Арестович: Зеленски е един изоставен от всички диктатор, който броди в бункера и истерично крещи за незабавна победа, която не е в състояние да постигне

Арестович: Зеленски е един изоставен от всички диктатор, който броди в бункера и истерично крещи за незабавна победа, която не е в състояние да постигне

Алексей Арестович, Фейсбук Следвайте "Гласове" в Телеграм

Алексей Арестович с коментар на статията за Зеленски, написана от журналиста Саймън Шустер в „Тайм“

Отначало някой се държи като диктатор и вместо да следва нормалния път на ускорено развитие, избира стагнацията. След това някой развъжда масова корупция. След това някой развъжда омраза към всяко мнение, което се различава от неговото.А после – година и половина по-късно – идва есента, както в отношенията със Запада, така и със собствения народ. И независимо колко силно отричаш реалността, не можеш да се отдалечиш от нея.

Един от етапите на отричане на реалността е опитът да обвиниш проклетия Шустер за всичко. Вместо да погледнеш в очите.

Статията в „Тайм“ показва неприятен и далечно познат образ: Един изоставен от всички диктатор, който броди в дъното на бункера в нежелание да се изправи пред реалността и истерично крещи за незабавна победа, която не е в състояние да постигне.

Авторитарен тип, чието обкръжение се страхува да му каже истината. Не, това не е директен паралел с Хитлер. Говорил съм със Саймън лично няколко пъти, той никога не би направил такъв паралел. Но той е брилянтен артист и е уловил момента на истината ясно: Не става дума за паралели, става дума за модели. Всички диктатори, откъснали се (в името на своите фантазии) от реалността, свършват еднакво.

Тази статия осъжда Зеленски на самота и на съд от историята – самота, за която няма кого да порицае, освен себе си.
Две корици с разлика от година и половина помежду им.

 

 

 

 

Коментари

 • Арестович

  05 Ное 2023 8:33ч.

  подготвя кандидатурата си за следващите президентски избори в Украйна. Ще чуем и прочетем още по-остри негови изказвания срещу Зеленски. За разлика от кандидата за президент Навални в Русия кандидатът за украински президент Арестович е на свобода и има възможност да проведе нормална предизборна кампания. Ако Русия беше поне наполовина толкова демократична, колкото “нацистка” Украйна, до война нямаше да се стигне, а животът на стотици хиляди руснаци и украинци щеше да бъде спасен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слава Богу,

  05 Ное 2023 8:40ч.

  че Русия не е "демократична". Има ли демократична държава, чието стандартно състояние да не е гниенето и разлагането?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И СССР

  05 Ное 2023 8:46ч.

  не беше демократична държава, но не беше пощаден от гниене и развала. А всички западни демокрации, с които покойният Съветски съюз беше в студена война, оцеляха и го надживяха. Не е необходимо да си пророк, за да видиш, че РФ върви по пътя на СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  05 Ное 2023 8:46ч.

  Арестович е на свобода, защото живее в чужбина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kalli

  05 Ное 2023 8:58ч.

  @И СССР За маймуни като теб, щом има банани и кока-кола по магазините, значи всичко е прекрасно! Не разбрах само, как върви Големия Юруш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Арестович 05 Ное 2023 8:33ч.

  05 Ное 2023 9:14ч.

  значи, като чуя умно-крсивитетът да говори за демокраси ми се присира. абе толкова ли няма грам сиво вещество между ушите ви тролове нефелни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майката на костов

  05 Ное 2023 9:19ч.

  Със сигурност няма да видим укрофюрера, като Салвадор Алиенде с автомат в ръка да брани президентският дворец! Дано намери сили да се самоубие, преди гибелта на украйна! Разбира се най хубаво ще е да го обесят украинските военни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  05 Ное 2023 9:50ч.

  И къде се намира Арестович, със сигурност не е в Киев. А Навални не е толкова приятна личност колкото си представяте. Поредния полезен идиот за Запада. А до война щеше да се стигне при всички положения. Бжежински, Фридман, Ранд корпорейшън и много други го казват в прав текст. Това го казва и Собянин през 90-те години. Това което видях и чух е дискусия и тогава темата която засегнаха беше какво ще правим с Украйна и Собянин също спомена войната като възможно решение. Сега друга бира е, че украинците си искат държавата но избраха грешен път. Казаци-разбойници. Такива са били и такива ще си останат. Недържавнотворна нация, също като кюрдите. Когато избраха Тръмп в руския сенат отвориха шампанско. На въпроса на журналиста към един сенатор защо са празнували отговора беше в пряк ефир- защото ВОЙНАТА се отложи с 4 години. И това го видях и си го спомням . А за останалите които споменавам има в ютуб достатъчно. Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те това е демокрасито и соца

  05 Ное 2023 9:51ч.

  Както казваше един - едно време, срещу бай Тошо и Партията, гък не можеше да кажеш, но директора на завода, бригадира и прочие можеше да ги критикуваш и по партийни и профсъюзи събрания колкото си искаш и да ги правиш на 2 стотинки. Дори се поощряваше. А сега може да псуваш президента, мин председателя, депутатите на воля, ама я си казал нещо срещу шефа си, пруското си незначително межитурно връзкарско шефче си загинал прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бацко (08:33), ти, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, идиот ли си?

  05 Ное 2023 10:18ч.

  Усрайна и демокрация? Не, не сме чували! Страна, в която забраняват всички опозиционни парти, премахват избираемите езици за повече от пет или шест милиона население, и демокрация? Не, бацко, заври си тази демокрация там където Слънце не огрява! И не я вади, нека бъде страпон за тебе и подобните ти безмозъчни твари! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полезните

  05 Ное 2023 10:22ч.

  идиоти на Путин бранят демократичния образ на днешна Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • северомакедонец

  05 Ное 2023 12:12ч.

  При този коефициент на Джини Русия е по-скоро по пътя на Руската империя, а виж ЕС го изяждат както след 1990 активите на СССР и страните от СИВ. И в ЕС елитът счита, че ще се вреди, ама нъц "Боливар не може да носи двама"....това прогресариятът учудващо не го помни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  05 Ное 2023 13:08ч.

  Това, че Арестович говори свободно против Зеленски, означава единствено, че Зеленски е бита карта и че (както по-интелигентните са разбрали отдавна) реалната власт изобщо не е у него. Арестович просто е резервният кандидат на западните съюзници, който ще им послужи, когато решат, че трябва да имат мир с Русия. затова се ползва с изключителните права на волнодумец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арестович 05 Ное 2023 8:33ч.

  05 Ное 2023 8:51ч.

  Ами НАТО да освободи света от присъствието си, за да отговори на тия ваши вопли за свобода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още нещо

  05 Ное 2023 11:21ч.

  Ако го нямаше Руски паметник в София, трамвай №5 нямаше да завива. И още нещо, ако България не беше подлога на САЩ и на ЕС и беше построила газопровода "Южен поток", нефтопровода "Бургас-Александрополис" и АЕЦ "Белене", нямаше да има условия за война на нАТО и неговото прокси Украйна срещу Русия. И още нещо, ако Путин не беше признал превратаджийското фашистко и укро-нацистко правителство на По-Рошен-ко, като участва в "Минските съглашения" ведно с превратаджийте и техните ментори - Франция и Германия, - вместо да използва народния подем в Украйна срещу нацистите, и да върне с два десантни батальона законния президент на Украйна - Виктор Янукович - свален с фашисткия и укро-нацистки кървава преврат в Киев, февруари 2014 г., война нямаше да има...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  05 Ное 2023 9:13ч.

  Все повече и все по-често на запад ще се появяват такива "статии", уж независимо една от друга. А целта е ясна - както и през 1945-та с нацистка Германия и Хитлер, така днес провалът на нацистка Украйна трябва да се прехвърли на и да се свързва единствено със Зеленски (и - най-много другите няколко плъха в бункера). Целият останал демократичен западен свят си е все така (и - дори още повече) демократичен и светъл! Братята руси не трябва да грешат в това - ако Зеленски заслужава най-жестокото наказание, то зад него стърчат острите дяволски уши и рога на много, много други, които заслужават десетократно повече! Този път не трябва да се спира до Берлин! Иначе след няколко десетилетия - пак същото! Историята трябва да се помни, а уроците й - да се УЧАТ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Моите имена 05 Ное 2023 9:13ч

  05 Ное 2023 9:17ч.

  '++++'

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  05 Ное 2023 9:41ч.

  Поотделно, не ми е тъжно за Зеленски, не ми е тъжно за хохлите, не ми е тъжно за финала на нацисткия проект "Украйна", започнат от нацисти преди 80 години и активно реализиран в последните 30, пак от нацисти Това поотделно. А в съвкупност ми е тъжно. Тъжно ми е за тези момчета, оглупели от фашистка и нацистка пропаганда, тъжно ми е за осиротелите им деца, тъжно ми е за осиротелите руски деца. Иначе, провалът на Запада ме радва. Западът е първичният бульон, хранителната среда на всички мракобесни философии и идеологии. Включително и на фашизма. Радва ме, че минаха точката, от която няма връщане назад, че изтърваха всички влакове на цивилизационното развитие. Не просто ги изтърваха, а се метнаха на експрес в противоположната посока. Тъжно ми е, че и ний се метнахме в него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  05 Ное 2023 18:51ч.

  Главния прокурор на Украйна отдавна му е взел мярката на врата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  05 Ное 2023 9:57ч.

  Усрайна под ръководството на зеления шут е на финалната крива към края си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Арестович е същия боклук

  05 Ное 2023 15:25ч.

  Ще слушка и изпълнява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоянова

  05 Ное 2023 16:39ч.

  Шут , Щут , но Ви подложи Динева кора !!!! Ако бяхте толкова умни защо не се предпазите, о изядохте дирята с копите.Защото и ВИЕ сте корумпирани!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • cihocah

  05 Ное 2023 18:53ч.

  Стоянова, походи още малко на училище и пробвай пак да пишеш някъде. Най-добре в БГ-мама.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От любопитство

  05 Ное 2023 10:03ч.

  Слушам понякога и Люся Арестович. Включително и снощи. Интересно е да се види как обърна палачинката. Обаче пак лъже народа с някакви абсолютно неизпълними неща. Щял да разменя територии срещу НАТО, пък след години щял да ги връща, ситуацията била тупикова и за двете страни, и едни такива по принцип. Интересно какво ще приказка когато сегашната армия свърши и руснаците тръгнат на запад. Но го гледам, че от сега се застрахова, за да може един ден да каже : На, казвах ли ви аз, ако ме бяха послушали, щеше да е различно, ама вече е късно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  05 Ное 2023 10:04ч.

  затова го арестуваите и започнете преговорите за мир няма друго спасение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Ное 2023 10:24ч.

  Руският експедиционен корпус засече скупчване на смартфони около град Запорожие и нанесе удар.Оказа се церемония по раздаване на медали на военни.Много трупове на украински войници.Фото... https://lostarmour.info/news/strike-zarechnoe-4346

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путинофилите

  05 Ное 2023 10:37ч.

  осъзнаха, че втората армия в света се провали в Украйна. Тази мисъл е непоносима за тях. За да облекчат страданието си, измислят и заживяват в паралелна реалност, в която украинците са нацисти, Западът е пред разпад и икономическа катастрофа, а Русия е в зората на ново световно величие и икономически просперитет. Всеки над 50 г., живял в комунистическа България, разпознава безпогрешно в измисления свят на днешните путинисти комунистическите бълнувания отпреди 40 години, които доведоха България и целия Източен блок до поражение в Студената война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А всеки

  05 Ное 2023 11:22ч.

  Реалист разбира, че сега се събуждаш от хибернаця, и още не си се ориентирал. Да помогна- спал си 40г....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  05 Ное 2023 11:57ч.

  Спориш с бот

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПФУУУ

  05 Ное 2023 12:03ч.

  Здравей, глупак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каза ПФУУУ,

  05 Ное 2023 12:29ч.

  виждайки образа си в огледалото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  05 Ное 2023 14:19ч.

  Разтъркай си очите и погледни пак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първата е, пич,

  05 Ное 2023 16:01ч.

  според американски източници. И не се е провалила, а проваля втората барабар с нейзнайно на кое място обединените натовски. Украинската армия е на четвърто място в тази класация, но не е редно вече да носи това име, защото има много наемници. Така стоят нещата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До коментар на 05 Ное 2023 10:37ч

  05 Ное 2023 17:22ч.

  Ти идиот ли си или простак? Статията НЕ Е за Русия. Цитира се коментар на украинец за украинец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  05 Ное 2023 19:19ч.

  Както ти казаха-излез от хибернацията и виж, че ЕС се е превърнал в ЕССР, яко прегърнал комунизма, а Русия няма нищо общо с онзи СССР. Прочети послените доклади на ЕП и сам се увери. Ти май се изживяваш като путинофил, отказващ да приеме реалността. Апропо-никой не се провалил в Украина, защото целта на Русия никога не е била да превзема Киев. Явно хич те няма по военните въпроси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  06 Ное 2023 20:16ч.

  Втората армия в Украйна е тази на НАТО. Руската армия наскоро я признаха за първата армия в света (мързи ме да търся линка)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  05 Ное 2023 12:03ч.

  зеленият скоро ще се пренесе в отвъдното. А явно арестантът го готвят за негов заместник....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • северомакедонец

  05 Ное 2023 12:07ч.

  Арестович - белорусинът избрал да е украинец....Анестезията на унижаваните и унищожавани рускоезични в Украйна. Те пак щ се вържат, до сущ като българите -царе да настъпват мотиката. Ама още норманите са казали - "на юг лесно си чупят гърбовете"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гонзо Гонзопулос

  05 Ное 2023 21:55ч.

  Не е белорусин. Баща му е етнически поляк от Белорусия, а майка му е рускиня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ъйк6нм

  05 Ное 2023 13:23ч.

  Тази статия е поръчана от САЩ с цел Зеленски да изтече в канализацията. Както написа преди мен един човек Зеленски е бита карта. Сега трябва да се подготви обществото за новата ситуация след като с оръжие не станаха нещата. Нищо чодно да изпишат по някое време че Зеленски е бил ударен от руска ракета и тн. или че по време на посещение се е случило нещо. Въпрос на време е наркомана да приключи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  05 Ное 2023 13:57ч.

  Да Зеленски е като фюрера Хитлер! Ако бе малко по разумен би преговарял в Истамбул и би спасил 800 х. украинци загинали за нищо! Би спасил и около 100 х. руснаци загинали за свободата на братята си от бандеровските фашисти! Но той послуша САЩ които искаха унищожаване на Русия! Сега и САЩ си го получиха, а Русия възкръсна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • опак човек

  05 Ное 2023 15:08ч.

  Ами сега, ако нещо застраши позицията на фюрера, кой ще ни пази от злия Путин. Аз досега бях спокоен, че той ни пази със солидната си снага и с големия си демократичен тризъбец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даже няма да го чета тоя плужек

  05 Ное 2023 15:17ч.

  Арестович е една бримка от скъсания чоропогащник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арестович и Зеленски са артисти, Зеленски беше известен, Арестович не

  05 Ное 2023 15:22ч.

  Зеленски пое на САЩ командата, Арестович се присламчи и какво ли не правеше, за да стане видим. Времената на шутовете идват, но бързо си отиват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аристотел, не Арестович

  05 Ное 2023 15:58ч.

  Хубаво си бяха с карамфилти и букетите Люся и Зеля в онова шоу. Гледал съм ги навремето. Сега са в поожение на свободно падане в бездната. Границата между комичното и трагичното е тънка, вика Аристотел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи