Отхвърлиха искането на Зеленски за изявление по време на „Оскарите”

Отхвърлиха искането на Зеленски за изявление по време на „Оскарите”

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Миналата година Володимир Зеленски беше посрещнат с отворени обятия от церемонии по награждаване, филмови фестивали и дори от Нюйоркската фондова борса. Но когато стана въпрос за излъчване в най-желаното предаване – „Оскарите” - украинският лидер се сблъска с изключително хладно отношение.

За втора поредна година Академията отказва да приеме Зеленски, който се надяваше да продължи участието си от Берлинския филмов фестивал (дистанционно) миналия месец с виртуално участие в неделното предаване на "Оскарите” по ABC. Източници твърдят, че силният агент на WME Майк Симпсън е отправил молба към Академията да включи комедийния актьор, превърнал се в политик, но искането е било отхвърлено, съобщи „Variety”. Академията отказва коментар.

Преговорите на Зеленски с "Оскарите” идват в момент, когато социологическите проучвания показват, че подкрепата на американците за оказване на помощ на Украйна е отслабнала.

След руското нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. Зеленски се появи дистанционно на филмовите фестивали в Кан и Венеция, както и на наградите "Грами". На наградите "Златен глобус" през януари Шон Пен представи Зеленски, който повтори посланието си от последните повече от 12 месеца, че Украйна ще спечели войната срещу Русия, и аплодира "свободните хора от свободния свят - тези, които се обединиха около подкрепата на свободния украински народ".

Но не всички са съгласни Зеленски да получи още ефирно време. Миналата година продуцентът на "Оскарите" Уил Пакър не допусна появата на Зеленски. Източници твърдят, че Пакър е изразил опасения, че Холивуд обсипва Украйна с внимание, само защото засегнатите от конфликта са бели. За разлика от тях, Холивуд е пренебрегнал войните по света, които засягат цветнокожите, твърди той. Пакър не е отговорил на молбата за коментар. Не е ясно какви са мотивите за тазгодишния отказ на "Оскарите”, но Академията традиционно предпочита да се фокусира върху приноса на филмовата общност и да избягва всякакви политически теми.

Междувременно Академията не е единствената група, която отказва на Зеленски. През септември екипът на Зеленски се обърна към филмовия фестивал в Торонто за участие на лидера по видеовръзка, но получи отказ. Говорител на TIFF заяви тогава, че фестивалът "не коментира дискусии с високопоставени лица, правителствени служители или чужди посолства". Говорителят добави, че фестивалът "е солидарен с украинците както тук, така и в чужбина, и се гордее, че ще покаже дълбочината и творчеството на украинските режисьори на тазгодишния фестивал".

 

Източник: NOVA 

 

 

 

 

Коментари

 • Анонимен робот

  09 Март 2023 20:12ч.

  Язък! И сега кой ще ги гледа тия оскари?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ххх

  09 Март 2023 20:42ч.

  Няколко жени отнесоха шамари от ядосания "мъж" шон химикалката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дани

  09 Март 2023 20:53ч.

  Ох, как ще го преживея... Така се надявах Холивуд да осъвремени наградите и вместо Оскар, да връчват Zлатен Zеленски. То пък буквата Z е неподходяща, напомня за Русия и нейната специална операция ... Мъка ... мъкаааа ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  09 Март 2023 21:41ч.

  О, как може да не се дава думата на оскарите на "планетарния" демократ, президента на 404? Странно е, че и канадците не са му позволили, нали Трюдо и правителството му го подкрепят? Много кандидати в последно време за "черни точки" в списъка на Слугата. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Той да внимава,

  09 Март 2023 21:47ч.

  да не го наградят за най-съвършено изиграна положителна роля - направо забравяш, че гледаш филм. Само не зная какво ще прави, когато свърши филмът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демократични ценности

  09 Март 2023 21:49ч.

  Хамелеони сър! Докога ще се правим, че не разбираме какво правят с държавата ни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правилно

  09 Март 2023 23:36ч.

  Сега всичкият Холивуд ще е в Миротворец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  10 Март 2023 0:19ч.

  Горкият Зеленски, не можа да се впише в новата политкоректност на Холивуд с тоя бял цвят на кожата. И тоя Холивуд как да си престъпи принципите и да уважи като герой бял мъж?!?!?, който по дефиниция трябва да е виновен. Ако украинците бяха чернокожи, щяха да ги приемат с овации, но уви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  10 Март 2023 2:56ч.

  Как как, като публично обяви че е гей...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ElCondor

  10 Март 2023 6:04ч.

  Нещо се е объркал миличкият. Не на "Оскарите," на "Малинките" трябва да присъства. Там му е мястото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  10 Март 2023 7:23ч.

  с новата си роля може да вземе оскар от бай дънчо - предишната му роля е "слуга на народа" а сега е "слуга на америка"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  10 Март 2023 12:18ч.

  Не че има проблем да го пуснат за минутка, стига преди това да го обръснат, гримират и облекат официално, както и предварително да си плати за времето докато тече рекламата. Обаче супер много ще им падне рейтинга, защото повечето хора като го видят и ще сменят канала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленски е главният претендент за наградата в категорията

  10 Март 2023 13:08ч.

  Най-добър комедиен актьор в драма по адаптиран сценарий..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шалом

  10 Март 2023 13:28ч.

  Поне ще го поканят да изнесе реч при връчването на наградите "Аскеер" в БГ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  10 Март 2023 14:53ч.

  Скоро нашмъркания клоун Зеле, не само, че никъде няма да го канят, а и тези, които го сложиха там, където е сега, първи ще се отрекат от него... Просто ще бъде употребен, изхвърлен и забравен... като всеки друг "полезен идиот"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  11 Март 2023 19:33ч.

  Зеленият с белото да не се надява да бъде забравен от свои или чужди. Няма такъв филм с хепи енд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  12 Март 2023 11:48ч.

  Най-добрият ви приятел скоро ще се жени. Събира десетки съученици, състуденти, приятели, съмишленици и симпатизанти в лъскав хотел на морето. Поканени са и приятелите на неговото момиче. Настроението е велико, неподправено готино. На петата вечер, когато вече сте си станали много близки с всички, предстои тържествена вечеря по обявяване на годежа. Тъкмо да начене веселбицата и на микрофона се появява Ирина Недева, в качеството й на шеф на соросоидното НПО, гръмко назовало се АЕЖ. Била на инструктаж в съседен хотел, чула радостния глъч, и възнамерила да се самонастани в програмата, като ще изнася лекции за свободата на словото по образец на неолибералната върхушка. На секи три часа – час лекция от Гого Лозанов, Мариѝ Черешева, Миндя Дайнов, Тагарев, Соломон Паси, Настимир Ананиев и прочие гмеж от умнокрасивитет. Вие ставате спонтанно и питате: - НО ЗАЩО ТУК ЩЕ СНАСЯТЕ ЯЙЦАТА СИ, КУКУВИЦИ? Недева се хили като варена пача и твърди, че й харесва обстановката, и че би следвало да сте отговорни пред партията и правителството на сащ и нато. - Жено, ни вие се самонастанихте, не сте канени! - Не е вярно. Аз познавам камериерката от 6 етаж, съученичка ми е, писала съм за таткото на младоженеца, тоест, съпричастна съм. - Но ти не писа за таткото, а го плю с пасквил, МА. - Няма значение, кой помни това, била съм съпричастна с будната си гражданска съвест. -- Същото е Зеленски на червения килим. Познава статист от касомо заглавие, плюл е по важен режисьор. И сега се самопоканва, КАТО ВМЕНЯВА ВИНА НА ПОКАНЕНИТЕ, че били нямали съчувствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи