нестопанска цел досега са станали 130 масови стрелби през тази година.

Тракерът показва, че броят на хората, които са се самоубили с огнестрелно оръжие от началото на годината е достигнал 5 742 души, а други 4 266 души са загинали при убийства, случайно прострелване и използване на оръжие за отбрана. Повече от 7500 души са били ранени.

Що се отнася до непълнолетните, при същите инциденти са загинали 59 деца на възраст от 0 до 11 години и 347 деца на възраст от 12 до 17 години.

В понеделник щатът Тенеси влезе в заглавията на вестниците с масовата стрелба в училище в Нашвил, където три деца и трима възрастни бяха убити в частното християнско начално училище "Covenant School".

Тежко въоръженият стрелец, 28-годишната Одри Хейл, бивша ученичка на училището, която се е идентифицирала като транссексуален човек, е убита по време на престрелка с петчленен полицейски екип, който се е изправил срещу Хейл на втория етаж на училището, което е свързано с църква, съобщиха властите.

Президентът Джо Байдън заяви отново, че Конгресът трябва да действа решително за спиране на насилието с огнестрелно оръжие в страната.

"Изчерпал съм цялата си изпълнителна власт, за да направя сам каквото и да било по отношение на оръжията", каза Байдън. "По-голямата част от американския народ смята, че наличието на нападателни оръжия е странна, безумна идея. Хората са против това".

 

Източник: БГНЕС

 

Коментари

 • Малко са. Не се справят.

  29 Март 2023 7:57ч.

  Трябва да им се помогне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе, то, таквоз, в усрайна май жертвите са по-малко!

  29 Март 2023 8:05ч.

  Пушка на стената все требе да гръмне до йрая! Иначе за чии "х.." е? А много "пушки" - резултатът е виден! Иначе е "демокраси", евро-сащощисани ценности, etc.! И ние ускаме там???? О, неразуни юроди ...! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-голямата част от американския народ смята, че наличието на нападателни оръжия е странна, безумна идея. Хората са против това".

  29 Март 2023 8:41ч.

  Обаче, продължават да купуват оръжие като обезумели.. Продажбите на оръжие бележат по-голям ръст и от този на убийствата.. Някакво противоречие се набива на очи, между думите на Байдън и обективната реалност..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГражданинНаРепубликата

  29 Март 2023 8:44ч.

  Оръжието в щатите е гарант за демокрацията и баланс между гражданите и дълбоката държава. Винаги ще има страх, че 200 милиона имат автоматично оръжие. За това е всичкият опит да се ограничи притежанието на оръжие. Кой знае колко от тези инциденти са програмирани. Изненадващо най-въоръжените щати имат най-малко инциденти. Проблема им е в лесният достъп и липсата на контрол от службите. За някои от инцидентите се оказва, че имали информация за индивида, че е пълно ку-ку, но въпреки това са одобрили заявлението за покупка на оръжие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Изчерпал съм цялата си изпълнителна власт, за да направя сам каквото и да било по отношение на оръжията", каза Байдън

  29 Март 2023 8:49ч.

  Без думи, с картинки: Първа - https://grrrgraphics.com/transitioning-into-violence/ Втора (и трета): https://twitter.com/EndWokeness/status/1640761922625699849

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оръжието минава през технически

  29 Март 2023 8:52ч.

  прегледи за да се сертифицира неговата годност и безопасност. Човекът, бил мъж или жена, или нещо друго преминава психиатричен преглед... Но, доказано е, че не лудите стрелят или се самоубиват. И без война нормалните натискат спусъкът и убиват напълно непознати и невинни хора, и то в училищата и църквите в които са възпитавани и учени. Защо ли ! ! !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълт котарак

  29 Март 2023 14:08ч.

  Не плачете за Америка. Грубо 10000 за грубо 100 дни. За 50 щата - по 2 на ден. Или: грубо 300 000 000 - грубо 10 000. За у нас - грубо 6 000 000 - по 2 на ден. Имаше такива години у нас без да има оръжие повсеместно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълт котарак

  29 Март 2023 14:10ч.

  по 200 - извинявам се. Много е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи