Георги Марков: Световната хегемония на САЩ приключи! Русия победи ЕС без нито един изстрел

Георги Марков: Световната хегемония на САЩ приключи! Русия победи ЕС без нито един изстрел

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

- Г-н Марков, преди време дадохте интервю за Епицентър.бг, което предизвика голям интерес. Прогнозирахте, че есента на 2022 година  ще е като тази на 1989 -а  и ще има големи промени. Есента дойде, какво да очакваме?

- Точно така. Преди 33 години на 11 септември 1989 г. Унгария събори първата тухла от Берлинската стена. Промените в Източна Европа се развиха мълниеносно. Източноевропейците излязоха на улиците. На 9 ноември падна Берлинската стена, "Солидарност" победи на избори комунистите в Полша, Хавел стана президент на Чехословакия. В Румъния убиха Чаушеску. Всичко това стана до Коледа. На 14 декември 1989 г. десетки хиляди софиянци свалихме чл. 1 от Живковата Конституция. Последваха немислимо грандиозни промени. Германия се обедини, разпаднаха се СССР, Югославия, Чехословакия, СИВ и Варшавския договор.

Тази есен промените са още по-колосални, защото са в световен мащаб и на фона на война в Европа, каквато преди 33 години велики политици като Рейгън, Горбачов, Татчър, Кол и Митеран нямаше да позволят!

- Какво толкова се случва, нашите телевизии мълчат, може би в Унгария имате повече инфоемация?

- Разбира се, че имаме повече информация. В българските телевизии цензурата е по-голяма от тази по време на Перестройката.

Ето някои факти:

* На 1 септември започна свръхмащабно военно учение на Китай, Русия и Индия, наречено Восток. Цели 2 седмици. На индийска земя. То сложи край на хегемонията на САЩ. Американците си живяха в комфорт 30 години, заради разпадането на Варшавския договор. Но се появи нов мощен военен съюз: Китай, Русия, Индия. Барабар с още 10 страни като Беларус и Казахстан. Е, този съюз не е обявен по Си Ен Ен, но е факт. Щатите имат вече сериозен военен съперник в лицето на много мощен военен съюз с грандиозни човешки, икономически и военни ресурси.

За китайците, които не са медийни герои, казват, че никога не избързват и никога не закъсняват. Очевидно избраха точния момент и не закъсняха и този път.

* Успоредно с това, в Узбекистан се събра Шанхайският икономически съюз. Впечатляващо бе ръкостискането на лидерите на Китай и Русия и на индиеца в средата. Ами те направиха демонстративен възел! Много символичен. Стана и още нещо - присъединиха се и Иран, Лаос, Камбоджа, Сирия, Катар и прииждат още емирства. Изумително е! Събраха се представители на 4-милиардно население, какво да кажа повече... Светът е вече друг...

- Къде е Европа в тази ситуация, господин Марков?

- Джорджия Мелони, която ще е първата жена премиер на Италия, след изборите в неделя каза, че Европа е политическо джудже и бюрократичен великан. Орбан пък заяви, че енергийни джуджета налагат енергийни санкции на енергиен великан. Според него със санкциите Европа се простреля в белите дробове.

Факт е, че санкциите, които ЕС наложи на Русия се СТОВАРИХА на главите на европейците, а не на руснаците. Това е най идиотското политическо решение на Запада след Втората световна война. То ще разстрои съвсем европейската икономика. Ще доведе до скотски живот милиони европейци, а фирмите до фалити.

Още сме септември, а във Франция закриват спа-центровете. Собственици ще фалират. Масажисти, спасители и обслужващ персонал остават без работа. В Белгия спря осветлението на магистралите, в Германия - уличното. В Холандия ще се къпят по 5 минути. Вероятно ще си мият само главите - да не въшлясат. Чака ни студ, мрак и фалити.

Инфлацията и цените са до небесата.

Ще има бунтове. Европа ще бъде потопена в народен гняв още преди Коледа. Ще се регистрират и партии: "Няма да плащаме!".

- Защо се допуска всичко това? Защо европейските лидери не калкулираха последиците от санкциите върху собствените си народи?

- Европа стана американски щат, 51-ви, без право на глас. Клекна на американските неолиберални прогресисти. Орбан ги нарече комунисти с дипломи. Запада няма лидери - Макрон, Санчес, Шолц, Рюте са атеисти. Думата "християнство" за тях е табу. Западна Европа е ислямизирана, разруши се традиционното семейство. Тържествува третият пол и джендър идеологията. След 50 години етнически партии Африканско лято и Арабска пролет ще управляват Франция. МИГРАНТИТЕ ще са повече от коренното население.

Разбира се, има и финансови зависимости. Макрон го поставиха банковите среди от Ротшилд. Шолц бе финансов министър при Меркел. Първото му назначение е на Йорг Кукис като главен секретар, който е ръководител на голяма американска глобална банка Goldman Sachs. Лидерът на опозицията Фридрих Мерц може би е милионер и един от шефовете на Black Rock, голяма мулти-компания за управление на активи. Член е и на Тристранния комитет, основан от фамилия Рокфелер. Анналена Бербок, външен министър на Германия, пък има за държавен секретар по екологичните въпроси американката Дженифър Морган.

Европа е със свалени гащи и към Нова година ще е гроги. Русия победи ЕС без нито един изстрел. Остави ни от глупост да се самоубием ритуално. Урсула ходи в жълто като канарче и ръси щуротии, че чрез санкции, некъпане и непране, ще бием Путин.

- Какво ще стане след 8 ноември, когато са изборите в САЩ, ако на тях победи Доналд Тръмп?

- Тръмп е антиглобалист, срещу войните, третия пол, миграцията и износа на цветни революции. Ще разследва Байдън и сина му за сделки в Украйна, Китай и Румъния.

Тръмп ще постави Америка над всичко, а европейските лидери ще падат като круши от народния гняв. Интересите на САЩ и Русия за слаба Европа съвпадат. Като гледам по Fox News как Тъкър Карлсън настоява за одит на Зеленски, нищо чудно парите за Украйна да секнат, защото този знаменит консерватор и журналист е гласът на Тръмп.

- Като Ви слуша човек, остава с впечатлението, че обожавате не само Орбан, но и Джорджия Мелони. Сигурна ли е победата ѝ и до какво ще доведе?

- Следя Джорджия от 4 години, след една блестяща реч срещу Глобалния пакт на ООН за миграцията в Италианския парламент, а на следващата година се влюбих в нея, когато покани Орбан да говори на конгреса на нейната партия "Италианско братство". Като се качи на трибуната, множеството стана право и запя "Avanti ragazzi di Buda" - италианска песен за унгарското въстание през 1956. г. Мелони беше много красива и също скочи да пее от първия ред.

Мотото на Джорджия е "Бог, ОТЕЧЕСТВО, семейство". Тя ще оглави правителство на тройна дясна коалиция със Салвини и Берлускони. Ще имат абсолютно мнозинство, близко са до 2/3, защото 1/3 от депутатите ще се избират мажоритарно. За първи път и 18-годишните ще гласуват за сенат, досега границата бе 25 години. Това е шанс за Мелони, младите са с нея. Победата на Мелони надхвърля рамките на Италия, която е трета икономика с население над 60 милиона. Тя е и най-близкият съратник на Орбан и Качински за Европа на националните държави. Оста Рим - Будапеща - Варшава е вече факт. Съединените европейски щати умряха!


Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

 • Уилт

  20 Sep 2022 19:07ч.

  Жоро май винаги има нужда да обича някого. Бойко, Орбан, а вече и Путин. ---- "Но се появи нов мощен военен съюз: Китай, Русия, Индия." --- Още не се е появил. И анексията на Крим не е призната. И "СВО" не е одобрена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвременник

  20 Sep 2022 20:29ч.

  Крим си е Руски, и руснаците нямат нужда от признание от някого си. Колкото до СВО, те са си я одобрили и си водят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Делови Човек

  21 Sep 2022 16:25ч.

  От кого не е признат Крим бе, идиот? Единственот важно е да е признат от населението на Крим и Русия. К'во си мисли по въпроса Германия или Малта няма значение. Дебил нещастен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сорос

  20 Sep 2022 19:41ч.

  Грамофон свири, кюнци падат, майка плаче! Голяма каша му е в главата на този ПЕНСИОНЕР, да не кажа миш-маш. Корнела фърляй кърпата и др. простотий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Завиждай завиждай...

  21 Sep 2022 10:53ч.

  Само гдето не се отваря сгода за нови милиардни печалби от спекулации - всичко отива "у реката"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Гоше,

  20 Sep 2022 20:02ч.

  затова те обичаме ние,простосмъртните а не някакви СОРОСоидни плазмодии а ла Ванката Кръстев или недругарката ни Нинова!Дерзай все така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марков

  20 Sep 2022 20:05ч.

  е от малкото анализатори, които споделят информация, забранена по БТВ и Нова. Освен това, прогнозите му от последните няколко години са далеч по-точни от тези на Райчев и Смилов. Единствено обвързаността му с Тиквата, вероятно и финансово изразена, пречи на цялостната му обективност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  20 Sep 2022 20:26ч.

  Гошето е живо въплъщение на максимата,че с какъвто се събереш,такъв ставаш.Спомнете си въплъщенията му при социализма,а след това и при набързо демократизиралите се адвокати.Накрая попадна при Бойко и се превърна в личния му венцехвалител.Отиде да живее в Унгария,и - хоп - ново Гоше с нов акъл!Поне не може да не му се признае наличието на природна интелигентност и огнена речовитост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  20 Sep 2022 20:35ч.

  Сорос: "Русия се възражда, а ЕС се разпада". Щом тоя го казва открито, разпадът на ЕС е неизбежен и близък. Идва времето на националистите, иначе ще дойдат нацистите /или либералфашистите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислещ

  20 Sep 2022 20:47ч.

  Браво Жоро ! Мисля, че проблемът на ЕС са не само глупавите политици, а едно все по оглупяващо мнозинство от избиратели. Глупостта не се лекува. В средносрочен план виждам дългова спипала на основни държави членки, хиперинфлация и колапс на единната валута , а оттам и на целия ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  20 Sep 2022 21:33ч.

  Ако не друго е отличен ветропаказател.Други ветрове явно духат ,а уно красивите не са се усетили!За З.Европа не знам но в България само наркоманите подлежат на организиране!По кои знамена ще ги строят зимиска?ЕС?Бита карта!САЩ?С Тръмп парите ще секнат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  20 Sep 2022 21:37ч.

  Представете си бент.С нефт,суровини,злато.В Русия бента се пълни ,в Европа суша.Който отпуши бента ще богатее като Крез.Бас ловя че ще са същите дето го запушиха.Те за пари си продават майките.И у нас ще е същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гошето е кадърно момче

  20 Sep 2022 21:58ч.

  От Шесто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А кой слуша Гошето?

  21 Sep 2022 10:48ч.

  Преди 5 години Бойко го послуша за Стамбулската конвенция. И остана у властта за цял мандат! А сега не го слуша! Куткудяка в козяшки хор срещу Руска газ - може вече да е напълнил двора в Банкя с... дърва??? Но тези дърва няма да му стигнат да отиде на Дондуков 1. Просто Георги Марков не го е хванал Алцхаймер и гледа света през РАЗУМНИ очи и прави РАЗУМНИ ИЗВОДИ! А ние кога ще го последваме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Петков

  21 Sep 2022 7:16ч.

  За половината от нещата да е прав Г.Марков в анализа и прогнозите си, нещата отиват в много, много дълбока и непредсказуема криза. Светът категорично няма да е същият и много малко ще са оцелелите, за да го видят какъв е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  21 Sep 2022 10:51ч.

  Не е достатъчно само да виждаш ямата в която се срутва днешния "демократичен"свят. Трябва и да се ДЕЙСТВА, Като напр. действат и Орбан, че и Ердоган...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много бързаш!

  21 Sep 2022 14:06ч.

  Мелони запя друга песен, смени тона, прочети последните й интервюта в италианската преса. Заговори, че ще запази ориентацията във вн политика на Драги - надежден партньор на колективния запад.Скоро съвсем ще кротне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  21 Sep 2022 16:10ч.

  Георги Марков добре описва настоящето, и близкото бъдеще на Еврогейския съюз. Глад , студ , мрак , и разпад !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Небесен

  21 Sep 2022 16:23ч.

  Марков е един изкукуригал дебил, слабоумен седесарски екстремист от 1990. До степен да си мисли, че Орбан и Свинята от Банкя имат нещо общо, както и Унгария и Територията. Но си живурка в нормална Унгария, нали? Мястото ти е в Люлин 19, идиоте нещастен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи