Путин: Американските биолаборатории в Украйна са създавали компоненти на биологични оръжия

Путин: Американските биолаборатории в Украйна са създавали компоненти на биологични оръжия

"Разширяването на военната инфраструктура на НАТО във Финландия и Швеция със сигурност ще предизвика нашия отговор. Ще разгледаме какъв ще бъде той въз основа на заплахите, които ще ни бъдат създадени“, допълни президентът

Целта на американските биолаборатории в постсъветското пространство е да събират биологични материали и да изследват спецификата на разпространението на вирусите, заяви руският президент Владимир Путин. Той припомни, че Русия отдавна алармира за военно-биологичната активност на САЩ в региона, предаде ТАСС.

"Както знаете, Пентагонът е създал десетки специализирани биолаборатории и центрове в нашия общ регион. И те в никакъв случай не се занимават с оказване на медицинска помощ на населението на тези страни. Основната им задача е да събират биологични материали и изучават за свои цели спецификата на разпространението на вируси и опасни болести“, каза Путин по време на юбилейната среща на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ) в Кремъл. В сесията, посветена на 30 г. от подписването на договора, участват държавните глави на Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия и Таджикистан.

„Сега в хода на специална операция в Украйна са получени документални доказателства, че в непосредствена близост до нашите граници всъщност са създадени компоненти на биологични оръжия, в нарушение на конвенциите за забрана на биологични оръжия. Разработваха се възможни методи и механизми за дестабилизиране на епидемиологичната обстановка в постсъветското пространство“, каза Путин, цитиран от Интерфакс.

Западът си затваря очите за разгула на неонацизма, който се наблюдава отдавна в Украйна и фактически го поощрява, заяви още руският президент.

"За съжаление, в нашата съседна страна, в Украйна, отдавна се наблюдава разгул на неонацизма, за което някои наши партньори от т.нар. "колективен Запад" си затварят очите и на практика го поощряват. Всичко това се придружава от небивали изблик на неистова русофобия в т.нар. цивилизовани и политкоректни страни, в западното общество", изтъкна Путин.

"Екстремисти има навсякъде. По един или друг начин те излизат от нелегалност и проявяват себе си. Но никъде, подчертавам, никъде на държавно ниво не се героизират нацистите. Никъде. И никъде в цивилизованите страни органите на властта не поокряват неонацистки факелни шествия с нацистка символика. Това не се прави никъде. За съжаление, се случва в Украйна", заяви още президентът.

Путин подчерта, че държавите от ОДКБ трябва заедно да защитават пометта за победата във Великата отечествена война и подвига на народите, които понесоха огромни загуби.

"Трябва да противодйстваме на всички опити за реабилитация на нацистите, на техните помагачи и на съвременните им последоватери. Това е изключително важно именно днес, когато в редица страни на Европа събарят паметниците на георите-освобдители, забранява се да се поднасят цветя на мемориалите, цинично се опитват да пренаписват историята, възхвалявайки убийците и предателите, оскърбявайки жертвите им, зачерквайки подвига на онези, които изстрадаха победата и победиха", подчерта още Владимир Путин.

Президентът предупреди и за реакцията на Москва на разширяването на военната инфраструктура на НАТО във Финландия и Швеция, предава ТАСС. „Разширяването на военната инфраструктура на тази територия (Финландия и Швеция – бел. ТАСС) със сигурност ще предизвика нашия отговор“, каза Путин.

„Ще разгледаме какъв ще бъде той въз основа на заплахите, които ще ни бъдат създадени“, допълни още Путин.

В същото време той добави, че разширяването на НАТО за сметка на Финландия и Швеция не представлява пряка заплаха за Руската федерация, тъй като Москва няма проблеми с тези страни.

„Що се отнася до разширяването на НАТО, включително чрез нови членове на Алианса – Финландия, Швеция, Русия няма проблеми с тези държави“, каза руският държавен глава. „Следователно в този смисъл експанзията за сметка на тези страни не представлява пряка заплаха за Русия“, коментира Путин.

„Разширяването на НАТО е изкуствено“, смята руският лидер. „Алиансът надхвърля географското си предназначение, опитва се все по-активно да се намесва в международните въпроси, да контролира международната обстановка от гледна точка на сигурността и да влияе не по най-добрия начин в други региони по света“, добави Путин.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Склерозирал

  17 Май 2022 8:45ч.

  лъжец

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  17 Май 2022 16:53ч.

  В другиден ще станат подкомпоненти. А след седмица ще се окаже, че не били американски и не били компоненти, а компоти. Но путинофилите вече ще са ги изяли … го.ната. Честито за 1050-ти път !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  17 Май 2022 19:02ч.

  сев корея нямаше пандемия нямаше ковид вчера и днес измряха повече от 20 граждани това е в резултат на изпитанията с ракетите които направиха в последно време 26 биолаборатории в украина сега започват да деистват първият сигнал е хепатита втория сев корея

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бабо маро, ако се върнеш назад до Сталин

  17 Май 2022 19:06ч.

  ще забележиш, че тогава не е имало не само епидемии, но също така и природни бедствия. Най-голямото земетресение в историята на Русия и СССР например просто не се е случило. А Северна Корея е един силно деформиран Съветски съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хепатит

  17 Май 2022 19:16ч.

  е имунен отговор на ваксини ---------------------- - ----------------- --- - -------------------------- ---- ---------- https://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(21)02093-6/fulltext

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Особенности на българското ибрикчийство

  18 Май 2022 13:49ч.

  Отвратителни империалисти. Представяте ли си бе хора,по сведения от в.Сън в тези лаборатории са обучавани земни червеи за да пренасят какви ли не болести. Включително и вируса на глупостта. При това този вирус е бил модифициран да заразява само руснаци. Бедните червеи,как ли са ги мъчили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-абсурдното в статията

  18 Май 2022 17:43ч.

  Най-абсурдното в статията е, че според Путин разширяването на НАТО с Финландия и Швеция не било проблем за Русия. Напротив, Вова, това за вас е истинското поражение. Знаеш го и затова се опитваш да го омаловажиш. Пожертва 20 хил. млади руснаци, за да предотвратиш "заплахата" от НАТО, а сега нови 1600 км граници с НАТО не били проблем. Айде, бе. Защо погуби толкова хора тогава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи