Холивуд е загърбил наркотиците, казват звездите от филма "Вавилон"

Холивуд е загърбил наркотиците, казват звездите от филма "Вавилон"

Брад Пит, една от звездите на филма "Вавилон" на режисьора Деймиън Шазел. Снимка: АП

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Холивуд до голяма степен е обърнал страницата на крайностите, свързани с наркотиците, казват Брад Пит и Марго Роби, звездите на филма "Вавилон", посветен на хедонистичния начин на живот в Меката на киното през 20-те години на миналия век, който влиза в надпреварата за наградите "Оскар", предаде Франс прес. 

Дългоочакваният филм на "Парамаунт", режисиран от Деймиън Шазел ("La La Land", "Камшичен удар"), беше прожектиран пред критици за първи път в понеделник вечерта в американската Академия за кинематографично изкуство и наука в Лос Анджелис, която всяка година връчва престижните отличия. 

Тоби Магуайър и Джийн Смарт също участват в лентата, описваща съдбите на предимно измислени холивудски актьори и режисьори, които се опитват да направят прехода от немите към говорещите филми, но също така и начина на живот с диви партита, поръсени с кокаин.

"Днес в Холивуд има много по-малко наркотици", каза Марго Роби, запитана по време на дискусия след прожекцията дали филмът я кара да изпитва носталгия по т.нар. "златна ера" на киноиндустрията.

"За съжаление е истина", пошегува се на свой ред Брад Пит.

"Вавилон" е един от последните кандидати за "Оскар", представени на киноакадемията. Филмът ще излезе на екран в Северна Америка на 23 декември - навреме, за да подлежи на избиране за надпреварата за отличията, които ще бъдат връчени през март следващата година.

Слонове и топлес танцьорки

Деймиън Шазел влезе в историята на киното през 2017 г., когато на 32 години стана най-младият носител на режисьорски "Оскар", присъден му за неговата ода за холивудските мюзикъли "La La Land". Преди това филмът му "Камшичен удар" (2014) беше номиниран за наградата на американската киноакадемия за най-добър сценарий.

В продължение на три часа "Вавилон" разказва за Лос Анджелис от 20-те и 30-те години на миналия век, за пищните партита със слонове и топлес танцьорки и за скъпоструващите снимки в калифорнийската пустиня.

Филмът се занимава и с расизма, както и с опустошителния ефект на бързите технологични промени върху звездите на нямото кино, някои от които стават ненужни буквално за една нощ.

Деймиън Шазел обяснява, че е почерпил вдъхновение от прочетеното за "странно явление в края на 20-те години на миналия век, когато се появява епидемия от самоубийства, смъртни случаи, които изглежда са дължат на свръхдоза наркотици". 

Явлението съвпада с прехода на Холивуд към говорещите филми и му придава "брутален облик", казва режисьорът, чиито образи са базирани на няколко реални кинозвезди и магнати от онова време. 

Източник: БТА

 

Коментари

 • тралала

  16 Ное 2022 11:18ч.

  Сега ако оставят цигарите и алкохола, в Холивуд ще летят само ангели. Уви, оттам идва доста мръсотия, с която хората с удоволствие се заливат и дори плащат за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • L L Cool

  16 Ное 2022 11:36ч.

  Най-характерната черта на наркомана е перманентната кондиция. Сутрин, обед, вечер, полунощ, той е съвършен. Не го мори жега, не трепери при студ. Иделен за сферата на суетата, където киното е авангард. Има ли съревнование, има нужда от химикали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • L L Cool

  16 Ное 2022 11:37ч.

  Чисто антропологически човек си е същият. Но днешните спортисти бележат в пъти по-високи резултати на олипиади. Как става това? С химия. Само смъртта може да прекъсне употребата, ако пребивават в тази отровна среда. Готиният Б.Пит съобщава приема желаното за действително. Но ние знаем, че само така се говори, за приличие. Те и нашите певци артисти – Миро, Део итн, се жалват като недарени свати по мезиите, калка страдат, и че са спрели. И ние им вярваме, даа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кембълът

  16 Ное 2022 13:10ч.

  Инициативата "Рок против наркотиците" ми звучи като починът "Коне против овеса". Че и с кинаджиите е същото. Попретоварят черния дроб и психиката, лекарите им ги наплашат, че друг ще харчи милионите им, и те сторят една ремисия, през което време бодро твърдят, че са спрели или спират. И сетне пак. Суетата е ненаситна паст, досущ гробището.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кембълът

  16 Ное 2022 13:13ч.

  Най-големият губещ в една такава новина са младите и неопитните. У тях остава впечатлението, че друсането носи пари и слава, и като понатрупаш достатъчно, лесно спираш и живееш здравословно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ани

  16 Ное 2022 15:14ч.

  оставили са наркотиците и са минали на адренохром

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моско москала

  16 Ное 2022 20:30ч.

  Абе коката си е The best! Който не вярва да си пусне сапунения сериал на Клоуна зеленски.Палячото не спи,което му помага да се блещи,кокори и ръкомаха 24 часа в денонощието

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  16 Ное 2022 20:32ч.

  Имах неудоволсвието да изтърпя Брад Пит и компания в последния им хит "Булет Трейн". Не ви съветвам да си губите времето ... Боза опитваща се да повтори бозата Пълп Фикшън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  17 Ное 2022 9:49ч.

  Зеленски поддържа традицията, за това и друг доказан наркоман Шон Пен му подари Оскара си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи