Фетишът на "прогресистите" за контрол върху информацията придобива психосексуален характер

Фетишът на "прогресистите" за контрол върху информацията придобива психосексуален характер

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свободното изразяване продължава да поразява потребителите на „прогрес“, да им бърка дълбоко в „експертизата“ и да провокира поредици от кръгли маси за правоъгълни говорещи глави. И други анатомични части. За тези добре дипломирани, но твърде тревожни „трубадури на диктатурата“, различните мнения се осъждат като дезинформация. Това е любимата и най-модерна парола за търговците на цензура и еднотипна пропаганда.

От Световния икономически форум в Давос до българския парламент в София, тази седмица се пръкнаха поредните опити за налагане на хомот върху пълноценната реч. От „цитаделата на либералния елит“ в Давос, тежко компрометираният водещ на CNN Браян Стелтър стана нещо като лице на специален панел за „опасността от дезинформацията“. А в София една от градските и драматично демократични партии организира кръгла маса за „влиянието на дезинформацията в условията на геополитическите кризи“. Ключова дума – дезинформация. Участници – експерти. Резултат – скеч на „Монти Пайтън“ в стил „Министерството на смешните походки“.

Няма да се откажат тези хорица, партии, медии и организации от цензурата и това е. Фетишът им за налагане на контрол върху информацията вече придобива клиничен и психосексуален характер.

Но има и нещо друго. Този тип фигури – експертите, които развяват дипломи както стриптизьорка току-що смъкнатото си бельо, са сред най-вредните пласьори на истинска дезинформация.

Винаги е добра идея да си припомняме каква гъста каша от лъжи и пропаганда изляха системно организиращите кръгли маси и квадратни панели в гърлата на публиката през последните години.

Шокът от загубата на иконата им Хилари Клинтън на президентските избори през 2016-а ги накара да пуснат фентъзито, че Доналд Тръмп е победил заради заговор на Кремъл. Последваха години на безплодни разследвания, търсене на руски телета под американски волове и – нека си го кажем – безобразни медийни манипулации. И нищо. Никакви доказателства. Но планктонът, пардон либералният електорат, още вярва като наивно дете в юношеско фентъзи. Неслучайно тези хора злоупотребяват с цитатите от „Хари Потър“.

После дойдоха бунтовете след смъртта на Джордж Флойд и дипломираните експерти ги представиха като спокойни и справедливи демонстрации. Още се споделят репортажите, в които журналисти на CNN говорят за „мирни протести“, докато зад тях буквално горят полицейски участъци, а тълпи разграбват луксозни магазини и пребиват случайни минувачи. Същото CNN, чийто водещ тази седмица пищя от панела по дезинформацията в Давос.

Експертите после обявиха, че всеки протест срещу ограничения и задължителни ваксини представлява смъртоносна заплаха и увеличава заразените. Но не и протестите за Джордж Флойд. Пусна се дори някакво официално изследване, според което изпепелилите цели квартали и отнели десетки животи бунтове, всъщност били... намалили разпространението на вируса. Не се шегуваме. Наистина пробваха да тровят публиката по такъв безпардонен начин.

По-късно десетки експерти от службите за сигурност плюс почти всички медии категорично обявиха разкритията за лаптопа на сина на президента Джо Байдън – Хънтър, за „руска дезинформация“. На това основание принудиха социалните мрежи да цензурират данните за потенциална корупция и търговия с влияние на най-високо ниво в американската власт. После се оказа отвъд всяко съмнение, че лаптопът си е съвсем истински и няма каквато и да е била руска намеса. Стана ясно, че тези твърдения са били направени от „световния експертариат“ без никакви доказателства. Имаше дума за подобно нещо... Ааа, да. Дезинформация. Може и по-народно – тлъсти лъжи.

Да не говорим за цялата джендър истерия. Организаторите на кръгли маси за правоъгълни говорещи глави и други анатомични части открито се гаврят с науката като твърдят, от една страна, че няма разлика между половете, а от друга – че има десетки, ако не и стотици полови идентичности. И всяка заслужава свой закон за защита от истината, пардон от речта на омразата.

Мъже с грим и перуки стават „първите жени“ на високи длъжности. Небинарни, джендърфлуидни, пансексуални активисти системно разграждат самата тъкан на действителността в реално време. Но от кръглата маса скачат да зашият устата на всеки, дръзнал да каже, че две и две прави четири.

Почти всеки голям мейнстрийм разказ на експерти, демократични партии и корпоративни медии за света днес представлява коктейл от фантазия, идеология, пропаганда и изопачени данни. Пол, раса, класа, икономика, геополитика, история, минало, настояще, бъдеще... Лъже се на едро, с индустриален размах. Дезинформация по дизайн.

Неиронично политици и знаменитости с частни самолети и имения до морето обясняват как, ако не ограничим кравешките флатуленции, не слезем от колите и не се откажем от месото и пътуванията, светът ще свърши. Дроновете на дезинформацията кръжат от кръгла маса на кръгла маса, от панел на панел, от парламент на парламент, и опрашват либералната симулация, която обитават.

Обвиняват другите за нещото, което правят постоянно. Поставят правила, които първи нарушават. Наказват невинни за собствените си поразии. И после се чудят защо все повече хора не ги разпознават като елитни авторитети и естествени лидери с лиценз върху истината, призвани да спасят нацията от дезинформацията. Защото са квадратни глави на кръгла маса и е крайно време да им се поиска сметката.

Източник: БНР

 

 

 

 

 

Коментари

 • ТОВА С ПОИСКВАНЕТО НА СМЕТКАТА ЗАСЕГА СЕ ОЧЕРТАВА САМО МЕЧТА

  22 Яну 2023 13:23ч.

  Ако и на тези избори ние българите изберем отново търговците на оръжие и обръчите от фирми, ще се окажем не-по малко квадратни в главите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чакайте ей сега да влезе в сила DSA

  22 Яну 2023 13:36ч.

  "Digital Services Act"с техните "trusted flaggers" и ще видите какво е цензура. Всичко нежелано ще се сваля на момента. А при няколко "фала"... И европейски комисар Юрова ей сега в Давос заплаши и САЩ с нещо подобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • даже и в любим сайт Гласове

  22 Яну 2023 14:19ч.

  Има цензура. Какво да говорим за другите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Приветствам доброволното саморазложение на врагът на човечеството - Западния неуспешен опит за създаване на цивилизация

  22 Яну 2023 14:23ч.

  Ами не им се получи на недотам бившите варвари. Преди ~15 века се довлякоха от Азия, свариха в кофти момент тогавашния Европейски съюз, събориха и окензаха всичко, сетне се заеха сами да правят цивилизация. Ами ей на к'во излезе - варварите мислиха, мислиха и измислиха неоварварство. Прогресивно едно такова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цензурата, наложена от разни институции

  22 Яну 2023 14:31ч.

  или от форуми, подобни на тоя в Давос, са едно нещо (ние, мислещите хора я ругаем); но съвсем друго и смразяващо-страшно нещо е цензурата, която е ферментирала в човешките глави: автономно. Непрекъснато се сблъскваме с това явление, когато някой застане пред камерите и започне в телевизионно интервю да излага възгледите си по този или онзи въпрос. Повечето хора мъчително „мънкат“, което значи, че в последния миг преди да изрекат една дума, те я премислят по пет пъти. Да не би да кажат нещо „политически некоректно“. Несъзнателно всички ние се отвращаваме до най-дълбока погнуса от такъв начин на автоцензура. Казваме си: АКО ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ЗАХВАНАЛИ ДА ИЗЛАГАТ МНЕНИЯ,СА ТАКИВА, то ние нямаме никакъв шанс като общество. И изведнъж на хорозинта изгрява една Харвардска звезда, известна под името Кики Агресивничкия (ох на мама!), който излива думите си с напора на един истински Ниагарски водопад. Всичко, което каже Кики (а той говори „през главата си“) ни прави зашеметяващо впечатление и ние си казваме: «КАК ДА НЕ ГЛАСУВА ЧОВЕК ЗА ТАКЪВ КАТО ТОЯ, па макар да е най-големия лъжец и мошеник.»

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  22 Яну 2023 19:59ч.

  Давос е сборище на мизантропи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това няма да свърши добре

  22 Яну 2023 22:57ч.

  Отиваме към перверзен тотален контрол върху човечеството и дехуманизация и обезличаване на човешкия индивид. Идеята е човечеството да се превърне в чипирана безропотна и безполова тълпа, управлявана от шепа свръхбогати, имащи се за богоизбрани, а може би и за богове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз съм оптимист

  22 Яну 2023 23:03ч.

  Те са малко, те са “елита” (поне така си мислят). Умни и красиви (според тяхното огледало). Другите са грозни и прости. НО СА МНОГО! В крайна сметка “количеството” винаги е доминирало над “качеството”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз пък съм песимист

  23 Яну 2023 12:11ч.

  Тези които са МНОГО е предвидено да станат малко. И така мизанторпският микро "елит" ще може да контролира пихтията от безполови, безмозъчни, чипирани и ваксинирани РОБИ. И за тази цел правят глобална ДЕПОПУЛАЦИЯ ! Ето, вече имат успех, населението на Китай започна да намалява ! Следващата ще е Индия... А до тогава - световна икономическа "криза" , зелен еко-фашизъм, борба с климата, панедмии - истински и фалшиви, джендъридеология... Всичкото изброено води само и единствено до депопулация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Либералите

  24 Яну 2023 19:24ч.

  изхождат от разбирането си, че няма обективна реалност, а има само социално-лингвистична, конструирана реалност. И като променят езика конструират желаната от тях реалност. Езикът, разбира се, се майтапи с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  26 Яну 2023 9:24ч.

  Цензура винаги означава, че има групировка, която иска да управлява тоталитарно, в случая целия свят. Винаги това се прави от името на „правдата“, но самата Правда няма подобно отношение към човеците, които вършат неправда. Поне доколкото говорим за човешко управление, а не възмездие свише. Почтените не преследват и канселират непочтените под претекст, че ги пазят от тях самите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи