Тайни преговори между САЩ и Европа за прекратяване на конфликта в Украйна?

Тайни преговори между САЩ и Европа за прекратяване на конфликта в Украйна?

Съединените щати и техните ключови европейски съюзници тайно обсъждат дипломатически начини за прекратяване на конфликта в Украйна, съобщава германският вестник Welt.

"Изглежда, че се провеждат тайни консултации между САЩ и ключови европейски съюзници за проучване на дипломатически методи за прекратяване на войната", твърди и РИА Новости.

Подробности не се представят. Според автора на статията причините за "объркването" на Запада не са трудни за откриване: "дипломатическото решение" на конфликта се подкрепя от мнозинството европейски избиратели.

Напоследък на Запад все по-често се чуват призиви към Украйна да обмисли териториални отстъпки в името на прекратяването на конфликта с Русия. Така например генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг допусна възможността за териториални отстъпки от страна на Украйна.

Американският вестник National Interest пише, че Украйна трябва да обмисли възможността да направи отстъпки пред Русия, тъй като продължителният конфликт застрашава оцеляването на страната. Френският портал AgoraVox заяви, че Западът е променил позицията си по отношение на ситуацията в Украйна и е готов да принуди Киев да направи териториални отстъпки в името на дипломатическо споразумение с Москва. 

В началото на юни стана известно, че представители на САЩ, Великобритания и Европейският съюз от няколко седмици провеждат редовни срещи без участието на киевските власти, за да обсъдят параметрите на възможното прекратяване на огъня и дипломатическо уреждане на конфликта в Украйна. 

Освен това в интервю за The Spectator бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър очерта три варианта, които според него биха могли да сложат край на конфликта в Украйна. По думите му победата на Русия ще бъде завземането на "20% от територията на Украйна и по-голямата част от Донбас, основните промишлени и селскостопански райони и ивица земя покрай Черно море".

В същото време политологът Олег Барабанов отбелязва в коментар за вестник "Взгляд", че Кисинджър напразно е дал приоритет на териториалния фактор по въпроса за прекратяване на специалната операция. По думите му диалогът между Москва, Запада и Киев ще се гради на други принципи - гаранции за сигурността на Русия.

На 24 февруари Русия започна специална военна операция за демилитаризация и денационализация на Украйна. Президентът Владимир Путин определи целта на специалната операция като "защита на хората, които са подложени на насилие и геноцид от страна на киевския режим в продължение на осем години". Според държавния глава специалната операция е предотвратила реалната опасност, надвиснала над Русия. 

Източник: vz.ru

 

 

 

 

Коментари

 • Що така бе “братя” по оръжие

  09 Юли 2022 15:29ч.

  предавате на заколение тия храбри руснаци,незнайно защо зовящи се украини?че то подадеш ли пръст на др.Путин,той ще ти отхапе цялата ръка ,че и поврче!ех,бели и черни ни “братя”отвъд океана и вие се оказахте едни посерковци от класа а ние с ви съюзници с вази!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето само така

  09 Юли 2022 20:34ч.

  Дипломатическа регулация едва след пълната и безусловна капитулация на Киев с последваща руска окупация вкл. денацификация и демитаризация. Окончателен мирен договор да бъде подписан с остатъчна Усрайна под западни гаранции че остатъчна Усрайна остава без морска граница и неутрална територия. Само така ще има мир в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 888

  09 Юли 2022 21:28ч.

  Площ 50-60 000 кв.км. Столица Лвов ! На изток от Тернопил и Чернивци - Руска Федерация ! После може и да се преговаря...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  09 Юли 2022 15:43ч.

  “ Съединените щати и техните ключови европейски съюзници” такива ли са вече? Интереса към Украйна спадна на Запад. Банката ми имаше за дарение за Украйна на сайта - махнаха го. ВВС имаше по няколко статии за Украйна всеки ден. Днес нямат нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • путиноидите са само 23,3%

  09 Юли 2022 20:13ч.

  Никой руски източник няма и една вярна дума. Естествено и това vz. ru също. Тук препечатват на кило путинските дезинформации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФашSSизоид

  10 Юли 2022 12:53ч.

  Naci,нали знаеш,че Германия винаги плаща сметката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  09 Юли 2022 15:51ч.

  Когато едната страна на конфликта обсъжда ситуацията се нарича съгласуване на общата позиция, а не преговори. Преговори ще са при включването на другата страна, Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кан Кан

  09 Юли 2022 15:53ч.

  Западът капитулира. Започна се с Борис Джонсън. Кулата се срутва. Не очаквах да издържат толкова дълго. А от Вашингтон не съм чувал нищо от няколко седмици. Дали са добре?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бидона

  09 Юли 2022 21:02ч.

  Демократите кроели шарка на Байдън, изкарват го неадекватен за поста и настояват да го сменят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СНИМКАТА

  09 Юли 2022 16:02ч.

  Снимката казва всичко. Никакви преговори не се водят. Става дума за молби от страна на васалите да им бъде дадена глътка въздух.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  09 Юли 2022 16:16ч.

  И как точно ще обяснят на украинските майки попарата дето надробиха ?! С това, че хич не им се ще руснаците да си наредят искандерите около одеса ?! Или щото ги е страх от премръзнали и гладни бюргери по улиците, а ?! Късно е либе за китка, Вазелин дойде !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що така, бе? Има още украинци за пушечно месо!

  09 Юли 2022 17:06ч.

  Вовата ще сбърка, ако приеме това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  09 Юли 2022 17:17ч.

  Монументалния геостратег Тов.ЗИП отдавна е казал, че войната тепърва започва! Гледам Лидера почна да стопля моите прогнози.Когато аз от 20 години говоря за тази война той сигурно си е тананикал Блу Бери Хикс. Войната тепърва започва и ще се ожесточава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  09 Юли 2022 17:18ч.

  Руските фуражки требе да са луди за връзване за да не смажат Запада през зимата, когато започне физическото унищожение на енергийната инфраструктура на Украйна .....:))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Юли 2022 18:00ч.

  Ся, тов. Барабанов Олег е, според мен, много солиден анализатор. Той е и програмен директор на "Валдай". Кво казва той - диалогът ще се гради върху "гаранции за сигурността на Русия". Много разтегливо нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Юли 2022 18:03ч.

  И аз така виждам тайминга - Русия на терен си осигурява подходящи условия за "диалог" - демек диктат, и след това сяда да преговаря, демек да диктува. Тук трябва да добавим към набора от условия от бойното поле и енергийната примка, която се затяга. Жужо им каза - С всеки изминал ден ще ви става по-трудно да преговаряте с нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Юли 2022 18:07ч.

  Впрочем, в съседната одая, шефът на ООН казва нещо много трогателно - "Вий там се бийте, ама нефтът, газът, торовете и храните нека си вървят". Сладур!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свръх цинизъм е, да подпалваш война на чужда територия и да им искаш продукцията и богатствата

  09 Юли 2022 19:54ч.

  Както каза един гост при Росен Петров: Демокрация без роби няма" . Каза го толкова естетсвено,уникален израз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Идва ли гладна зима" - при Росен Петров предаването

  09 Юли 2022 19:56ч.

  Кой е бил бащата на могъщото българско земеделие академик Цено Хинковски? И ще оцелее ли българското село? Отговорите от специалиста по земеделска история Йордан Малджански.Слушайте го, наистина много интересно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гаранции за сигурността на Русия

  09 Юли 2022 21:33ч.

  Гаранциите за сигурността на Русия изискват демилитаризирана зона в Полша, на минимум 500 км. на запад от руско-полската граница :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Онова за робите и демокрацията

  10 Юли 2022 16:40ч.

  е дефинирано още от Платон

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Снимката

  09 Юли 2022 19:15ч.

  Както по горе е отбелязъл наблюдателен колега -снимката казва всичко.Карпатите са ясно очертани на тази снимка.А преговорите?НАТО от 1996г.Че както върви може и НАТО от 1990г да стане.Вацев имаше нещо за естествените граници на сигурност?В България предстои голямо метене ,дори по хубаво-основно прочистване.Да видим кога?Макс до1-2г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  09 Юли 2022 19:22ч.

  Иска им се на ватниците. Не, докато Русия не бъде до такава степен разбита, че никога повече да не е в състояние да започне отново агресия , спиране на Хаймърсите няма да има. Точно така формулира задачата пред НАТО и Украйна и Тони Блинкен. И така е правилно ! Никога повече ватнишка заплаха за мира !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За къв мир ревеш?

  09 Юли 2022 19:48ч.

  А за вата, можеш само да си мечтаеш, най-екологичното и добро нещо за зимна дреха. Ще си носиш найлоните и зиме и лете, зиме да умираш от студ, лете да се потиш, беликм акълът ти да не изтече до край.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Юли 2022 19:50ч.

  "спиране на Хаймърсите няма да има" То ватниците днес гюмнаха неква пратка - май с Хаймърси. Така, че нека си доставят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  09 Юли 2022 20:45ч.

  Така е. А землянката е най-екологичното жилище. А външните клозети на улицата са пък най - най -. Сигур денонощно мечтаеш за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спиране на Хаймърсите няма да има.

  09 Юли 2022 21:35ч.

  Кой от двата хаймърса ? Тоя от ю туба, или другия ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кан Кан

  10 Юли 2022 12:28ч.

  Хахаха.... Хеймърсите отиват за жълти стотинки в Урал и после към китайско, за проучвания. Където са и зарязаните американски оръжия за афганистанската "армия"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  09 Юли 2022 19:25ч.

  Днес имаше масирани руски удари в Кривой Рог, Харков и Николаев.Много разрушения.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-еволюцията или метаморфозата

  09 Юли 2022 19:30ч.

  На съглашенеца Медведев.Днес;Постигнахме вече не обявена цел.С Русия се съобразяват вече както се съобразяваха с СССР.Това е показателно.Който вече иска да бъде топ политик в Русия трябва да клони към Сталин.Новият стар еталон в Русия-Сталин.Лед тронулся!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руското знаме в Киев

  09 Юли 2022 19:46ч.

  Зеленски в изгнание, избори. Защо не Украйна мисли, какво да се прави, а колективният Запад и САЩ? Значи, кой води войната на украинска земя? Кой? .............................. А наш пръдльо Борисов искал закон, да забрани руската газ, и това огромно мекотело било български лидер! Американски пиколо е Борисов, срам за мъжете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  09 Юли 2022 20:23ч.

  Сащ и ключовите партньори от ЕС , задкулисно се замислили ? Ама къде изоставихте нашите челници, дето напразно ви се пинкаха ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  09 Юли 2022 20:55ч.

  А насъскваха бандата в Киев и уверяваха света, че Русия трябва да си плати... Докараха нещата дотам, че да озверят руснаците, при условие, че руснак започне ли да бие, няма спиране и никой не може да го спре. Истината е, че Западът не си научи урока, затова и Русия не трябва да прави пак половинчат работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поправка

  09 Юли 2022 20:55ч.

  *половинчатИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • днес, от руските сайтове

  09 Юли 2022 21:13ч.

  Например Взгляд днес пусна материал, че ако режимът в Киев успее да изкрънка от Запада Русия да бъде обявена за терористична държава, през септември ръководството на РФ ще обяви война на Украйна и най-големите градове и мостове през Днепър на укрорайха ще бъдат унищожени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и още...

  09 Юли 2022 21:14ч.

  Ако обстрелите по мирни цели спрямо Русия и Беларус продължат, руски и белоруски части ще се разположат по западната граница. Изобщо, тъжна картина се очертава пред всички ония, които продължават да упорстват, непознавайки руския характер и военни възможности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че ВВП пряко го каза !

  09 Юли 2022 21:40ч.

  "Още дори не сме започнали !"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, ник'ви такива !

  09 Юли 2022 21:26ч.

  Борел рече, че конфликта "ще се реши на бойното поле" ! На ви го - бойно поле ! Еврогейове...Пиндоски гейове...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  10 Юли 2022 1:01ч.

  На украинците това им е бойното кръщение. Каквото си отвоюват, това ще им е държавата! Същото важи и за македонците, които ние зорлем направихме северномакедонски националисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  10 Юли 2022 2:51ч.

  "Тайни преговори между САЩ и Европа за прекратяване на конфликта в Украйна?" Не знаех, че САЩ се биели срещу Европа в Украйна?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  10 Юли 2022 10:18ч.

  За една седмица 4, четири Хаймърса изтриха ( to erase ) над 20 склада, командни пунктове и рафинерии на врага. Каква бляскава репутация, напълно заслужена. Сега Хаймърс е в устата на всеки. А скоро ще доставят още 5 такива установки. И с муниции до 300 км. И тогава кримския мост просто не го виждам. Слава Украине !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  10 Юли 2022 10:24ч.

  Предложение: Предлагам кримския мост да се кръсти Москва още сега, за да няма хац-мац след като Украинките ВС го грухнат. На ракетите Хаймърс и без друго пише Към Москва, така че всичко ще е точно. Ние сме от Украйна !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ние сме от Украйна !"

  10 Юли 2022 12:24ч.

  Ти си, но НИЕ не сме ! Затова един въпрос ? Имаш ли запазено място в багажното на "Херкулес", или си от тия, дето ще се ловят за колесниците ? Щото ако е второто, и транспортите излитат директно на запад, ще тупнеш още на Източната тангента

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  10 Юли 2022 15:33ч.

  Защо, всъщност, разговори само САЩ-Европа. Да включат и Япония, която има претенции за Курилските острови, както и Тайван, който пък да си върне континентален Китай, Македония, за да се разшири с Пиринската област...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  11 Юли 2022 0:13ч.

  В последното не се съмнявам, освен ако туркие не изпревари вардарските мегаломани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  15 Юли 2022 17:08ч.

  направете финансов одит на украина да се види продавано ли е оръжието което убииците от запада изпращаха на наркомана къде са скрити парите в кои офшорки има ли хунтата от украина имоти по света

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи