Филмът "Близо" - патологията не е „просто любов”

Филмът "Близо" - патологията не е „просто любов”

Автор: Виктория Георгиева, "Труд" Следвайте "Гласове" в Телеграм

Умело и ненатрапчиво се изграждат крайно опасни внушения

Филми като „Змия”, като „Близо” целенасочено протягат пипала към децата

Преди една година, отново през юни, като част от „София прайд филм”, беше прожектиран филмът „Змия”. Специално си направих труда и отидох да го гледам. Дебатите преди, по време и след неговото излъчване са точно повторение на случващите се в момента, но вече касаещи друг филм – „Близо”, отново част от програмата на СПФ. 

И точно каквото написах преди година, всичко казано е напълно актуално и сега. Съвсем накратко - както натъртиха и организаторите, както уверяваха и ЛГБТИ активистите, във филма „Змия” нямаше педофилски, нито сексуални сцени, нямаше и явна пропаганда. Но посредством изграждането на образите, умело и ненатрапчиво, се изграждаха крайно опасни внушения, като един от основните акценти беше колко готин е приятелят (?) гей на непълнолетното момче Марио и колко закостенели са родителите на главния герой. 

„Змия” спадаше към тежката артилерия на ЛГБТИ пропагандата – деветгодишният Марио е във възрастта, в която е най-податлив на чуждо влияние, има желание да опознава, да се учи, да експериментира. И тогава на сцената се появява шареният, усмихнат, дружелюбен гей Борче. Какво въобще означава „приятелство между деветгодишен и мъж”? Между дете, което тепърва се изгражда емоционално, физически и сексуално, и мъж, това е невъзможно, категорично не в смисъла на думата, който познаваме. 

И не, не си представяйте педофила като някакъв мазен, грозен, дебел и противен чичко, о, неее. Той е забавен, кара детето да се чувства обичано, различно, прави различни дребни жестове за него. 

И така, една година по-късно стигаме и до „Близо”, филмът, награден с Голямата награда на журито на фестивала в Кан през 2022 г. Ето описанието му, копирано дословно от събитието: "Лео и Реми, двама тринайсетгодишни най-добри приятели, са прекарали всеки момент от лятото си заедно. В края на сезона новата учебна година носи със себе си нов набор от социални проблеми, които поставят на изпитание тяхната интимна, привидно неразрушима връзка. Завладяващият, задъхан визуален стил потапя зрителите във вълнуващия, емоционално несигурен свят на юношеството с покоряваща, опустошителна яснота."

Филмът, между другото, вече е излъчван в България, аз го гледах през април в Театрална зала, Ректорат СУ. Да, в него няма сексуални актове, няма даже целувки, отношенията на пръв поглед са напълно  платонични – това е първият пласт обаче. Този, който е най-отгоре и поради тази причина някои от по-несъсредоточените зрители дори не се задълбочават толкова в идеите и целите на филма, а другите, които се опитват да ни уверят, че няма нищо пошло, нищо педофоилско и прочее, пък използват като аргументи именно това. На пръв поглед основната идея е напълно в унисон с възрастта на героите и техните изживявания в тази особена и трудна за някои деца възраст – темата за вината, за срама, самоубийството...

В действителност става дума за деца, едното вероятно с хомосексуални наклонности, което е близко с друго момче. Но постепенно, макар и не напълно осъзнато, Реми явно чувства нещо повече от приятелство, докато Лео се опитва да се дистанцира. Разбира се, внушението е, че Лео прави това под натиска на семейството си, на заобикалящата го среда, под натиска на подмятанията от съучениците и приятелите му. Тоест, иначе не би имало никакъв проблем и е най-естественото нещо две момчета да спят в едно легло, да полагат глави на раменете си, дори неволно да се дистанцират от останалите по начин, по който го правят влюбените, защото са си самодостатъчни.  А Реми е жертвата във филма, нараненият, който е и потърпевш заради отдръпването на Лео, но и заради закостенелите разбирания, заради консервативното възпитание, заради обществото, в което живеем. Както беше описано и в един чуждестранен сайт за филми - „На Реми и Лео не е позволено да показват емоциите си, да бъдат нежни един към друг или просто да се наслаждават на компанията си: те трябва да се придържат към специфичен можел за мъжественост, който включва практикуването на чисто мъжествени спортове, харесването на момичета, изразяването на същността им физически, а не емоционално.”

Дали има педофилия във филма? Нека се върна по-нагоре във вече написаното и за „Змия”. Открито – няма, с просто око – няма, за разсеяно гледащ – няма, но се касае за перфидност, умела манипулация с чувствата и възприятията на подрастващите, целяща да им внуши, че няма никакъв проблем да се гушкаш, интимничиш и спиш в едно легло с другарчето си – буквално. Забележете и какво казва самият режисьор Лукас Донт - „Що се отнася до младите мъже, смятам, че всеки път, когато им откажем подобна близост помежду им, или пък правото им на собствена емоционалност, всъщност извършваме акт на насилие срещу тях и тяхното бъдеще чрез този разрез между порядки и чувства. Смятам, че е изключително важно в изкуството да става дума за насилие; за онова насилие, създадено от общество, изтъкано от очаквания, норми и кодове". Млади мъже, отказана близост, разрез между порядки и чувства, общество, изтъкано от очаквания, норми и кодове... как ви звучи?

Защо всъщност е нужно това закодирано пресъздаване на вижданията и светоусещанията на някои хора, на малцинството от хората. Как мислите? Защото ясното, крайно, грубо и цинично демонстриране на собствените им разбирания, съвсем логично, би причинило и яростен отпор. Затова тези хора – ЛГБТИ, педофили, прочее, съвсем предвидливо са се поставили в ролята на жертви, на онеправданите, на неразбраните, на заплашваните, на обижданите, на гонените. Това е удобната поза, привличаща подкрепата на много повече съмишленици, отколкото би била тази на твърдо отстояващия разбиранията си. 

Филми като „Змия”, като „Близо”, целенасочено протягат пипала към най-беззащитните и най-лесно манипулирумемите – децата, подрастващите, тиинейджърите, тези с най-деликатната психика. Опитите да се приравнят (от защитниците на подобни филми) тези две заглавия с „Лолита” например, удрят на камък, най-малкото поради една причина – нито романът на Набоков, нито филмът на Лайн са създадени с идеята да се пропагандира определена патология, нито да се прокарват политически и идеологически послания. И не за пръв път на СФП се прожектират подобни заглавия, умело заиграващи се с темата, манипулиращи и изкривявайки тънката линия между педофилия и просто приятелство. Самият факт, че именно ЛГБТИ организациите и апологетите за пореден път скачат да бранят подобни прожекции, е достатъчен, за да разберем за какво всъщност става дума. 

Опитите за насаждане на вина сред всички нас, които не приемаме патологиите, са явно демонстрирани в лентата – всички ние, родителите, обществото –пряко или не, сме виновни за самоубийството на Реми. Това е и акцентът в останалата част от филма – Лео се чувства виновен и страда, защото не е устоял на натиска на „лошото хомофобско” общество. Крайно и цинично внушение, което се насажда сред децата, опитвайки се да им внуши, че хомосексуалността е най-естественото и хубаво нещо, а всичко, което и се противопоставя, е убийствено – буквално. 

Елементарна пропаганда – или приемаш всички с техните изкривявания и разбирания, или накрая ще си причината за тяхната депресия, за тяхното нежелание за живот, за техните суицидни действия. Колко плоско за всеки разумен човек, колко обаче коварно за децата и за по-наивните. 

Новото нормално, нали така? А си тръгнал да възроптаеш срещу явната пропаганда, а са те набедили за Путинист или хомофоб – много удобно. И отново крайно елементарно и нелепо,но явно сред някои хваща дикиш, поради което мнозинството предпочита апатично да си мълчи или да избягва темата, защото ще бъде брандирано като подкрепящо убиец или като фен на „Възраждане”. А отсрещната страна става все по-гласовита, все по-арогантна, все по-настъпателна, все по-нагла. 

Напротив, именно това е демокрацията, когато смятате, че нещо, някакъв акт, нечии думи са опасни, са крайни, са манипулативни, са вредни – особено за децата, реагирайте, протестирайте, викайте, гневете се, изисквайте! И не забравяйте – не се притеснявайте, че сме наричани фашисти и хомофоби от хора, за които патологиите са просто любов!


Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

 • Платон

  16 Юни 2023 13:12ч.

  "Демокрацията винаги води до тирания!" Платон, диалог "Държавата", Книга VІІІ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Великолепна статия, с много добър разрез

  16 Юни 2023 13:23ч.

  на отношенията между нормалното,човешкото и хомосексуалното,извратеното и направо НЕчовешкото!Поздрави за автора а що се отнася до хомосексуалната общност по света мисля че Шикългрубер,догмите на исляма,сталинският подход към тях са били най-точни и примерени!Или в психиатрията или до стената с куршум в тила!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  16 Юни 2023 13:28ч.

  Много интересен и поучителен анализ. Поздрави за авторката! "....ЛГБТИ, педофили, прочее, съвсем предвидливо са се поставили в ролята на жертви...." Винаги е било така и нормалните сме се чувствали виновни пред тях и понякога сме ги защитавали. Не е нормално две момчета да спят в един креват, нормални бяха героите от "Таралежите...." и другите много симпатични филми от детството ни. Не съм гледала филма и няма да го гледам, но гледах откъси от два други белгийски филма по един канал, не стига че са толкова некрасива физически нация, ами с толкова объркано съзнание. Най-вероятно и това да е причината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Златин

  24 Юни 2023 3:51ч.

  Парцалев нормален ли е бил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ловец на пропагандатори

  16 Юни 2023 13:45ч.

  Респект, Георгиева! Да, това е ловко пробутване на завоалирана пропаганда, вредни и опасни внушения!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за Виктория Георгиева, "Труд" !

  16 Юни 2023 13:45ч.

  Рим не е построен за един ден. Така стъпка по стъпка кукловодите изпълняват плана си, а той е "Разделяй и владей!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво

  16 Юни 2023 13:51ч.

  Първо - БРАВО на авторката. Оказва се, че у нас има мислещи и грамотни хора със собствена позиция, а не само жълтопаветни джендъри с празни кратуни. Даже е много мека в изказа си. Казва, че "филмът иска да ни внуши, че ние, нормалните хора, трябва да се чувстваме виновни за страданията на гейовете". Ако мога с нещо да съм причина за отстраняването на техния патологичмен, извратен и ненормален свят, не само не се чувствам виновен, ами направо съм горд. Така трябва да постъпва и всеки българин. Да изказва мнение и да се противопоставя на тази отрова за децата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  16 Юни 2023 14:19ч.

  Не съм гледала филма, но много ми хареса! Поздравления за авторите и най-вече за двете сладки момченца Лео и Реми! Гуш от баба 😊❤️

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво беше казал Спиноза от преди 500 години? "НЕВЕЖЕСТВОТО НЕ Е АРГУМЕНТ!!!"

  19 Юни 2023 23:03ч.

  Но днешната пропаганда много разчита именно на НЕВЕЖЕСТВОТО " Не съм гледала филма, но много ми хареса! " Освен като явно тролене на публиката Фъркатичкото може да бъде интерпретиран и като войнстащ невежа??? А те, невежите обикновенно са доста войнствени в глупостта си, за разлика от съмняващите се интелектуалци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Символ-верую и знаме-верую

  16 Юни 2023 15:01ч.

  За да запълним картината, прочетете и статията, в която ЕК настоявала за съдебно преследване на лицата, които са осуетили прожекцията. Кой би могъл да предположи, че ЕК се интересува от някаква прожекция в киносалон (колко хора ходят още по киносалоните), което изненадващо подсказва, че всъщност това е планирано на високо ниво пропагандно мероприятие, което е накарало вдъхновителите да се почувстват разочаровани. Знам причините, поради които купените, индоктринирани и инсталирани по върховете европейски (псевдо)елити, вършат тази гадост с лгбтк+ пропагандата, но усещам едновременно, че ако тръгна да го обяснявам,ще бъде леко сухо и основано на анализ на факти, формална логика. Мозъкът ми отказва да допусне в човешкия ми свят този светоглед, отблъсква го силово извън мен. Личността ми бурно се съпротивлява и някак отказва да приеме, че здрав във всяко едно отношение човек, убедено би направил това (лгбтк+ пропагандата) свое знаме-верую. Това е поръчкова и мръсна игра на вдъхновителите (генерирали символ-веруюто), реализирана от специално рекрутирани за целта и щедро платени субекти, лишени от собствена воля и мнение, опортюнисти на повикване. НаШте двечките от вчера нали не сте ги забравили?! Това е една огромна мрежа от нпо, тръстове, организации, отделни лица. Често съм се чудил, как точно е структурирана и колко ли човешки същества е вплела. Вероятно става дума за стотици хиляди само в европейски мащаб. Опитайте се да си представите, какъв ресурс е необходим за да бъдат заплащани и изхранвани. Е, очевидно е, че тук говорим за механизми за осигуряване и възпроизвеждане на ВЛАСТТА и никоя цена не е висока и не си заслужава да бъде платена. Особено пък като държиш в ръцете си и процеса на печатането на пари. Някъде накрая на веригата излиза, че всички ние вкупом плащаме за техните мекерета. Някои плащат директно, други се принуждават да понасят мизерията си, което е също форма на плащане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  16 Юни 2023 15:38ч.

  Научаваме, че екипът на "Близо" е пред завършване на негово продължение. То е с работно заглавие "Близо 2". Авторите твърдят, че филмът им е артистично доказателство на старата непалската поговорка "Всяка любов е патология". "Близо 2" отново ни среща с познатите ни Лео и Реми. Те вече 15 годишни момчета. Все така са добри приятели и отново безгрижно прекарват заедно лятната си ваканция. В отчайващо тъжния й край те попадат при 58 годишния мосю Ксавиер, улегнал тромептист от софийската опера и дентист на свободна практика. Оказва се, че двамата имат един и същ час за прием при него - 10 сутринта. Влизат заедно в кабинета му и го заварват съвършено гол, само с ръкавици до лактите, пъстроцветни като дъгата. Дентистът Ксавиер ги пие с поглед. Намига им похотливо и ги заплашва със страховитите си зъболекрски инструменти. Включва турбината, тя бръмчи, плаши момчетата, а той еректира. Строго им наржда да се съблекат като него ако не искат да ги боли. Момчета се страхуват от зъболечението и се подчиняват. Ксавиер се опиянава от красивата невинност на голите детски тела. Изважда лъскавия си тромпет и ги пита дали ще духат или предпочитат да получат за назидание по някоя пломба. Лео и Рем се разплакват, а Ксавиер засвирва Хенделовия до-мажорен концерт за тромпет "Каpиес профунда". Какво ще стане с Лео и Рем и техния лечител д-р Ксавиер? Ще им свали ли той зъбния статус? Ще си сменят ли пола момчетата и ще станат ли те виртуозни тромпетисти Всичко това ще научим от "Близо 2".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Белгия,

  16 Юни 2023 15:46ч.

  Брюксел, бюрократи, бира.. бронзово белгийче блудства с бялото си братче, а баща им си бута банана между бедрата на бисексуалната им баба...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • барон Бертран от Брюксел с бялото бомбе

  16 Юни 2023 15:49ч.

  браво

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  16 Юни 2023 16:03ч.

  Добра статия! Браво на Виктория Георгиева, за правдивия синтез! Иначе, на всички джендър-либерасти трябва да им е ясно едно: Когато дойде времето, в което ще се стигне до въпроса, "или вие - патологично обременените или ние - нормалните", последствията за вас ще са пагубни! А посегнете ли на децата ни, ням ада можете да си намерите място под Слънцето! Научете елементарния урок по История, а именно, че НИКОГА малцинството не е успявало да се наложи над мнозинството! За това се ПРИМИРЕТЕ с реалностите, о вие, същества с неопределен произход!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  16 Юни 2023 17:14ч.

  До доц. Карачибук 16 Юни 2023 12:38ч. Карачибук, много си сладък и талантлив, но не внимаваш твърде, единият от малките юнаци се бил самоубил! Така поне разбрах....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Луд гений

  16 Юни 2023 17:38ч.

  Како, Мери! Много си подробна! Сюжетът понякога е дифузен, динамичен, публиката не само съпреживява, но и участва в сътворението на чудото-изкуство, дописва на ход! Сценаристите пишат на коляно, камерата снове лудо между побърканите специалистки по костюмите и майстори на декора и оръжейниците. Едни персонажи възкръсват, други умират (на уж, че да се появят в 7-ми филм). Липсващият на екрана секс се заменя с такъв на последния ред (Аланис Морисет възпяваше такива изпълнения). Лео и Реми се оглеждат алчно и хищно един друг, но запазват благоприличие на екрана, защото маса либерални майки са довели невръстни дечица, помамени от грифа 7+ години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ник

  17 Юни 2023 1:41ч.

  Не съм гей, ама в тая тема се намесиха егати олигофрените, включая тази никому неизвестна специалистка по кино - Виктория. "Той е забавен, кара детето да се чувства обичано, различно, прави различни дребни жестове за него. " Е и? Защо останалите не са такива? Какво им пречи? Пречи им, че са егоистични жалкари, които не стават за нищо и нямат нищо интересно за показване и казване. Почти никой не иска да прилича на родителите си, защото повечето родители символизират упадък. Или изобщо не е трябвало да стават родители, или междувременно са оскотели. Това е факт наблюдаем и неоспорим. А когато израстваш и всичко е ново за теб, и ако родителите ти не са ти предали своята вулгарност, злоба и нищожност, ти искаш да опознаваш света и да му се радваш. Разбира се, че един възрастен, който е умен, забавен и сърдечен ще е по-добър ролеви модел. Дали всеки гей е такъв - не, категорично. Клише е това, че всички гей са умни и забавни, но и като гледаш филм за мафията, попадаш на състраделни персонажи, а те изобщо не са. Само че не съм чул някой да излиза на протест, защото мафията е изобразена като чувствителна, готина и състрадателна! Нали лицемери? Мафията убива децата ви всеки ден с дрога, ама нито веднъж не сте я бойкотирали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  18 Юни 2023 15:31ч.

  Точно това е пропагандата, че родителите трябва да са оскотяли, а геят педофил трябва да е готин. Обаче той също може НЯКАК да стане родител, тогава става ли оскотял автоматично или гейската му закваска го държи вечно готин? В опитите си да рушите стереотипи създавате абсурдни такива. Първо бяха различни, пък сега вече са по-добрите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  17 Юни 2023 11:10ч.

  "Нали лицемери? Мафията убива децата ви всеки ден с дрога, ама нито веднъж не сте я бойкотирали." А мафията да прави филми и явни внушения, колко е хубаво да се друсаш??? А властта да наказва за бойкот на този филм? Четене с разбиране си трябва. Статията казва много повече, отколкото е написано. Трябват очи да видят и ум да разбере. А не да обвиняваш всички, че те са виновни за тази ситуация. И да, дори и да си най-милият родител, винаги си една пречка пред децата, защото се налага да ги ограничаваш. За съжаление възпитанието изобщо не е демократичен процес. Ако не си разбрал това, значи нищо от този живот не си схванал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ник

  18 Юни 2023 1:19ч.

  Не ми се прави на много умен и мъдър, не си. Само клишета и поучения, а не знаеш две и две. Много ясно, че И мафията прави такива филми, които да я представят като нещо гламурно. Мафията е в Холивуд от самото му начало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  17 Юни 2023 12:45ч.

  Браво! Най-после някой така добре и ясно да обясни завоалираната пропаганда на ЛГБТ, защото това не е просто филм а ПРОПАГАНДА. Такаква се прилага в детските градини вече от години. Защото целта им не сме ние родителите, нас не могат да ни заблудят толкова лесно, а децата ни. Борбата е за тях, докато се обърнем са тинейджъри и оттам след финото и тихо облъчване в детската градина вече сме ги изпуснали необратимо. Да спасим децата си е трудно, защото зад ЛГБТ е правителството ни, командвано от либерастите в ЕС, а те пък послушно наведени на господарите либерастдемократи от сащ. Когато държавата работи за чужди интереси е много трудно да се пребориш, много трудно, особено сам. Държавата има инструменти - веднага активира социалните в училище и ти взимат детето, праща полиция, измъква свидетели които твърдят че тормозиш детето щото го караш да си пише домашните вместо да играе игри на компютъра, налива от нашите данъци едни яки пари на разни НПО-та да разкарват такива родители дето пречет на лгбт идеята..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  17 Юни 2023 15:36ч.

  До Луд гений 16 Юни 2023 14:38ч. Карачибук, не си сменяй ника. Нито съм ти кака, нито пък има запетайка в средата на обръщението!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  19 Юни 2023 0:21ч.

  Да обърнем поглед към действителността (нямам намерение да гледам филма). В природата хомосексуалността е резултат от особености на хормоналната дейност. Среща се и в животинския свят. Далеч не винаги хомосексуалните манипулират нас или децата, спомнете си известни българи от близкото минало. Какво правим с тези индивиди, концлагерите ли да възстановим, какво?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не се крием в научната добросъвестност, а да погледнем статистиката:

  19 Юни 2023 23:40ч.

  Според официалната статистика до към 1960г в САЩ хора в младежка възраст (15-30години) са квалифицирани като ЛГБТ по малко от 2 процента. Предполага се че и в предишните векове са били пак толкова (все пак Христианството и другите аврамически религии преследват хомосексуалността) През 2020 години като ЛГБТ се определят над 20% , а се очаква към 2040 година да бъдат над50% от населението. Но защо 1960а? Тогава излиза научно изследване за намаляване на американската раждаемост (средно над 3.5 деца на семейство) която пречела на повишаване на конфорта на средната и нисшата класи, чрез няколко основни ПОЛИТИКИ - А)въвеждане масово на жената в акткивния пазар на труда на индустриалната и постиндустриалната икономика и Б) развиване на ЛГБТ. Жената в аграрната цивилизация дори и участваща в трудовия пазар, е била ограничавана във възпроизводството от ниската медицина и високата смъртност - раждаш средно 6 деца докато умреш при следващо раждане, от тях 2-3 умират преди пълнолетие, 1-2 загиват при войни, и накрая една нормална нормална възпроизводствена квота от 2.5 деца на семейна двойка. През втората половина на 20 век в англосаксонския свят неработещата жена отглежда средно 4 деца, което дава "бейбибум" и в САЩ и дори частично в Европа. Н Постиндустриалната цивилизация не и трубват толкова много хора- уста за хранене и трудещи се за организиране... И идват концепциите за ограничаване - Малтус и неговата теория не е от вчера! Бащата на БилГейц се е занимавал с малтусианско ограничаване на населението на земята, а сина му, след милиардите от софтуера - тръгна да измисля ваксини и пандемии за избиване на голямото земно население. Защо КлаусШваб иска промяна на цивилизацията и оставане само на 700 милиона? И какда се постигне този ГЕНОЦИД? Оказва се , че само с ангажиране на Жените в трудовия пазар това не стига! Дори и Консуматорската цивилизация от 1970та насам (вместо да раждаш и отглеждаш деца - харчи си парите за удоволствия, парцалки, разходки) се оказа не чактолкоз ефективна!?? Ами много просто - чрез правителствена политика на ЛГБТ! Затова и подкрепата на Извратеното и антирелигиозно поведение чак от равнище на ЕК! Е, колко му е да се отървем от такава мизантропска организация и да почнем да мислим за запазването на 1350 годишната българска цивилизация на Балканите? Без Гейове и трансджендъри, но с трудово-производителен морал - защото Цивилизацията оцелява от труда на чневете си, а не от техните сексуални особености консуматорски капацитет. Иначе цивилизацията тряваше да възникне още при рибките и мишките...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  19 Юни 2023 11:14ч.

  Никой не ти говори за концлагери, но прайдовете и агресивното им поведение ще ги докарат дотам да си намерят някой майстор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • reporter

  19 Юни 2023 11:36ч.

  Говорите за ненормалност. Отношението ви към другите характеризира вас самите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Daisy Ross

  20 Юни 2023 5:07ч.

  Върнете бившия си с помощта на заклинателя на Dr Ogundele, който спаси връзката ми, все още ли обичате и липсвате ли бившия си или искате бившия си съпруг обратно, възможността е тук да си върнете бившия, не се отказвайте още, щастие струва си да се борим. Проверете уебсайта на д-р Ogundele: (https://globalhelperman.wixsite.com/ogundeletempleofsolu) или WhatsApp, Telegram: +27638836445. Аз съм Дейзи Рос и този коментар е моята благодарност, защото този човек върна съпруга ми в рамките на 24 часа със сили..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стела

  28 Юни 2023 14:56ч.

  Ама кажи си, че си против ЛГБТ общността. Плюй открито, не завоалирано. Човек вижда във филма това, което иска да види.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи