Мария Бакалова: Аз съм актриса на крайностите

Мария Бакалова: Аз съм актриса на крайностите

Мария Бакалова смята себе си за човек на крайностите, що се отнася до актьорството. „Киното е длъжно да провокира. Мисля, че не трябва да е средна работа“, каза номинираната за Оскар актриса в интервю за Асошиейтед прес. „Ако филмът не те накара да почувстваш нещо, сподели тя - какъв всъщност е смисълът му?“.

Освен че се снима в последния си проект „Меденият месец“ (The Honeymoon), Бакалова работи и като продуцент - нещо, което тя твърди, че се надява да прави повече в бъдеще.

„Колкото повече пораствам, толкова повече искам да прекарвам време и зад камерата“, каза тя, изтъквайки необходимостта от повече жени, които да режисират и пишат.

„Меденият месец“ вече е достъпен на стрийминг платформа и представлява комедия на крайностите.

Филмът, изпълнен с наркотици и тоалетен хумор, сякаш изглежда далеч от първоначалната й мечта да играе в ленти, заснети от авангардното движение Dogme 95, водено от Ларс фон Триер и Томас Винтерберг. Българската актриса е толкова запленена от датското кино, че навремето убеждава родителите си да я заведат в Копенхаген, за да опита да получи каквато и да е работа в продуцентската компания на Фон Триер.

Тя обаче разбира, че различните жанрове могат да постигнат сходни цели след пробивната си роля в „Борат 2“, проект, който тя похвали за способността му да допринася за промяна.

„Борат 2“ е социален експеримент, който показва истинското лице на хората. В крайна сметка това е най-важното, защото изкуството трябва да влияе на хората“, каза тя.

Въпреки че ролята й в „Борат” я отвори към потенциала и значението на различни жанрове, Бакалова каза, че все още вярва, че актьорите трябва да подбират какви роли приемат.

„Не бъдете обаче твърде придирчиви“, предупреди тя колегите си, като добави, че те носят отговорност да избират роли, които „заслужават вашето внимание, но и вниманието на хората, защото вие не правите изкуство само за себе си.“ Бакалова е убедена, че тайната на дълголетието в Холивуд е никога да не се установяваш в един жанр или персонаж.

Припомняйки си времето, когато е снимала „Борат“, Бакалова сподели, че скандалната сцена в хотелската стая с Руди Джулиани й се струва най-рискованата от лудориите на Саша Барън Коен, като я нарича „страшна ситуация“.

„Нямах никакъв начин да контактувам със Саша“, спомня си тя. „Не знаех какво ще се случи.“

За Бакалова, която никога не се е снимала в англоезичен филм преди „Борат“, 2022 г. беше напрегната година. Освен в „Меденият месец“, тя участва в „Тела, тела, тела“ („Bodies Bodies Bodies“) и в „Балонът“ („The Bubble“) на Джъд Апатоу. Тя ще направи и своя дебют в „Марвел“ през 2023 г. с „Пазители на галактиката 3''.

Освен актьорството, една от целите на Бакалова е някога да се срещне с „колежката“ си по флейта Лизо (Мелиса Вивиан Джеферсън, бел. ред.).

„Ако някога имам шанс да бъда до нея, само да я погледна, това ще бъде най-добрият ден в живота ми“, каза българската актриса.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • ама моля ви се, актрисата

  29 Дек 2022 18:06ч.

  колкото зеленски, шутовска работа; и си плаща рекламна статия да се хвали с тъпите филми, в които участва;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • gelе

  29 Дек 2022 18:16ч.

  От къде я извадихте тая ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  29 Дек 2022 19:26ч.

  Така ли му казват на повикването за поредния бълвоч?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  29 Дек 2022 19:41ч.

  Ти не си актриса и никога няма да бъдеш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Филмът, изпълнен с наркотици и тоалетен хумор

  29 Дек 2022 20:17ч.

  За какво става дума в тези изхабени стотина реда? Тази българка, за съжаление е олицетворение на девалвацията на филмовото изкуство. Тя е толкова незначителна, че може да се гледа през нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ани

  29 Дек 2022 21:07ч.

  (мо)Миче, първо стани актриса, после мисли за крайностите, че почна кариерата си с крайната простотия Борат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киното не трябва да е средна работа,

  29 Дек 2022 21:09ч.

  Трябва да е пълен шит, каза номинираната за Оскар актриса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «…необходимостта от повече жени, които да режисират и пишат…»

  29 Дек 2022 21:40ч.

  Така са възникнали „сапунените опери“ — за забавление на разни скучаещи домакини, които по цял ден се чудят какво да правят. Ако бяха в някогашна България, щяха да си оставят тенджерите да изкипяват и да загарят, а те щяха да клюкарствуват с комшийките. Но живеем в модерни времена, когато всички са отчуждени „по западному“, и затова телевизионните „творци и най-вече ТВОРКИНИ“ измислят разни велики глупости, които за тях са „изкуство“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  30 Дек 2022 6:11ч.

  Горката жена! Скоро ще я видим като онези, които съдят режисьорите за "изнасилване".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Berdan

  30 Дек 2022 6:34ч.

  Липсата на талант се компенсира с екстравагантност и крайности прикриващи бездарната особа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  30 Дек 2022 7:59ч.

  Имената на филмите са показателни: „Тела, тела, тела“, „Балонът“ (между другото„The Bubble“ би трябвало да се преведе като "Мехурчето"). Боже, опази галактиката от бездарни филми и техните продължения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bg-to

  30 Дек 2022 8:45ч.

  Интересно какво ще продуцира ? Със сигурност пак филми от тоя род с тоалетен хумор...или филми, които тя прави, т.е. боклуци. И къде ще ги продуцира ? В Америка ?? -Не, не, най-вече в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ачо

  30 Дек 2022 8:46ч.

  Актриса! Много силно казано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гуца от Биримирци

  30 Дек 2022 10:27ч.

  Изключително успешна актриса в начинанията си, в случая- крайностите, но засега сме видяли само едната крайност. Пулене , блещене, развяване на кюлоти, напоени с менструална кръв. Не познавам по-гнусно кино от "Антихрист" на Ларс фон Трийр, но недоразумението "Борат 2" му диша във врата. Ако търсят участнички в подобни анти-начинания, това е точната актриса. Искам задочно да се извиня на Добчев, чието първо изказване относно ученичката му от Меден рудник никак не беше ласкаво. Все пак е бил вникнал добре в нейната същност. После, като видях филма, намерих, че е бил доста сдържан. Успех с всички средствa. Kъде е границата на компромиса. Доминик Санда, която иначе е участвала в доста фриволни сцени, отказа навремето на Бертолучи. Гнусното ректално туширане в "търсене на истината на живота" в "Последното танго в Париж" изпълни без задръжки вече покойната Мария Шнайдер. Вероятно и за жените си е струвало предизвикателството да бръкнaт дълбоко в/на Великия Марлон Брандо. Дали Бакалова би се навила/ прежалила за такова проктологично решерширане ? Отговорът е ясен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Пеев

  30 Дек 2022 11:01ч.

  Чудесно, заври си главата в долната част на гърба и ще получиш Осрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звизда, тип Бакалия

  30 Дек 2022 11:48ч.

  скромно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  30 Дек 2022 13:08ч.

  Завършила сте НАТФИЗ. Но не сте актриса...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  30 Дек 2022 16:31ч.

  Селската пръчка си остава селска пръчка и в холивуд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циганин

  30 Дек 2022 20:49ч.

  На дедо байдън мишлето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  31 Дек 2022 12:18ч.

  Времето на киното мина. Ако на някой не му е ясно, да гледа тъпите филми от 20 години насам.... Да живее прекрасната класическа музика, хубавите картини, старите книги и истинският спорт...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  01 Яну 2023 13:52ч.

  Изксният киногадател Манаси Епщайн разкзва за филмовия апогей на Бакалова. Той ще е във филма "Пургатив на разсъмване". В него Бакалова играе главната роля Аналина Шнелдорф. Нийни партньори в продукцията са два анрода, Пуф и Паф. Те са виртуози на аналния секс. Една вечер омайват Бакалова със онети на Петрарка. Те са изключително артистичн и похотлви. Лекомислената Мими им се доверява. На разсъмнане те й сипват пургатив в кафето, а когато пропяват втори петли те а изнасилват анално. Сцените са по-трозни от творби на Вежди Рлашидов. За тях Бакалова взема Оскар за анална роля.след този успех тя получава меницинска забрана да се снима в киното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съдете толкова строго Мимето

  01 Яну 2023 18:41ч.

  Печели пари от малоумни шутовщини, кюлоти, плосък хумор за лоботомирани американци, лезене и оригиналничене. Предполагам че в мигове на откровение пред себе си, на Мимето му се реве. Но това е съдбата, трябва да се яде, господа... Какво щеше да прави Мими , ако не беше партнирала на идиота Борат ? Щеше да продава пици на някой сокак в Бургас ? Или по-жалко, щяха да я ..ът за жълти стотинки мутряци, като хиляди на нейната възраст ? Измъкнала се е Мимето, затова си върши работата както може и се радва че й плащат нелошо. Не я съдете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  02 Яну 2023 13:05ч.

  Да е жива здрава момата , намерила си амплоата. Да изкарва некой лев..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  02 Яну 2023 14:55ч.

  Креватна актриса . После ще се оплаква най-много .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове

  03 Яну 2023 0:22ч.

  Не показвайте това нещастно момиче, не ми се мисли, какво и се случва, пълна трагедия, пълна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи