Илън Мъск: Малко вероятно е Украйна да победи Русия. Украински посланик: Майната ти!

Илън Мъск: Малко вероятно е Украйна да победи Русия. Украински посланик: Майната ти!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Населението на Русия е повече от три пъти по-голямо от това на Украйна, така че победата на Украйна в една тотална война е малко вероятна - казва Илон Мъск. "Ако ви е грижа за народа на Украйна, потърсете мир", написа милиардерът в туитър в поредица от постове. Украинският посланик в Германия му написа да върви на майната си. Акциите на Tesla се сринаха с близо 9%, след като Илон Мъск предложи мирния си план за Украйна

Илън Мъск се изказа за възможен мир между Руската федерация и Украйна и представи собственото си виждане за мирно споразумение в Туитър:

Провеждане на повторни избори в контролираните от Русия региони под наблюдението на ООН. Русия се оттегля, ако народът иска това.

Крим остава в състава на Русия, както е от 1783 г. (преди грешката на Хрушчов).

Водоснабдяването на Крим е гарантирано.

Украйна приема неутрален статут.

Мъск е пуснал и анкета с гласуване "за" или "против". Украинските канали започнаха енергична кампания, като призоваха всички да гласуват "против". Въпреки това гласуването с "да" все още има по-висок резултат.

Мъск пусна и втори туит: 

Нека тогава опитаме това: волята на хората, които живеят в Донбас и Крим, трябва да реши дали те са част от Русия или Украйна.

Русия извършва частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е в опасност. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна.

Русия има 3 пъти повече население от Украйна, така че победата на Украйна е малко вероятна при пълна война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

 

Коментари

 • Да не се пИняват

  03 Окт 2022 18:10ч.

  Хохлите да на се пИняват защото ще вземе да им спре сатилитните снимки в реално време ш ното ще могот да стрелят,нито овреме да се крият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моето мнение е

  03 Окт 2022 19:25ч.

  Че се опитва да омилостиви руснаците за да спаси сателитите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  04 Окт 2022 7:22ч.

  Работите на Старлинк са МНОГО зле и Мъск се опитва да оправдае заема от RDOF...... Starlink излъга фонда Rural Digital Opportunity Fund (RDOF) FCC на Тъмп за да получи 886 милиона долара от американските налогоплатци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  04 Окт 2022 7:27ч.

  Трафика на Starlink вечер се забавя до 1 Мбит/с, а цената за това удоволствие е 710$/месец. Освен това Starlink има само 800 000 абонати, които са недостатъчни за изплащане на инвестицията, а други желаещи НЯМА. Повтарям, желаещи да плащат по 710$/месец на Мъск, НЯМА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  03 Окт 2022 18:24ч.

  Никакви хохли не са. Гагаузи. Същите като измислените македонци. Измислена държава, направена нарочно, за да е васал днес на едни, утре на други.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Мъск братчет му

  03 Окт 2022 18:26ч.

  Край! Мъск изгуби пазара на тесли в Украина. Ще карат на брадви. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеуенски

  04 Окт 2022 8:07ч.

  Сега с новата контраатака връщаме Запорожие и пускаме новия изцяло електрически ЗАПОРОЖЕЦ с атомна батерия от Уестингхаус от ЗАЕС1 Слава У! Духай Мъск!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опция

  03 Окт 2022 18:40ч.

  Явно Мъск в реално време е разбрал и разбира колко пушечно месо дават курбан Зелената жаба и хунтата му. Просто съжалява хохляците и им дава опция за живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  03 Окт 2022 18:52ч.

  Предложението на Мъск е реаистично. Но тези украинци са като нашите макета и даже по лоши и няма да го приемат! В такъв случай още територии ще се отнемат от така наречената Украйна, ще загинат безмислено оше стотина хилвди! Украйна ще престане да съществува като държава! Безмислена война започната от САЩ заради облаги, но сметките им ще излязат криви!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой ги пита украинците

  04 Окт 2022 7:04ч.

  на чужда хранилка са

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  03 Окт 2022 19:17ч.

  В предложенията на Мъск има нормална човешка логика, но той не проумява, че си има работа с национал-фашисти! Хохлите се мислят за по-висока класа от руснаците (а в същност и те са руснаци. Обяснението на този феномен е много лесно, когато направим паралел с нашите македонци, които не признават, че са българи, а нас обявяват за татари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Паралелът е доста буквален, защото и укрите се смятат за "истински руси",

  03 Окт 2022 19:38ч.

  а пък руснаците били татаро-монголи. Славянството било за много от тях обидно, православието също, те предпочитат скандинавските езически митове и легенди, затова спецназовците им си изрисуват телата с руни и разни фантазни персонажи. Сатанинска им работа, Путин е прав че до там опряха нещата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Акциите на Tesla се сринаха с близо 9%, след като Илон Мъск предложи мирния си план за Украйна"

  03 Окт 2022 19:25ч.

  Няма надежда за човечеството след като става ясно, че световните инвеститори желаят тази война!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако гледаш нашенските лидери и елит

  03 Окт 2022 19:46ч.

  няма надежда и за България сега. Само че, ако прочетеш историята, това е за трети път и вече два пъти България оцеля след подобни катастрофи, а бившите й елити бяха съдени и нямат дори гробове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • интересно

  03 Окт 2022 19:26ч.

  Като му ползват сателите - Мъск най-хубавият . Каже нещо правдиво , ама в ущърб на Зеленски - Мъск става най-лошият

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илон, родной, Старлинками отпустиш??

  03 Окт 2022 19:42ч.

  Бедний, бедний Илоне, нима още не си разбрал, че и ти като всички останали си им длъжен? Та те се бият и за теб, за твоята свобода и твоята демокрация, бе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еми, прав е!

  03 Окт 2022 19:43ч.

  Вместо парите да отиват за безсмислена война и човешки жертви, можеше да му ги дадат за изследване на космоса. 😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрий Мелник

  03 Окт 2022 19:45ч.

  ...нали вече не е посланик на Украйна в Германия? Питам, щото нежното "майната ти" звучи като да е излязло от неговия туитър акаунт. Едва ли новият посланик е същото дърво като стария - макар че не би било особена изненада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илън се бъзика с урките

  03 Окт 2022 20:24ч.

  Явно той е от Посветените. Знае кои са договорили мача и как ще завърши...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, знае как ще бъде на финалите

  04 Окт 2022 17:14ч.

  В момента полуфиналите ли наблюдаваме, не знам, нещата на фронта са динамични.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Акциите на Tesla се сринаха с близо 9%, след като Илон Мъск предложи мирния си план за Украйна”

  03 Окт 2022 21:32ч.

  Кой ли ги измисля тези глупости? Електроенергията поскъпна и цена за изминат километър с електромобил се изравни с тази на бензинови двигатели. Отгоре на това, електромобилите са доста по-скъпи. Резултата е, намаля търсенето на ел. леките коли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Странната война

  03 Окт 2022 22:03ч.

  Танкове на ВСУ атакуват руската армия.Убиват руски момчета.Снабдяването до сами фронта върви с пълна сила.Една Сърбия/несъпоставима с Украйна/ бе бомбандирана в продължение на 100 дни.Сега Русия снабдява с нефт Украйна,през Украйна върви руски износ към Запада на стратегически суровини например титан.Странно нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban -Украйна печели

  03 Окт 2022 22:09ч.

  С водене на война ползвайки тактика наречена от тях ''хиляди прорези''На запад това се нарича ''мрежова тактика'' Тя е възможна при ненарушени комуникации/инфо,материални и т.н/Нищо не се прави от Русия това да спре.Броенето-кой колко има и кой колко жертви е дал НИКАК АМА НИКАК НЕ ОПРЕДЕЛЯ ИЗХОДА НА ВОЙНА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Броенето-кой колко има"

  04 Окт 2022 8:12ч.

  Определя. Укрите ще се свършат. Населението на контролираната от Зеленски територия намаля и няма нищо общо с 41 милиона, които все още се обявяват в статистиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dayak

  03 Окт 2022 22:29ч.

  Укрите са големи говеда. Не стават за съжителство. Полето на украина е полигон за изпитване на оръжия. Нищо повече. И BTW изчистват непотребното население, каквато е целта на занятието. 500 милиона приблизително трябва да останат , другите на прах.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Акциите на Тесла

  03 Окт 2022 22:34ч.

  До 2019 юни слабо движение около 20$ за акция. От 2019.06 до 2021г01. взривно нарастване до 300$.Следва пандемичен спад до юли 21г и нов ръст до 400$.Следва спад 2022г до нивата на 2020г .И при най-добро желание няма връзка с изказване на Мъск.Връзка с войната може да се търси.Загуби европейския пазар,завода в Германия няма да го бъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-още странности

  03 Окт 2022 23:14ч.

  Кадиров атакува ген.Ляпин пряко и косвено ген .щаба.Ген.щаба се оправда /за загубите/през негласен говорител с полит.ръковоство.Визира се директно Шойго и Путин за сдържащата стратегия.Вчера Пушилин награди Кадиров с златна звезда-герой на ДНР.С други думи -ясно разграничими лагери в РФ.Договорняци П и Ш.Ястреби Републики и Кадиров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-от сайта на ВС на РФ

  04 Окт 2022 2:05ч.

  Особое внимание специалистами Главного центра разведки космической обстановки уделялось контролю состава и состояния орбитальных группировок иностранных космических систем, а (также проведению экспериментов на орбитах с космическими аппаратами иностранных государств.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TUPAK

  04 Окт 2022 2:42ч.

  Украина е от света на РУСИЯ и е част от самата е. Немислимо е двоиственост. Води за неангажираност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Майната ти"

  04 Окт 2022 3:10ч.

  Е преводен евфемизъм на английското "Fuck you". Като сте дали снимките на постовете на Мъск, да бяхте дали и на укърския дипломатин. Прочее по военните клипове човек остава с впечатление, че цялата реч на укровойните се състои от псувни... на руски език.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каквато "държавата" 404,

  04 Окт 2022 3:13ч.

  Такива и дипломатите, че и министрите - нагли западненски селяндури, бандеровски фашаги. Не сте забравили нахалника Кулеба, който вися тук няколко дни и отказа да си ходи, докато не ни преброи въоръжението, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...гореописаното

  04 Окт 2022 3:15ч.

  СамО говори какви "ценности" подкрепя западналият ойро-атлантически уърлд. Въпросът е ние какво търсим в тази обречена бандитска шайка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  04 Окт 2022 4:55ч.

  Мъск е съвсем прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксиниран веган

  04 Окт 2022 5:37ч.

  Укрите отлично знаят, че повторение на референдумите дори под егидата на ООН ще дадат същите резултати затова с пълно основание са пратили Мъск на х*й.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна днес, като в 1941-ва !

  04 Окт 2022 7:05ч.

  В Украйна просто изобретиха машина на времето, която премести град Киев 80 години назад. Какво ти Киев! Цяла Украйна, с население от десетки милиони души, беше пренесена от тази удивителна машина, без да пита никого за желанията му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  04 Окт 2022 7:39ч.

  Решението е лесно. Мъска да закара висшите англосаксонски, натовски и украински същества на Марс, те наистина са много над нас, нека се издигнат в космоса. А ние, простите, ще си останем да живеем в мир на Земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  04 Окт 2022 8:04ч.

  Един разумен човек ... а на украинските марионетки ...м........!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Той не разумен, а си гледа интереса

  06 Окт 2022 18:04ч.

  Ако беше разумен, нямаше да изпрати на украинците интернет. Но уви, действията му са ръководени единствено от материалния интерес. Ако не беше дал интернет, нямаше да продължава войната. Кой каквото си направи, ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъск може да е всякакъв, но не и глупак, отделно разполага с информация, която е практически недостъпна за широките маси

  04 Окт 2022 8:15ч.

  Щом го е рекъл, значи знае нещо..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Акциите на Tesla се сринаха с близо 9%, след като Илон Мъск предложи мирния си план за Украйна"

  04 Окт 2022 9:24ч.

  Хм, явно "борсата" иска война, странна логика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акъла на шамандурите

  04 Окт 2022 9:55ч.

  Най-малко Мъск може да бъде нарочван в симпатии към руснаците. Обачее... Мъск има цялата предишна и текуща информация за хода на войната и вижда ясно,че човешкият ресурс на Украйна се топи като пролетен сняг. Тия шемети хохлите вместо да се вслушат,го псуват. Май накрая Мъск трябва да им спре визуализацията на бойното поле та да им дойде акъла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корабче В Окото

  04 Окт 2022 13:10ч.

  ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА за този скеч/финт Мъск е отчаян опит на САЩ да спасят спътниците на Пентагона благодарение на които украинската армия все още диша. Отговора на взривяването на Северните потоци е неминуем. Щенвидим какво ще стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наближава

  04 Окт 2022 15:43ч.

  Може и да си прав. Истинската война наближава и Мъск знае,че руснаците първо ще му ослепят сателитите,пък и със сателитите вижда какво цунами се задава от дълбините на Русия. Укрите няма как да зная какво яйце им се пече - ще им думнат всичките близо 30 моста над Днепър,които досега пожалваха и после ще унищожат цялата групировка от 100 хиляди укри източно от Днепър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи