Ридли Скот започва през май снимки на продължението на "Гладиатор"

Ридли Скот започва през май снимки на продължението на "Гладиатор"

Ръсел Кроу през октомври м.г. в Рим. Снимка: АП

Снимките на продължението на филма "Гладиатор" се очаква да започнат през месец май тази година, съобщи Контактмюзик.

Режисьорът сър Ридли Скот и екипът му подбират актьорския състав преди очакваното начало на продукцията в Уарзазат, Мароко. Очаква се Ръсел Кроу да се появи отново в образа на Максимус в кадри със спомени от оригинала "Гладиатор" от 2000 г.

Подробности от сюжета на новата продукция се пазят в строга тайна. Смята се, че младият Луций, син на императрица Луцила, ще е връзката на продължението с оригиналния филм.

Пред британския в. "Сън" източник, близък до продукцията, казва, че още от 2018 г. има идея за продължение на епичната драма, но дълго време се смятало, че от идеята нищо няма да излезе. Миналата година обаче продуцентският екип получил сценарий, който ги вдъхновил и подготовката вече е в ход. Очакванията са филмът да е готов през 2024 г.

През 2021 г. Скот каза в интервю, че планира продължение на "Гладиатор", след като завърши работата си по "Наполеон". В продукцията, която излиза по-късно тази година в платформата Епъл Плюс, Финикс влиза в образа на Наполеон Бонапарт. Тогава Скот каза, че вече разполага със сценария за "Гладиатор 2".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Анонимен робот

  07 Яну 2023 20:51ч.

  Само Фотошоп може да втали Ръсел Кроу днес за да пасне в ролята на гладиатор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рав Финкел

  08 Яну 2023 11:03ч.

  Поредната тъпня на прехвалени некадърници, възхваляваща езически дивотии! Ръсел е стар плондир, може да играе само патриций на стари години, но му липсва аристократизъм, повече мяза на бузеста англосаксонска свинкя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гъдю

  08 Яну 2023 11:48ч.

  Ридли Скот започва през май снимки на продължението на "Гладиатор" "" И с бастуни ли ше се бият :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  08 Яну 2023 17:13ч.

  Не, с лазерни джедайски мечове! Не вярвам някой да обърне внимание, а и едва дали такъв дребен детайл ще вкисне повече тази боза, отколкото вече е...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  08 Яну 2023 20:46ч.

  Ридли Скот е уникален режисьор. Ръсел Кроу е страхотен актьор, независимо, че и двамата са поданици на крал Чарлз Ill. Последното обстоятелство не е причина да не им обичам филмите. Впрочем обичам филмите и на Никита Михалков. Животът е кратък, изкуството вечно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи